Megújult a Batthyány-örökmécses környezete a főváros V. kerületében, a közterületet vasárnap, az aradi vértanúk emléknapja (és az őszi önkormányzati választások) előtt adták át. Rogán Antal, a városrész fideszes polgármestere ünnepi beszédében kiemelte: az első szabadon választott magyar kormány miniszterelnökének, gróf Batthyány Lajosnak emlékhelye eddig méltatlan környezetben volt, de most az elhanyagolt parkoló helyett új, reprezentatív téren emlékezhet mindenki a mártírhalált halt kormányfőre és az aradi vértanúkra.

Az építkezés során csak nemes anyagokat használtak fel, ami ugyan drágább, de történelmi értelemben is méltó az emlékhelyhez – jegyezte meg a polgármester, hozzátéve: igyekeztek apró részletekre is odafigyelni, így például az örökmécses körül kialakítottak egy gránitból készült körgyűrűt, amely követi a kerítés vonalát(!), és ott helyezhetik el mécseseiket, gyertyáikat a megemlékezők.

Megújult egy környezet, átadták

Rogán Antal közlése a terület az utcabútorok miatt modern lett, ugyanakkor archaikus is: ebben a formában megállta volna a helyét jó néhány évtizeddel, vagy akár egy évszázaddal ezelőtt is. Elmondta, hogy környéket érintő beruházások ősszel folytatódnak, így az örökmécseshez vezető Hold utca és Aulich utca is megújul.

A tér kialakítása – a közműcserékkel együtt – csaknem 188 millió forintba került. A területet hétfő estig lezárva tartják a forgalom elől az október 6-i megemlékezések miatt.

A Batthyány-örökmécses környezetének felújítása júliusban kezdődött meg, a terület új burkolatokat, utcabútorokat és kerékpártárolókat kapott, akadálymentes lett és új zöldfelületeket alakítottak ki, továbbá nyolc fát is elültettek.

Az átadást jelképező szalagot a polgármester Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármesterrel, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével közösen vágta át.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ezek nem győznek mindent átadni. Várbazár mikor kerül megint sorra?
Tulipánfa
Együtt loptak, együtt avatnak. Az ilyen és hasonló felújítások adják a legjobb lehetőséget az egyéni gyarapodásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.