Az MSZP melletti szolidaritásra szólítja fel a bajai kampányvideó ügyében a demokratikus ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke. A politikus levelét kedden jutatta el a DK sajtóirodája az MTI-nek.

Gyurcsány Ferenc a levélben úgy fogalmaz, "iszonyatos erővel önti a sarat magyar jobboldal és médiaháttere a Magyar Szocialista Pártra a bajai videó ügyében", annak ellenére, hogy semmilyen megbízható bizonyíték nincs arra, hogy a szocialisták rosszhiszeműen, tisztességtelenül, törvénytelenül jártak volna el.

A volt miniszterelnök szerint az elmúlt években több ügyben is bebizonyosodott, hogy alaptalanul vádoltak meg politikai szereplőket. Gyurcsány Ferenc ezért azt kéri a demokratikus ellenzék pártjaitól, mozgalmaitól, hogy fejezzék ki szolidaritásukat az MSZP-vel, Mesterházy Attila pártelnökkel, és a DK részéről ezt meg is teszi.

A levelet azoknak küldték el, akik az október 23-ai ellenzéki demonstráción részt vettek: Bajnai Gordonnak, az Együtt – a Korszakváltók Pártja vezetőjének, Szabó Tímeának, a Párbeszéd Magyarországért társelnökének, Ungár Klárának, a Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt elnökének, Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom párt elnökének, Kuncze Gábornak, a Szabadelvű Polgári Egyesület elnökének, Fodor Gábornak, a Liberálisok – Magyar Liberális Párt elnökének.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben, amiről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra; azt állítja, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a felvétel eljutott a szocialista párt székházába.

Az MSZP elnöke többször kijelentette, hogy nincs közük a videó elkészültéhez.

A Fidesz hamis vád miatt bejelentést tett a rendőrségen az álvideó ügyében és a büntető törvénykönyv szigorítását kezdeményezte, hogy ne fordulhasson elő újra hasonló eset.

Kőrös Gusztáv, a bajai videó egyik készítője hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, a szocialisták átverték, kihasználták őket. A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag azt állította, a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük.

Az MSZP erre reagálva azt közölte, hogy Kőrös Gusztáv "súlyosan valótlan kijelentéseket tett", ezért az MSZP és Mesterházy Attila pártelnök jogi lépéseket kezdeményez. Király György még október 22-én közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a felvétel elkészítéséhez nincs semmi köze, annak elkészítésében sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
picsán kell rúgdosni a simlis szélhámos cigányokat aztán kész :-( :-( :-(
lajospapa
Amint felkerült a dvd elsők között láttam. Azt is hogy provokáció. Az Egyenes Beszédben végig látható volt, hogy K.G. nem egyenesen beszél. Azt mondta felháborító, hogy valaki ilyenre vetemedik, amikor ilyen felvételt csináltat, VELE. Sajnálom , hogy Olga ezt mért nem csípte fel!
creativehun
Ismerve a Fidesz gátlástalanul aljas módszereit,számomra nem okoz különösebb gondot elképzelni,hogy a Fidesz áll ennek a látványosan kamu videónak a hátterében! nyomozás során is mindig annak a kivizsgálása az első,hogy kinek állhatott érdekében?! Ebben az esetben teljesen egyértelmű,hogy a Fidesznek állt leginkább érdekében egy olyan látványosan hamis felvétel elkészítése ami könnyen cáfolható. Ezzel gyakorlatilag minden eddigi és későbbi leleplező videóról könnyűszerrel állítható,hogy hamisítvány és MSZP felkérésre készült! Ha a helyükben lennék én mindenképp ezt tettem volna..és szinte teljesen biztos vagyok benne,hogy Ők is ezt tették...csak sajnos ez nem valószínű,hogy ki fog derülni!
Vizual
Az a véleményem, hogy mint minden ebben a rendszerben, a mostani statisztikák is "unortodox" módon vannak tálalva. Nem tudni, hogy a "kis" pártok mögött, hányan és kik is állnak. Továbbra is az a véleményem, hogy taktikai hiba volt az MSZP részéről elküldeni a sok tapasztalattal bíró, harcos múltú öregeket. A "fiatalok" tapasztalatlanok, egy "békés" hatalom gyakorlásba szoktak bele és ez a harci helyzet sorra bizonyítja,
hogy nem képzett harcosok. Mesterházy azt hiszi, hogy minden megoldódik magától, ÍÍÍgen! Magától kellene kedves Mesterházy. Bajnai meg, hadd ne mondjam. Néha az az érzésem, hogy ez a politikai analfabéta Juhász, aki még saját magát is hazugságon kapta, a FIDESZNEK hajtja a népszerűséget. A PM-s fiatalok meg még mindig a 2010-s választás győzelmében, a Parlamentbe jutás, mámorában élnek. Bajnai mellett meg gyengék lettek. Nincs bennük átütő erő.
Megjegyzem az LMP is lealacsonyodott az ország képviseletében oda, hogy a képviselők is családos ember és óvodát csinálnak a "házból" ami ugye kissé pitiáner és nem igen szeretném ezt a kicsinyes társaságot, és a hozzájuk hasonlókat sem látni.
Mert az ország képviselete önfeláldozást követel, amibe egy óvoda nem fér bele. Oldja meg a problémáját, ha már az enyémet is megoldotta. Én választottam és ő vállalta.
A FIDESZ szájíze szerint így lesz kicsinyes és semmitmondó a képviseletem.
A szolidaritásra pedig majd visszatérünk az MSZP irányába, ha választás után látom, hogy végül az csinálta amit egy bal oldali pártnak kellett.. A bal oldal győzelmét. Ezért pedig nem tesznek semmit. Még Orbán sem. foglalkozik semmivel csak a "nagy" politikával A tudatlan és jellemtelen "ügyintézők" meg elintézik fél kézzel a többit. A videó meg ... Én azt látom, hogy bár nem ők tették de úgy jártak mint egy kapus. Kivédték ugyan de mégis gólt kaptak. berúgták maguknak amit játszva kilehetett volna védeni.
És miért nem vagyok szolidáris. Mert 23.-a óta sorban le kellett volna mondania egy pár játékosnak, és jöhetett volna a...
Vizual
...tartalék.
Gyurcsány meg túlspilázza a dolgokat.
Sede
@Vizual: pedálozik Fleto, teljesen feleslegesen...
a szocik szekere nem veszi fel őt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.