Már ha Európai Parlament Belső Piaci és Fogyasztóvédelmi Bizottsága (IMCO) friss jelentésének ajánlásai életbe lépnek – írta meg a hvg.hu.

Drágábban nézheted: új szabályozás miatt az EU-ban teljesen megváltozhat a streaming

Fotó: Pixabay

Az unió az eddigiektől eltérően kívánja szabályozni azt a földrajzi blokkolást, amely jelenleg eltérő tartalmakat eredményez, amikor az ember másik országba utazik.

A jelentés kiemeli a területi licencszerződések által okozott eltéréseket a szórakoztatóiparban, és az IMCO azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy 2025-ig dolgozzon ki új szabályokat a földrajzi blokkolásról.

Az egyik javaslat, hogy az audiovizuális tartalmak, mint a zene, sorozatok és filmek, ne essenek a földrajzi blokkolás szabálya alá, lehetővé téve ezzel azok korlátlan élvezetét határokon át.

A hvg.hu szerint a kezdeményezésre azonban nem mindenki reagált pozitívan. A Creativity Works! nevű koalíció, amely magában foglalja az angol Premier League-t is, kijelentette, hogy a területi alapú korlátozás elengedhetetlen a technológiai fejlődéshez, és az eltörlése komoly gazdasági következményekkel járhatna. 

A vitatott kérdésben a jövőben további egyeztetések és döntéshozatalok várhatók, melyek befolyásolhatják az európai streaming-piac egységesítését vagy éppen a területi különbségek további megerősítését.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.