A lakosság több mint 70 százaléka úgy véli, a hálapénzre azért van szükség, mert anélkül rosszabb ellátást kapna. A jövőben nem lehet majd állami kórházban magánegészségügyi szolgáltatást nyújtani, mondta Zombor Gábor.

Forrás: karpatinfo.net
Feltöltő: Bacskai
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@Szimba: Ja, ha nincs leszavazva a 300 ft, lehetett volna másképp is. De a paraszt nem akart hozzájárulni a közöshöz, akkor most fizethet.
Egyébként ha lakásra hívsz orvost, azt ö a saját szabad idejéből teljesíti, saját költségére. Tehát jogos a fizetség.
Szimba
@tivoli: Nem. Van egy rendelési ideje. Azon kívül: A háziorvosnak kötelessége a lakásán megvizsgálni azokat a pácienseiket, akik egészségi állapotuknál fogva vagy nem képesek a rendelőig elmenni, vagy képesek lennének, de ez kockázatokkal járna akár rájuk, akár a környezetükre nézve. Mindez igaz átmeneti állapotromlás esetén is. Az ilyen célú látogatásért külön juttatás a háziorvost nem illeti meg.
tivoli
@Szimba: Nem is kér pénzt, de ha adsz neki, nem haragszik meg és másképp is áll hozzád legközelebb.
miazavalami
@Szimba: Ahol 24 órás háziorvosi ügyelet van (mint itt, a IX. kerületben), ott a háziorvos nem köteles sürgőséggel házhoz menni. Nincs készenléti idő sem, a háziorvos szabadon osztja be a rendelési időn kívül eső teendőit...
Ezt kifelejtetted. A legtöbb helyen van állandó háziorvosi ügyelet.
Szimba
@miazavalami: A xvi-ban meg az van, hogy, ha du rendel, akkor - ha időben bejelented - de ki kell menjen és fordítva. Az ügyelet akkor jön ki, amikor épp rendel a háziorvos és akkor rottyantál le.
miazavalami
@Szimba: Ha olyan betege van akit otthon kell ápolni, akkor köteles lemenni. Egyébként a rendelési időn kívül van az ilyen betegek ellátása.
Ha pedig a rendelési időben hívják saját beteghez akkor is köteles kimenni. De ha a rendalési időn kívül hívják és van orvosi ügyelet akkor már nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.