Parlamenti bizottságok elé kerül az amerikai beutazási tilalom ügye, hétfőn a nemzetbiztonsági, kedden várhatóan a külügyi testület tárgyalhat róla. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem tud arról, hogy kormánytagok is felkerültek volna arra a listára, amelynek szereplőit korrupciógyanú miatt kitiltották az Egyesült Államokból - a kabinet teljes nyilvánosságot akar, és konkrét neveket vár.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
tehát törvénysértésre akarják kényszeríteni az amerikaiakat?
"a kabinet teljes nyilvánosságot akar, és konkrét neveket vár."
egy másik cikkből...
"A diplomata szerint az amerikai hatóságok nem fogják nyilvánosságra hozni a kitiltott személyek neveit, mivel a névhez való jogokat nagyon szigorú törvények védik."
forrás...
www.origo.hu/itthon/20141018-orokre-kitilthatjak-az-usa-bol-a-listan-szereplo-tiz-magyart.html
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
tehát törvénysértésre akarják kényszeríteni az amerikaiakat?
"a kabinet teljes nyilvánosságot akar, és konkrét neveket vár."
egy másik cikkből...
"A diplomata szerint az amerikai hatóságok nem fogják nyilvánosságra hozni a kitiltott személyek neveit, mivel a névhez való jogokat nagyon szigorú törvények védik."
forrás...
www.origo.hu/itthon/20141018-orokre-kitilthatjak-az-usa-bol-a-listan-szereplo-tiz-magyart.html
Jankó123
Bizottságosdi, azután titkosításosdi!
-Nem ez lenne az első eset!
:-)))
human
@bundi: Akkor marad az, hogy becsületesen jelentkeznek az érintettek. De gondolom nem hivatalosan már pontosan tudják kikről van szó csak el kell játszaniuk a szűzlányt a történetben.
Amúgy, ha az ügyek kiderülnek, akkor a nevek is meglesznek.
JAJMÁR
Kettős beszéd ez is, igyekeznek rátolni az USA-ra a "beleavatkozás" bélyegét, mintha ez fontosabb lenne,, mint a korrupció felderítése.

Mintha??? Fontosabb!
human
@JAJMÁR: A mi oligarchánk jóságos nemzeti oligarcha. A mi offshore lovagunk jóságos nemzeti offshore lovag és a mi korruptjaink jóságos nemzeti korruptak. Itt minden a nemzeti érdekeket szolgálja még a rossz is.
JAJMÁR
@human: 10:08 Így igaz, a kérdés: Kinek a nemzet/ség/ét?
bundi
@human: legalább egy pár hete tudnak róla...
hvg.hu/gazdasag/20141018_zarolhatjak_korrupcio_kitiltott_magyar
"Az Egyesült Államok azért tiltotta meg a belépését a meg nem nevezett magyar, a kormányzathoz kötődő személyeknek, mert mint állítják, bizonyítékaik vannak arra, hogy korrupciós ügyek folytak a magyar kormányzatban, és ezekből hasznot húzhattak, ezekbe belekeveredtek a listára tett személyek. Miután megvizsgálták, ellenőrizték ezeket, és további bizonyítékokat szereztek be, megkeresték múlt héten a Külgazdasági és Külügyminisztériumot. Akkor elmondták Magyar Leventének, a gazdaságdiplomáciáért felelős helyettes államtitkárnak, illetve Szijjártó Péternek is, milyen ügyeket derítettek ki, és milyen lépések várhatóak ezután. Goodfriend szerint a kormány bizonyítékokat várt, ám a nagykövetség ezeket nem adta át. Mint az ügyvezető mondta, a kormányzatnak megvan minden eszköze, hogy felderítse az ügyeket, és tegyen is ellenük."
human
@bundi: Akkor adott a házi feladat. A kormánynak kell felderítenie a korrupciós ügyeket függetlenül az amerikai vizsgálatoktól. Ezzel gondolom az USA mégy utolsó esélyt akar adni a kormánynak, hogy tisztességes eljárást indítson és kitegye a korrupt vezetők szűrét. Ha pedig a kormány nem lép, akkor valószínűleg az amcsik fogják nyilvánosságra hozni az ügy minden egyes részletét. De ezt csak tényleg akkor lépik meg, ha a kormány semmit nem lesz hajlandó lépni az ügyben.
bundi
@human: de ha belegondolsz a németek szemét jobban csípi a vezér tevékenysége...az amcsik csak kitiltottak 10 ember ezzel szemben a németek beleszartak a magyar gazdaságba rendesen...
"Beszélgetőtársunk felidézte azt, hogy nemrég derült ki, borzalmasan alakult a magyar ipari termelés augusztusban. Az elemzők jelentős növekedést vártak, ezzel szemben a termelés 5,7 százalékkal múlta alul a júliusit. Elsőre senki nem tudta, mi lehet az oka a megtorpanásnak, aztán, ahogyan a Portfolio.hu megírta, világossá vált, a német Audi a nyár utolsó hónapjában három hétre leállította a motorgyártást, pedig előzetesen még a termelés felfutása volt várható a német autógyár új termelési kapacitásainak üzembe helyezése miatt. A leállást az Audi nem jelezte előzetesen, ami szokatlannak mondható, ahogyan a világpiaci autóipari kereslet sem torpant meg, így az sem indokolta a csaknem teljes havi leállást. Forrásunk szerint ezzel a lépéssel érzékeltette azt Németország a magyar kormánnyal, mennyire függ a magyar gazdaság a németektől, ha egy nagy autógyár 3 heti termeléskiesése is ekkora zuhanást képes előidézni az ipari termelésben."
ez is az előbbi cikkben van...
de lehet hogy az unió szemét jobban csípi a keleti nyitás politikája a kisgömböc részéről...
hvg.hu/gazdasag/20141020_A_kinaiaik_igy_uzletelnek_es_igy_folyik_e
mert mint kiderül ebből a cikkből a kínai gagyit magyarországon keresztül terítik az unió egy részén...
human
@bundi: A NAV a keleti nyitásban is jobban teljesít. Most olvastam itt egy cikket, hogy egy magyar vállalkozó feljelentett egy kínai vállalkozást, mert az rendszeresen nem adott számlát vagy hamisított. Erre mit csinál a NAV? Nekiálltak a MAGYAR vállalkozót ellenőrizni.
Az eset kísértetiesen hasonlít Horváth András esetére.
human
@bundi: Talán a nagy földosztás a haveroknak azért történik, mert az EU-ból kilépve a gyárak is mennek és marad a mezőgazdaság mint egyetlen húzó ágazat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.