Botránykönyvet kíván írni az egyik magyar ügyvéd – tudta meg a Hír24. Állítólag híres ügyfelei szennyesét akarja kiteregetni. Azt, hogy kiről van szó, a szakma is csak találgatja. A Hír24 több helyen is érdeklődött, de senki nem vállalta magára, hogy ő írná az említett könyvet. Ugyanakkor informátorunk állítja, ő biztosan tudja, készül az iromány, és arról is tudomása van, hogy több sztár retteg, esetleg kiteregetik intim titkaikat. Magyar György ügyvéd már írt könyvet, de ezt a mostanit nem ő készíti. Mint mondja, elég aggályosnak véli ezt a történetet, mert ha igaz, amit pletykálnak, akkor félő, hogy a titokzatos ügyvéd elárulja az ügyfeleit, ami etikátlan és törvénytelen is.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Minden ügyvédnek meg kellene értenie, hogy soha nem ő a főszereplő egy ügyben."
--- Mondjuk egyes vádlottak néha akkora nullák, hogy monológra is képtelenek:-)
nyanya001
Az ügyfelek ha magukra ismernek a könyvben minden esélye megvan
a leleplezésre !
Meg is érdemli, hogy kirúgják ha titkokat fecseg ki részint mert a titoktartás kötelezi !
Másrészt gusztustalannak tatom, hogy akik rábízták a titkaikat
gondolom jól meg is fizették, azokat újabb haszonszerzés miatt
kipellengérezi !
Pilóta
Kikerült a titoktartás az ügyvédi esküből

"Én, ... fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; ügyvédi/ügyvédjelölti tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom. Hivatásom gyakorlása során szakmai kötelességeimet lelkiismeretesen és legjobb tudásom szerint, ügyfelem érdekében eljárva teljesítem. (Az eskütevő meggyőződése szerint:) Isten engem úgy segéljen!"

index.hu/belfold/2012/02/28/kikerult_a_titoktartas_az_ugyvedi_eskubol/
bundi
miért is rúgnák ki?
mi törvénytelent tesz, hisz nem sérti még csak az esküjét sem:
"(2) Az eskü szövege az egyes közjogi tisztségviselők esküjéről és fogadalmáról szóló
törvényben foglalt eskü szövegéből és az annak zárómondatát megelőző következő szövegből
áll:
„Hivatásom gyakorlása során szakmai kötelességeimet lelkiismeretesen és a legjobb
tudásom szerint, ügyfelem érdekében eljárva teljesítem. ”"
igaza van pilótának, és erre az ügyvédek is ráéreztek:
A Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) tagjainak szóló folyóirat, a Pesti Ügyvéd februári számában foglalkozik az esküváltozással. "Szinte már látom magamat, amikor a soron következő adóperemben a magyar nemzet java már ügyfelem érdekeit is elhomályosítja, és a nemzeti érzelemtől már amúgy is párásodó szemekkel arról igyekszem majd ügyfelemet meggyőzni, hogy jó hazafiként ő is vegye csak szépen tudomásul a nemzeti (értsd költségvetési) érdeket és mondjon csak le az adóhivatallal szembeni nemzetietlen követeléséről" – írta cikkében B. Szabó Gábor, a BÜK elnökségének tagja. "Ezek a különcködő és bajkeverő ügyvédek pedig majd megtanulják, hogy mi a hivatali rend: nincs több susmus meg titkolódzás! A nemzet ezt nem tűri!" – ironizált a titoktartás kihagyásával kapcsolatban is.
mondjuk a fidesz szerintem nem erre gondolt eredetileg, de hát ilyenek ezek a sietve összedobott karácsony előtt benyújtott salátatörvények.
forrás:
www.parlament.hu/irom39/05001/05001-0017.pdf

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.