A magyarokkal szemben adóssága van a világnak. Az öntudatára ébredt magyarság azonban nem kér többet, de nem is éri be kevesebbel, mint a többi, hozzá hasonló európai nemzet – fogalmazott Lázár János az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi önkormányzat honlapján csütörtökön megjelent írásában.

Ezt az országot, ezt a nemzetet a külvilág mindig csak hitegette a bajban, de a valódi segítség szinte sosem érkezett meg – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Példaként többek között Nagy Imre 1956. november 4-i rádióbeszédét említve, amikor a miniszterelnök hiába közölte az ország és a világ közvéleményével, hogy Magyarország immár élethalál küzdelmet folytat a szabadságáért, csak a magyar felkelők hallották meg őt, a világ süket és tétlen maradt.

Ha október 23-a a magyarok dicsősége, akkor november 4-e a világ, Amerika és Nyugat-Európa szégyene – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: akit sokszor árulnak el, az először dacos lesz, szélsőséges, utána pedig kishitű. Ha pedig mindkét tévedését belátta már, akkor bizalmatlanná, óvatossá válik.

Lázár János rámutatott, a magyarok ezért bizalmatlanok a nagy szavakkal szemben, már csak a szemüknek hisznek, nem a fülüknek. Erre inti őket az elszabotált rendszerváltás két évtizede is, amelyet 2010-et követően talán örökre lezártak.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ha ezt egy Mécs Imre mondaná, el is hinném, de ennek?? Elhinni? Ugyan már! Életkora miatt csak a Nyálverők Klubját erősíti!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
silber13
Ha ezt egy Mécs Imre mondaná, el is hinném, de ennek?? Elhinni? Ugyan már! Életkora miatt csak a Nyálverők Klubját erősíti!
pbalage
szerintem egy cigány ne dumáljon a magyarokról, pedig még jobbikos sem vagyok.
lópicigáspár
Ezek nem akarják törleszteni az államadósságot...! Na végre egy jó ötlet! A lengyel rendszer-váltáskor kérték a sajátjuk törlését és zömét el is engedték, csak az Antall-kormány volt ilyen, ki, ha én nem módon elmulasztotta ezt a lehetőséget!
tivoli
Ez bizony igaz. Mindig a magyar vitte el a balhét más európai nemzetek helyett, azok meg jót röhögnek a markukba.
simmering73
A magyar politika egyik szégyene Annyitisér Jankó .
kukac50
Jankó helyettünk kértél?
Vagy félre beszélsz?
rugacs
Sajnos teljesen igaza van! Aki ismeri a magyar történelmet (mondjuk itt nem sok ilyen van :-( ), az tisztában van ezzel.
Az itteni többség vagy kihagyott minden történelemórát vagy még mindig hisznek a mesében! Ez a jobbik eset.
Tulipánfa
"A magyarok pedig tűrtek és engedelmesen bólogattak" 2010 óta, hogy semmi jancsik, harácsoló mutyi királyok lejárassák hazájukat a világ előtt.
Ennek az embernek semmi köze 1956 szellemiségéhez, aki részese az embereket elkábító üveggyöngy szórásnak, hogy közben szabadon garázdálkodjanak a közösből. E módszer alkalmazása eredményeként, volt képe kijelenteni ki-ki annyit ér amennyije van.
Végett kellene már vetni a harcias népbutításnak és tisztességes együttműködésre kellene törekedni az EU-val.
Törölt felhasználó
Lázár ne hasonlítgasd magadat az 56-os Magyarokhoz, mert te régen valami adóparadicsom szigeten ülnél az afrikai útleveleddel, nem harcolnál egy ilyen helyzetben... Másrészről egy jó tett nem jogosít fel senkit egy rossz tett elnézésére , ugye kedves keresztény európai értékek képviselője!!!?:) Szóval aki ilyen "hány jó cselekedet" = "hány rossz cselekedettel" vagy "eddig csak szívtunk és megérdemlem"szinten gondolkodik az gondolkozzon el az erkölcsein is... Persze ettől függetlenül a himnuszunk is arról szól, hogy csak szop..nk, de egy intelligens ember ezen nem így változtat, ahogy ezek..:) Persze nem is ezt akarják, hanem egy munkás, tekintélyelvű hatalmi egypártrendszert, melyben az értelmiségi/jómódú státuszhoz való jog csak a politikailag szimpatizánsoknak adott. Viszont könnyen lehet egy csőszerelőből egy 2000 fős faluban milliárdos pár év alatt. De az is előfordulhat, hogy egy oligarcha strómanja írányítja a nav-ot és a fejlesztési minisztériumot, miközben a közgép nyer mindent. Mindeközben Orbán szabadság harcol külföldön, de itthon egy egy Horváth András zöld dossziéja meg sem rengeti nagy-nemzeti becsületes és rendszerető lelkét? Aki mellesleg annyit költ focira, amiből az egészségügyet + oktatást fel lehetett volna vírágoztatni, gazdaságilag jövedelmezővé tenni. De nem egy olyan országban, ahol 3 millióan napról-napra élnek ott azok a keresztény demokrata európai értékek, hogy milliárdos stadionokat építek, hol a falu létszáma a stadion férőhelyeinek negyedét sem teszi ki?:) Ki lehet nevetni a baloldal összeomlását, de az ami a jobboldalon lesz az hasadás... Mindenesetre mindkettő szükségszerű volt már:)
bakegya
@tivoli: ne satyalogj már annyira-többre is képes vagy te ennél!
Senara
Milyen adósság az általatok szeretet oroszok 56 -ban földig rombolják az országot , ha bárki beavatkozik . Most nem lenne mit a tarsolyba pakolni ...
coyote3
Van itt egy nagyon jellemző, amolyan igazi NER-es komment. A lényege, hogy MÁSNAK kell megoldani a mi problémánkat...
magyarbakancs
Nincs a világnak semmi adóssága felénk.
Mivel hazánk igen csak két nagy verekedésben tevőlegesen részt vett .
Nem vontuk le belőle semmilyen magunkra vonatkozó konklúziót.
Mindig és mindenkor másokat hibáztatunk történelmi baklövéseinkért.
1848-1920-1945-1956 .
tivoli
@bakegya: ma, 07:22
Mi az a satyalgás?
Vizual
Lázár úr. Nem az amerikaiaknak nem hiszünk. Hanem a maga hazugságainak már pát éve. Mindenki annyit ér amennyit lop, Vagy hasonló ?
Nil
November negyedikén már újra indult volna az élet ha pár ember képes lett volna letenni a fegyvert.
Korabeli dokumentumom van erről.
Tárgyalások folytak a szocializmus reformjáról- vagyis a valódi szocializmus kiépítéséről.
No de a hatalomvágy vakká és süketté tesz
mint most
és lám a törökök, oroszok példaképek lettek
egyeseknek
én kettes vagyok
bakegya
@tivoli: az amit a legtöbb ember nem szeret hallgatni-savanyú panaszkodási mánia,vagy kényelmi szempontból is örökös áldozati bárányka képében tünteti magát fel az illető-egyébiránt az írásaid,ide bejegyzéseidre figyel valaki-te nem igazán vagy ebbe a körbe sorolható-...
tivoli
@bakegya: Akkor mégse vagyok satyalgó? :-))
m.macskosz
"A magyarokkal szemben adóssága van a világnak."
Velünk szemben csak nektek van adósságotok,
és remélem, hogy előbb-utóbb súlyosan behajtjuk rajtatok!
nyanya001
Nektek van adósságotok a választók felé, akiknek 1 millió munkahelyet
ígértetek, ebből lassan 500 ezernek meg kellett volna valósulni
de nem közmunkahely, hanem tisztességes bérezéssel !
Souky Sanjay
A magyarokkal szemben van tartozása a világnak,ez nem kétséges.Gondolom Lézer Janinál le lehet ezt most róni cash-ben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.