Különleges kegyelmi eljárást vezetne be a tényleges életfogytiglanra ítéltek számára a büntetés-végrehajtási törvény javasolt módosítása – ismertette az igazságügyi miniszter kedden az Országgyűlésben.

A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló törvény és ehhez kapcsolódóan más törvények módosításáról szóló előterjesztés vitáját megnyitó expozéjában Trócsányi László kifejtette: ez a kegyelmi eljárás nem kérelemre indul, hanem kötelezően folytatandó le, megindításának feltétele pedig az, hogy az elítélt a kiszabott büntetéséből negyven évet letöltsön.

A döntéshozatalban való részvételre létrejön a Kegyelmi Bizottság, amelynek büntető bírók lehetnek tagjai. Az igazságügyi miniszter e testület állásfoglalását terjeszti fel a köztársasági elnöknek. Ha az elnök nem gyakorol kegyelmet, az eljárást két év múlva ismét le kell folytatni – mondta el Trócsányi László.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Ez csak a Kolompár-Orbán Viktor engedménye, hogy még nagyobb zűrzavar legyen.
Nem támogatom, szabaduljanak ki akkor, ha tényleg megérettek rá.
Ám ez most azért van, mert a fidesznek fingja sincs mit kéne csinálni, amikor a székházat a négy sarkánál megfogják és fejjel lefelé visszahelyezik az aszfaltra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
,,...megindításának feltétele pedig az, hogy az elítélt a kiszabott büntetéséből negyven évet letöltsön."

E szerint az áldozatok is feltámadnak 40 évvel meggyilkolásuk után?
nemjoezigy
Agyamentek. Inkább azon kellene törni a hibbant agyukat, hogy visszaszorítsák a bűncselekményeket. Mivel ezt nem tudják, 1 mert ilyen példával járnak elő (bűnöznek, csak törvényesen, mert olyan törvényeket hoztak, ami miatt nem büntethetőek) bármelyik pártról is legyen szó. (Pl. ki emlékszik a demszki gazdagodására, tengerparti építkezésére, terepjáró használatára, hogy csak egy példát említsek a múltból és nem történt ellene semmi.)
De vissza az életfogytra. 2 a körülményekre ezt nem lehet fogni, az emberölésre nincs elfogadható magyarázat.
Tehát amit csinálhatnak és megtudnák csinálni, az a rosszabb körülmények a börtönökben, hogy legalább az elrettentés működjön, ha már halálbüntetés nincs. És ennek a propagálása, hogy a lincselőkhöz, vagy a majdnem lincselőkhöz is eljusson.
pbalage
Ez csak a Kolompár-Orbán Viktor engedménye, hogy még nagyobb zűrzavar legyen.
Nem támogatom, szabaduljanak ki akkor, ha tényleg megérettek rá.
Ám ez most azért van, mert a fidesznek fingja sincs mit kéne csinálni, amikor a székházat a négy sarkánál megfogják és fejjel lefelé visszahelyezik az aszfaltra.
picike
Szerintem meg maradjanak bent hiszen halál büntetést nem kaptak mert nem lehetett azt adni én igenis kegyelmes vagyok éljenek de bent ott isten őrizzen minket tőlük meg@pbalage:
pbalage
@picike: én a halálbüntetést nem támogatom, nem akarok ugyanolyan köcsög gyilkossá válni, mint ők.
nyanya001
Többnyire azok kaptak életfogytig tartót, akik
életellenes bűncselekményt követtek el.
Ezeket most rászabadítanák az emberekre ?
picike
@pbalage: én nem azt irtam hanem ellenkezőleg hogy olyan elitéltek vannak akik halált érdemeltek volna de csak élet fogytiglant lehetett adni nekik . én erről irtam hogy mért kéne kiengedni őket ezt irtam . hiszen nem semmiért vannak bent . én se kérek halált soha senkire se. de az nincsen már .de mért is volna hiszen élve tudod büntetni halva nem igen. no igy minden tiszta még a vallás is
picike
@nyanya001: ez a legnagyobb ilyenekkel védekezni és a gyerekeink azokkal mi lesz ? mondom Isten őrizzen és ez az utólsó hozzászólásom ebben a dologban
picike
a bünt bünnel leplezni mégnagyobb bün ! Életveszélyes embereket kiengedni bün.
vukkocska
@nyanya001: méghozzá: különös kegyetlenséggel, aljas indokból, előre megfontolt szándékkal, és még lehetne folytatni az emberölés minősített eseteit, ami miatt a bíróság tényleges életfogytiglant szab ki. Aztán találkozzanak a bíróval, rokonaival. Össze is csinálnák magukat. Ezek a gyilkosok nem piskóták, nem véletlenül nem szabadítják rá az emberiségre.
picike
@Meine Ehre heisst Treue: végük is lenne mindenkinek akik ellenük szólnak ha feltámadnak bizony, de halottatok már lélek vándorlás azis lesz és mi lesz nég itt .
pbalage
@picike: oké, ez túl bonyolult probléma, a valláshoz hasonlít. (Nem vagyok valami nagy vallásos izé, már túlléptem rajta vagy 10-20 éve)
Szerintem ezen nem veszünk össze.
picike
@pbalage: a vallás itt egyszerü mindenki halandó és mindenki meghal ugyis ha ha nem akkor is ez a sorsunk
virag_elvtars
Őrnagy elvtárs! Nem kivégzés, borotválás!
Senara
Részesülhetnek ! Nem sokan kapják meg az esélyt a szabadulásra .
gödörben
@nyanya001: "Többnyire" akik nem az ő köreikhez tartoznak. A rezesqva és a baltás + stb miért is nem kapott életfogytot? És a többi tv cikkejt miért is nem szigorítják a saját sleppjük részére is? A 3 csapás rájuk miért nem vonatkozik? Mert már annyit loptak, hogy nem is loptak???
Feraj49
És kártérítésre is igényt tarthatnak ? Újrakezdési segélyt,lakást,nyugdíjat nekik.Akiket megöltek már nem szólhatnak.
A kezdeményező kedves mamája,felesége,lánya,fia lett volna az áldozat,akkor is kipattant volna "isteni szikra" a túlművelt fejéből ?
gödörben
@Feraj49: Én mindegyiket odaköltöztetném a sürüjébe. Akkor nyilatkozgasson. Egyébként már ideje lenne nálunk a népet egy kalap alá venni nem pedig rétegeket kiemelni. Magyar és kész egyenlő jogok és kötelességek. Felsőbb körökben is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.