Pár napja a munkáltatók is menthetik lakáshiteles dolgozóikat. Változtak az adózási jogszabályok, így már adó- és járulékmentesen járulhatnak hozzá a cégek munkavállalóik lakáskölcsönének törlesztéséhez – írja a Blikk.

A lap megjegyzi, hogy a támogatás legegyszerűbb formája, hogy azt a béren kívüli juttatásokból, vagyis a cafeteria terhére biztosítja a munkahely. Ez úgy működik, mint az egyes utalványok, illetve pénztári befizetések rendszere. Csakhogy míg utóbbiak többsége után adót kell fizetni – s ez legtöbbször a dolgozó cafeteriakeretét terheli –, a törlesztésre fordított pénzen nincs teher.

A dolgozók jelentős része nem kap cafeteriát, de az ő számukra is van megoldás. A cég béren felüli juttatásként segítheti a törlesztést, szintén adómentesen. De ha valakinek a főnöke nem szívesen nyúl a zsebébe, és nem akar pluszpénzt adni, akkor sincs veszve minden. Ez esetben például lehetne ideiglenesen kérni a fizetés csökkentését – persze azzal a feltétellel, hogy a bér az arra rakódó járulékokkal és adókkal együtt megy a banknak törlesztésre.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
@Vizual: Megint megküzdöttek az ellen, amit maguk vezettek be (ki) :))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@verőce21: 14:36 Hú, Hófehérke? :D Igaz, okos volt, felfedezte,. hogy valaki evett a tányérkájából, az ágyról nem is szólva :)
Köszi a komnentet, megerősített abban a számításomban, hogy felmennek a lakásárak, és igazolta a döntésemet, hogy felemeltem az eladó ingatlanjaim árát. Van több is, örökségek :)
venni az ifjabb nemzedék szeretne, mert nekik az, ami van, nem kell :(
verőce21
@JAJMÁR: (19:31) Jól tetted, hogy felemelted az ingatlanok árát, mert arany igazság, ha valami nem megy el olcsón, meg kell emelni az árát! :)

Jó ez a hasonlat is "evett tányérkájából" , de én inkább rajtad kívül a hét fiatalra gondoltam! (az ágylakódról nem tudtam) :)

www.youtube.com/watch?v=LG1wEDZ6eMs
JAJMÁR
@verőce21: Szuper ez a videó :-D (Igaz, a Hófehérke evett mások tányérkájából és bújt mások ágyacskájába, de ezzel a módszerrel is, sőt, magasra lehet jutni :) ) mi meg ilyesféle mesékkel neveljük erkölcsösre a gyereket.
tivoli
Ez egy végtelenül hasznos tervezet. Én, mint vállalkozó kizárólag deviza hiteles dolgozókat fogok alkalmazni.
Fizetést nem adok, nem fizetek az állam felé semmilyen alkalmazott utáni bérterhet, viszont fizetem a törlesztésüket számomra járulék mentesen. Fillérekből megúszom a modern kori rabszolga tartást.
Disznópofa
Ez az egész csak a közszférában dolgozókra hegyeződött ki, így akarja Orbán a már beültetett embereit megjutalmazni, mert megnézném hány ember kap nagyvállalkozótól vagy kicsitől több milliót...tehát szűkítve van a lehetőség,agy a bank sem rottyan bele csak az állam...rohadt disznók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.