Nem láttalak a Hősök terén, amikor napokig demonstráltak a rettenetes melegben azok, akiktől elvették a rokkant-járandóságukat. Vihettél volna nekik egy palack vizet.

Nem láttalak azon a tüntetésen, ahol azok tiltakoztak, akiktől elvették a nyugdíj-megtakarításukat. Ezren, ha voltunk a sokszázezerből. Nem láttalak ott, ahol azért pörlekedtünk, mert elkobozták a tűzoltók és a fegyveresek szerzett jogait. Pedig valaha tűzoltónak álmodtad magad. De aztán gyávácskának bizonyultál. Talán ez volt az első jel.

Andressew Iván írásának folytatása itt olvasható >>>

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
@tavaszi: Nagy vonalakban emlékszem még a tételes cáfolatodra. Ijesztő üvöltözésnek tűnt, amit nekem címeztél. A facebook-idézeted Emőke Kovácstól származik, aki nagyon nagy magyar, van stílusa és Kolozsváron él. Érdemes az idővonalán is megnézni a kommentjeit, neked biztosan bejön.
Nézzük a tételes cáfolatodat:
Elsőként a tőled megszokott hangnemben kritizálod a tűzoltókat, akik szerinted munkaidejük jó részét a Tűzoltóállomáson bohóckodva töltik, néha kivonulnak lelocsolják a füstölgő épületeket és ezért nagyon helyes, hogy korengedményes nyugdíjukat visszavonták. Nahát! A tűzoltók baleseteknél is mentenek, és ott ahol tűzoltókra van szükség általában nagyon súlyos a helyzet. Nekem van tűzoltó rokonom, két hétig kórházban ápolták súlyos trauma miatt, amin képtelen volt túltenni magát. Egy olyan balesetnél volt menteni, ahol már csak műszaki mentés volt lehetséges, és egy 18 éves srác darabjait (inkább foszlányait) kellett összeszedni. Kíváncsi vagyok, hogy egy 50-60 év közötti ember hogy ugrál füstölgő falakon, esetleg lángok között valakit cipelve. Addig jó nekünk, amíg a tűzoltóknak nem kell terepre menniük. A korengedményes nyugdíj vonatkozott a bányászati dolgozókra, akik fokozott egészségkárosító munkát végeztek, vonatkozott rendvédelmisekre. A súlyos bűncselekmények helyszíne is sokszor hasonló a közl. balesetek helyszínéhez. Lelkileg, (már akinek van ilyen)és fizikailag is megerőltető foglalkozások, én nem irígykednék rájuk. Úgy adtad elő, mintha ők saját elhatározásukból letették volna a munkát és elmentek nyugdíjba, mert elég volt annyi év amennyi. Nahát nem. Törvény adta lehetőség volt. A törvényt változtatták meg, és tudjuk hogy a törvényeknek alkotmány ad keretet, tehát megváltoztatták az Alkotmányt, amit csak 2/3-os parlamenti többséggel lehet. Ezt csinálták más ügyekben több alkalommal szinte havonta. Így lett az Alkotmányunkból tákolmány, mert normál esetekben az Alkotmány évtizedekig változatlan, de ha szükségessé válik a módosítása, azt széleskörű...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: asszem nincs 2/3-od ebben az ügyben..:)))) de azért szeressed csak, de komolyan!...Legalább 1 főt tud ámítani...:)))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Nem szeresssem, de azért valld be jobb volt mint tavaszi..:-)
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: naja, kevésbé volt mocskosabb. Viszont mások háta mögött meg próbált privizni,és embereket összeugrasztani. Akkor már inkább a tavaszi, az őszintén olyan, amilyen..:))))
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: na a cikkhez:
A Tarlós nevű valamit megkérték, hogy 1-2 locsolókocsit kűdene már oda, (akkor volt 40-41 fok a városban) és egy kis vizet locsolásznának ki a szerencsétlenek köré. Mire a véglény válasza az volt: "erre nincs pénze a fővárosnak" Hogy rohadjon meg az ilyen féregszerű emberimitátor!!!
tavaszi
@miazavalami: nézd 65-ben érettségiztem...63-64-es tanévben volt : pszichológia-logika tantárgy...és én ott hallottam igy a vallásról...amikor konfirmálás elött a hittanra jártam...ott is volt erről szó...hogy a vallás mi is valójában...és a legateistább...a leg pogányabb ember is Isten gyermeke...stbstb...na jó nem taglalom tovább...(inkább jó hétvégét kivánok Neked)
miazavalami
@tavaszi: Én kicsit később, de akkor már hittan volt.
Kösz.Neked is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.