A Jobbik vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményez a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, illetve vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárást szorgalmaz az Országgyűlésben Szijjártó Péter ingatlanvásárlása miatt.

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke szombaton azt is közölte az MTI-vel: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kérik annak kivizsgálására, hogy a külgazdasági és külügyminiszter "összekapcsolta-e a keleti nyitás politikáját a keleti bankszámlanyitással is", illetve "milyen idegen érdekek kiszolgálásából" származhat a vagyona.

A jobbikos politikus szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy Szijjártó Péter szerzett-e a magyaron kívül más útlevelet.

Novák Előd egyúttal bírálta, hogy a kormánypárt korábban leszavazta a kötelező vagyongyarapodási vizsgálatról szóló javaslatát.

Az idei országgyűlési választás előtt összefogott baloldali pártok februárban már kezdeményeztek vagyonnyilatkozati eljárást Szijjártó Péterrel szemben, arra hivatkozva, hogy a politikus megtakarítása többel nőtt, mint amekkora bevétele volt. Szijjártó Péter akkor sajtófőnökén keresztül úgy reagált: immár sokadszorra teszi világossá, hogy vagyongyarapodásának két forrása a fizetéséből megtakarított összegek és befektetéseinek hozamai.

Csütörtökön pedig azt közölte Fülöp Judit az MTI-vel: a tárcavezető házvásárlásának forrásai közül 68 millió forint a miniszter saját megtakarításaiból, 10 millió forint felesége megtakarításából, szintén 10 millió forint felesége szüleitől, 79 millió forint pedig a miniszter szüleitől származik, 45 millió forintot kölcsönként, 34 millió forintot pedig ajándékként kapott.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Jajjjjj ! Amihez a Jobbik hozzányúl ott kö kövön nem marad "!!!
Remélem, sikeresebben lesznek, mint a többiek !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vasárnapiiskolás
Semmi nem történik,se most,se máskor.Narancsosnak mindent lehet...
Fradigege
Vizsgálódnak, vizsgálódnak. Nicsak, minden a törvények szerint működött, hopp, minden jogos, nem talának semmit, az élet megy tovább, az ügy lezárva. Nem kell ide Nostradamus, mert ez lesz.
Szimba
Rogánéval sem mentek semmire. Amíg fideszesek vizsgálják?
KERKA
Most úgy csinál a jobbik-mintha, pedig dehogy:))
Meine Ehre heisst Treue
@volvós: A selejt, ipari hulladékot nem kell kímélni, ők sem kímélik a lakosságot, illetve az országot.
Másrészt nem a Jobbiktól kell félni; el kellene gondolkodni, hogy melyik politikai erő szorongatja a kormányrudat és vele együtt emberek millióinak a torkát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.