A ma megjelent rendelet nettó 400 ezer forintos jövedelemhez képest határozza meg a maximális törlesztőrészlet nagyságát, és jön a jövedelmarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) is. Ma megjelent a Magyar Közlönyben a Magyar Nemzeti Bank elnökének rendelete a jövedelemarányos törlesztőrészlet és és hitelfedezeti arányok szabályozásáról. A rendelet újdonsága, hogy bevezeti a jövedelmarányos törlesztőrészlet mutatót (JTM), azaz meghatározza, hogy kinek, mennyi lehet a maximális törlesztőrészlete a jövedelméhez képest. A szabályozás gyakorlatilag hitelképtelenné teszi a minimálbéreseket. Azokat is, akik minimálbérre vannak bejelentve, de többet keresnek, ugyanis kölcsön felvételekor csak az igazolt jövedelem számít. A rendelet az igazolt nettó jövedelem 60 százalékában maximálja a felvehető hitelek törlesztőrészletének nagyságát.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@verőce21: Nem is kell minden szarra elszórni a pénzt, össze kell rakni és nem kell hitelt felvenni!
Havi nettó négyszázezer forintból egy év alatt simán félre lehet tenni 2,5 milliót, öt év alatt már
egy pofás kis lakás lehet venni.
Én meg annak nem adnék hitelt, aki képtelen spórolni havi nettó 400ezerből, miközben emberek élnek ennek a tizedéből!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Meine Ehre heisst Treue: 19.19-re: Meg egyszer koszonom az elmeallapotom iranti merhetetlen aggodasodat, de egyenlore en tudtam tokeletesen uj eletet kezdeni, nyelvet tanulva/gyakorolva egy teljesen uj orszagban, eletvitelben, ...:o))

Egy picit ugyan megkerdeojelezted a multamat (3 Nyugat-Europai Nemzetkozi kiallitas, belsoepitesz diploma,)v alamint a teljesitmenyemet itt ( 3 uj szakma az uj hazaban).

Ha annyira retardalt lennek, az uzletunk tulajdonos-igazgatoja nem nekem adna ki minden uj rendszert , promotiont kiprobalasra, mert en meglatom azonnal a rendszer gyenge pontjait, hanem valaki masnak...

De ez nem baj, majd szolok neki, (a fonokomnek) hogy ugorjon be a Propira, mert ott van a mental-mentorom, aki mindenkirol kimondja/megmondja a tutit...:o))@Meine Ehre heisst Treue: @m.macskosz: Koszi, hogy kialltal mellettem Te is, meg Horizont is, de ugy latom, minden rendszernek van egy hibaja, ebben a blog-sorban eppen Meine Ehre heisst Treue baratunk a kakukktojas...:o)))

Orulok viszont, hogy O a teljes eszevel ilyen korlatolt...:o))
karma1
@Meine Ehre heisst Treue: 18.19-re: Mert ez volt ennek a cikknek az egyik lenyege, ha nem vetted volna eszre, bar burkoltan.

Ezt meg az en retardalt agyammal is kepes vagyok meglatni...:o))))
Meine Ehre heisst Treue
@karma1: Még egyszer:

Akinek nem inge nem veszi magára. Valamiért ezt nem sikerült értelmezni a múltaddal, a szakmáiddal, a diplomáddal...

Igen, a módosabbjára volt szabva a végtörlesztés. És??? Ezért írtam az azóta már kapitulált macskosz kartársnak, hogy, akinek ez nem tetszik járjon utána ügyvédnél. Erre engem nézett hülyének, holott nem nekem habzik szám.
A többség nem tudott élni vele. Mi ezzel a baj? Tudod, autós példa...
Egyébként mit kellett volna csinálni, hogy jó vagy jobb legyen? A gazdagabbjának 180-on végtörleszteni, a szegényebbjének pedig pl. az adósság felét elengedni? Vagy mire gondolsz?
Meine Ehre heisst Treue
@karma1: A LÉNYEG: annak idején volt egy lehetőség MINDENKI SZÁMÁRA a 180-on történő végtörlesztésre. Aki tudott vele élni megszabadult a devizahitelétől, akinek nem volt tőkéje, nos ő nem tudott élni vele. (Vagy ha megdöglött az én tehenem, akkor dögöljön meg a szomszéd tehene is alapon nem kellett volna biztosítani a végtörlesztés lehetőségét?)
Lehet a történetbe belemagyarázni jó erkölcsöt, igazságérzetet, empátiát, toleranciát, a LÉNYEG NEM változik!

Tulajdonképpen ez egy, egyszer volt Budán kutyavásár című történet, mellyel a kispénzű balekok nem tudtak élni pénz hiányában. Ez van srácok...
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: "Igen, a módosabbjára volt szabva a végtörlesztés. És??? Ezért írtam az azóta már kapitulált macskosz kartársnak, hogy, akinek ez nem tetszik járjon utána ügyvédnél. Erre engem nézett hülyének, holott nem nekem habzik szám."
Igen, kapituláltam, de inkább úgy fogalmaznék, hogy feladtam a veled való
kilátástalan küzdelmet.
Te tényleg komolyan gondolod, hogy az a szerencsétlen, aki tudja, érzi, hogy átvágták, meglopták, nyomorba döntötték, majd ügyvédet fogad???!!!
Szerinted mennyi esélye lenne?! Az utóbbi idők fejleményei azt igazolják, hogy a nyomora
mellé még egy rakás ügyvédi és perköltséget is kapna.
Azért tényleg rohadtul érdekelne, --ha ennyire megveted a megvezetett devizahiteleseket--,
miként vélekedsz Lázár Jánosról és az általa -nem kicsit!- eladósított Hódmezővásárhelyről.
Szíves válaszodig maradok szkeptikus a józan belátásodat illetően.
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: A hőbörgőknek (akár érintettek, akár csak véleményük van) az ügyvéd, a jogi tájékoztatás LEHETŐSÉG, ahogy a végtörlesztés is az volt. NEM KÖTELEZŐ ÉLNI VELE.
Természetesen tudatában vagyok a jogi eljárások pénzügyi vonzatának...

Lázárról és hasonszőrű bandatagjairól már többször fogalmaztam véleményt. Finoman fogalmazok, hogy ne rakjanak ki és ne vigyen el a TEK: nagyon nem komálom őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.