Túszul ejtette utasát az 50-es villamos vezetője. A remízbe akarta vinni erőszakkal, előtte pedig hangosan sértegetett egy mozgássérült hölgyet – mondta az érintett utas a Blikknek.

A férfi beszámolója szerint a jeges járdáról szálltak fel hárman a barátaival, köztük egy mozgássérült hölggyel. Állítja, a vezető gúnyosan megköszönte, hogy sikerült végre felszállnunk. Próbálták számon kérni, de a sofőr azt felelte, időre kell mennie, és már így is késésben van" – idézte fel.

A nő és férje leszállt a szerelvényről, ám barátjuk nem hagyta annyiban a dolgot, magyarázatot kért. Tudni akarta a járat számát, hogy panaszt tehessen, de a villamosvezető nem árulta el, helyette becsukta az ajtót és azt mondta, nincs erre ideje, inkább elviszi őt a remízbe. Végül inkább kitette a síneken.

Barátai közben rendőrt hívtak, de állításuk szerint nem kaptak segítséget. A villamosvezető hívására azonban megjelent kollégája, aki mondta az utasnak, meg kellene büntetni, amiért akadályozza a forgalmat.

A járművezető az esettel kapcsolatosan jelentést tett, ám története teljesen eltér a panaszos által leírtaktól, ezért részletes kivizsgálást rendeltünk el – közölte a BKV.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
A villamosvezető túszt ejt, az ellenőrök agyonverik a földre tepert jeggyel utazót... Nem kellene a fikázót elzavarni már a fenébe!? kuruc.info/galeriaN/egyeb/vitezy2.JPG
QQríkú
Villanyost azt nem vezettem de talicskát meg Zilt igen meg embereket is hordoztam.
Amit innen onnan olvastam abból számomra az derült ki, hogy képtelenség ennyi igénynek megfelelni, mint amennyit a vezetőkkel szemben támasztanak!
Okmányismeret, vezetéstechnikai ismeret, MENETREND PONTOS BETARTÁSA és bármilyen panasz esetén kirugás, mindezt megalázó fizetésért.
Az is bolond aki oda megy dolgozni.
lópicigáspár
@QQríkú: Jajjj, imádtam a platós zilemet! Mondjuk akik mögöttem ültek, már nem voltak ilyen felhőtlenül boldogok, mert a századparancsnok, csak azt ismerte, hogy padlógáz, satufék! De ki merte volna ezt szóvá tenni a századírnokának! :-)
szablyafűrész
...mellesleg megsúgom, hogy ez személyi szabadság megsértése vétség a paraszt villamos-pilóta részéről...amennyiben így igaz a sztori !
Dr plágium
Na és hol maradt a TEK túsztárgyalója? Meg a kommandósok? Mit kért a túszért cserébe? Nagyon nagyon lezser ez a cikk.
QQríkú
@szablyafűrész: Ugye csak az utasnak van joga?
Nos kérdezném:
Azok az utasok akik e barom miatt nem tudtak időben közlekedni az ő jogukkal mi is van?
Hú de rühellem a demokráciának nevezett mocsokráciát ahol csak jogok vannak de kötelezettség az tévedésből sincs:(
szablyafűrész
@QQríkú: "Azok az utasok akik e barom miatt nem tudtak időben közlekedni az ő jogukkal mi is van?"

Ezt pontosan mire érted ? Elég rövid, de eléggé érthető is a történeti tényállás !

Ami a személyi szabadság megsértése bűncselekményt illeti, időtartama 0 perctől a végtelenig terjedhet, nincs behatárolva az időtartam, sem a mód ! Szándékosan követhető el, amint a vill.vezető a távozási szándék egyértelmű kifejezésre juttatása után becsukja a jármű ajtaját,ezzel megakadályozva a leszállást, máris megvalósította a bűncselekmény - enyhébb esetben - vétségi alakzatát !

Másik példa: - autóddal indulni akarsz, azonban egy átlagos hülye a kocsid elé áll ! Dettó ! Feltéve, hogy ez esetben nem bűnelkövetőként szándékozol elhagyni a helyszí
nt a kocsiddal !
Meine Ehre heisst Treue
@Dr plágium: Híradóban is volt róla szó, néhány napja.
Tapasztalatból tudom, hogy utaspanasz esetén (nemcsak a BKV-nál; és nem bántani akarom őket, csak tényt említek) az alkalmazottak szeretik a jól bevált egy állítás egy tagadás stratégiát alkalmazni. Ilyen esetben (ha nincs egyértelmű bizonyíték) meg kell vizsgálni az életszerűséget és a személyes érintettséget.
QQríkú
@szablyafűrész: Nem értek a jogi csűrés csavaráshoz.
Pár cimborám volt busz, troli vezető, ők (elmondás, tehát nem láttam!) bizony levágták mint cicát kakálni, amikor mentek a garázsba ...!
Nem hiszek annak sem aki a tévében akart szerepelni de a vezetőnek sem, én már ilyen vagyok :)
Szegeden megoldódik a dolog, mert új jármű CSAK kamerával jöhet.
Ez védi a vezetőt de az utast is.
Dr plágium
@Meine Ehre heisst Treue: OK, DE EZ AKKOR SEM TÚSZEJTÉS VOLT, MAX. SZEMÉLYES SZABADSÁG KORLÁTOZÁSA.
szablyafűrész
@QQríkú: A kamera, hanggal a jó ötlet...ugyanis nem csak tettlegesség a lényeg, a becsületsértés több esetben is megállapítható lenne - álláspontom szerint.
Meine Ehre heisst Treue
@Dr plágium: Így van, ez nem túszdráma volt.
Meglehetősen hatásvadász, illetve túlzó a cím.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.