Nem láttalak a Hősök terén, amikor napokig demonstráltak a rettenetes melegben azok, akiktől elvették a rokkant-járandóságukat. Vihettél volna nekik egy palack vizet.

Nem láttalak azon a tüntetésen, ahol azok tiltakoztak, akiktől elvették a nyugdíj-megtakarításukat. Ezren, ha voltunk a sokszázezerből. Nem láttalak ott, ahol azért pörlekedtünk, mert elkobozták a tűzoltók és a fegyveresek szerzett jogait. Pedig valaha tűzoltónak álmodtad magad. De aztán gyávácskának bizonyultál. Talán ez volt az első jel.

Andressew Iván írásának folytatása itt olvasható >>>

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
@tavaszi: Nagy vonalakban emlékszem még a tételes cáfolatodra. Ijesztő üvöltözésnek tűnt, amit nekem címeztél. A facebook-idézeted Emőke Kovácstól származik, aki nagyon nagy magyar, van stílusa és Kolozsváron él. Érdemes az idővonalán is megnézni a kommentjeit, neked biztosan bejön.
Nézzük a tételes cáfolatodat:
Elsőként a tőled megszokott hangnemben kritizálod a tűzoltókat, akik szerinted munkaidejük jó részét a Tűzoltóállomáson bohóckodva töltik, néha kivonulnak lelocsolják a füstölgő épületeket és ezért nagyon helyes, hogy korengedményes nyugdíjukat visszavonták. Nahát! A tűzoltók baleseteknél is mentenek, és ott ahol tűzoltókra van szükség általában nagyon súlyos a helyzet. Nekem van tűzoltó rokonom, két hétig kórházban ápolták súlyos trauma miatt, amin képtelen volt túltenni magát. Egy olyan balesetnél volt menteni, ahol már csak műszaki mentés volt lehetséges, és egy 18 éves srác darabjait (inkább foszlányait) kellett összeszedni. Kíváncsi vagyok, hogy egy 50-60 év közötti ember hogy ugrál füstölgő falakon, esetleg lángok között valakit cipelve. Addig jó nekünk, amíg a tűzoltóknak nem kell terepre menniük. A korengedményes nyugdíj vonatkozott a bányászati dolgozókra, akik fokozott egészségkárosító munkát végeztek, vonatkozott rendvédelmisekre. A súlyos bűncselekmények helyszíne is sokszor hasonló a közl. balesetek helyszínéhez. Lelkileg, (már akinek van ilyen)és fizikailag is megerőltető foglalkozások, én nem irígykednék rájuk. Úgy adtad elő, mintha ők saját elhatározásukból letették volna a munkát és elmentek nyugdíjba, mert elég volt annyi év amennyi. Nahát nem. Törvény adta lehetőség volt. A törvényt változtatták meg, és tudjuk hogy a törvényeknek alkotmány ad keretet, tehát megváltoztatták az Alkotmányt, amit csak 2/3-os parlamenti többséggel lehet. Ezt csinálták más ügyekben több alkalommal szinte havonta. Így lett az Alkotmányunkból tákolmány, mert normál esetekben az Alkotmány évtizedekig változatlan, de ha szükségessé válik a módosítása, azt széleskörű...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mariaberta
Valóban , ezt érdemeljük, mert lusták voltunk felemelni a seggünket, hogy szavazzunk. Ezt a lehetőséget elszalasztottuk. Erre viszont nem voltak lusták kettős állampolgáraink, akik szépen körülövezik hazánkat, de nem akarnak itt élni. Megvalósult a farok és a csalán szisztéma.
Sede
Monden országnak olyan kormánya van, amilyet népe megérdemel.
Ennyi.
evacica
Sajnos Andrassew Iván : Megérdemled írásának minden szava igaz. Ezek vagyunk mi magyarok!
Nil
Hát megérdemeltük.
Esély lett volna a békés leváltásra. Most már csak valódi harccal lehet leváltani őket.
Magyar a magyar ellen.
Köszönöm mindenkinek aki nem ment el szavazni
Köszönöm mindenkinek aki ezekre szavazott, akiknek egyetlen igaz mondata nem volt az elmúlt 4 évben - és nem is akarnak igazat mondani
Megkérek azokat akik rájuk szavaztak- nehogy elkezdjenek siránkozni hogy jaj mit tettem.
Volt lehetőség.
Nem éltek vele.
dömdödöm
Teljes igazság ! Ennyi ! végecsapó ,game over , finis ,the end ,konyec . :-(
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Boszi27
@tavaszi: Ez így van! Akinek más a véleménye mint neked, az "seggfej" és minimum kapja be. Hallottál már vitakultúráról? Na akkor javaslom, hogy tételesen cáfoljad a cikket tehát miért és mivel nem értesz egyet.
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tavaszi
@Boszi27: ...igaza van Boros Péternek amikor a 2/3-adról kérdezték :"semmi nem történt,csak visszaállt az élet normális rendje Magyarországon...a felszabad---dúlástol 89-ig eltelt időszak erkölcsi..és lélekromboló időszakát levetve. Ismét a család , az egyenes erkölcsi tartás ...keresztény-keresztyén lelkiség. az őszinte büszke magyarságtudat.

Boros hozzátette: 89-óta kb 3 millió ember távozott...és ez pont az a generáció, aki Rákosi-sztálin-Kádár patkányok ideológiáján cocializálodtak. és felnöttek a fiaink-lányaink akik nagy ivben tesznek erre a korra...mesélek is nekik bőven nefélj. ennyi semmi egyéb nem történt.
silber13
@tavaszi: Belőled is te tahó! Te mit csináltál?? Esténként az ellenzék plakátjait tszaggattad, segget nyaltál, bizonyára nagyon megfizették! Ahelyett iskolába járhattál volna, hogy a kutyát véletlenül se írjad q-val! Hogy a tűzoltók a farkukat verik és Szent Heverdel napjából áll ki az életük!? Remélem, ha összetörve a kocsidban fetrengsz, a tűzoltók ott fognak hagyni! De nem teszik, te alávaló, mert bizony kötelességtudó népek! Ismered te majom Andrassev Ivánt??? Nem??? Hát akkor ne dumálj!!
Csizmás Kond
Ha már poitizálunk akkor számoljunk is, ugyanis a kettő mindig együtt jár.
Nakéremszépen, mindenki azért bőg mert kevesen mentek szavazni, persze úgy képzeli, ha mindenki elmegy akkor biztos a baloldal nyer.
Kérem...ennyire magabíztos csak az lehet aki nyakon alól nem érez. Valaha úgy tanítottak, hogy az arányok nem értéket mutatnak hanem hasonlóságot, tehát ha az otthonmaradottakat vesszük alapul azoknak is ugyanezt az eredményt kell adni mert csak annyit tudunk róluk, hogy nem szavaztak de azt nem, hogy kire szavaztak volna, szóval az arány akkor is arány maradt volna.
tavaszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Dr. Felipe
Bolseviktor elvtárs rejtett erőforrásai eldöntötték a választást. Most már tudjuk miért nevezte a cigányságot rejtett erőforrásnak, hát azért mert ezer forintért meg tudja vásárolni őket.
Sajnos a rejtett erőforrások már annyira felszaporodtak hogy képesek egy választást is eldönteni a magyarok kárára.
Abban igaza van a Jobbiknak hogy bizonyos szint alatt meg kell vonni a szavazati jogot mert ha a megvásárolt szavazatok is számítanak akkor az nem tiszta választás.
silber13
@tavaszi: Buta csinovnyik vagy, nem más! Befejeztem a veled való " értekezést"!
Boszi27
@silber13: Szinte hallom, ahogy ez az ember üvöltözik velem. Nem szívesen ülnék le vele beszélgetni, így hogy nem egyezik a véleményünk.Egyelőre nem is reagálok rá. Félelmetes.
Onkan
@evacica: Hát persze! "MI, MAGYAROK". :-))))
bakegya
@silber13: hagyd már a p...ba...április elején történtekről...már a fél világ lenyilatkozta amit le kellett...ez az agresszív állatsággal itt is megnyilvánulás hulladéka-önleleplező idekaparásaival-ami tele van ráadásul kultúrális analfabétizmussal-már alig van olyan akit vagy inkább akiket ki ne kezdett volna-mindenkit kóstolgat a véleményszavatosság minden nyomdafestékét fel és kihasználva-kíméljétek a vegetatív idegrendszeretek,mert az ilyen és hasonló hulladékok nem fogják-azért járnak ide,mert egyébként a környezetükben már minden normális átnéz rajta és csak eltűri.
Onkan
@bakegya: Lefordítanád ezt az izét normál magyarra?
mariaberta
Hány tiltás kell a végleges kitiltáshoz? Mert volt már arra példa, hogy valakit kitilttottak néhányszor, mégis itt van
Boszi27
@mariaberta: Úgy látszik nagyon kivertem a biztosítékot @tavaszinál @silber13-mal együtt, mert törölték a válaszát. Szerintem simán lepofozott volna, ha személyesen beszélünk. Többszöri törlés kitiltást von maga után. Két törlés ezek szerint nem elég.
bakegya
@Onkan: nagyon szívesen,habár akiknek címeztem,ismereteim szerint pontosan értik.@mariaberta: @silber13: és még sokan mások is,olyan honfitársaim akik nem azért járnak ide, hogy egymást-de még a narancsligetek gyümölcsét élvezőket is a" jobbik" oldalról ekézzék,hanem a napi események hírhozóinak tartalmaira kulturigénnyel a magyar helyesírás szabályait kellő keretek közt alkalmazva véleményezzék.
Habár,mára már -orbán egypártrendszerének világpolgárai ÉRINTETHETETLENEK-törvényes keretek közt törvénytelenné degradálódnak bármilyen szolidalitással is megfogalmazott gondolataink.
Nincs az a tett és cselekedet amit ne az orbáni katasztrófavédelem-orvosolna-négy év és már fejet is fognak cserélni,(a "szuperfarkak" a sajátjukat már lecserélték)nem csak szivet,májat,mert azt már én is tudok cserélni ha muszáj ...stb.stb,de hogy az ellenvéleményezőket kiirtják az már biztos.De ha itt van-és lesz türelmed mások véleményét olvasnod -piréznyelvünk-te is fogod érteni..ŰBERZERZACCOLÁS nélkül is...DDD
Onkan
@bakegya: Hát nem sikerült. Te biztos kölnit iszol, hogy a szellentésed orgonaillatú legyen.
mariaberta
@Boszi27: Tavaszinál biztos, mert ő egy tősgyökeres fideszes, neki pedig mindig igaza van.
silber13
@Boszi27: Nyugi..! Igazad van, mert ritka alpári fickó.
miazavalami
@Onkan: Mit nem lehet azon érteni amit @bakegya: írt???
Onkan
@miazavalami: Azt nem tudhatom, mert az egész katyvaszt nem értem. Még a monitoron keresztül is érezni az izzadsága bűzét ahogy valamiféle eredeti hangvételű hozzászólást próbál kinyomkodni magából.
Erről nem is beszélve: "... KULTURIGÉNNYEL a magyar helyesírás szabályait..." :-)))
tavaszi
valahol nevetséges a tiltás ...de az megjelenhet ...más lapokon,hogy Gyurcsány kijelentette egy gyűlésen hogy ö ha tehetné magyarországot a térképről is eltörölné...szépen vagyunk...
tavaszi
...látom sikerült egyeseknek sikerélményt szereznem...és kitiltották a véleményemet még azt is ahol tételesen cáfoltam :(andressew iván egy antiszemita neonáci féreg ! Ilyen sehonnai bitang ember ne oktasson minket magyar embereket !)...facebookrol hoztam az idézetet...szóval tételesen cáfoltam a sirámait...és nem tűrték el...hogy ellentmondtam...attol még a tények...tények.
miazavalami
@tavaszi: Hol , mikor mondott ilyet Gyurcsány?
Boszi27
@tavaszi: Nagy vonalakban emlékszem még a tételes cáfolatodra. Ijesztő üvöltözésnek tűnt, amit nekem címeztél. A facebook-idézeted Emőke Kovácstól származik, aki nagyon nagy magyar, van stílusa és Kolozsváron él. Érdemes az idővonalán is megnézni a kommentjeit, neked biztosan bejön.
Nézzük a tételes cáfolatodat:
Elsőként a tőled megszokott hangnemben kritizálod a tűzoltókat, akik szerinted munkaidejük jó részét a Tűzoltóállomáson bohóckodva töltik, néha kivonulnak lelocsolják a füstölgő épületeket és ezért nagyon helyes, hogy korengedményes nyugdíjukat visszavonták. Nahát! A tűzoltók baleseteknél is mentenek, és ott ahol tűzoltókra van szükség általában nagyon súlyos a helyzet. Nekem van tűzoltó rokonom, két hétig kórházban ápolták súlyos trauma miatt, amin képtelen volt túltenni magát. Egy olyan balesetnél volt menteni, ahol már csak műszaki mentés volt lehetséges, és egy 18 éves srác darabjait (inkább foszlányait) kellett összeszedni. Kíváncsi vagyok, hogy egy 50-60 év közötti ember hogy ugrál füstölgő falakon, esetleg lángok között valakit cipelve. Addig jó nekünk, amíg a tűzoltóknak nem kell terepre menniük. A korengedményes nyugdíj vonatkozott a bányászati dolgozókra, akik fokozott egészségkárosító munkát végeztek, vonatkozott rendvédelmisekre. A súlyos bűncselekmények helyszíne is sokszor hasonló a közl. balesetek helyszínéhez. Lelkileg, (már akinek van ilyen)és fizikailag is megerőltető foglalkozások, én nem irígykednék rájuk. Úgy adtad elő, mintha ők saját elhatározásukból letették volna a munkát és elmentek nyugdíjba, mert elég volt annyi év amennyi. Nahát nem. Törvény adta lehetőség volt. A törvényt változtatták meg, és tudjuk hogy a törvényeknek alkotmány ad keretet, tehát megváltoztatták az Alkotmányt, amit csak 2/3-os parlamenti többséggel lehet. Ezt csinálták más ügyekben több alkalommal szinte havonta. Így lett az Alkotmányunkból tákolmány, mert normál esetekben az Alkotmány évtizedekig változatlan, de ha szükségessé válik a módosítása, azt széleskörű...
silber13
@tavaszi: 04.23. 23:05-re : Nehezen tudom elképzelni azt a marhaságot, hogy az esztergomi Temesvári Pelbárt Római Katolikus. Gimnázium és Kollégiumban " antiszemita neonáci férgeket" tanítanának és sehonnai bitang embereké nevelnék őket, miként azt hagymázas üvöltözésedben óbégatod!
Szégyelld magad! Ezt üzeni egy Pelbártos "neonáci féreg"
Boszi27
@tavaszi: Folyt.: társadalmi egyeztetésnek kellene megelőzni, ami nem történt meg. Ezt megcsinálták még jó néhány alkalommal, így az Alkotmányunk tákolmánnyá silányult, inkább jegyzetfüzet, amit akárhányszor átfirkálhatunk.
Szerintem állami iskolákban nincs helye hittanóráknak, a vallásos nevelés a család és az egyházak dolga, mondom ezt római katolikusként. Sokféle vallásirányzat van, még kiválaszthatja mindenki a neki jobban tetszőt, és vannak ateisták is. Amennyiben létezik a vallásszabadság, úgy nem lehet kötelező hitoktatás. Egyházaknak is vannak iskoláik, akik az adott vallást követik oda beírathatják a gyerekeiket.
Trafikmutyi szerinted nincs. Már hogyne lenne. Hol volt még olyan pályázat, ahol a lezárás után változtatták meg a kiírásban szereplő árrést, mert az eredetit kevesellték. Más esetekben kit érdekel, hogy a tulajdonosnak mennyi a haszna, van-e egyáltalán? Miskolcon több trafiknak felcsúti a tulajdonosa. Nem volt elég pályázó egy nagyvárosban, vagy nem tudnak pályázatot írni: Az összeset fidesz-közeli emberek nyerték véletlenül. Nálunk is, de itt rendben van, mert az illető amúgy is kereskedelemmel foglalkozott jó néhány éve, van fogalma a dohányforgalmazásról is.
A cikkben az a rész, hogy az emberek félnek elmenni rendezvényekre, mert tartanak az esetleges következményektől, nem rád vonatkozik. Azokra vonatkozik akik nem értenek egyet ezzel a fajta kormányzással, és a választások eredményével. Neked nem kellett félned, mert nem ellenzéki tüntetésre jártál, hanem rezsifórumra, meg békemenetre. Az elégedetlenekre vonatkozik a cím is: Megérdemled. Mármint hogy ez lett, ami, mert hol voltál amikor ez, meg ez történt.A fidesz debreceni kampányzáróján elhangzott hőskölteméy: Ahogyan szavaztál, úgy ítéljenek meg.. szerintem nyílt fenyegetés:www.youtube.com/watch?v=o16QwTdMUdo
"A tudós gyakran kételkedik, a tudatlan ritkán, a bolond soha." Az idézet Albert Einsteintől származik. Nekem jobban tetszik, mint Emőke Kovácsé. Neked sem kellene felkapni a...
Boszi27
@tavaszi: vizet, amikor másoknak eltér a véleménye a tiédtől. Egyébként van már lehetőség a dühkitörések és indulatok kezelésére pszichiátriákon. Az embert többek között az különbözteti meg a többi élőlénytől, hogy gondolkodik, átalakítja a természetet ill. a környezetét a munka során, és nem utolsó sorban uralkodni tud önmagán, az indulatain,ami például a vadállatokra nem jellemző.
tavaszi
@silber13: arról volt szó hogy befejeztél velem minden beszélgetést . tartsd magad ehhez...
silber13
@tavaszi: így igaz, de a volt Alma Materemet nem engedem bemocskolni!Te meg ehhez tartsd magad!
tavaszi
@Boszi27: ...nekem nem kell a tűzoltókat védened ...mert reménytelen. együtt építettem garázst anno ,ahogy ők maguk nyilatkoztak a szakmáról..az egyszerűen vérlázító volt. hozzá is tette mindkettő ...3 év és nyugdijas leszek. (sutyerák 8 elemis volt aki be is vallotta utál dolgozni,azért ment tűzoltónak..és a "hamarnyugdíj" miatt. )

tafikról: gyere a városomba itt vannak üresen...kiadó-eladó rajtuk a tábla.

ami viszont megérte hogy felnyomtam a biztosítékodat az az elszólásod amikor azzal kérkedsz ...romai katolikus vagy ...nos ha ez igy van akkor én mint református azt mondom neked romaikatolikus haverom nevében is : szégyeld magad de nagyon. hogy úgy beszélsz és irsz mint egy virtikli komcsi. az első katolikus ember vagy aki szidja a kormányt , jelenlétemben , de utoljára ...én ha katolikusokkal beszélgetek azok ilyen dolgokat még gondolatban sem tesznek ...amiket te beszélsz . de tudod mit belépett a prezsbiter barátom...elolvastatom vele amit te itt katolikusként irogatsz...majd visszatérek egy utolsó mondatokkal..és onnantól az életben nem állok szóba veled...
tavaszi
@silber13: @silber13: ...az illető maga mocskolta be..és nem én. te pedig ehhez tartsd magad.
Boszi27
@tavaszi:Nem kérkedtem a vallásommal, egyszerűen kijelentő módban közöltem, hogy ez van. A kormányt sem szidtam nem szokásom senkit szidni, az a te műfajod, stílusod. Az én hsz-at még egyszer sem törölték sehonnan. Vajon miért? Bírálni szoktam jelen esetben téged, de felesleges. Innentől én nem állok szóba veled, mert felnőtt ember létedre, nem megy a szövegértés, így nincs miről
tavaszi
@Boszi27: ...Prezsbiter egyettlen mondata : Nagy az Isten állatkertje ...Bocsájtsd meg neki nem tudja mit beszél.

Tényleg foggalmad sincs..de semmi gond. azért tudod jó volt hallani a verset debrecenben a kampányzárón.

Mától azt írsz amit akarsz számomra egy vagy a gyurcsányisták közül.
...de a jó egészséghez jogod van..és ezt kivánom neked -----
silber13
@tavaszi: Segítésképp írom: Olyan, hogy " prezsbiter" nincs. Presbiter viszont a görög preszbüterosz szóból eredően létezik.
JAJMÁR
Tavaszi van, QQCSI meg az entero nincs, és még sokan mások se :( Kár!
Boszi27
@tavaszi: Az a baj, hogy nem bírom ki, hogy szó nélkül hagyjam a szövegedet. Elismerem, hogy sok esetben nem értek egyet a fidesszel, ez van. Na de akkor már miért evidencia, hogy "virtikli" (helyesen:virtigli) komcsi vagyok, sőt gyurcsányista. Kb. olyan, mintha azt állítanád, hogy csak fehér és fekete szín van. Van a fidesz, ha nem az akkor komcsi. Rengeteg szín van, és annak árnyalatai, mint ahogy politikai és vallási irányultság is sokféle van, amit illene tiszteletben tartani. Köszi a jó kívánságot, viszont kívánom és megjegyezném, hogy eddig is pontosan annak és azt írtam amit akartam. Még jó hogy fogalmam sincs, mert a tudatlanoknál mint én, kicsi a stressztényező.
Boszi27
@silber13: @tavaszi nyelvész is, mert az ő szótárában sokkal több szó létezik, mint az átlagemberében, vagy mondjuk egy újságíróéban. Én például "virtikli "komcsi vagyok
Boszi27
@tavaszi: Mi van nálad? Ökonomikus istentisztelet?
silber13
@Boszi27: Láttam!:-)))))))) Nyelvész is??? Húú! Ökonomikus is?
tavaszi
@Boszi27: @silber13: ...mi van "gyerekek " ti is mellé ütitek a betüket???
tudod silber nálunk reformátusoknál az egyházi elöljárót presbiternek hívják.mitöbb 12 pontból álló kiskátéjuk is van. boszika te pedig ne gyere a liberális sokszinűséggel . vannak a vallásos emberek ..és a pogányok...ateisták...bár erre mondják azt : akinek nincs vallása ...annak az a vallása ...hogy nincs vallása ...a bizonyos fából vaskarika ...de jól "kapizsgálod "..az lesz az : ökumené...és innen szépen tovább-tovább.
silber13
@tavaszi: " @Boszi27: ...Prezsbiter egyettlen mondata : Nagy az Isten állatkertje ...Bocsájtsd meg neki nem tudja mit beszél."
Hát ezt te írtad, de szokásodhoz híven notoriusan hazudozo, és a saját tudatlanságodat megpróbálod másra kenni! Bizony két helyen is ott virít a " prezsbiter" szó, amit elkövettél! ""Ha nem tudsz arabusul ne beszélj arabusul!" Mellesleg Andrassew nevét is megtanulhatnád leírni helyesen!
silber13
@tavaszi: És javaslom, vallási dolgokban ne kezdj velünk kötekedni, mert Boszi és én már akkor tudtuk mi fán terem a vallás, mikor te még arra a bizonyos edényre sem tudtál ráülni. Csak a borzongató butaságodat, ebbéli témában szerzett jártasságod rettentő hiányosságait bizonyítod.
miazavalami
@silber13: @Boszi27: Ti tudjátok a gondolatmenetét követni?
merénmánnem...:-))
tavaszi
@silber13: ...hidd el pajtás ...akár korelnök is lehetek...olyan régen konfirmáltam...
tavaszi
@miazavalami: gimi 3. osztályos tanahyag :logika tantárgy...vallás-nem vallás kérdése...
tavaszi
@miazavalami: pontosabban: pszichologia-logika tantárgy...
silber13
@tavaszi: Nem vonom kétségbe és távol álljon tőlem a kételkedés, de akkor meg pláne illő lenne utána szaglászni olyan dolgoknak, mint a " prezsbiter " szó.
Boszi27
@miazavalami: Szerintem lehetetlen.Nem is lehet logikus a h.sz-a, ha nem érti mit olvas. :)
silber13
@Boszi27: Mindössze azt nem vontam kétségbe, hogy konfirmált !.-)) Bár...
miazavalami
@tavaszi: Akkor én bemegyek az alma materembe reklamálni , mert nekem nem így tanították...
miazavalami
@Boszi27: Ja! Diszlexiás? Akkor kezeltetni kellene...
tavaszi
@miazavalami: akkor írd le mit nem úgy tanítottak Neked...(vallás-nem vallásra gondolsz?)...abból indult ki a tanár: "nincs olyan ember akinek ne lenne vallása"...és ezt fejtegettük vagy 3 logika órán. (nem tudom erre gondoltál, ami miatt reklamálnál az almamáternél?)
tavaszi
@silber13: most őszintén ez a legnagyobb gondod hogy fonetikusan irtam a presbiter szót???,...vagy jobban tettem volna ha eleve a 12 pontot írtam volna ide ...mint a presbitérium kiskátéját???,
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: ez a tavaszi nem a haverod 28. neve?? Vagy csak rokonok..
silber13
@tavaszi: Szóval az a helyzet, hog - amint már írtam vikt - a presbiter ugye a görög " preszbuteirosz " szóból ból ered, így tehát helyesen presbiter, vagy preszbizer a helyes kiejtés ,de semmiképpen nem prezsbiter. A kiskátét meg ne írd le, mert nem vagyok református,Esztergomban a ferenceseknél nem tanítottak ilyet, lévén római katolikus iskola volt és most is az.
miazavalami
@tavaszi: Én hittan órán tanultam vallástörténelmet, nem logika órán. Olyan nekünk nem is volt, hogy logika.
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: asszem nincs 2/3-od ebben az ügyben..:)))) de azért szeressed csak, de komolyan!...Legalább 1 főt tud ámítani...:)))
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Nem szeresssem, de azért valld be jobb volt mint tavaszi..:-)
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: naja, kevésbé volt mocskosabb. Viszont mások háta mögött meg próbált privizni,és embereket összeugrasztani. Akkor már inkább a tavaszi, az őszintén olyan, amilyen..:))))
Pálinkafőző Rézüst
@Pálinkafőző Rézüst: na a cikkhez:
A Tarlós nevű valamit megkérték, hogy 1-2 locsolókocsit kűdene már oda, (akkor volt 40-41 fok a városban) és egy kis vizet locsolásznának ki a szerencsétlenek köré. Mire a véglény válasza az volt: "erre nincs pénze a fővárosnak" Hogy rohadjon meg az ilyen féregszerű emberimitátor!!!
tavaszi
@miazavalami: nézd 65-ben érettségiztem...63-64-es tanévben volt : pszichológia-logika tantárgy...és én ott hallottam igy a vallásról...amikor konfirmálás elött a hittanra jártam...ott is volt erről szó...hogy a vallás mi is valójában...és a legateistább...a leg pogányabb ember is Isten gyermeke...stbstb...na jó nem taglalom tovább...(inkább jó hétvégét kivánok Neked)
miazavalami
@tavaszi: Én kicsit később, de akkor már hittan volt.
Kösz.Neked is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.