Különleges kegyelmi eljárást vezetne be a tényleges életfogytiglanra ítéltek számára a büntetés-végrehajtási törvény javasolt módosítása – ismertette az igazságügyi miniszter kedden az Országgyűlésben.

A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló törvény és ehhez kapcsolódóan más törvények módosításáról szóló előterjesztés vitáját megnyitó expozéjában Trócsányi László kifejtette: ez a kegyelmi eljárás nem kérelemre indul, hanem kötelezően folytatandó le, megindításának feltétele pedig az, hogy az elítélt a kiszabott büntetéséből negyven évet letöltsön.

A döntéshozatalban való részvételre létrejön a Kegyelmi Bizottság, amelynek büntető bírók lehetnek tagjai. Az igazságügyi miniszter e testület állásfoglalását terjeszti fel a köztársasági elnöknek. Ha az elnök nem gyakorol kegyelmet, az eljárást két év múlva ismét le kell folytatni – mondta el Trócsányi László.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ez csak a Kolompár-Orbán Viktor engedménye, hogy még nagyobb zűrzavar legyen.
Nem támogatom, szabaduljanak ki akkor, ha tényleg megérettek rá.
Ám ez most azért van, mert a fidesznek fingja sincs mit kéne csinálni, amikor a székházat a négy sarkánál megfogják és fejjel lefelé visszahelyezik az aszfaltra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike
@pbalage: a vallás itt egyszerü mindenki halandó és mindenki meghal ugyis ha ha nem akkor is ez a sorsunk
virag_elvtars
Őrnagy elvtárs! Nem kivégzés, borotválás!
Senara
Részesülhetnek ! Nem sokan kapják meg az esélyt a szabadulásra .
gödörben
@nyanya001: "Többnyire" akik nem az ő köreikhez tartoznak. A rezesqva és a baltás + stb miért is nem kapott életfogytot? És a többi tv cikkejt miért is nem szigorítják a saját sleppjük részére is? A 3 csapás rájuk miért nem vonatkozik? Mert már annyit loptak, hogy nem is loptak???
Feraj49
És kártérítésre is igényt tarthatnak ? Újrakezdési segélyt,lakást,nyugdíjat nekik.Akiket megöltek már nem szólhatnak.
A kezdeményező kedves mamája,felesége,lánya,fia lett volna az áldozat,akkor is kipattant volna "isteni szikra" a túlművelt fejéből ?
gödörben
@Feraj49: Én mindegyiket odaköltöztetném a sürüjébe. Akkor nyilatkozgasson. Egyébként már ideje lenne nálunk a népet egy kalap alá venni nem pedig rétegeket kiemelni. Magyar és kész egyenlő jogok és kötelességek. Felsőbb körökben is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.