Afrikai adományként távozott a pénz, majd zsebbe, esetleg afrikai befektetés nyereségeként tért vissza – ilyen módszerekkel mosták tisztára Welsz Tamásék az ügyfeleik pénzét a Népszabadság szerint.

Welsz Tamás és egy hozzá kapcsolódó, egykori hatósági személyekből álló csapat milliárdokat keresett azzal, hogy bajba került vállalkozásoknak segített megúszni a vagyonosodási vizsgálatot, illetve csökkenteni a "túlságosan nyereséges" cégek adóalapját – írta meg nem nevezett forrásaira hivatkozva a Népszabadság.

Az adóhatóság elől eltitkolt összeg 30-40 százalékáért bonyolult tranzakciókkal mosták tisztára az adócsaló ügyfelek pénzét. Az egyik ilyen módszer volt a lap szerint, hogy afrikai szegényeknek szánt adománynak színleltek összegeket, amelyből a csoport levonta a jutalékát, majd zsebbe visszaadták a maradékot. Egy másik módszer szerint afrikai, valójában nem létező befektetéseik utáni osztalékként adták vissza a pénzt.

A rendszer piramisjátékszerűen épült fel a Népszabadság szerint, mert aki új ügyfelet hozott, annak kevesebbet vontak le.

A lap szerint azokban az iratokban, amelyeket Welsz Tamás átadott a rendőrségnek, több alvilági figurára, vállalkozókra és kevésbé ismert emberekre is terhelő bizonyítékok vannak. A Népszabadság több forrására hivatkozva azt írta, hogy ezek átadása után Welsz élete egy percig sem volt biztonságban. Ő maga is félt, ezért volt, hogy az autójában vitte az iratait, hogy nála legyen.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hol vannak a welsz altal halala elott a rendorsegnek atadott bizonyitekok?
Miert nem jelenik meg semmi hir roluk?
Lehet hogy a fidesz sokkal szarosabb mint hittuk eddig?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
@Yoda69: ma, 15:41-re: sokkal sokkal, nagyon-nagyon sokkal...
Desischado
Erről kéne mindennek harsognia! Vajon mekkora síbolások vannak itt?! Az biztos, hogy a mostani banda vastagon megvan!
mekkelek
@Tulipánfa: Na ja, a Simon ügyről percrekész információik voltak, most meg hirtelen kuss lett. De a sok birka még mindig nem lát a narancs ködtől...
bencemacska
Előbb tisztára kell mosni a szereplőket, el kell tüntetni a bizonyítékokat, stb., és utána majd megint okos lesz az mno.
m.macskosz
@bencemacska: "Előbb tisztára kell mosni a szereplőket, el kell tüntetni a bizonyítékokat, stb., és utána majd ..." nyolcvan évre titkosítani!
Vadlaci
A kampányban naponta 20x hír volt Simon, kicsit Welsz is. Azóta mi történt, csak nem ártatlan Simon, vagy inkább egy méretes hazugság a győzelem érdekében?
Nem csupán azoknak a volt képviselőknek kellene dolgozni menni, akik nem kerültek be, hanem elsősorban azoknak, akik bekerültek, de minimálbérért kőbányába csákányozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.