Nem lehet elérni Schmitt Pál volt államfő vagyonnyilatkozatát, miután a Köztársasági Elnöki Hivatal leállította a hivatal honlapját. A törvény szerint a leköszönt köztársasági elnök vagyonnyilatkozatát a honlapon közzé kell tenni, s csak a megbízatásának megszűnését követő egy év elteltével lehet onnan eltávolítani....

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Olyan kevéske az a vaagyonka, hogy nem is érdemes megemlíteni! Egy rozsdaette párbajtőr, néhány beszáradt golyóstoll, egy elvetélt disszertáció, meg egy ócska tárogató! Ez minden. A többi: HUSS! Eltünte magát!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Olyan kevéske az a vaagyonka, hogy nem is érdemes megemlíteni! Egy rozsdaette párbajtőr, néhány beszáradt golyóstoll, egy elvetélt disszertáció, meg egy ócska tárogató! Ez minden. A többi: HUSS! Eltünte magát!
bubu1
Schmitt Pál államfő kedden este nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján. A dokumentumból kiderül, nem változott jelentősen a köztársasági elnök vagyoni helyzete, megválasztása óta is ugyanabban az öt ingatlanban van részesedése, emellett megtartotta Harley Davidson motorját is :)

Az Országgyűlés 2011 júliusában foglalta sarkalatos törvénybe, hogy – a parlamenti képviselőkhöz hasonlóan – a köztársasági elnöknek is évente kell vagyonnyilatkozatot benyújtania, szemben a korábbi szabályozással, amikor az államfőknek csak megbízatásuk kezdetekor, megszűnésekor és félidejében kellett beszámolniuk anyagi helyzetükről. Schmitt Pál a február 1-i határidő előtt közzétett vagyonnyilatkozatában ugyanúgy három II. kerületi, 195 és 320 négyzetméter közötti lakóház felének tulajdonjogát, valamint egy eltartási szerződéssel szerzett V. kerületi, 68 négyzetméteres lakás 50 százalékát, továbbá egy 1971-ben épített, 35 négyzetméteres Lupa-szigeti üdülő felét tüntette fel, mint korábbi nyilatkozataiban.

A köztársasági elnök megtartotta 1998-ban vett Harley Davidson motorját, vagyonnyilatkozatában emellett hivatali juttatásai között feltüntette elnöki rezidenciáját, a Terrorelhárítási Központ által biztosított személygépkocsi-használatot, valamint az ingyenes mobiltelefon- és internetszolgáltatást is. Az államfő két évvel ezelőtt 4 millió forint és 130 ezer euró pénzintézeti számlaköveteléssel rendelkezett, ami mára 7 millió forintra és 27 ezer euróra csökkent. Schmitt Pál havi tiszteletdíja 2012-től a köztisztviselői illetményalap harminckilencszeresének felel meg, emellett kétszeres olimpiai bajnokként havi 243.600 forint életjáradékot kap a Magyar Olimpiai Bizottságtól, amit 2011-ben a Külügyminisztériumtól utalt, összesen 853 ezer forintos kiküldetési napidíj egészített ki.
vukkocska
Na, ezek szerint szüksége lesz az állam által adott 150-200 milliós állami lakásra.
soljanka
@vukkocska: meg a havi apanázsra is. Szegénykém még a gyógyszereit kélne megszervezni valahogy, nehogy már arra is költeni kelljen...
nahát
az anonymus nem azt az oldalt támadta meg, azóta nem lett visszakapcsolva?
vukkocska
@soljanka: majd megigényli a közgyógyot.
marlin2
Hagyni kellene, nehogy még kiderüljön róla még valami más is!! :))
index.indavideo.hu/video/Bucsu_Schmitt_Paltol
kkalman
Ha csak ez a vagyonnyilatkozat szerepelne az eltűnt dolgok listáján!
Igazsagoszto
A bérbe kiadott villáiért kapott évi többtíz milliókat bevallotta, és adózott is utánuk ??!
overdose
@bubu1 : Nem semmi és még kellne neki a 150 millás villa mig családokat kiraknak a 2xes törlesztés miatt.Orbánizmus!
Feraj49
Érdekes,hogy eltűnt ? Az Én vagyonomról megvan ,és az APEH jobban nyilvántartja mint Én,hisz ebből állapítja meg az ingatlanadót,a jövedelmemről meg a munkáltatóm "számol"be.Minden év adózásáról az adóbevallást 5 évig meg kell őriznie az ügyfélnek is,azaz Sp.-nál is kell,hogy egy példány legyen.Ergó ha a hivatali el is tűnt,a sajátja meg van ugye?
Dulcinea
@Feraj49: A sajátja nyilván megvan, de azt meg majd bolond lesz közzé tenni.
Feraj49
@Dulcinea: Ha nincsen benne adócsalás,vagy jövedelem eltitkolás nincs mit takargatni! Mint államfőnek kötelező az évenként vagyon nyilatkozatot tenni ! /pont az Orbán kormány hozta e döntést/
Dulcinea
@Feraj49: Na de a hivatali vagyonnyilatkozat eltűnt, nyilván nem véletlenül! Mert kell egy kis restaurálás, aztán majd előkerül és papíron olyan tiszta, és ártatlan lesz mint a ma született bárány.
overdose
@Feraj49: Érdekes balesett valami megint bűzlik ?szeretnék én is olyan gazdag lenni szép csendben felélném oszt jó napot!
Feraj49
@overdose: Én nekem a fele is elég lenne!
sport50
lehet most írják gyorsan bele a kiadott háza[i]utáni bevételt?már nem lenne újdonság,ő pedig nem tud róla csak aláírta azt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.