Petőfi Sándorról már mindent tud a Pepper nevű robot.

A jövő Bács-Kiskunban látható: Humanoid robotot állít munkába az önkormányzat

Kép: BácsKiskunTV

Egy Pepper nevű humanoid robotot állítottak munkába Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatánál – írja az AzÜzlet.hu. A robot 130 centiméter magas, tud magyarul és a legtöbb alapnyelven, illetve, képes gesztikulálni is. A SoftBank Robotics csapata fejlesztette – írják –, a füleit és a beszédét pedig a Netlife Robotics csiszolgatta, lexikális tudással pedig az önkormányzatnál töltötték fel.

A humanoid robotok már évekkel ezelőtt felkeltették érdeklődésünket, hiszen kiválóan alkalmasak arra, hogy megragadják az emberek figyelmét, ami nem olyan könnyű feladat a mai túlharsogott világunkban

– nyilatkozta Moiskó Csilla, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának kabinetiroda-vezetője. Peppert a Petőfi Emlékévek apropóján szerezték be. Első feladataként Petőfi Sándorról kellett mindent megtanulnia, de a BácsKiskunTV szerint például recepciós, vagy könyvtáros is lehetne.

Először szeptember 1-jén, Kiskunmajsán találkozhatnak az érdeklődők Pepperrel, az Értékzsongás Bács-Kiskunban című konferecián. Debütálását követően Pepper a csapat állandó tagja lesz, az önkormányzat a cikk szerint minden beltéri rendezvényen bevetné.

Forrás: AzÜzlet.hu
Fotó: BácsKiskunTV

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Miért nem szép magyar nevet adtak neki? Mondjuk lehetett volna Pista!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.