Pécs fideszes polgármestere, Páva Zsolt a Hit Gyülekezetéhez kötődő Vidám Szimfonikusok koncertjének fővédnöke; Kósa Lajos, Debrecen jobboldali vezetője nyitja meg az egyház helyi iskoláját; a kormánypárti Lázár János irányította Hódmezővásárhely ingyen ad ingatlant Németh Sándoréknak. Három példa a közelmúltból arra, mennyit változott a világ a kilencvenes évek óta, amikor a jobboldalon még közveszélyes szektának tekintették a Hit Gyülekezetét. Miközben húsz éve még sokan destruktív szektának tartották a Németh Sándor vezette egyházat, ma bal- és szélsőjobboldali vádak szerint - a tulajdonukban álló ATV-t is érintő - paktumot kötöttek a Fidesszel. Ennek lényege: a baloldali csatornát pacifikálják, illetve „őfelsége ellenzékeként" működtetik, cserébe pedig a kormánytól megkapják a történelmi egyházi jelzőt. Minderre alapozva a hetekben a Jobbik a Fidesz házi szektájának kiáltotta ki a "cionista bizniszgyülekezetet", és az egyházról 1999-ben Fesz van címmel botránykönyvet író Bartus László is a kormány és Németh Sándorék összeborulását vizionálja. Mint megtudtuk: erről nincs szó, de például Gera Zoltán labdarúgó személye - azon túl, hogy a gyülekezet legjobb arcát mutatja a nyilvánosság felé - "jószolgálati nagykövetként" is értelmezhető az egyház és a Fidesz között. A focista ugyanis bensőséges barátságot ápol Orbán Viktorral; fontosabb meccseire jegyet küld neki, a miniszterelnök pedig tavaly személyesen járt közbe, hogy a csatár ismét szerepeljen a válogatottban.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: northern
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Akula
"......mennyit változott a világ a kilencvenes évek óta, amikor a jobboldalon még közveszélyes szektának tekintették a Hit Gyülekezetét."
Na igen, de mi köze a fidesznek a jobboldalisághoz? Eleinte liberális volt, most meg sztalinista.
zsuci
Én iszonyodom ettől a viszonytól!
kovikovi
fúúúúúúúúúúúúúúúúúújjj...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.