Orbán Viktor miniszterelnök szerint Magyarország ma egy igazi laboratóriumként működik: a modern világ kihívásaira a hagyományos értékeken alapuló válaszokat próbál találni. A politikai radikalizmus azonban nem tekinthető ilyen hagyományos európai értéknek – jelentette ki londoni látogatásán a magyar kormányfő, aholmintegy kétszáz meghívott vendég előtt tartott előadást.

A válságra adott magyar válaszokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: többről volt szó, mint egy reformról, az ország megújítása zajlott az elmúlt években. Álláspontja szerint a jelenlegi válság nem egy olyasfajta kihívás, amely egyszerű politikai intézkedésekkel legyőzhető lenne, "nem élhetünk úgy, ahogyan eddig", ezért szükséges a nagy rendszerek jelentős átszervezése, sőt, ezzel egyidejűleg a családokat és a közösségeket is ösztönözni kell életstratégiájuk átalakítására.

Az EU-val kapcsolatban megerősítette azt a véleményét is, amely szerint a tagállamok közötti különbségeket nem lehet elhanyagolni, az eurózónán kívüli országoknak meg kell adni a jogot, hogy megválaszthassák saját gazdaságpolitikájukat.

A miniszterelnök a hagyományos értékekről szólva a nemzeten túl kiállt a család és a vallás mellett. Szerinte ma Európában teljesen nyílt "vörös" és "zöld" támadás zajlik e hagyományos értékek, a vallás, a család és a nemzet ellen, miközben – emelte ki – az európai demokrácia éppen a kereszténységen alapul, a család szerepe pedig döntő fontosságú a jelenlegi demográfiai problémák megoldásához.

A jóléti államnak vége, helyette a magyar kormány egy munkaalapú, a kiérdemelt juttatásokra alapuló társadalmat próbál felépíteni – mondta.

Az előadás után a hallgatóság köréből kérdés hangzott el a politikai radikalizmussal, ennek összefüggésében a Jobbikkal kapcsolatban, felvetve, hogy a hasonló profilú pártokat nem kellene-e betiltani Európában.

Orbán Viktor úgy válaszolt: a Jobbik létét "általánosságban bizonyítéknak szokás tekinteni" arra, hogy Magyarországon folyamatos veszély a nacionalizmus, az antiszemitizmus, az idegengyűlölet. Mint fogalmazott a radikális politikai erők, "hol a kommunisták, hol a radikális jobboldal" Magyarországon történelmi visszatekintésben hozzávetőleg 16 százaléknyi választói támogatást tudhatnak maguk mögött a választásokon, de "a kérdés nem ez a 16 százalék, a kérdés az, hogy mi van a másik 84 százalékkal" – fogalmazott.

Orbán Viktor délután David Cameron brit miniszterelnökkel tárgyal a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Igeeeen!! és te vagy a szarkeverő laborvezető!!!
dömdödöm
Őrült professzor laborja , az emberek meg a kisérleti állatok :-( :-( :-(
Január
Elegük van már az állampolgároknak a 23 éves kiszolgáltatott kísérleti nyúl szerepéből, amikor a laborvezetők azt tesznek velük amit akarnak. Hozzáértő vezetőre van szükség, aki tudja, hogy mivel nem árt a rábízottaknak, ha már használni nem tud!
Jankó123
Felfedeztünk egy új, az eddigieknél hatásosabb mesterséges drogot és rezsiszívatásként neveztük el. Aki ezt beszívja, azonnal elkezd mindet elhinni. (Pl.: Magyarország jobban teljesít, vagy senkit sem hagyunk az út szélén, megvédjük a nyugdíjakat stb.)
Nyilatkozta Dr. 0-dik Vektor laborvezető.
Senara
Orbán: Magyarország egy laboratórium... a kísérleti állatok mi vagyunk !
ostor
@dömdödöm: És a csúti vezér a Fankenstein.
gala2cse
Ja! Laboratórium, ami tele van parazitákkal.
mátmar
Mi meg vagyunk a fehéregerek! Rajtunk kísérletezik a Nagy Vezető! Úgy látszik most az Angoloknak nyal be Kedves Vezetőnk! Már ott is hinti az igét, járja a pávatáncot!
kukac50
Nem Magyarország a laboratórium! A parlament az ,és a patkányok kísérleteznek,hogy megélnek e az emberek 22-47 ezer forint körüli összegből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.