Még a magasabb jövedelmű magyarok is pesszimistán tekintenek nyugdíjas éveik elé, ami a demográfiai folyamatokat nézve persze nem meglepő. Az emberek jelentős része azzal számol, hogy komoly anyagi gondjai lesznek, illetve utódai anyagi segítségétől függ majd a talpon maradásuk.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Azert nem lenne ilyen tragikus a helyzet ha orban nem lopta volna el az emberek 3 ezer milliard forint nyugdijmegtakaritasat.
Peldanak okaert en bennmaradtam mind a manyupban, mind az onkentesben es mind a ket penztar eves szint netto 10-15% hozamot hoz a megtakaritasaimra. Ez azert lassuk be tobbszorose a bankban elerheto kamatnak, de meg az allampapirok hozamanal is joval tobb.
Igy viszont hogy az allamhoz kerult az emberek penze (ami ugye mar eltunt), nemhogy nem kamatozik, de latszata sincs, hiszen nem hoztak letre egyeni szamlakat, ahol mindenki tisztan latna, hogy mennyi a megtakaritasra. Nem, egyszeruen bedobtak a kozos kalapba, amit orbanek feleltek erre arra. Igy akik visszaleptek csak arra szamithatnak amit a mindenkori kormany majd kiszamlaz nekik.

Amit nem ertek, hogyan lehetett ilyen konnyen becsapni 3 millio embert, es ez a becsapott 3 millio ember miert nem koveteli vissza a penzet?
almosd
Kérem vissza a nyugdíjpénztárból ellopott megtakarításomat ,mocskos banda .Miért hagyták magukat az emberek azért mert megfenyegették ,szó szerint .
Yoda69
@almosd: Atveres volt. Latod a 98% kulonadot is bebukta fideSS az europai birosagokon. Ilyen europai emberrel nem lehet megcsinalni. Csakhat mi felazsiaiak vagyunk :)
almosd
@Yoda69: Én kitartottam mondjuk úgy a végsőkig ,csak a második fordulóban adtam be a derekam de akkor már nagyon mondták a negatívumot ,és alig maradtunk a pénztárban mint tagok ,na de az volt hogy majd külön számlán visszakapjuk a kormánytól ,hát egy nagy lócitromot .
Yoda69
@almosd: Alolam 3 penztart lottek ki: Aegon, Axa, ING
Most jelenleg a Horizontnal vagyok, talan ez mar megmarad. 5 penztar maradt talpon, es kb 100.000 ugyfel van. Viszont beindult ujra az ugyfelkor novekedes. kezdenek visszaszallingozni az emberek.

Mondjuk nekem konnyu dolgom volt, mert Magyarorszagi jovedelmem nincs, igy a penztarakban levo megtakaritas nem is nott allami hozzajarulassal, tehat nem volt mit vesztenem. De szerintem ha otthon elnek is bennmaradtam volna, mert orbannak azt sem hiszem el amit kerdez.
almosd
@Yoda69: Az a baj hogy az emberek felejtenek ,és soknak kimosták az agyát ,ezért is lett a szavazásnak ilyen eredménye.
Yoda69
@almosd: Hat igen, ez nagy baj. Nem tudom minek kell meg itt tortennie hogy belassak orban egy hazaarulo tolvaj. Ilyennek bortonben a helye, nem pedig a VIP paholyban.
almosd
@Yoda69: Szerintem semmi ,túl nagy a megalkuvás .
Yoda69
Hat ha nekik ez igy jo? Eleg szomoru hogy ilyen beletorodo nep vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.