Tudniillik az afrikaiak „még nem készültek fel erre”, mondotta a Zalai Hírlapnak a katolikus vezető, akit mindeközben enyhén elszomorít a Videoton gyengébb szereplése, de éppen ezért néha imádkozik érettük.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Nekem ugyan mindegy ki lesz a pápa, de a fehér emeber tudja kezelni a afrikai ember problémáit?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Nekem ugyan mindegy ki lesz a pápa, de a fehér emeber tudja kezelni a afrikai ember problémáit?
kerék
Fehér,fekete,sárga...kisfiúkat mindegyik meg tud dugni, abban nincs probléma.
QQCSI
@Mobil123: Én is ezt akartam írni: az afrikai nem tudja, a fehér meg nem is akarja.
QQCSI
Na, úgy látom itt nem a klerikálisok gyűltek össze. :)
Mobil123
@kerék: Ejnye!! Hogy mondhat a farkas koma ilyen csúnyaságot az isten engedte b@szóiról???!!!:-)))
kerék
@Mobil123: De tényleg, most megkövezhettek, de ha tényleg lenne isten, akkor nem sújtaná agyon ezeket az álszent köcsögöket, akik az ő nevében prédikálnak majd gyerekeket erőszakolnak meg?
csegala
De imádkozik a Vidiért. Ez olyan megható. Itt a mélyszegényég, az éhező gyerekek, mindez smafu, no de a Videoton..., az egy kolosszális probléma.
a Pepita
Eddig úgy tudtuk a Bibliából, hogy isten előtt mindenki egyenlő...Kozma "atya" nyilván birtokában van egy unortodox Bibliának, ahol ez másképpen van...
kerék
@Mobil123: Na véégre:) még 30 tetszik ment Neked :) Ebből kitalálhattad, hogy én sem, ha kérdezik miben hiszel, mondom: Magamban. Erre úgy néznek rám mint egy hülyére...Mikor én létezek isten meg...

"Ha istenhez beszélsz: imádkozol. Ha isten beszél hozzád skizofrén vagy" Ez a legjobb :)
QQCSI
@a Pepita: Ráadásul hülyeségeket is beszél Kozma atya, mert egy jó pásztor, pap, atya, Isten szolgája, mindegy, minek nevezzük, rendelkezik annyi empátiával, hogy mindenkinek a problémáját kezelni tudja. Ráadásul milyen problémáik vannak az európai papoknak, amelyeket kezelni kellene, és amelyek az afrikaiaknak nincsenek?
Január
@kerék: Azt szokták mondani, hogy Isten nem ver bottal. Ott is meg van mindenkinek a maga keresztje, hiszen a pedofília sem maradt titokban, valamiért nem akarják eltörölni az álságos papi nőtlenséget, pedig főleg ez okolható érte.

Gyerek voltam, és valaki mondta, hogy a papoknak nem lehet feleségük. Erre én, akkor Irénke néni kicsoda, hisz ott lakik, Válasz, hát a házvezetőnője. Ekkor találkoztam ezzel a kifejezéssel, hogy "házvezetőnő"
dubitus
Kedves Kozma atya!
Tegezleg, mert én atyámat tegezem, nálunk ez a szokás, nincs csendőr-pertu!
.
Kezdjük ott, hogy a Pápa, akit ti Szentatyának szólítotok- és szólíttattok - nekem nem főnököm, tehát mindegy, ki az.
Te viszont, atyám, a szeretet vallásának tisztségviselőjeként rasszista kijalentést tettél!
Ugyanazt az Urat imádjátok (bár az imádatot ezek után kénytelen vagyok megkérdőjelezni!), ugyanazon Úr tiszteletére próbáljátok rávenni híveiteket, afrikai társad mégis kevesebbre taksálod! Szerinted ő nem tudná a FEHÉR ember problémáját kezelni. Mivel a Pápa csak és kizárólag vallási kérdésekben csalhatatlan, mi a különbség a fekete, afehér, vagy bármilyen más bőrszinű ember vallási problámája között?
Ennek analógiájára megkérdem: ti, fehér papok hogyan tudtok eleget tenni vallási, emberi kötelezettségeteknek, hiszen Jézus is barna bőrű volt?
Kedvanc megszólításotok: "Testvérem az Úrban!" - és mégis különbséget teszel testvér és testvér között?
Maradok tisztelettel: dubitus, aki a te elhivatottságodban is kételkedik!
kerék
@Január: Most nem azért, de ha gyerekeket tudnak dugni, akkor már felnőtt nőket is dughatnánk ugyanúgy, titokban.(bocsánat a vulgáris kifejezésért)
Nem az eltörléssel van gond, szerintem a mentalitásukkal.
kerék
@Január: Gondolom fiatalkorukban érzik a késztetést, nem mindegyik, de sokan. Ezért bele menekülnek a papi életben, hogy majd a hit segítségével megvédik magukat is, a gyerekeket is. Aztán eltelik 20-30 év, a hit már nincs meg , a hivatás megmaradt, gondolják: úgysem jön rá senki, hosszú idő telt el sex nélkül stb...aztán rákapnak.

Igazából nem tudom, akár ez is állhat a háttérben.
Bár, most hogy olvastam ezeket a meleg-partikat a Vatikánban...bármi lehet.
Január
@kerék: Ezért tisztelendő a görögkatolikus vallás. Ott felszentelés előtt házasodhatnak a papok. Biztos nincs hasonló problémájuk, mint a katolikusoknak.
Van egy ismerősöm, - az édesapa görögkatolikus pap - és 6-an vannak testvérek.
nehogymá
nem értem,miért ne lehetne afrikai a pápa.a bázis elsösorban a szegényebbek közül való.amugy is van izgalom,hiszen azon a kontinensen terjed legerösebben az iszlám.itt a lehetöség,meglehet mutatni.nagyon sok "civil"szervezet dolgozik azon,hogy valamilyen módon segitsen az ottaniaknak akárcsak vizhez jutni.propagandával nem lehet jól lakni.
csa-csa
soha nem oldottak meg ezek semmit! nem is tudnak és nem is akarnak!
csak hirdetik a hazug igéiket, megáldják a fegyvereket, dugják a nagyfiúkat, molesztálják a kicsiket! nem kapnak már észbe? eltörölni végre a cölibátust!!
Na ezzel sok problémát megoldanának, de valamiért az istennek sem akarják!
mocskos álszent bagázs!
soljanka
Inkább az a baj, hogy egy afrikai pápa netán nem lenne partner a szerecsenmosdatásban...

Bár a gerinctelen ember nem a bőrszínéről ismerszik meg...
Pálinkafőző Rézüst
@dubitus: igaz! Ez egy színtiszta rasszista kijelentés volt! Már a látszatra sem adnak. Vajon mit szólnak ehhez az afrikai papok??
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: Nem biztos, hogy az afrikai papok non stop az interneten lógnak, hogy:
Na, ma mit mondott Kozma atya Európában, Magyarországon, Budapesten...:)
Darthon1
Ők már a Nemzeti Egyetértés jegyében készülnek a magyar pápára.
www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/botrany-a-kollegiumban-nyomoz-a-kaposvari-rendorseg-486050
Fociakadémia, melegbotrány, ha véletlenül Erdő Péter lesz a pápa, akkor jaj nekünk legyőzötteknek. Onnantól kötelező lesz a dolog. :-)))

Én drukkolok a fekete pápának. :-))
dubitus
Ne mondja senki, hogy innen loptam, hasonlítsátok össze az időpontot!
.
A pápa Szent István koronájával manipulál
nepszava.com/2013/02/magyarorszag/a-papa-szent-istvan-oroksegevel-manipulal.html
Ariana
És egy fehér pápa tudja kezelni a fekete ember problémáit? Melyiknek van több problémája jelenleg úgy átlagban, a fehér vagy a fekete embernek?

Persze ez attól is függ, milyen nézőpontból nézzük, az afrikai sivatag mélyén élő ember ugyan lehet, hogy éhezik és tíz gyerekéből nyolcat eltemet, de legalább hívő és tudja, hogy a papok szava szent, a kotongumi Istentől elrugaszkodott dolog, és templomba járni a legszebb dolog a világon, az európai fehér ember ezzel szemben kényelmetlen kérdéseket tesz fel, tiltakozik a hittanóra ellen, fogamzásgátlót használ és nem átall vasárnap plázázni, ezért valóban sürgősebb őt megmenteni a kénköves pokoltól...
csegala
Kozma atya! Kevesebb misebort kéne kortyolgatni!
Dr plágium
A Vatikánba is beférkőzött az a rohadt rasszizmus???
Mobil123
@loboncos: Miért kéne??? Ha lenne isten akihez oly sokan imádkoznak békéért,stb.,nem hagyná, hogy hábrú legyen, nem hagyná hogy emberek kihasználják a többi emberet, nem hagyná hogy nyomorba szülessenek gyerekek, és még biztis lehetne sorolni. Különben is Én csak a saját szememnek hiszek, és istent még nem láttam. Igaz valamelyik este kicsúszott a számon, hogy "istenem", erre megszólalt Apjuk, hogy "igen drágám":-)
Mobil123
@loboncos: Azt elfelejtettem, hogy ez nem azt jelenti, hogy elitélnék bérkit is aki hisz istenben. Ezt mindekinek magának kell eldőntenie, hogy miben és kiben hisz.
bretagne
Akkor mi a helyzet Obamával? Ő is színesbőrű, valahogy csak eligazgatja Amerikát.
jancsik68
XVI. Benedek pápa fehér ember,sőt német übermensch,még sem volt képes alpvető kérdésekben megoldani a kereszténység mai problémáit!!Miért? Mert m,aga a kereszténsség hazugságokon,álszentteskedésen alapszik.Évszázadokon át csak a gyülölet,a vagyoni harácsolás ,a pedofélia,az inkvizició érdekelte.A katolikusok keresztje legnagyobb önkényuralmi jelvény.A terromuzeumának legfelsőbb fokán kellene lennie!!Szegény Kozma atya pedig ugylátszik behülyült ezzel a rasszizmusával.Obama elnök sem fehér,mégis ő a vilkág legnagyobb hatalmának,hadseregének a vezetője.A néger sportolók a világ legjobb sportolói!!!Az a baj,hogy ilyen majmok képviselik a keresztényeket!!!
kamazuka
@a Pepita: A bibliában vannak az egyenlőek,és az egyenlőbbek!
tivoli
Egy afrikai pápa nem fog megfelelni, mert esetleg a hitet és nem az üzlet-hatalom felfogását hirdetné.
Lássuk be, mindig is a vallás volt a legnagyobb politikai tényező a világon.
eberti
A fehérek is csak beleugatnak az afrikai életekben,de a problémát nem tudják kezelni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.