A kormányközeli Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített felmérése szerint nincs kormányváltó hangulat Magyarországon. Az országos reprezentatív közvélemény-kutatás alapján a magyarok relatív többsége, 49 százaléka azt szeretné, hogy a 2014-es választások után is Orbán Viktor alakítson kormányt.

A Nézőpont Intézet felméréséből az is kiderült, hogy kormányváltó hangulatról és az ellenzéki pártok számára jelentős rejtett tartalékokról a bizonytalanok körében sem beszélhetünk (a pártpreferenciájukban bizonytalanok mindössze negyede szeretné a kormány leváltását). A változás hátterében a kormány és a kormányfő munkájának megítélésében bekövetkezett pozitív változás állhat.

Míg egy évvel ezelőtt, 2012 decemberében a kormány munkájával a megkérdezettek 28 százaléka volt elégedett, ez mostanra 47 százalékra emelkedett. Ugyanígy a kormányfővel való elégedettség is egy év alatt javult: 2012 decemberében a megkérdezettek 36, 2013 decemberében a megkérdezettek 49 százaléka volt elégedett Orbán Viktor teljesítményével.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Á nincs. Akkor talán ki kellene menni az elvtársaknak a fűtött irodából az utcára és megtapasztalhatnák hogy van e kormányváltó hangulat.

Aki tapsol ennek a négyéves ámokfutásnak az vagy perverz vagy bolond vagy mindkettő de mindenféleképpen beteg, agymosott ember.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Aztán azt a kérdést is fel kell tenni, hogy mi a garancia arra hogy egy széthúzó ellenzékiekből összekalapált kormány képes lesz elvégezni a feladatát? Akkor, amikor maguk is másként látják a gondokat is, egymást is, amikor ez a kormány, az országgyűléssel a háta mögött már úgy átalakított mindent ahogy? Mit tud felmutatni az ilyen új kormány ahhoz, hogy a társadalom nagyobbik fele mögé álljon és ne engedje az utcára a jelen kormány már rutinos utcai szereplőit, sem a csőcseléket, sem a békemenetet? Ezekre a kérdésekre nagyon sok okos és a hazához tisztességes, józan, felelős embernek kell kimunkálni a válaszokat, betanítani a megmondó embereket, akik valóban azonosulnak is a szájukba adott tervekkel, érvekkel, ellenérvekkel.
A lakosság emberek mögé akar vagy tud / nem tudom / állni. Kik legyenek ők? A most szereplők mindegyikét már agyon gyötörték, már azt is felrótták nekik hogy csecsemőkorukban bepisiltek.Az öszöd beleégett GY.F. - be, a liba B.G.-ba és így tovább.Aki technokrata, talentum mint Bokros az nem kell, mert ő nem egy vezéralkat, aki , ugye látjuk, populista szónok, égő szívü szabadságharcos, lelkes turulutód, stb. A népünknek pedig az ilyen tetszik, mert szalmaláng természetü, mert az adott pillanat hevületében, hangulatában késztetik döntésre és a mi népünk így döntött legutóbb. A szocialista- liberális koalíció súlyos felelőssége nem felejthető tényező volt ebben, ezt azért hozzá kell tenni.
Aztán azt is meg kell kérdezni, hogy megengedhető - e a 2/3 -os erőfölény a jövőben?
Mert ugye látjuk mit is adtunk a kormány és az országgyűlés kezébe?
Azt is meg kell kérdezni, hogy kinek tartozik elszámolással az országgyűlési képviselő, elszakadhat e a választóitól , betagozódhat - e a pártja frakciójába és engedelmes gombnyomogatóvá válhat e az az ember, akit a választói a parlamentbe küldtek?
világlátó
Azt is meg kell kérdezni az emberektől, akarják - e hogy annyi politikai érdekcsoport szakítsa szét az ország népét , mint amennyit bejegyeznek, majd kampányol, butít, vagy okosít, ki tudja, pénzt is kap mindehhez, aztán hajt a médiák kegyeiért, fórumozik és össze vissza zavarja a lakosság gondolatait, visszaélve azok tájékozatlanságával, sajnos tudatlanságával. Nem lenne - e elég négy - öt párt, és a nemzeti kisebbségek egy - egy tagja ?
Most hirtelen ennyit.
Az idő gyorsan száll, úgy érzem, már nem elég ezeknek a kérdéseknek a feltételére sem, hacsak...
világlátó
@aha: Ezekkel a kilőtt szemekkel már szakíthatnál. Mint már tudja mindenki, szervezett utcai csatározások folytak akkor. A rendőrség, akik közül egy vidékről, kiképzés címszóval felhozott 60 - 80 fős századot rongyá vertek és porig aláztak a felbérelt fotball huligánok, nem volt igazán békés hangulatban, amikor ugyanezek a felbérelt vandálok ismét ott voltak velük szemben.Mindezt a fővárosiak mint egy szabadtéri előadást nézték végig. Gondolj bele. Soha addig ilyen brutális vandál csőcselék még nem adott feladatot a rendőrségnek. Ezek azt sem tudták mitévők legyenek ilyen vandalizmusra. Új, addig ismeretlen helyzet, új és tapasztalatlan eljárásokat hozott. Azóta sok utcai összecsapást láthattunk a világból. Azt is láthattuk, ahogy a már földre vitt emberbe belerúg egy mellettük elrohanó rendőr. Ő is emberből van..AHA ! A békésen tüntető nép pedig valahol máshol volt éppen. Végignéztük sok százezren a Tv. székház elleni ostromot, de az azt követő utcai csatákat is. a Hír Tv.jóvoltából.Ha Te nem akarod látni a valóságot, akkor persze hiába is próbálunk a lehető legobjektívebbek lenni.A szemkilövés sajnos megesett. Annyira nem jó lövő egy rendőrünk sem, hogy egy vadászpuska tipusu fegyverből kilőtt gumilövedékkel éppen a szemén találjon el bárkit is. Sajnálom azt az embert. De ő is aktív részese volt az utcai cirkusznak. Remélem kárpótolták azok, akik felbérelték, vagy csak elfogadták a jelentkezését a balhéra.
jancsik68
@aha: Nem vagyok román!Az erdélyi maradjon ott,ahova született,s szavazzon saját hazájában.Te pedig nézz körül itt,saját hazádban,ha magyar vagy s gondolkodj és élj becsületes magyar ember módjára,s ha erre nem vagy képes,csomagolj s menj Romániába,s szavazz ott,ne itt,mert te nem vagy magyar.Az itteni un .felmérők felmérései nem érdekelnek,mert azok seggnyaláson alapszanak.Figyeld a tisztességes magyar emberek hangulatát
világlátó
Az előbb dolgom akadt, nem tudtam rendesen folytatni a gondolatot. Elég lenne négy - öt párt és a kisebbségek. Így van ez pl. Szlovéniában is. Ez nem korlát, de mégis, kezelhető mederbe tereli a különböző érdekeket és indulatokat. A törvényhozás persze lassabb, de amit közösen kiizzadnak, az tartós. Semmi sem korlátozza a szélső jobbot , vagy a szélső balt ahhoz, hogy a hozzá legközelebbi pártformációban hallassa a szavát és bár kompromisszumok árán, de érvényesítse akaratát. Valójában azt szeretném kifejezni, hogy a demokrácia a közös érdekek megértése és a fegyelmezett alázat elfogadása , ha megtaláljuk azt a bizonyos " szűk keresztmetszetet " ami az előrelépés kulcsa.A példa a jelenlegi Németország. Persze ők más mentalitású népek - mondhatnák. Igen, ez így van. Ha mi európai uniós tagokká lettünk, bizonyos alkalmazkodási kényszert vállaltunk, és ma is, holnap is vállalnunk kell. Nem lehet 2014.-ben a csodaszarvassal, a turullal és főleg nem Horthyval, legfőképpen Bethlennel előhozakodni és hátranézni, amikor előre kell haladni. Azért ne felejtsük el főleg most Karácsony idején, hány számkivetett , szegény ember él ebben az országban. Nem lehet arisztokrata államférfiakkal és viselt dolgaikkal példálózni, amíg négy millió ember él a létminimum alatt. Nem lehet blöffölni Törökországban, mert ők attól sokkal okosabbak. Minden szó Törökországban az itthoniaknak szól - hát ezt nem észrevenni - nem lehet.
Európa keresi a helyét, de mi közép - kelet Európa népei leszünk Európa motorjai.vagy kampány kommunikáció, vagy nem tudja mi van itthon .Egyet azért tud. A választásokig hátralévő négy hónap nem lesz elegendő az ellenzék számára a váltáshoz.
Dr. Felipe
@aha: Már miért lenne rossz, egész nap narancsos buktát fogok zabálni. Annyi agymosott birka nincs szerencsére az országban hogy a fideSS nyerjen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.