Hogy mi??? Pécsett büntetik, ha sárgán megy át az autós? Megnéztük, mi emlékszünk-e rosszul a KRESZ-re, vagy Pécs rendőrsége.

Forrás: vezess.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
Na, és mi volna, ha egyszer a törvénynek adnánk igazat .....?
luciferi
A Kresz ezt így nem támasztja alá. El kell olvasni az idevágó részt.
Diamont Frost
@menasagh
A törvény NEM tiltja a sárgán való áthaladást!.....Ergo: CSAK a büntetés a lényeg!
menasagh
@Renrol: De nem is engedélyezi...várni kell...tehát aki nem vár az fizet.....:)
Diamont Frost
@menasagh
Ha nagyon kiszőrözzük,akkor valahogy úgy szól a fáma: "ha féktávolságon belül kapod a sárgát, akkor NEM kell megállnod, áthajthatsz rajta, mivel, ha lestoppolsz a mögötted jövő előtt, az menthetetlenül beléd megy.
Amennyiben féktávolságon kivül észleled a sárgát, és van időd biztonságosan lelassitani,----- evidens, h meg kell állni..
Szerintem ,nincs két egyforma szituáció, természetes, hogy igyekezni kell megállni,..... de gondold meg,..... ez nem mindig lehetséges.
symboltech
Gyakran járok Pécsett. Három dolog kontextusából érdemes vizsgálni a kérdést.
1. Sok lámpán van visszaszámláló, hogy mikor lesz zöld és mikor vált vissza pirosra. Ez a számláló segíthetne a vezetőnek, de nem tudni, hogy az ilyen helyeken ellenőríznek-e?
2. Pécsett tényleg utaznak a sárgára és pirosra. "Magát megnevezni nem kívánó illetékes" szerint a legolcsóbb az, amikor a Varga Damján úti rendőrség épületének emeleti ablakaiból készítik a felvételeket a 6-os út kereszteződésében. Ez egy kicsit már vicces.
3. Pécsett havonta van pár ittas vezető és gyorshajtás, ami kimerül 62km/h-s sebességben. Párhuzamos közlekedésre alkalmas úton két Suzuki halad, mindkettő 49,7km/h-val mindkét sávot kihasználva. Bűntetni tényleg nem tudnak másért, csak a mondva csinált szabályokért.

Baranya megyei RK milyen boldog lenne, ha a Bp Szentendrei úton fotózhatna. Még a pirosért sem küldene csekket, mert óránként 1-200e Ft is befolyna csak a gyorshajtásból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.