A rendőrség egy Hubertus-kereszttel kitüntetett vadászt és egy városgazdálkodási cég igazgatóját is meggyanúsította a Nógrádba tévedt medve kilövése miatt – írja a Bors.

A salgótarjáni Szánas Vadásztársaság teljes elnöksége lemondott, miután vadászai lelőttek egy hazánkba áttévedt barnamedvét. A tetemről nem szóltak, az egy házkutatáson került elő.

A Bors megtudta: az állatot ­először meglövő G. Sándort 2007-ben a Nógrád megyei vadásznapon a Hubertus-kereszt bronz fokozatával tüntették ki.

A Nógrád Megyei Rendőr-­főkapitányság közölte: a medvét május 10-én este 10 órakor lőtte meg G. Sándor. A megsebzett állatot csak másnap találták meg, ekkor egy dunavarsányi vadász, F. László fejbe lőtte.

Hegyi Zoltán, a Szánas Vadásztársaság ellenőrző bi­zott­ságá­nak elnöke közölte: rossz fényviszonyok között lőtték meg a medvét, azt hitték, hogy vadkan. A lőnaplóba beírták, hogy „sebzés vaddisznóra". Másnap megtalálták, és a pillanat izgalmában nem tudták eldönteni, mi legyen. Meggondolatlanul cselekedtek – olvasható a Bors szerdai számában.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
...azt hittem vaddisznó ! És ezek kapnak vadászengedélyt
még jó, hogy nem az anyósával keverte...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Yoda69: Na ilyenkor foroghat Hubertus a sírjában!
sokanvagyunk
Talán az a másik Hubertus okozott nagy zavart a fejükben... - amit nem szükségképpen lődözés közben kell leönteni.
Silver
A mai vadászoknak már senki se parancsol.Minden társaság földtulajdonosokból áll,akik fizetik a vadőrt/vadőröket.Szóval a vadőr nemfogja elkapni őket hiszen tőlük kapja a fizut.
KERKA
Két szórakozó újgazdag, lőttek ezek mindenre, ami mozgott. Másnap megnyúzták a kismacit és nem jelentették hogy tévedésből lőtték le. Egy ilyen kicsi medvének még nem is értékes a bundája, csak akkor ha megnő. Méghogy összetévesztették egy vaddisznóval, az képtelenség, mióta mászik fára egy vaddisznó.
Jól be voltak rúgva.
csa-csa
szívből sajnálom a macit, de Ti is csak addig háborogtok ennyire amíg egy hozzátartozótokat meg nem támad! És ugyan este 10-kor lőtték meg, de történhetett volna a nap bármely szakában, amikor kirándulók sokasága mászkál pont arra. Belegondolni is rémes!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.