Három kis kft. kifejezetten azzal a céllal pályázott és nyert egyenként 10-10 millió forintot, hogy a miniszterhez tartozó ingatlanban, annak ügyvédi irodája és Opel-kereskedése mellett vásároljon magának helyiséget. A cégek annyira „barátiak” voltak, hogy az egyik alapítását maga Seszták Miklós intézte, így a pályázati határidőre el is készült a bejegyzése. A miniszter szerint üzleti titok, hogy a támogatások mekkora része vándorolt a cégéhez – írja az Index oknyomozó riportjában.

A King, a Várda King és a Great Alexander Kft. 10-10 millió forintot nyert mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt, infrastrukturális beruházásra kiírt pályázaton. A cégek további 10-10 milliós kölcsönt is kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítványtól. A három  kft. a kétszer 10 millióból „megvásárolta a Kisvárda Kölcsey utca 4. szám alatt található új ingatlanját”, kettőt a földszinten, egyet az emeleten. Így mindhárom cég egy helyen kötött ki, Seszták autókereskedésében, sőt itt van Seszták fideszes főhadiszállása is, ahol ünnepelt a választásokat követően, illetve itt van az ügyvédi irodája is.

Így működik egy pályázatmutyi

"Seszták Miklósnak van egy autószalonja Kisvárdán, ami veszteséges, elég rosszul megy. Megjelenik az Új Széchenyi Terves GOP-pályázat, amiből cégek ingatlanok vásárlására is pályázhatnak. Társasházzá alakítják Seszták autószalonját. Seszták és ügyvédtársa cégeket alapítanak. Ezek a cégek pályáznak azokra a helyiségekre, amik Seszták autókereskedésében vannak. Összesen 30 millió vissza nem térítendő és ugyanennyi visszatérítendő támogatást nyernek, amelyből meg is veszik a kiszemelt ingatlanrészeket. Ennek kívülről nincs semmilyen nyoma, a nyertes cégek nincsenek feltüntetve a házon"  - foglalja össze időrendben a lényeget, az Index.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
ezt úgyhívják, hogy hivatali hatalommal való visszaélés, jogtalan előnyhöz jutás, ügyvédi tevékenységével való visszaélés. Lopás. Mondjon le!! Monnyon le de tüstént, a haverokat is vigye magával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jankó123
@Pálinkafőző Rézüst: Csak egy halálhírhez vannak "szép" szavai! :-)))
Pálinkafőző Rézüst
@Jankó123: mert igazi kereszt(l)ény...:)) Viszont a tének nem nagyon érdeklik, ammán biztos. Nem kéne etetni a trollt, akkor kimúlik.
Jankó123
@Pálinkafőző Rézüst: Pedig, még most is ott csipeget! :-)))
Pálinkafőző Rézüst
@Jankó123: a párt kiskaliberű agitpropisa...Ha nincs nagyobb öröme, meg egyéb bevételi forrása, hát tegye. Gyomor (meg lelki nyomor) kérdése.
Részemről az ukráni témája befejezve..:)))
Jankó123
@Pálinkafőző Rézüst: Mennyit gondolkodhattak a pártirodán, hogy ezt a szép nagy bunkót hová is tudnánk küldeni!?
:-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.