A kormány várakozásainak megfelelően alakult a 2014. évi első havi központi költségvetési egyenleg: az államháztartás központi alrendszerének januári hiánya 75,4 milliárd forint, megegyezik a február elején publikált előzetes adattal – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön.

A központi költségvetés 166,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 54,6 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 36,6 milliárd forintos szufficittel zártak.

2013 januárjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 2,5 milliárd forint volt. Az NGM kifejti: a két év januári egyenlegének eltérő alakulásában elsősorban a központi költségvetési szervek kiadásainak és szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok (azon belül is az európai uniós programok) bevételeinek és kiadásainak eltérései játszottak szerepet. Emellett jelentős mértékben meghaladták a tavaly januári kiadásokat a helyi önkormányzatok támogatásai is, amelyek a magasabb törvényi előirányzatból, illetve a nagyobb arányú nettó finanszírozásból fakadnak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

összefogás
75,4 mill. X 12 hón. = 904,8 mill.
Az ország jobban teljesít. Ez a BALTÁS VEZÉR még számolni sem tanult meg!!
ÖSSZEFOGÁST!!!
Dr. Felipe
Hát nem kicsi lik tátong a költségvetésben, lesz mit foltozni a választások után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.