Még azelőtt lépni fog a Fidesz a parlamentben, hogy a bíróság esetleg jogerősen is a rezsicsökkentés ellenében határoz. A kormányoldal minden eszközt bevet, például törvényt is módosít majd – mondta Az Estében Rogán Antal, a párt frakcióvezetője.

Nem szeretné a Fidesz, ha jogerős döntés lenne a rezsidíjak csökkentése ellen felszólaló gázszolgáltatók javára született első fokú bírósági döntésből - mondta Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője Az Estében. A politikus az M1 műsorában hozzátette, ha ugyanis a döntés jogerőre emelkedik, a magyar családoknak átlagosan havi 4400 forintot kellene visszafizetni. Ezt mi természetesen nem fogjuk engedni - hangsúlyozta a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője.

Rogán Antal elmondta, a cél érdekében a parlament minden eszközt be fog vetni, megvédi a rezsicsökkentést. Az Országgyűlés már a héten több jogszabályt módosít, például a gáz-, illetve a villamosenergia-törvényt. A parlament kimondja majd, hogy a gáz-, illetve energiaszolgáltatók mely költségelemeket vehetik figyelembe az árképzésükkor. A törvényhozók ezzel megvédik a Magyar Energia Hivatal rezsicsökkentésről szóló eddigi határozatait, illetve a kormány döntését. Másrészt a parlament az eddiginél sokkal szélesebb jogkörrel hatalmazza fel az energiahivatalt - mondta Rogán Antal, aki hozzátette, ezen a területen sürgős és gyors törvényalkotást szeretnének elérni. A politikus, mint elmondta, keddre kezdeményezte a házbizottság ülésének összehívását is, mert a Fidesz frakciója „abban gondolkodik", hogy csütörtökön ebben az ügyben rendkívüli parlamenti ülés legyen.

Arra a riporteri kérdésre, hogy nem kellene-e megvárni a jogerős, illetve kúriai döntést az ügyben, Rogán Antal azt mondta, a magyar családok érdeke szemben áll az energiaszolgáltatók érdekével, és ebben a kérdésben, ha a parlamentnek állást kell foglalnia, akkor nyilvánvaló, hogy nem azok mellé fognak állni, akik az elmúlt években óriási profitot tudtak realizálni. 2002 és 2010 között - amíg az új Fidesz-KDNP-kormány nem fagyasztotta be a rezsiköltségeket - hihetetlen mértékben emelkedett a gáz és a villamos energia ára, az előbbié 150, utóbbié 100 százalékkal, ami a szolgáltatóknak elképesztő plusz profitot jelentett - fogalmazott a politikus. „Mi nyilvánvalóan azt szeretnénk, ha a ezt a profitit nem vinnék ki az országból, hanem visszakapnák az emberek" - tette hozzá. Rogán Antal egyúttal megjegyezte, meg van lepődve, hogy a magyar bíróság milyen sebesen tud döntéseket hozni, miközben más ügyekben évekig is eltart egy ilyen folyamat.

A frakcióvezető arról is beszélt, nagyon fontosnak tartja, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésbe kezd, hogy megmutassák, a magyar családok támogatják a rezsicsökkentés politikáját. A Fidesz elnökségének döntése után hétfőn bejelentett akció azért jelentős, mert Európában és Magyarországon is kezdik sokan azt a látszatot kialakítani, mintha a magyar kormány állna szemben az energiaszolgáltatókkal. Ez azonban nem így van: a rezsicsökkentés nemcsak a kabinetnek, illetve a kormánypárti képviselőknek fontos, hanem a magyar családoknak is - mondta. Rogán Antal szerint azért kérik az emberek támogatását a petícióhoz, hogy álljanak a kormányzat mellé, és követeljék, hogy minden magyar parlamenti képviselő álljon ki mind a külföldi, mind a belföldi nyomásgyakorlással szemben a rezsicsökkentés politikája mellett. Azt is hozzátette, nincs még egy európai uniós ország, ahol a családi költségvetéseken belül olyan magas lenne a rezsi aránya, mint Magyarországon. Rogán Antal szerint a szolgáltatóknak van miből csökkenteniük az áraikat.

A politikus azt mondta, még érvényben van azon szerződések egy része, amelyek alapján a privatizáció idején az energiacégek extra kedvezményeket kaptak, és nyilvánvaló, hogy ezekből adott esetben következhetnek peres szituációk is. A politikus azonban hangsúlyozta, hogy a kormányzatnak nem az energiatermelő cégekkel, tehát az erőművekkel vannak problémái - bár ott is lehet vitatkozni a szerződéseken. A Fidesz azon csodálkozik, hogy - alapvetően a baloldali kabinetek - az energiaszektornak azokat a területeit privatizálták, amelyeken a közvetlen szolgáltatás történik. Szerinte ez egész Európában szokatlan, és kiszolgáltatottá teszi a fogyasztókat. A politikus hozzátette: a kormányoldal minden alkalommal elmondta, hogy az állam ezeken a területeken nagyon szívesen átveszi a szolgáltatást. Erre példa, hogy a kormányzat most visszavásárolja az E.ON gázüzletágát, ami a magyar családok számára nagyobb biztonságot jelent a jövőben. A kormány célja azonban nem feltétlenül a visszavásárlás, hanem egyszerűen elviselhető árakat szeretne biztosítani az emberek számára - tette hozzá Az Estében Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

A napokban a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során a gázszolgáltatóknak adott igazat első fokon. Erre reagálva Orbán Viktor az Országgyűlésben hétfőn azt mondta: a milliárdokat kereső cégek összefogtak a magyar családok ellen, hogy megakadályozzák az igazságos tehercsökkentést. A kormány azonban harcolni fog, azonnal új javaslattal áll elő, és ha azt a parlament elfogadja, a rezsicsökkentés mértéke még nagyobb lesz, így a cégek még kevesebbet fognak keresni - jelentette ki a kormányfő, aki felszólalása végén arra szólított fel mindenkit, akit szintén felháborít "a szolgáltatók botrányos viselkedése", hogy hallassa hangját.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Rogán Antal frakcióvezető pedig azt közölte hétfőn, hogy már a héten megkezdik aláírásgyűjtésüket, amelynek során minden családot felkeresnek, és arra kérik őket, támogassák a rezsicsökkentési program megvédését. A gáz, az áram és a távhő ára tíz százalékkal csökkent január 1-jétől. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint a kormányfő hétfői, napirend előtti felszólalásában súlyosan és elfogadhatatlanul megsértette a bírói függetlenséget. Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján azt mondta, nem a bíróságok, hanem Orbán Viktor az arcátlan, és "demokratához méltatlan módon" nem érti, hogy a kormánynak vannak ellensúlyai.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

marlin
Rogán: Minden eszközt bevetünk a rezsicsökkentésért
Akkor talán először az ÁFÁT kellene csökkenteni, mondjuk 17% ra!! Ilyen egyszerű lenne!!
A "többi" süket duma, parasztvakítás Fidess fanoknak, fannéknek, droidoknak és egyéb faékeknek!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
"Azt is hozzátette, nincs még egy európai uniós ország, ahol a családi költségvetéseken belül olyan magas lenne a rezsi aránya"

Az élelmiszerek aránya is magasabb mert a reálbérek csökkennek, az infláció nő Orbáncsiék miatt. Nem tudják a szolgáltató cégek helyrehozni, amit a kormány elrontott.
Amennyivel csökkentik a rezsi költséget, 2x,3x annyival nő a többi kiadás.

Mindenki rosszul jár, a kormány oligarcháitól eltekintve, akik megszerzik a közmű cégeket.
marlin
Rogán: Minden eszközt bevetünk a rezsicsökkentésért
Akkor talán először az ÁFÁT kellene csökkenteni, mondjuk 17% ra!! Ilyen egyszerű lenne!!
A "többi" süket duma, parasztvakítás Fidess fanoknak, fannéknek, droidoknak és egyéb faékeknek!!
coyote3
Megtanulta az otthoni pártgyűléseken és a KISZ-ben a leckét rendesen .
@marlin: Áfát nem ér csökkenteni, abból kap a Közgép!!! Vegyél vissza, amíg nem jön a nagy fekete TEK-es autó érted!!!
marlin
@coyote3: Az energiának pedig ára(!) van!!
És az energiahordozók (világpiaci) ára magasabb a Magyarországi "hatósági áraknál"? ha az "árak arányát" a "jövedelmek arányához" próbálják közelíteni, azt csak adócsökkentéssel lehet, az összes többi kísérlet "kontraproduktív", mert azt minden esetben az emberekkel fizettetik meg!!
Pisti271
Teljességgel abszurd.
Változtassuk meg félidőben a szabályokat mert vezet az ellenfél.
Ezzel a jogbiztonsággal akarunk idecsábítani befektetőket?
Don Quijote
Szerintem meg egyszerűbb lenne ha bért növelnének!
Zsuga
@Don Quijote: Először talán a munkahely teremtés ígéretét kellene valóra váltani.
nemsemmi
Ameddig ezek vannak hatalmon, a szerződések semmit sem érnek.
P-Márta
Mi a francot vetnek ezek be? - ez a pasas is hülyének nézi a teljes HAZAI magyarságot?
Előbb jól felemelik az árakat, aztán van miből engedni? - Ugyan, menjenek már haza és pihenjenek, a paplant emeljék fel és le ... !!!
NÉPBUTÍTÓ MARHASÁGOKAT gügyögnek az ÖNKÉNYURALMUK létrehozása alatt !!!

Nekik a HAZAI magyarság nagy része nem értelmezhető "ember számba". Dögöljenek, a betegek, az öregek, a rokkantak, stb., nem lesz legalább gondjuk rájuk, el lehet így is tenni embereket láb alól, nem beszélve a rengeteg öngyilkosról az orbáni uralkodás alatt.
Hellcat
A minden eszközben benne van az emelés is és eddig ahogy néztem főleg csak azt vetettétek be.
manocska1
a munkahely teremtésért is harcba lehetne ilyen nagy elánnal szállni,mert esetleg ha lennének munkahelyek és rendes normális fizetések akkor talán a rezsit is könnyebben ki lehetne fizetni !!!??
csikknorisz
"Azt is hozzátette, nincs még egy európai uniós ország,
ahol a családi költségvetéseken
belül olyan magas lenne a rezsi aránya, mint Magyarországon."
Azt nem tette hozzá, hogy olyan ország sincs (nem csak az Európai Unióban, hanem egyáltalán a Föld nevű bolygón), ahol az áfa aránya olyan magas lenne a családi költségvetéseken belül, mint Magyarországon?
coni
Valójában sokkal nagyobb a gond a gazdasággal és ennek következtében a munkahelyekkel, mint ahogyan az a médiából, főleg a köznek csúfoltból lejön.

De nekünk kell tenni ellene nem várhatunk mindig külső segítségre.
Éreztetni kell a hatalommal, a kétharmad már nem az ő oldalán, hanem az ortodoxia, és a normális társadalom oldalán áll. Ünnepeljük meg a március 15-ét méltón!
mekkelek
Csökkentsétek az üzemanyagok árát is meg az áfát, de arróll kussoltok pávatáncosok!
Hogy ezek egyre nevetségesebb módon próbálják a figyelmet elterelni a valós problémákról, a gazdasági és politikai ámokfutásukról, ami miatt egyre jobban és mélyebbre süllyed az ország!
bundi
@P-Márta: azért talán van magyarázat:
"Az [origo] által megkérdezett iparági szereplők közül többen is lehetségesnek nevezték, hogy a kormány az elüldözésre játszik. Azért alkalmazza ezt a módszert, mert a végső célja, hogy teljesen ellehetetlenítse a szolgáltatókat, és arra kényszerítse azok külföldi tulajdonosait, hogy nyomott áron eladják itteni érdekeltségeiket. Ezt Fónagy János a Népszabadságnak adott szombati interjújában ugyan tagadta, de megjegyezte, hogy "a sok tekintetben monopolhelyzetű közműszektorban kétségtelenül a mostaninál sokkal nagyobb mértékű közösségi tulajdont látnánk szívesen"."
forrás:
www.origo.hu/gazdasag/20130104-ki-allja-a-rezsicsokkentes-szamlajat.html
ennyit a nagy nemzeti a népért vagyunk szólamokról. elvégre a háttérben nagy sunyin megveszik ezeket a tulajdonrészeket, bármennyiért (úgyis az adófizetők pénzéből finanszírozzák), majd átjátsszák saját cégeiknek, szolgáiknak (mint a földeket) és innentől övék a kánaán, akárki is jön utánuk, akkor fúrják meg amikor akarják.
furfang
Helyes! Azért kapták a 2/3-ot, hogy ha kell a törvények megváltoztatásával is, de jobbítsanak Magyarország külföldiektől való függésén, és a magyar emberek élethelyzetén.
P-Márta
@bundi: egyértelmű, igazad van! - mérhetetlenül kapzsiak, életük végéig akarnak maguknak mindent beharácsolni !!!
bundi
@furfang: tudod, ha valamit erőszakkal elveszek a külföldiektől, és eztán a hazai fogyasztó azt csak tőlem tudja eztán megvenni, az általam megszabott árakon, (amik nem olcsóbbak a multik árainál), és mellette nekem semmi másra nem kell költenem, ( a multiktól ugye azért elvárjuk, hogy szponzoráljanak rendezvényeket, sportot, tehetségeket, és szerepet vállaljanak a kulturális életben is). . az természetesen nekem jó de a fogyasztónak miért is? elvégre ez csak az én élethelyzetemen javít, még ha nemzeti szalagba csavarom, és parasztgatyában tálalom akkor is, a többiekén nem.
lásd pécs tettye forrásház.
bundi
@furfang: egyébként nem szeretnélek elszomorítani, de ha megfigyeled, magyarországon nem a rezsi, az élelmiszer, az üzemanyag a drága. ugyanannyi kb mint máshol, a németeknél, franciáknál, angoloknál. csak a fizetés a kevés, és ez még csökkent is mostanság. és nem a szocik meg a ballibsik miatt. tehát ha így nézem amit írtál:
"Helyes! Azért kapták a 2/3-ot, hogy ha kell a törvények megváltoztatásával is, de jobbítsanak Magyarország külföldiektől való függésén, és a magyar emberek élethelyzetén."
akkor inkább az ezeket terhelő adókkal kellene foglalkoznia, az általad az egekig magasztalt dicső vezérnek. és nem azzal, hogy minden vállalkozást szolgáltatást ellehetetlenít. vagy meg kellene esetleg lépni, azt ami miatt az imf-is rázta a lábát. (nem csak a szociális kiadások csökkentése volt ez a cél) racionalizálni a kormány kiadásait, nem minden héten újabb posztokat létrehozva, bővíteni a bürokráciát, közbeszerzéseket, nem emelt áron haveroknak, hanem átlátható módon törvényesen. és még lehet sorolni.
gergely
Ha nem ti fizetitek megéri,ugye rohadékok?
Gyökér banda!
ezusthaju
Ehhez a legjobb út lenne, ha eltünnének egy életre.
(lacinál van kötél)
sport50
@furfang: 2/3-ot a parlamentben kapták,és szerinted most "jobbítottak"az emberek helyzetén???csak a magukén!!!
coni
@sport50: Egy normális országban a választók ha ennyire!!! átverik őket értelem szerűen visszaveszik a bizalmat, reméljük ez is normális ország, normális emberekkel...
coyote3
@marlin: Áttételesen kétségkívül a zemberek fizetik meg. Ám az átlagembernek , na meg a hívőknek ezt olyan szinten butítják le, hogy ezt meg sem értik. De ennél is rettenetesebb, hogy a nagy vezér annyira idiótának nézi a zembereket -köztük a hívőket és ez nagyon vicces- hogy ezt a demagóg dumát meg is kajálják...
Bástya Elvtárs
Summa summarum:

- visszavesszük az energiaipart az idegenektől,
- visszavesszük az idegenek által bezárt gyárakat,
- 70 fillér lesz egy köbméter gáz (tranzitdíj = mert ennyiért kapjuk az oroszoktól),
- 1,50 lesz egy KWh (ennyi az önköltség a villanyárnál),
...
Pálinkafőző Rézüst
@Bástya Elvtárs: nem vesszük vissza...Mit veszünk vissza??? ne bomoljál már! Miről maradtan le??
Bástya Elvtárs
@Pálinkafőző Rézüst: Vidéken francia tulajdonos van a villamos + gázműveknél...
Pálinkafőző Rézüst
@Bástya Elvtárs: de nem vesszük vissza...Írd már ide, hogy mikor, mennyiért hogyan vesszük vissza..Tényleg lemaradtam róla..:)
Bástya Elvtárs
@Pálinkafőző Rézüst: ELVESZZÜK, MEGSZÁLLJUK, stb.
Majd újra beindítjuk...
Pálinkafőző Rézüst
@Bástya Elvtárs: jahhhhhh, leesett, vazze...Majdnem komolyan vettelek..:)))
Bástya Elvtárs
@Pálinkafőző Rézüst: Várd ki a végét! Igyekeztem az irónia eszközével élni! Ám, be is szokott jönni!
massa
3-évig emekltetek most jöttök a rizsával? kalács a 26féle adóval taroltok patkányok de ati zsebetek millókkal növekedett .szarunk rátok népirtók
Pálinkafőző Rézüst
@Bástya Elvtárs: a görög tengerparton hegyezd az irónodat..:)))))
kamazuka
@Zsuga: Milen munkahely teremtés?
A vagyonőrök ha nem csengetik az energiaárakon megspórolt lé-t a kamara pénztárában jövőre még az állásukat is elveszthetik.
Akkor hol spórolunk a rezsin ha közben a másik zsebünkbe tesszük?
100000 családot érint ez a fiaskó?
entero
@Pilóta: Azt kellene pedig, ha már a csökkentés nem jó egyeseknek:-)) Vannak emberek, akiknek semmi nem jó, csak mert a Fidesz csinálja.
bundi
@entero: "Vannak emberek, akiknek semmi nem jó, csak mert a Fidesz csinálja."
tévedsz a gond azzal van, hogy átgondolatlanul, felelőtlenül csinálják.
te mit lépnél ahhoz, ha mondjuk egy érvényben lévő megrendelésnél, élő szerződéssel, a megrendelő kijelentené, hogy túl magas a hasznod, á7ő csak 10 százalékkal kevesebbet fizet, és jó napot. vagy lenyeled, vagy veszed a kalapot, és odadod neki a céged. ja és készülj fel arra, hogy még idén lesz egy vagy két ilyen "árleszállítás". ez átgondolt döntés?
entero
@bundi: Majd elgondolkozom ezen, ha sor kerül rá. Mindenre van megoldás, csak meg kell egyezni.
P-Márta
@Bástya Elvtárs: Egy biztos, Orbán megvalósította ÖNCÉLÚAN azt, amit egyetlen kormányfő sem tett meg SOHA ! - kirabolja a HAZAI MAGYAR NÉPET ! - a fogyasztást a béka seggéig süllyeszti, aztán nekik meg eljött a kánaán, reméljük ezzel be is fejeződik az ámokfutásuk.
bundi
@entero: addig nem kapcsolsz, amíg sor nem kerül rád? akkor már késő lesz.
amiről most beszélünk az egy hatósági áras szolgáltatás. miért nem akkor módosítottak, mielőtt a szolgáltatóval aláírták a szerződést? ilyen feltételekkel is belementek volna a szolgáltatók? ha hatósági áras, akkor miért kell ezt csinálni? ez nem normális dolog, hogy szerződéseket így rúgnak fel.
"Magyarországon államilag megállapított hatósági ára van például a gyógyszereknek, a földgáznak vagy az elektromos áramnak. Más közszükségleti cikkek, például a távfűtés vagy a tömegközlekedés árának megállapítása az önkormányzatok hatáskörébe tartozik, természetesen a szolgáltatást nyújtó vállalattal való egyeztetést követően."
kengyefuto
@P-Márta: ELSZÁMOLTATÁS!!!Tételesen!!!Akkor a harácsnak annyi!!
kengyefuto
@P-Márta: Nem dumálni,SZAVAZNI MENNI ÉS ELKERGETNI!!!
kengyefuto
@Bástya Elvtárs: Javaslom,nézz az ágy alá!! Nincs e ott véletlenül a Gyurcsán és a Bajnai??A bilit hagyjuk,mert naponta kell kirángatnod belőle a kezeidet!!
kengyefuto
@Bástya Elvtárs: Pécsen a fidesz visszarabolta a franciáktól a vízművet!! Duplájára emelkedett a víz és csatorna díj!!Ennyit a fenenagy fideSS nemzetellenes politikájáról!!
dzurinda
@entero: "Azt kellene pedig, ha már a csökkentés nem jó egyeseknek:-))"

Azoknak biztos nem, akik emiatt elvesztik a munkájukat. Javaslom, olvasgass egy kicsit, az energiacégek mind-mind elmaradó beruházásokról nyilatkoznak.
entero
@dzurinda: Panaszkodni a legkönnyebb. Van egy biztosítós barátom, az elmúlt évben arról panaszkodott, hogy elveszített néhány ügyfelet, és így legalább 50 ezer forint kiesése van havonta. Most már nem keres csak 600 ezer körül havonta nettóban:-))
entero
@bundi: Mi nem vagyunk szolgáltatók, nem a lakosságnak nyújtunk energia vagy más egyéb szolgáltatást. Amit mi csinálunk, arra potenciális vevők vannak, senki nincs rákényszerítve arra, hogy kötelezően fizesse, ergo ebbe senki nem fog belerokkanni. Ez nem rezsi meg hasonlók. Össze sem lehet a kettőt hasonlítani. A rezsire, a gyógyszerekre elmegy az emberek kevés keresete, amit mi adunk, azt nagyvállalatok vásárolják, a saját akaratukból. Abszolút nem ugyanaz a kettő.
Pisti271
@entero: Mennyi belőle a jutaléka és mennyit csal hozzá költségtérítés címén?
bundi
@entero: tudom hogy nem ugyanaz a kettőm amit írtam, azt példaként írtam. ha te lennél a szolgáltató helyében, te mit lépnél rá? simán benyelnéd, vagy te is ráznád a lábad, és a bírósághoz fordulnál?
dzurinda
@entero: "Panaszkodni a legkönnyebb."

Ettől még a tény az tény: beruházások fognak elmaradni a rezsicsökkentés miatt.
dzurinda
@bundi: Nem fog válaszolni, pedig egyértelmű a válasz :)
manocska1
@entero: mióta hatalmon vannak hagyták emelni,most mi változott azon kívül hogy jönnek a választások most vissza viszik a villamosenergia árát a 2010-es évihez közel , ez aztán igazán egy árcsökkenés,vagy szemfényvesztés???!!!de van még egy pár ilyen dolog pl a deviza 2010-ben amikor megkapták a hatalmat 180 Ft volt egy CHF ma reggel 248Ft de lehetne sorolni a magasabb Áfát, az üzemanyagok, az élelmiszerek ,stb árát ,persze az árcsökkentésnek lehetne örülni hiszen ki az aki nem örül ha valami olcsóbb, de sajna ez nem az az igazi !!!???
massa
Beteg elme az áfát kell csökkenteni amit lenyúltok az emberektől 27% sehol nincs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.