Mit jelent magyar diáknak lenni Londonban? Hogy lehet oda kikerülni és ott helyt állni? Mennyi pénz kell hozzá? Londonban tanuló magyar diákok meséltek felvételiről, ami nincs, elköltözésről, nehézségekről, egy az itthoninál sokkal másabb oktatási szemléletről és saját kilátásaikról.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@bundi: nyolc fontos órabérből mintha több telne ki, mint az itthoni miniből, és még a románoknál se drága.
bundi
@tivoli: itt a lakásbérlés a drága meg az utazás a többi gondolom egy szinten van vagy olcsóbb...
tivoli
@bundi: Úgy tudom a lakásbérlés az összes rezsivel még elmegy, a megélhetés inkább olcsóbb, mint minden kütyü is. Az adózás is kedvezőbb, csak a közlekedés - busz, vonat - ára brutális. De az itthon is az.
Összességében, kedvezőbb fizetés mellet ugyanazon a színvonalon, jóval olcsóbban meg lehet élni mint itthon.
bundi
@tivoli: mi most 1500-at fizetünk a két szobás lakásért +170 council tax plusz rezsi az kb 80...ez a havi kiadás meg a bérletek az kb 200 havonta a 2-4 zónára...a lakás lehetne olcsóbb is de mi a környék miatt és az iskolákért vállasztottuk ezt...
Mi brightonba szoktunk elmenni vonattal a tengerpartra...van ott egy nagyon jó vidámpark...aaz off-peak jegy ha jól emlékszem 46 négyünknek a mindenre jó napijegy 15 gyerekenként... De ha az ember rászorul a housing benefit akár a 100%-a is lehet a bérleti díjnak... Sokan élnek vele...
Mi a szokásos leytoni körrel kezdtük mint a legtöbb magyar...aztán woodgreen majd edgware... Most hogy kissé jobban állunk eljöttünk ide a golders hill park mellé... Ez van...tudom ez most kicsit szandokanosra sikeredett...de így jobban látjátok az itteni árakat...étwl és a többi dolog árát nem tudom otthon mert kb másfél éve nem jártam arra...
De ha valami érdekel próbálok segíteni...
tivoli
@bundi: ma, 00:57
Tetszik ez a hozzáállás. Nekem a gyerekem él kinn 7 éve és szokott mesélni erről-arról. És összehasonlításban is képben van, mert évente 2x jön haza meg rengeteget beszélgetünk szkájpon.
Egy dolgon viszont sokat tud spórolni, mert neki a tengerpart az utca végében van. :-))
pbalage
épp a kifelé haladást tervezgetem, de utána minek jönnék haza? Inkább megfogadom én is Orbán tanácsát, és viszek magammal még két embert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.