A kormányközeli Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített felmérése szerint nincs kormányváltó hangulat Magyarországon. Az országos reprezentatív közvélemény-kutatás alapján a magyarok relatív többsége, 49 százaléka azt szeretné, hogy a 2014-es választások után is Orbán Viktor alakítson kormányt.

A Nézőpont Intézet felméréséből az is kiderült, hogy kormányváltó hangulatról és az ellenzéki pártok számára jelentős rejtett tartalékokról a bizonytalanok körében sem beszélhetünk (a pártpreferenciájukban bizonytalanok mindössze negyede szeretné a kormány leváltását). A változás hátterében a kormány és a kormányfő munkájának megítélésében bekövetkezett pozitív változás állhat.

Míg egy évvel ezelőtt, 2012 decemberében a kormány munkájával a megkérdezettek 28 százaléka volt elégedett, ez mostanra 47 százalékra emelkedett. Ugyanígy a kormányfővel való elégedettség is egy év alatt javult: 2012 decemberében a megkérdezettek 36, 2013 decemberében a megkérdezettek 49 százaléka volt elégedett Orbán Viktor teljesítményével.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Á nincs. Akkor talán ki kellene menni az elvtársaknak a fűtött irodából az utcára és megtapasztalhatnák hogy van e kormányváltó hangulat.

Aki tapsol ennek a négyéves ámokfutásnak az vagy perverz vagy bolond vagy mindkettő de mindenféleképpen beteg, agymosott ember.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Á nincs. Akkor talán ki kellene menni az elvtársaknak a fűtött irodából az utcára és megtapasztalhatnák hogy van e kormányváltó hangulat.

Aki tapsol ennek a négyéves ámokfutásnak az vagy perverz vagy bolond vagy mindkettő de mindenféleképpen beteg, agymosott ember.
Meine Ehre heisst Treue
Nézőpont, Magyar Nemzet...
Ezeket a neveket olvasva nem csodálkozom, hogy nincs kormányváltó hangulat. Hazudni, a kormánynak megfelelően befolyásolni a tömegeket, ehhez jól értenek.
Nyilvánvalóan nem nyugodtak a fideszesek, hiszen nem tudni mit hoz a jövő.
Vizual
Relatív többség. Na hogy mán. ... a 49 % több mint a "relatív" többség. ?
Vajon brummogtak már ?
...és nem hangulat kell.a forradalmi helyzetet kellene vizsgálni.
öcsi55
2002-ben 6-8% fideszes fölényt emlegettek az u.n. mérvadó (magyarul a seggnyaló,avagy a kormányhoz közel álló ) nézőpont,századvég s.tb.közvélemény kutatok,aztán mi lett a vége.A másik, az emberek nagy része nem válaszol őszintén a telefonos közvélemény kutatói kérdésekre,félnek a következményektől,szerintem teljesen jogosan. Mert hamar valamelyik kubatov listán találhatják magukat.
deviance
nem tudom... ha megállítanék 100 random embert az utcán legalább 70 megkéselne amint meghallaná viktorunk nevét
Kala Majka
Nekem kimondottan rendszerváltó hangulatom van.
A Tündik bündije
@Vizual: 49% relatív többség?
Persze. 52%-ból is csináltak 2/3-ot...
A Tündik bündije
@öcsi55: "2002-ben 6-8% fideszes fölényt emlegettek."

Rosszul emlékszel. A legoptimistább kutatóintézetek és 10-12% fölényt mértek (pl. a Gallup), valamelyik kormánypárti meg odáig ment, 60%-ot adott a Fidezsnek, 25%-ot az MSZP-nek, a maradék 15%-ot meg kegyesen szétszórta a többi párt között.
Csoda, ha viktor rendezett gyorsan egy nagygyűlést, és mikor utána is kapott egy középső ujjas nemzetközi jelzést, Grazban kötött ki?
kronos3000
Sok a tudatlan,és tájékozatlan ember...isten ments még négy évtől ezekkel...
mariaberta
Ez a "Nézőpont" nevű intézmény néz is valamit, vagy csak egy oldalra lát?
kukac50
Én Ha lehetőségem lenne rá,nem hogy leváltanám Őket,még börtönbe is záratnám, egytől egyig. A választóknak tett ígéreteiket nem tartották be.
egyember
@mariaberta: Ők nem néznek, nem mérnek.
Csak leírják, amit diktálnak nekik.
(így olcsóbb is, a különbözet a prémiumuk)
Senara
Nézőpont: nincs kormányváltó hangulat...: ez ki mondta a medve , vagy a tehén a közmunkás oktatáson ?
hajhagyma
@A Tündik bündije: ha most nyernek ezek a féleszüek akkor az unio helyébe lennék kidobnám a magyarországot az uniobol az őszes bovli magyaral együtt Fidesz = BOVLI magyar
hajhagyma
@mariaberta: és kikre gondolsz ember ...
bretagne
Nem olvassák a Nézőpontnál a Propeller-kommentjeit.
szaboria1
@bretagne: Ezek szerint más újságok kommentjeít sem.
1951
Békés, nyugodt, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, sikeres Boldog Új Évet kívánok minden kedves hozzászóló társaimnak!
bretagne
@szaboria1: Sajnos. De ezen nem szabad csodálkozni. Majd (talán) lehulla róluk a szemellenző!
Istvannyugdijas
Csatlakozom:1951 !Szintén Boldog és nyugodt,Karácsonyi ünnepeket,Boldog 2014,évet kívánok,valamint,ésszerű Fideszre való szavazás meg fontolását!
bretagne
@1951: Kedves 1951! Köszönjük a szép szavakat. Talán jobb lesz a következő esztendő! Neked is minden jót!!!
nahát
Kevesen vagytok még mindig! Itt a propin 13 tetszik a kormányváltásra! Ennyi?
Maszlag
Megint nem jó helyen kérdeztek. Vagy csak a füldugót felejtették el kivenni?
nemzeti_nyugdíjas
"Sajnos a magyarországi fejlemények továbbra is aggasztóak" - mondta pénteken a magyarországi emberi jogokról az amerikai szenátus előtt Ben Cardin demokrata szenátor.
mariaberta
@hajhagyma: No mit gondolsz? Használd a fantáziád. /ha van/
mariaberta
@Istvannyugdijas: Már megfontoltam,és valószínű nem tudok a kedvedre tenni.
Ennek ellenére, minden jót kívánok , legyen boldog az új éved.
nahát
@nemzeti_nyugdíjas: mit vártál egy zsidótól? Ő csak a zsidók jogaiért aggódik!!!
hvg.hu/itthon/20111208_amerikai_helsinki_szelsojobb
abacs62
@bretagne: Dehogy nem olvassák ! Több száz seggnyaló ül árgus szemekkel, figyeli a kommenteket különböző ellenzéki portálokon ! Hát csak figyeljék, fogy az idejük.
kkalman
A Nézőpont szotyadt seggű munkatársai, ha kimozdulnának a meleg, rohadó narancs szagú irodából, és elindulnának egy kis országjárásra, friss levegőt szívni, talán valós képet kapnának a "nincs kormányváltó hangulat"-ról.
senkifia68
A Nézőpont tar hülye! Még hogy nincs kormányváltó hanglat!!!

Ezek nyilván nem olvassák a Propellert!! A fenébe is kormányt asztat váltani kell! Na ná! A Pityinger is megmonta!
Bazzmeg a kormányt, bazzmeg az Orbántot!

De hát az a sok hülye idióta faszfej nem ért a szóbul!
Desischado
@1951: Én a magam részéről köszönöm, viszontkívánom neked is, és minden kedves kommentelő társamnak!
Desischado
Remélem, ez nem igaz! Hiszen jóformán nincs olyan réteg, amelyikbe bele ne rúgtak volna! Nem nyerhetnek, mert akkor az országnak annyi! Ami azután jönne, az lenne csak az igazi nightmare! (rémálom) Nincs isten, ha ez a rablóbanda marad! Akkor a magyarok tényleg hülyék, tisztelet a kivételnek! Ui: Szerény véleményem szerint isten így sincs, mert akkor ezek a templomajtóig sem tudnának eljutni, nemhogy a templomba, és már régen beléjük csapott volna a villám a sok aljas cselekedeteikért!
bretagne
@abacs62: De csak azért figyelik, hogy kit lehetne feljelenteni.
gabrella
Nincs hát! Mindenkinek tetszkik,hogy az ország fele tök gazdag a másik meg éhen döglődik.
világlátó
Nincs kormányváltó hangulat, mert nincs más hír, mint a rezsicsökkentés, az ország jobban teljesít, a kormány pénzt biztosít a nyomasztó hitelek átvételére, milliárdok a felújításokra, a visszaállamosításra, a gáztározókra , amit a minap a Gazprommal aláírt megállapodás szerint bizonyára dugig feltöltünk, / cserébe mit adunk, még nem tudjuk /stb.
Másfelől a hangulatot naponta leöntik jeges vízzel a másik oldalon a saját identitásukért mindent feladni képes érdekcsoportok, akik egymást figyelik és nem a közvéleményre figyelnek. Belecsontosodtak saját ostoba elveibe, ...vele nem de a pártja kell, megint mások ...sem az elődeikkel, sem ezekkel, megint mások ...elég volt egyszer a Bokros csomag, Úgy tűnik a hangulat azért ilyen, mert " mi belgák hová álljunk ? " állapotban van a társadalom. A felső tízezer kutya jól érzi magát, nem lát át a wellness hotelek paravánjain, nemhogy le a földre.Akik meg a földön vannak, szétforgácsolta őket a megosztó politika, a botrányok, a félelem a holnaptól, a közöny és a lustaság, ami ha a tudatlansággal is "párosodik ", hát abból hitvány és gonosz " utód " születik. A nézőpont intézet olyan közvéleménytől származó eredményt produkál, amilyent csak kérnek tőle.
Jó pénzért még azt is, hogy jövőre lehagyjuk Ausztriát, Németországot is.A Nézőpont és a többi is, de a politológusok is, / néhány kivételtől eltekintve /mind a megszervezett kormányzópárt kommunikációjának a fizetett munkása és nincs más dolga, mint ontani a hírt a túlcsordulásig, ami már feldolgozhatatlan, miközben csak egy gondolat ismétlődik " Magyarország jobban teljesít ! "
jancsik68
A Nézőpont önmaga nézőpontját/ A FideSS utasitására/Hirdeti,közli,ami egy nagy merő hazugság.A kormányt az emberek nem leváltani,hanem elzavarni akarják Orbánástól és bandájátval együtt.
hajhagyma
@jancsik68: remélem hogy a proféta beszél belőled
verőce21
Az emberek általában elégedettek a Fidesz kormányzásával. (Kivéve itt ezt a cca. három tucat kommentelőt.) :)
Megközelítően sincs annyi szorítás-nyúzás, mint a szoci, vagy ballibsi kormányok idején volt.
gabrella
@abacs62: A baon.hu-n megszüntették a kommentelés lehetőségét mióta beküldtem egy törvényt a felhozott, hazudozós cikkükre.
gomez
@világlátó:Tökéletesen igazad van És el is fogják érni ha ilyen tempóban haladnak, hogy az emberek el is fogják hinni amit sulykolnak nekik!!! Pszichológia az egész! Irigylem a németeket akik megcsinálták a nagykoalíciót! Ezért voltak és lesznek is Európa vezető hatalma! Nem siránkoznak az elmúlt évek miatt, nem keresnek csontvázakat hanem összefogva teszik naggyá az országukat! Ezt mi soha nem fogjuk elérni! A történelmünk során még egyszer sem sikerült! Birkanépség! Nem is kell csodálkozni hogy itt tartunk!!!
aha
kormányváltó hangulat nehezen képzelhető el ezzel az ellenzékkel akik bebizonyitották alkalmatlanságukat...ráadásul emberi életek...és kilőtt szemek fémjelzik a ténykedésüket anno...amennyiben ez a trojka: feltó-m.házi...libajnai ...első helyen lesznek...semmi esélyük...ráadásul már rég a programról kéne szolni az ellenzéknek...sehol..semmi harc a helyekér..ami ugyebár leszűkült. 386-ról 190.re...Hát kevesen fognak balról beférni az egyszer biztos.
aha
@jancsik68: ...és a medián..és a sanda ipsos---és a tárki?? ezeknek mindnek a fidesz vezeti a kutatását...nem lehetsz ennyire naiv...utazz ki erdélybe..és meglátod mekkora "kormányváltó a hangulat"...
aha
@Dr. Felipe: jaaaaaaaaaa...hogy te már itéletet is mondhatsz...értem...ez már-már isteni cselekedet...és te mondod meg a tutit...de rossz lesz neked április 6-után...te jó ég..
lajospapa
@világlátó: Tetszik amit írsz! kormányváltó hangulat volna, csak nincs kire váltani. az ellenzék annyira szétforgácsolt, annyira megosztott és sajnos annyira alkalmatlan. Akik szerepelnek már vagy leszerepeltek, vagy annyira tönkrezúzott karakterek, hogy nem tudnak az élre állni. És a karaktergyilkosságot nemcsak a Fidesz végzi. Önmaguk is, meg egymást is. Az is biztos, hogy jó néhány fenekedő ellenzéki kispárt nem a Fidesz megbízásából indul el majd. Kíváncsi leszek milyen hosszú lesz a szavazólap!
evacica
Ha ez igaz akkor ez a nép egy birka! Nincs olyan réteg akibe Orbán nem rúgott bele, 4 millió ember a szegénységi küszöb alatt. Hát ez igazán szép eredmény, miközben a haverok és a saját zsebük meg rendre dagad! És nincs kormány váltó hangulat, nem hiszem, csak az a baj hogy az ellenzék egy balfék, vezetőik képtelenek összefogni és megszólítani a népet!
soper
A nézőpont ezzel kíván boldog új évet a megvezetett birkáknak.
világlátó
@lajospapa: Ha annyira nem tetszik a jelen, a szavazók majd döntenek. De ahhoz hogy lássák, van elképzelés, terv, alkalmas emberek is ehhez, ahhoz a szétforgácsolt ellenzék legjobbjainak valahol mégis csak találkozniok kell. Puccs az ellenzéken belül ?? Igen, ha a vezetők, elnökök csak huzakodnak egymással, vagy végképpen elfordulnak egymástól, akkor kell egy második vonal, aki józanabb, kisebb a presztizs veszteség érzetük, illetve nagyobb a váltást váró erő bennük.Talán van még ebben az országban olyan embercsoport, akik végrehajtják a váltóerő összefogását anélkül, hogy rögtön benyújtanák a számlát, országgyűlési képviselői állást, államtitkári beosztást, vezérigazgatói állást követelve.Naív és gyerekes idea ez, de ha van jobb, én elfogadom.
Talán meg kell kérdezni az embereket. Most nem az a kérdés mit várnak a hazától, hanem az, Te magyar ember mit tudsz tenni a hazádért?
Persze azt is meg lehet kérdezni , az eddig működő kormányok mit tettek a hazáért?
Már csak azért is, hogy a kampánygőz/ köd mögött lássuk mit is tettek? Ez azért fontos, mert hol az egyik, hol a másik ugyanabba a zsákutcába vezetett bennünket. Most megint pont ugyanott állunk, csak az utolsó kormány , aminek 2/3 -ot adtunk - mi balgák - olyan helyzetet teremtett, amivel csak ők nyerhetnek. Mi így nem nyerhetünk. Az ellenzék legerősebbnek mondott erejével sem.Mit tettek az elmúlt 24 év alatt, mit kellett volna másként, mit lehet tenni most, azaz 2014. áprilistól??
Folytatom a következőkben, Szíves megértéseteket a szómenésért.
világlátó
Aztán azt a kérdést is fel kell tenni, hogy mi a garancia arra hogy egy széthúzó ellenzékiekből összekalapált kormány képes lesz elvégezni a feladatát? Akkor, amikor maguk is másként látják a gondokat is, egymást is, amikor ez a kormány, az országgyűléssel a háta mögött már úgy átalakított mindent ahogy? Mit tud felmutatni az ilyen új kormány ahhoz, hogy a társadalom nagyobbik fele mögé álljon és ne engedje az utcára a jelen kormány már rutinos utcai szereplőit, sem a csőcseléket, sem a békemenetet? Ezekre a kérdésekre nagyon sok okos és a hazához tisztességes, józan, felelős embernek kell kimunkálni a válaszokat, betanítani a megmondó embereket, akik valóban azonosulnak is a szájukba adott tervekkel, érvekkel, ellenérvekkel.
A lakosság emberek mögé akar vagy tud / nem tudom / állni. Kik legyenek ők? A most szereplők mindegyikét már agyon gyötörték, már azt is felrótták nekik hogy csecsemőkorukban bepisiltek.Az öszöd beleégett GY.F. - be, a liba B.G.-ba és így tovább.Aki technokrata, talentum mint Bokros az nem kell, mert ő nem egy vezéralkat, aki , ugye látjuk, populista szónok, égő szívü szabadságharcos, lelkes turulutód, stb. A népünknek pedig az ilyen tetszik, mert szalmaláng természetü, mert az adott pillanat hevületében, hangulatában késztetik döntésre és a mi népünk így döntött legutóbb. A szocialista- liberális koalíció súlyos felelőssége nem felejthető tényező volt ebben, ezt azért hozzá kell tenni.
Aztán azt is meg kell kérdezni, hogy megengedhető - e a 2/3 -os erőfölény a jövőben?
Mert ugye látjuk mit is adtunk a kormány és az országgyűlés kezébe?
Azt is meg kell kérdezni, hogy kinek tartozik elszámolással az országgyűlési képviselő, elszakadhat e a választóitól , betagozódhat - e a pártja frakciójába és engedelmes gombnyomogatóvá válhat e az az ember, akit a választói a parlamentbe küldtek?
világlátó
Azt is meg kell kérdezni az emberektől, akarják - e hogy annyi politikai érdekcsoport szakítsa szét az ország népét , mint amennyit bejegyeznek, majd kampányol, butít, vagy okosít, ki tudja, pénzt is kap mindehhez, aztán hajt a médiák kegyeiért, fórumozik és össze vissza zavarja a lakosság gondolatait, visszaélve azok tájékozatlanságával, sajnos tudatlanságával. Nem lenne - e elég négy - öt párt, és a nemzeti kisebbségek egy - egy tagja ?
Most hirtelen ennyit.
Az idő gyorsan száll, úgy érzem, már nem elég ezeknek a kérdéseknek a feltételére sem, hacsak...
világlátó
@aha: Ezekkel a kilőtt szemekkel már szakíthatnál. Mint már tudja mindenki, szervezett utcai csatározások folytak akkor. A rendőrség, akik közül egy vidékről, kiképzés címszóval felhozott 60 - 80 fős századot rongyá vertek és porig aláztak a felbérelt fotball huligánok, nem volt igazán békés hangulatban, amikor ugyanezek a felbérelt vandálok ismét ott voltak velük szemben.Mindezt a fővárosiak mint egy szabadtéri előadást nézték végig. Gondolj bele. Soha addig ilyen brutális vandál csőcselék még nem adott feladatot a rendőrségnek. Ezek azt sem tudták mitévők legyenek ilyen vandalizmusra. Új, addig ismeretlen helyzet, új és tapasztalatlan eljárásokat hozott. Azóta sok utcai összecsapást láthattunk a világból. Azt is láthattuk, ahogy a már földre vitt emberbe belerúg egy mellettük elrohanó rendőr. Ő is emberből van..AHA ! A békésen tüntető nép pedig valahol máshol volt éppen. Végignéztük sok százezren a Tv. székház elleni ostromot, de az azt követő utcai csatákat is. a Hír Tv.jóvoltából.Ha Te nem akarod látni a valóságot, akkor persze hiába is próbálunk a lehető legobjektívebbek lenni.A szemkilövés sajnos megesett. Annyira nem jó lövő egy rendőrünk sem, hogy egy vadászpuska tipusu fegyverből kilőtt gumilövedékkel éppen a szemén találjon el bárkit is. Sajnálom azt az embert. De ő is aktív részese volt az utcai cirkusznak. Remélem kárpótolták azok, akik felbérelték, vagy csak elfogadták a jelentkezését a balhéra.
jancsik68
@aha: Nem vagyok román!Az erdélyi maradjon ott,ahova született,s szavazzon saját hazájában.Te pedig nézz körül itt,saját hazádban,ha magyar vagy s gondolkodj és élj becsületes magyar ember módjára,s ha erre nem vagy képes,csomagolj s menj Romániába,s szavazz ott,ne itt,mert te nem vagy magyar.Az itteni un .felmérők felmérései nem érdekelnek,mert azok seggnyaláson alapszanak.Figyeld a tisztességes magyar emberek hangulatát
világlátó
Az előbb dolgom akadt, nem tudtam rendesen folytatni a gondolatot. Elég lenne négy - öt párt és a kisebbségek. Így van ez pl. Szlovéniában is. Ez nem korlát, de mégis, kezelhető mederbe tereli a különböző érdekeket és indulatokat. A törvényhozás persze lassabb, de amit közösen kiizzadnak, az tartós. Semmi sem korlátozza a szélső jobbot , vagy a szélső balt ahhoz, hogy a hozzá legközelebbi pártformációban hallassa a szavát és bár kompromisszumok árán, de érvényesítse akaratát. Valójában azt szeretném kifejezni, hogy a demokrácia a közös érdekek megértése és a fegyelmezett alázat elfogadása , ha megtaláljuk azt a bizonyos " szűk keresztmetszetet " ami az előrelépés kulcsa.A példa a jelenlegi Németország. Persze ők más mentalitású népek - mondhatnák. Igen, ez így van. Ha mi európai uniós tagokká lettünk, bizonyos alkalmazkodási kényszert vállaltunk, és ma is, holnap is vállalnunk kell. Nem lehet 2014.-ben a csodaszarvassal, a turullal és főleg nem Horthyval, legfőképpen Bethlennel előhozakodni és hátranézni, amikor előre kell haladni. Azért ne felejtsük el főleg most Karácsony idején, hány számkivetett , szegény ember él ebben az országban. Nem lehet arisztokrata államférfiakkal és viselt dolgaikkal példálózni, amíg négy millió ember él a létminimum alatt. Nem lehet blöffölni Törökországban, mert ők attól sokkal okosabbak. Minden szó Törökországban az itthoniaknak szól - hát ezt nem észrevenni - nem lehet.
Európa keresi a helyét, de mi közép - kelet Európa népei leszünk Európa motorjai.vagy kampány kommunikáció, vagy nem tudja mi van itthon .Egyet azért tud. A választásokig hátralévő négy hónap nem lesz elegendő az ellenzék számára a váltáshoz.
Dr. Felipe
@aha: Már miért lenne rossz, egész nap narancsos buktát fogok zabálni. Annyi agymosott birka nincs szerencsére az országban hogy a fideSS nyerjen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.