A Demokráciák Közössége nevű nemzetközi kormányközi szervezet a múlt hónapban elindított egy olyan eljárást, amely azzal zárulhat, hogy Magyarországot kizárják a szervezet kormányzótanácsából, amelynek 2011 óta tagja, vagy akár azzal is, hogy Magyarország kilép a közösségből – olvasható a Foreign Policy című amerikai külpolitikai lap cikkében.

Ha Magyarország távozik a szervezetből, azzal nemzetközi szinten elismerné, hogy megszűnt demokrácia lenni – vélekedik a cikkíró. Elizabeth Winkler írása szerint az Egyesült Államok kezdeményezte a demokratikus értékek és intézmények mellett elkötelezett országokat tömörítő szervezetnél, hogy készítsen jelentést a magyarországi demokrácia helyzetéről és "felkérte Magyarországot annak mérlegelésére, hogy tiszteletben akarja-e tartani a közösség intézményeit és értékeit".

Magyarországot megdorgálta a Velencei Bizottság, az Európa Tanács, az Emberi Jogok Európai Bírósága, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és még saját alkotmánybírósága is, de Orbán Viktor csak "masírozik tovább zavartalanul" – írta a szerző.

Sonni Efron, a Human Rights First nevű, amerikai központú nemzetközi emberi jogi szervezet vezető kutatója a lapnak nyilatkozva elképzelhetőnek tartja, hogy Magyarország kilépjen a szervezetből még a kormányzótanácsi tagságról szóló szavazás előtt annak érdekében, hogy Orbán Viktor elkerülhessen egy újabb diplomáciai kellemetlenséget.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@Csizmás Kond: az okokat és okozatokat szerintem ne keverjük össze. Magyarország 2004-ben aláírt egy szerződést az EU-val, a mostani kormány annak a résein keresi a kiskapukat, hogy hogyan is lehetne még több pénzhez juttatni a haverokat.
Az oroszokkal is méltó kapcsolatai vannak ahhoz, hogy végre kijelentsék, hogy elég volt a jóhiszeműségből és a jelenlegi magyar kormány egy görény,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...és ez azt jelenti, hogy nem gondolkodhat és dönthet önállóan egy tagország...nesze neked demokrácia.
Hazug átverés az egész. Azért basztatják az országot mert nem állt be a nemkelloroszgáz szarakodók közé.
pbalage
@Csizmás Kond: szerintem pedig inkább azért, mert nemkelloroszszatelitország.
Csizmás Kond
@pbalage: Ezt mindenki oda boncolgatja ahová akarja viszont egy demokrácia sem szabad megakadályozza az államok önálló döntését. Az hogy egy unió embargót szab még nem szabad azt jelentse, hogy az azelőtti szerződéseket semmisnek nyílvánítja.
Ez terror és erőfitogtatás. Az unió ezt nem tudta meglépni de amerika igen ésígy próbál hatni.
tivoli
"Amerikát" kellene már zárni az amerikaiak közül. Ami ott van, az rosszabb mint az itteni fidesz.
pbalage
@Csizmás Kond: az okokat és okozatokat szerintem ne keverjük össze. Magyarország 2004-ben aláírt egy szerződést az EU-val, a mostani kormány annak a résein keresi a kiskapukat, hogy hogyan is lehetne még több pénzhez juttatni a haverokat.
Az oroszokkal is méltó kapcsolatai vannak ahhoz, hogy végre kijelentsék, hogy elég volt a jóhiszeműségből és a jelenlegi magyar kormány egy görény,
Csizmás Kond
@pbalage: Nem keverem, az egész nyuagt azértvan kiakadva mert Orbán nem hajlandó pukedlizni...ennyi, és ezt nevezik demokráciának.
spu00
Az, hogy M.o elvárja, hogy ugyan azon elbírálás alá essen, mint a többi EU tagállam, az még nem EU ellenesség, hanem kötelező elvárás egy egyenjogúnak mondott ország min.elnökétől. S nagyon jó lenne, ha egyes magyarnak tartó emberkék nem az ország ellen játszana buta párt politikai okokból. Próbáljanak meg földet venni Ausztriában, s utána véleményezzék a jelenlegi helyzetet. Jelenlegi múltik annyi nyereséget visznek ki az országból, mint amennyit kapunk az EU-tól fejlesztés címén.
pbalage
@Csizmás Kond: na figyi, felvázolok egy fikciót.
Mondjuk mi ketten elkezdünk sakkozni. Jól játszol, vesztésre állok.
Még a matt előtt kihirdetem, hogy ezután a fekete király (ez az én bábum)
lólépésben is haladhat, a maradék parasztjaim meg futólépésben bármennyit.
Akkor lehet, hogy te is pofánvágnál.
Csizmás Kond
@pbalage: A sakk miatt soha sm nem pofozkodtam sem nem haragudtam. Ha valaki szabálytalanul lép és az nem ismeriel hogy a szbály nem enged olyan lépsét akkor azzal tovább nincs mit játszani.
Itt viszont a bajok akkor kezdődtek (már ha valamennyire igazak a hírek), amikor a NAV szeretett volna a nagyvízen túl is kutakodni a csaló honfítársaik után, de ők kiutasítással válaszoltak. Hogy miilyen okot találtak az ha már ennyire felfújták csak ki fog derülni.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 09:36

Dehogynem dönthet, nem kell belépni!

Nem erőszak a disznótor!
Csizmás Kond
@bencemacska: Hát persze de akkor előbb zárják el az északi vezeték csapjait és akkor ugrándozzanak hogy nem kell gáz.
bencemacska
@Csizmás Kond: Feloszlott a köd, és szépen süt a nap!
pbalage
@Csizmás Kond: ezt a NAV-os vizsgálatot én sajna pont fordítva ismerem. Valahogy úgy, hogy inkább nem szeretett volna kutakodni, hanem inkább pofán verte a feljelentőt.
Csizmás Kond
@pbalage: ...amúgy én sehogy sem ismerem, csak amit itt írnak arra próbálok szösszenteni...
mate03
@tivoli: Hány évig éltél Amerikában? Hogy ilyen remek információid vannak?!
tivoli
@mate03: ma, 08:52
Szerinted az USA háromszázvalahány millió lakosa egyetért a csendőrpolitikával?
Ennek megállapításához nem kell ott élni, mint ahogy azok az amerikaiak sem élnek itt, akik olyan letaglózó véleménnyel vannak kis országunkról.
Mert a többség még talán azt sem tudja, hogy létezik egyáltalán Magyarország.
human
@Csizmás Kond: Akkor segítek. A jobb oldali alapfelállás, hogy a NAV amerikai cégeket vizsgált és erre az amcsik bepipultak és lazán kiutasítottak kormánytagokat, kormányalkalmazottakat.
Rogán erről beszélhetett volna volna bőven az ATV-ben személyesen, mert egyértelmű kérdést tettek fel neki: "Van önnek tudomása arról, hogy amerikai tulajdonú cégek ellen a NAV vizsgálatot folytat?"
Erre nem adott választ, csak azzal próbált terelni, hogy vizsgálatot a NAV folyamatosan folytat cégek ellen.
Nil
Már négy éve ki kellett volna zárni-épp itt az ideje hogy megtegyék
Boszi27
@Csizmás Kond: Már megbocsáss, de nem ennyire egyszerű...
Bercifiu
@Csizmás Kond: Ugyan li a lófasznak kellene pukedlizni. Már régen kiírta magát az EU ból.
Csizmás Kond
@human: @Boszi27: @Bercifiu: Azért nem válaszolok direkt a kérdésre mert változott az infó...vagyis olvastam hogy valami olajügyek meg áfacsalás meg becsületesamerikaicég stb ...ha többet tudok még írok.
Toby
Nem baj, zárjana ki bennünket, ott van nekünk még a Koreai Nép-demokratikus Köztársaság, élén az Éles Elméjűvel - Orbán puszipajtásával - aztán ott van még Burundi, beléphetünk a mexikói drogkartellek bármelyikébe, esetleg a Cosa Nostrába, a manhattani maffiába, ezek egyike sem esik mesze tőlünk...azaz Orbánéktól !
mate03
@tivoli: Csak azért bátorkodtam,meg kérdezni,mert én öt évet ott töltöttem. Igaz hogy,nem mostanában.
tivoli
@mate03: ma, 20:04
Akkor mond el lécci , hogy hogy viszonyul az amerikai nép az államok külpolitikájához? Ha egyáltalán érdekli őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.