Kettő, Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárási ügy lép újabb szakaszba: a béren kívül adható juttatások ügye az Európai Bíróság elé kerül, az ipari kibocsátások miatt pedig úgynevezett indoklással ellátott vélemény érkezik Brüsszelből Budapestre - jelentette be az Európai Bizottság szóvivője.

A Napi.hu azt írja, hogy az Európai Bizottság úgy döntött, hogy az Európai Unió Bírósága elé idézi Magyarországot az étkezési, szabadidős, és üdülési utalványok kibocsátásának szabályozása miatt. A Bizottság szerint az új magyar szabályozás által bevezetett és 2012. január 1-jétől hatályos korlátozások ellentétesek a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságának alapvető elveivel.

A közlemény emlékeztet: Magyarország 2011-ben módosította a munkáltatók által a munkavállalók számára nyújtott - béren kívüli juttatásnak minősülő, és így kedvező adóügyi és társadalombiztosítási elbírálás alá eső - (hideg és meleg) étkezési, szabadidős és üdülési utalványok kibocsátására vonatkozó szabályozást. Az említett szabályozás 2012. január 1-jén, jelentős átmeneti időszak vagy intézkedések nélkül lépett hatályba. Korábban nem írtak elő egyedi feltételeket sem a munkáltatók által a munkavállalók számára nyújtott hideg és meleg étkezési utalványok kibocsátására, sem pedig formájára vonatkozóan.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ez a Böske utalvány is egy csoda!!! Fiam, mint közszolga abban kapja az apanázs egy részét. Belibbentünk tegnap egy BÓTBA és fizetni szerettünk volna vele...!!! Még jó, hogy a bankkártyát elfogadták és nem maradtunk szégyenben!! Hogy basznák meg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ez a Böske utalvány is egy csoda!!! Fiam, mint közszolga abban kapja az apanázs egy részét. Belibbentünk tegnap egy BÓTBA és fizetni szerettünk volna vele...!!! Még jó, hogy a bankkártyát elfogadták és nem maradtunk szégyenben!! Hogy basznák meg!!!
pbalage
a hülye libsi fejemet, hogy én meg akartam egy ilyen utalványos céget csinálni, de ezek nem engedték. Én vagyok a hülye, hogy szerettem volna. Széllel szemben pis@'lni nem lehet. Odaállnak a verőlegények, aztán elhajtanak.
valakiaki
Egyetértek azzal hogy preferáljunk magyar árukat, magyar cégeket és magyar érdekeket! Az utalványok haszna ne külföldre menjen pl. a franciáknak a sodexes utálványokkal, ezért érdemes konfliktusokat felvállalni. Ha ezért küzd a kormány akkor az rendben van, támogatom, de a demokrácia leépítését, kiüresítését azt nem!
SLAakku
"n..s...e, 2013. június

A kártyákkal jót játszott a kormány és államosította a piacot, s gondosan kijelölte utalványbeváltónak a csahos és drága CBA-t. Természetesen ezt meg lehet tenni, de nem így. (Pontosabban nem a kommunisták államosítási gyakorlatát kellett volna alkalmazni. Lásd: egyik napról a másikra...) Ugyanis egy jogállamban ilyet nem szokás tenni, mert ezt hívják a jogrendszer stabilitásának. (Ahogyan nem szokás más pénzét elvenni - lásd magánnyugdíjpénztár esete -, úgy vagyonát sem illik ellehetetleníteni egy tollvonással.) Tudom, hogy ezt néhány trollnak magas, mert a mi kis szabadságharcunkban mindent lehet. Azonban azt rossz néven szokták venni még bunkóéknál is, ha ingyen evés közben oda szarnak az asztalra..."
crow0131
Hát a jó kommunistáink dolgoznak, ja már nem kommunisták... csak a javatokat akarják (de az összeset)
kukac50
Hazugsággal, az emberi jogok sárba taposásával nem is lehet.
Nem fogadták el a család jogi, pénzügyi ,szociális,a bíróságok és a média függetlenségét korlátozó sarkalatos törvényeket sem.
pacsni
nem is foglya meggyozni Brusszelt, mert azok okosabbak, mint a viki ès nem hagyjàk fèlrevezetni, csak mi vagyunk olyan butàk ha nem is hisszuk el amit mondt, de elhisszuk, ès protestàlunk, de minek? a nagy semminek.
coyote3
Mert mivel akarta meggyőzni? Populizmussal???
lenhardtibolya
@valakiaki: Tény, hogy a franciák most azért acsarkodnak, mert egy kicsit buktak az étkezési utalvány-gyártáson, de azt nem értem, miért ők nyomtattak ilyesmit nekünk, nincs elég nyomdánk?! Jó volna, ha a haszon végre Magyarországot gazdagítaná, nem a "művelt" Nyugatot, akik gátlástalanul terjeszkednének, gyarmatosítanának. (A franciák ebben mindig is jeleskedtek...)
bakegya
@coyote3: furmánnyal ahogy a magyarokat lenyulta,átvágta,megosztja,retardálja az adóemeléseivel,ásatja a saját sírunkat,elüldözte a munkanélkül maradt fiataljainkat stb.
bakegya
@coyote3: igazad van,mindenben befekszik,csak kekeckedik aztán itthon van mire hivatkozzon.Ez az igazi cigánytempó nagyon nem lehet nyerő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.