Bencsik András hazugságnak nevezte a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének pénteki kijelentéseit, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: "nem voltam kommunista".

Gréczy Zsolt DK-szóvivő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, leplezhetetlen örömmel értesültek arról, hogy "a Kádár-kori Népszabadság pártélet rovatának főmunkatársa, Bencsik András visszatért kommunista önmagához". Közölte, "Orbán Viktor bizalmasa" békemenetet szervez a választási kampány hajrájában, "az örök és megbonthatatlan magyar-orosz barátság megerősítése érdekében".

Felhívta arra a figyelmet, hogy a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője a Szovjetunióhoz hasonlította az Egyesült Államokat, Oroszországot pedig a tolerancia hazájának nevezte legfrissebb vezércikkében.

"Nem vagyunk meglepve, hiszen Bencsik András világéletében harcos kommunista volt, igaz, hogy közben váltott egy kis köpönyeget, de aztán mégis csak visszavette ugyanezt vörös színben" – mondta.

Bencsik András az MTI megkeresésére elmondta, elképesztőnek tartja az ellenzéki politikus kijelentésit.

"Nem voltam kommunista, nem voltam a pártrovat főmunkatársa, soha nem voltam párttag, és 1990 óta jobboldali újságíró vagyok" – sorolta ellenvetéseit.

Közölte, idézett cikkében a magyar politika egyensúlyozó képességének védelmében kifejtette, hogy az Egyesült Államok úgy viselkedik, mint a Szovjetunió a legrosszabb időszakában.

"Idejön egy nagykövet, aki úgy viselkedik, mint valaha egy szovjet komisszár. Előre elítél bennünket és előre minősíti a magyar demokrácia állapotát" – mondta.

Hangsúlyozta: azt írta le, hogy Oroszország ehhez képest toleránsabb, mert a paksi atomerőmű bővítéséről szóló szerződés kapcsán nem támasztott belpolitikai igényeket Magyarországgal szemben. Megjegyezte, az elmúlt évtizedekben "igen sok ronda, egyébként jogos vélemény hangzott el a Szovjetunióról".

"Itt írtam le némi iróniával, hogy az amerikai mentalitáshoz képest Oroszország a demokrácia hazája" – tette hozzá Bencsik András.

Hangsúlyozta: a Békemenetet a nemzeti szuverenitás védelmére hirdették és hirdetik meg.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

leszúrt rittberger
Persze, így utólag már senki sem az :D

Ott ülnek szépen vigyázban a Fidesz padsoraiban jó néhányan, aztán forgatják a szemüket meg izzadnak mint kurva a templomba, ha szóba jön a régi rendszer...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Darthon1
Nem voltam kommunista, csak szocialista. Én belülről bomlasztottam a pártot. :-))))
gomez
most olvasom hogy már elkezdett bennünket bírálni! Előbb utóbb majd bele is pofázik!
Ha egyszer már hazamentek talán nem kellene ilyen nagy beruházással visszavezetni őket!
Van ebben az országban nem egy olyan élelmiszeripari ágazat amelyik feltámadna ha exportálni tudna keletre mint régen! És az élelmiszer igenis stratégiai fegyver!
leszúrt rittberger
Persze, így utólag már senki sem az :D

Ott ülnek szépen vigyázban a Fidesz padsoraiban jó néhányan, aztán forgatják a szemüket meg izzadnak mint kurva a templomba, ha szóba jön a régi rendszer...
Orsós Rodrigó
Nem akarom védeni ezt a hányingerkeltő görényt, de abban kivételesen igazat adok neki, hogy Oroszország szerintem is demokratikusabb, mint az egész világot lehallgató és megfigyelő, állandóan háborúzó, dróntámadásokat intéző stb. Amerika, amely pofátlanul mégis másokat oktat ki a demokráciáról.
Amúgy én úgy tudom, hogy Bencsik a Munkásőrség lapjának (is) dolgozott akkoriban. Van valakinek erről bővebb infója?
Yoda69
Meg hazudik is a gennylada.
Mocskos komcsi proli.
nyanya001
" Bencsik András

Bár az úgynevezett radikális jobboldalon többnyire rózsás béke uralkodik, Bencsik Andrásról még a fejlettebb szkinhedek is elismerik, hogy amikor az észt osztogatták, ő inkább eladta a jussát az üzéreknek pálinkáért. A Munkásőr magazintól a Népszabadság Pártélet rovatán keresztül hosszú menetelés vezetett a saját újságig, amit azonban az utolsó pillanatban mégsem Új Pártéletnek, hanem Új/Magyar/Újmagyar Demokratának keresztelt el, az ellenség megtévesztése végett. Ott aztán azóta is keményen markolássza a főszerkesztői joystickot, így bármikor megírhatja, szerinte hogyan süllyesztette el a NATO cirkálóit az Árpád seregében szolgáló Búvár Kund. "

index.hu/kultur/irrital2004/?day=5&main=
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: miket nem mondol erről a kis araszolva haladóról...:))
sentinel216
"Idejön egy nagykövet, aki úgy viselkedik, mint valaha egy szovjet komisszár. Előre elítél bennünket és előre minősíti a magyar demokrácia állapotát" Mondá a sosem volt kommunista Bencsik.

Egy atomerőművel való játszadozás, nem babaruha. Kemény katonapolitikai vonzatai is vannak az ilyen fű alatti szerződéseknek. A nagyvezír elfelejtette, hogy már nem a Varsói szerződéshez, hanem a NATO - hoz tartozunk nemzetvédelmi szempontból. Az USA nagykövete még finoman állt a kérdéshez. Az Államok egyéb szervezetei az ilyen banán köztársasági allűrökkel megáldott diktátorokat, ha nagyon pattognak, hamar félre tudják állítani. Még a CÖF és Bencsik sem tud ellenük tenni.
aremy
akkor partizán sem, esetleg nagyon 56-os illjen egy fajmagyar !!!
F_Viktor
Pár dolgot tudnia illene Bencsik elvtársnak ha már újságírónak titulálja magát:
1) Bell asszony nem nagykövet,
2) Bell asszony a szenátus előtt fejtette ki véleményét Magyarországról.
szablyafűrész
"Nem voltam kommunista" - és sem Orbán, sem Dajcs, sem Varga Misi nem voltak KISZ-titkárok, csak annak látszottak...tuti életszerű Bencsik hörgése, hisz nyilván, hogy az MSZMP pártlapja főszerkesztőjének még csak lojálisnak sem kellett lennie. mi ? A hithű párttagok meg a tördelőben dolgoztak, vagy a nyomdagépeket olajozták...
egyember
@dragonfly: Gyurcsány besúgója ("informátora") volt ...
lajospapa
Nem volt kommunista, ő egy szilárd jellem. Csak mindenkinek felkínálja a seggét. Vagy a nyelvét. ( Természetesen ez részemről nem állítás, hanem csak vélemény.)
nemsemmi
Bencsik úr nyilatkozatából megtudhatjuk, hogy ő 1990 előtt nem is élt!
nemsemmi
Persze, ha élt volna akkor tudta volna, hogy a Szovjetunio soha nem a demokrácia hiányát kérte számon magyarországtól, hanem éppen ellenkezőleg.
szablyafűrész
A nyíltan velem szemben ellenséges egyedeket is jobban becsülöm, mint a gerinctelen, megélhetési, napraforgó "szabadságharcosokat, forradalmárokat, 56-osokat," akik az átjáróház egyik oldalán büdöskommunistáznak, a másikon meg " ma qrwa hideg van, kedves elvtársak" !
Bencsik egy politikai megélhetési lotyó...
hallgatag
Bocsika, de félreolvastam a cikk címét:
"...kiakasztották a DK-nál " helyett ugy olvastam,
hogy " fel... " :))))))
Vizual
@gomez: És mit vinnél nekik ? Mert a konzervgyárakat régen szétcseszték Szabolcsban. Kivágták az almafákat, még a 89 után közvetlenül. Nincsenek megfelelő húsfeldolgozoink, nem termelünk annyi zöldséget, hogy jusson nekik is, nem veszik át már a lédiget mert Lengyelországban és Bulgáriában mindent megkapnak. Lerombolták, lásd. felszámoltak az élelmiszer gyárakat, elmentek a szakemberek, soroljam. csak úgy, a margóra és nem is a teljesség igényével.
m.macskosz
Az igazi kommunisták le se sza.ják ezt a gerinctelen pondrót! Igaz, hogy igazi kommunista nem is volt sok. Aki viszont annak vallotta magát, az ma is az, nem egy köpönyegforgató, bármely rendszernek s.ggnyaló nímandja!
nezelodo
"gomez
És az élelmiszer igenis stratégiai fegyver!"

Volt valaha a rendszerváltáskor egy igen karakteres arcú forradalmár, aki az emelvényről üvöltözte, "konyec tovaris".Vége is lett hárommillió hl bor exportjának, a szabolcsi almásoknak, a zöldségtermesztésnek, és konzerviparnak, a timföldegyezménynek, stb. Pl ez utóbinál kötött áron még évtizedes szerződést mondtunk fel, hogy nem adjuk, amikor Dél Afrika fele annyiért adta nekik az alapanyagot. Vendégül is látták búcsuzóul az oroszok az egykori partnereiket, egy a padlótól a mennyezetig "konyec tovaris" fotóval betapétázott díszteremben, ahol majd elsüllyedtek a szégyentől. Ezek után odasunnyog Orbán, és megköti az oroszoknak az évszázad üzletét. Ekkora kaszálásért cserébe nem kenték a képére a kopasz fotót a szabadságharcosnak. Erre aztán hab a tortán a békemenet, komolyan azt gondoltam, hogy ez csak valami otromba vicc, eddig nem süllyedhet Orbán! Tévedtem.
nehogymá
persze,hogy nem volt kommunista.jó,ha voltak 1oo an,akik még élnek azokat névszerint lehet ismerni. egy elvtelen törleszkedö,aki mindig ugy csinálta,hogy jól járjon.ilyen viszont van dögivel.mocskos egy fajzat mert nincs annyi tartása se,hogy beismerje. mondja azt ,nem voltam kommunista de amit lehetett kihoztam a rendszerböl.mer akkó mi van?az ilyen tipusu humanoid amig él ,mindig OTT van ,mocskosabb,mint ahova nyal,mert nem csak a tutira megy,még tul is teljesit,hogy biztos tudják róla azok akik tartják,hogy jó és megbizható elv. jajj már,majdnem rosszat irtam,na szóval ö a mi emberünk.hiába pucolnánk ki a politikát a moslék politikusoktól,ezek maradnak oldaltól és nagyon sokan vannak.
Dr. Felipe
Csak egyszerű munkásőr. Fegyverrel védte a rendszert.
szjupermen
Én hiszek neki. Lehet, hogy tényleg nem volt kommunista. Azért itt a "volt" szón van a hangsúly, tudniillik most annál inkább az. A legmocskosabb fajtából.
kkalman
Ha valaki valamit nagyon tagad, akkor biztos igaz az amit tagad. Többre és messzebbre jutna, ha hallgatna. De még a hallgatáshoz sincs esze. Csak fröcsögni és birkamenetelni tud. Nyalni már nem, mert a nyelve beszorult egy seggbe.
human
Persze, hogy nem volt kommunista. Csak nagyon hajlékony a gerince.
Ha egy hatalom az elveimmel teljesen összeegyeztethetetlen, akkor nem fogom szolgálni a propagandáját.
joopapa
@Orsós Rodrigó: Én utálom amerikát, de az hogy náluk van világon az egyik legnagyobb demokrácia az tény! Az hogy kifelé, a világ felé hogy viszonyulnak annak semmi köze a demokráciához mint amit itt írsz is "mint az egész világot lehallgató és megfigyelő, állandóan háborúzó, dróntámadásokat intéző stb". Ettől még az ország demokratikus. De a ruszkiknál ez nincs, lásd a punk pussy riot tagjainak letartoztatása, az ellenzéki újságírók megölése stb
joopapa
Ez a bencsik nevű lény aki az állampárt tagja volt, ezek tények van rá bizonyíték. És ez a szerencsétlen meg tagadja, hát van ilyen! Még a korrekt és tárgyilagos tájékoztatást nem ismerő, szélső jobboldali szenny portál a kuruc infó ír egy cikket bencsik andrásról! Mondjuk most se hagyta ki a kuruc, nyomott egy jó kis zsidózást! De az a vicces hogy a hírnél a jobbiknál is beköszönt hogy és felajánlotta a szolgálatait. A jobbik tagjait azért nyugodtak mert tagjai, élet koruknál fogva nem lehettek érintettek a szocialista korszakban, mer még gyerekek voltak!
spu00
Gondolom, hogy az itt nyilatkozok többsége 89 előtt több jobb oldali lap munkatársa volt, s ezért ilyen előítéletesek Bencsikkel. Meséljenek már, hogy miként lehetett a fenti időszakban jobboldali újság szerkesztőségébe jutni, s az akkori demokráciában kritikus szövegeket megjeleníteni? s Önök ezt , hogy tették?Tudják nem az volt káros, aki tagja volt az MSZMP-nek, hanem az aki lelketlenül kiszolgálta őket. Az idézett újság cikk nagyon jó, mert nem az akkori rendszert dicsérte, hanem egy tanárnő szakmai qualitását mutatta be, mely ma is követendő. Nem tudom ismerik e , hogy lett Saulból Pál, de érdekes módon Szent Pálról többet lehet hallani, mint Saulról, nem tudják miért? Nem akarom B.A-t ilyen magasra emelni, de csak a példa kedvéért hivatkoztam rá.Önök állandóan csak az előítéletek mentén tudnak nyilatkozni, nem tudnak az adott események pozitív oldalában gondolkodni? A Béke menet nagysága megmutatja, hogy mennyien gondolkodnak másként, mint a baloldal támogatói. Jelenleg többségi hatalom gyakorlás van. Vagy Önöknek örök érvényű az a Lenini mondás, hogy jelenleg a munkás osztály hatalma van, de ők olyan buták, hogy majd a Párt mondja meg, hogy mi a jó nekik. Na ennek van már vége, de Önök még eddig nem jutottak. Még Lenin az isten/ nem véletlen a kis betű/.
coyote3
Bencsik elvtárs ugyanezzel a vehemenciával tagadná le adott esetben a birkamenetben való részvételét is. Félelmetesek ezek a valamikori karrierkommunisták.
világlátó
Jó lenne eltenni valami archivumba ezeket a vad tiltakozásokat, amelyekben brutális módon tagadjuk korabeli múltunkat. Még szerencse, vagyunk még páran, akik akkor is ott voltunk, amikor " csillogó szemmel, kommunista elvhűséggel, mszmp-és optimizmussal, hálás kézfogásokkal " vették át párttag könyvecskéjüket az emberek, akik ma kézzel lábbal mentegetőzve kiabálják, hogy csak kényszerből...Kár , hogy az emberek ma minden erkölcsi gátlás nélkül hol itt, hol ott hirdetik az éppen aktuális, divatos nézeteiket és nem küldi el őket senki a fenébe.
Dr. Felipe
"Nem voltam kommunista" -Ejj bencsik kommunista munkásőr elvtárs, hát szabad ilyet hazudni? Mindenki tudja az igazságot kár tagadni.
lajospapa
@dolfi57: Ez nem igaz! Jó helyre el van téve. Majd ha kell, előkerül.
öcsibácsi
Valóban nem volt kommunista! Bencsik csak egy gerinctelen, jellemtelen tróger volt, aki karrierje érdekében bolsevik volt! Köpönyegforgató az aljasabb fajtából. Hol is született? Honnan érkezett? Na, lehet találgatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.