A rangos természettudományos lapban, a Lancet-ben jelent meg a tanulmány, amely szerint minél többet tanul valaki, annál magasabb a várható élettartama. Immár bizonyított orvosi tény, hogy minden egyes iskolában eltöltött év potenciálisan növeli a várható élettartamot. Megfordítva mindezt: ha valaki túl korán marad ki az iskolából, vagy egyáltalán nem tanul, azzal olyan súlyos egészségügyi kockázatoknak teszi ki magát, mint a dohányzással vagy a túlzott alkoholfogyasztással.

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bár egyértelmű, hogy a cím fordítási hiba,

pedig nagyon úgy néz ki, hogy ebbéli értelemzése sokakat felettébb inspirált

A derék economx.hu „Lancet: tovább él, aki többet ül az iskolapadban” cikk címe tévedés valójában arról van szó, hogy „minél többet tanul valaki, annál magasabb a várható élettartama.”
A címadó értelmezése „többet ül az iskolapadban” hasznossága akár meg is magyarázhatná azt az ismert tényt, hogy: az átlag „egyetemista” az 5évesre vetített tanulmányait 9,6év alatt teljesíti!!
Egyértelmű: hosszú életűek akarnak lenni!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.