Eredményes volt az MSZP felszólítása és az általunk kezdeményezett "Azonnali metrófelújítást!" című aláírásgyűjtés – vonta le a párt a következtetést abból, hogy a Magyar Nemzet mai cikke megírta, "Azonnal kezdődik a 3-as metró felújításának tervezése".

"A kormány nem hivatalos szócsövének bejelentés-értékű szivárogtatását" úgy értelmezik, hogy a Fidesz fejet hajtott a budapestiek akarata előtt. Tarlós István főpolgármester, Lázár János és Seszták Miklós miniszterek felfüggesztették az egymás közötti erődemonstrációt, és belefogtak a metrófelújítás tervezésébe – írták.

A közlemény azzal folytatódik, hogy nem értik pontosan, mi tartott négy évig a tervezés megkezdésén, továbbá az sem tűnik véletlennek, hogy mindez az önkormányzati választási kampány előtti hetekben történik.

A Magyar Nemzet híre szerint a tervezés költségeinek egyharmadát európai uniós forrásból fedezik majd. "Igen nagyvonalú elképzelés, miközben tudjuk, hogy EU-forrásból jelenleg nincs kifizetés hazánk felé – épp a Fidesz-kormány előkészítetlen átalakításai miatt. Reméljük, a kincstári optimizmuson túl van konkrétabb elképzelésük is a finanszírozásra" – olvasható az MSZP közleményében, zárásként pedig a párt azt is elárulja, hogy a baloldal fogja váltani október 12-én a Fideszt a Városházán.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.