Az Átlátszó közel 3 hónapon át tartó adatigénylés-sorozattal kiderítette, hogy az állami vezetők a nekik járó kiemelt egészségügyi ellátások keretében 2009-től 2013. augusztus végéig milyen és mennyi ellátást vettek igénybe a Honvédkórházban. Plasztikai sebészet, pszichiátria és andrológia is van a listán a fogászati kezelések mellett.

A Blikk még augusztusban írt arról, hogy az Orbán-kormány alatt jelentősen megemelkedett a soron kívüli és kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult állami vezetők száma. 2009 januárjában, az akkor érvényes jogszabály alapján, még 175-en tartoztak ebbe a körbe, idén július derekán már 311-en, ám a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) nem tudta pontosan megmondani, hogy ez éves szinten mennyi kiadást jelent a társadalombiztosítási rendszerben.

Az atlatszo.hu először a KIM-hez adott be egy adatigénylést, amiben kikérte, hogy 2009. január 1-je és 2013. augusztus 10. között évente hányan vették igénybe a jogosultak közül az állami vezetőknek járó kiemelt egészségügyi ellátást, és kérte, hogy tüntessék fel a szolgáltatás/kezelés/ellátás pontos nevét is.

A KIM egészségügyi ellátásra jogosultakról vezetett nyilvántartásában 2013. augusztus 8.-án 321 fő kinevezett vezető szerepelt, melyből az állami vezetők száma 135 fő, a jogszabály alapján állami vezetői juttatásra jogosultak száma 179 fő, a miniszteri kabinetet vezető kabinetfőnökök száma 7 fő. A minisztérium tájékoztatott arról is, hogy ők az ellátás körülményeit javító szolgáltatást fizetik – 10 millió forint/év –, nem magát az egészségügyi ellátást, így az igénybevételről nem rendelkeznek információkkal.

A "legnépszerűbb" osztály az állami vezetői juttatásra jogosultak körében minden évben a fogászat volt, de sokszor látogatták a labort, a füll-orr-gégészetet, a sürgősségit, a sebészetet, a röntgent, a belgyógyászatot és a szájsebészeti szakambulanciát is. 2009-ben 5, azóta minden évben 4 ellátás volt a plasztikai sebészeti szakambulancián, 3-3 a pszichiátriai szakrendelőben, és 2012 kivételével (akkor 9) évi 5 a klinikai pszichológia szakambulancián. 2009-ben 9, majd 5-5, tavaly 4, idén augusztusig pedig 3 ellátás volt az andrológia – férfigyógyászat – osztályon, amely elsősorban a férfimeddőséggel és a férfiak szexuális problémáival (libidógondok, merevedési zavarok) foglalkozik – írja az Átlátszó.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Még vastagabb bőrt rakatnak a képükre ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
@coyote3: Lehet, de akkor elég trehány munkát végeztek.
amaramaistanna
Nem csoda,túl vastag a bőrük.Ezt vissza kell fizettetni velük a kasszába!
Vizual
Nem vagyok biztos benne, de mintha a FIDESZ vezetők ágáltak volna leginkább a Kútvölgyi bezárásáért. Most jön még Őszöd is, bár mintha nem szűnt volna meg. Nemrégen olvastam a "kormány " üdülőkről. Nos hölgyek és urak ! Miért is harcoltak 89 előtt ? (Én nem voltam itthon !) :)
De egyet tudok. A szakszervezeti üdülőket bezárták, eladták, megvették, lebontották stb.
Meg a HM., BM, MÁV, és egyéb gyári kis és nagy üdülőket is. Kinél vannak ?
kamazuka
Hát igen,a köpönyeg forgatás kiment a divatból.
Most az új arc,az arcátlanság,dívik.
Már csak aza kérdés a bőrt honnan pótólják.
Mert ha seggről végről?
bretagne
Most jön majd a farsang. Arra kell a plasztika! De lehet, hogy busójárásra is jó lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. October 23., 06:39
Öt ember haláláért felel a bíróság előtt egy kisfiú
Technika - 2019. October 22., 19:11
1982 óta soha nem volt ekkora az ózonlyuk