Hónapok óta folyik a ridikülharc Lázár János vezetésével azon civil szervezetek ellen, amelyek nem a kormánynak szerveznek éppen békemeneteket és egyéb orális kényeztetéseket. Az események jelenleg ott tartanak, hogy ráküldték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt azokra a civilekre, amelyek pénzt kaptak a Norvég Civil Alaptól.

A 444 mai cikkében viszont arról ír, hogy a hadüzenetet küldő Lázár János nem volt mindig ilyen harcos ellenlábasa a külföldi pénzből működő magyar civileknek. Sőt, szívesen segített is nekik, akár Orbán Viktor érdekei ellenében is. Lázár az ezredfordulón ugyanis tagja volt a Magyar Helsinki Bizottság börtön- és fogdamegfigyelő programjának.

Az akkor még csak friss diplomás jogász, de már a Fidesz és Rapcsák András hódmezővásárhelyi polgármester környékén is feltűnő Lázár a Helsinki megbízásából 2000 áprilisa és 2001 januárja között kilenc magyarországi BV-intézetben vizsgálta az elítéltek jogainak érvényesülését – írja a lap.

2001-ben, Lázár János közreműködésének idején a Helsinki Bizottság fogdamegfigyelő programját pedig éppen a Soros Alapítvány támogatta.

A lap szerint a kezdő politikus nem ingyen dolgozott, hanem a program összes többi résztvevőjéhez hasonlóan megbízási díjért, adómentes ösztöndíjat kaptak a munkájukért.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Nos, ezek azok a hírek, amelyek soha nem jutnak el azokhoz,
akik a "közszolgálati" csatornák híradóiból tájékozódnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem az jutott eszembe hogy az országos barátja most itt valahogy nem mondott egy mondatnyi védőbeszédet sem janóért ! :-DDD
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: naja, kicsit el is pityeredtem e hűtlenség láttán...:)))
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: :-))) )))) Hát na van olyan eset amikor már az ügyvéd is visszavonul talán ?!:-)))))))
Pálinkafőző Rézüst
@Mobil123: az csakis a kialkudott baksis mértékének a függvénye...:)))
Mobil123
@Pálinkafőző Rézüst: Most hogy mondod?! :-))Meg van még az üzem ott??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.