Helyi népszavazást kezdeményezett Gyömrőn egy szélsőséges csoport a város főterén lévő Horthy Miklós park elnevezésének törlése érdekében, illetve azért, hogy a közterületet ismét Szabadság térnek hívják. A népszavazást január 6-án, vasárnap tartják. A kérdés úgy szól: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Horthy Miklósról, a vitatott történelmi személyiségről ne nevezzenek el közterületet Gyömrőn?” A gyömrői képviselő-testület április 23-án döntött arról, hogy a város főtere júniustól Horthy Miklós nevét viselje, végül csak a téren lévő parkot keresztelték át. Ahogy az várható volt, a baloldali, szélsőbaloldali és liberális kórus rögtön heves tiltakozásba kezdett. Jelezték: számukra elfogadhatatlan, hogy akár a tér, akár a park Horthy Miklós nevét viselje. Az üggyel kapcsolatban népszavazást kezdeményeztek, amelyhez a szélsőséges gyurcsányista Demokratikus Koalíció és a kommunista állampárt jogutódjának számító MSZP helyi szervezete, valamint a Környezet, Ifjúság és Gyermekvédő...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
Akkor lenne hiteles a szavazás, ha a Donnál megsemmisült II, Magyar hadsereg hősihalottjai (áldozatai) is szavaznának!!
Pilóta
Alacsony szavazási részvétel miatt maradhat a Horthy park Gyömrőn

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Horthy Miklósról, a vitatott történelmi személyiségről ne nevezzenek el közterületet Gyömrőn?” – erről kérdezik ma a Pest megyei város polgárait. Az alacsony részvétel miatt feltehetőleg érvénytelen lesz a szavazás.
barikad.hu/friss_hirek
alfás
@Dr.luigilongo60: fájna az igazság? :-)
Dr.luigilongo60
@alfás: Nem az igazság fáj, hanem az emberi butaság, amivel piedesztára emelik a magyar történelem egyik legsötétebb korszakának az egyik prominensét.

13% részvétel az nem azt jelenti, hogy ezt akarták a zemberek, csak a csömört jelzi.
Pilóta
Gyömrő: a józan ész diadalmaskodott a gyűlölködés felett (frissítve!)

A választásra jogosultak csak egész kis része gondolta úgy, hogy nem lehet Horthy Miklósról közterületet elnevezni, a többség pedig elfogadta a testület korábbi döntését – fogalmazta meg a mai gyömrői szavazásról gondolatait Sas Zoltán, a Jobbik helyi elnöke.
barikad.hu/friss_hirek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.