Minden korábbinál több, 22 842 milliárd volt január 31-én a központi költségvetés adóssága, ami 843,9 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest – derül ki az Államadósság-kezelő Központ előzetes adataiból.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben az MSZP-s képviselőknek adott viszontválaszában kijelentette: „igenis, csökkent az államadósság". A miniszterelnök szerint hazánk azon négy vagy öt uniós ország közé tartozik, amely képes volt folyamatosan csökkenteni az államadósságát.

Rekordmagas az államadósság – Orbán két napja mondta, hogy csökkent

Varga Mihály korábban arról beszélt, hogy a paksi bővítés adósságnövelő hatása nem veszélyezteti azt a célt, hogy az államadósság a következő tíz évben is csökkenő pályán maradjon. Ő is hangsúlyozta: az elmúlt évek kormányzati lépéseinek köszönhetően az államadósság csökkenő pályán van.

A Napi.hu azt írta, hogy a szeptemberi-októberi zsugorodás után novemberben csaknem teljesen lenullázódott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona, így 2013. november végén a különféle eszközökben már csupán 16,3 milliárd forint állt az ÁKK legújabb adatai szerint. Ebből a pénzből csökkentettük volna az államadósságot.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Én amikor mondta tudtam már, hogy ez se igaz. Mert nem azt figyelem amit mond, hanem amit csinál.
Ha az mondja "ruszkik haza, nem leszünk gyarmat" akkor biztosak lehetünk benne hogy hamarosan azok leszünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@spu00: 19:59 Tévedsz, a 2013- év végi 77,5 % nem teljesült.
F_Viktor
@coni: Írod:
"Ráadásul nem lehet tudni 10 év múlva menniért lehet eladni a felesleges áramot."

Kérdéseidből ezt lehet pontosan tudni: Nem lehet eladni, mert 2025-27 környékén észak Európa szinte csak zöld áramot fognak használni, nyugat és dél Európát pedig ellepi az olcsó amerikai palagáz és olaj.
Magyarország pedig vagy tőlük vesz olcsón elektromos áramot (gázt, olajat nem, addigra Európába a Gazprom csak nekünk fog szállítani, ezért pánikolnak most), s be sem üzemeljük az új reaktorokat, vagy pedig használjuk a drága, de saját, addigra már elátkozott emlékű Orbán megalomániáját és elmeállapotát tükröző, népnyúzó politikáját szimbolizáló erőműben termelt méregdrága áramot.
spu00
@F_Viktor: Mennyire van tisztában a zöld áram folytonosságának biztosításnak, a napenergia e-faktorának elfogadottságának, a bió-massza termelő területének nagyságáról, a szélerőművek megtérülésének idejének.A palagáz kitermelésének gazdaságosságáról,1 köbméter gáz 10 köbméter víz felhasználása, s honnan, vagy a vegyszeres kinyerés ökológiai károk mentesítése, hogy történik? Ki garantálta, hogy 2022-ben megszűnik a német atom erőmű? Önnek van erről levele.Ez egy bejelentés.És akkor mi van? Tényleg , 20 év múlva több lesz a napsütés, vagy a szeles napok száma?
Mit gondolnak, hogy 5-10 év múlva 3-4x-s áron telepítenek atom erőművet? Jelenleg a hasonló erőművek telepítéséhez 15-20 évre 8-9%-s kamattal adnak hitelt fejlett államok részére. Mi az elmúlt 8 éves regnálás után milyen fejlett ország vagyunk? 2010-ig.
spu00
@JAJMÁR: Elnézést, 79% lett, de a 85%-hoz képest egész jó, nem?
coyote3
B@szki!!! Megint győztünk!!! :)))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok