Az Ukrán Népi Mozgalom (Ruh) nacionalista szervezet tucatnyi aktivistája rendezett demonstrációt Magyarország kijevi nagykövetsége előtt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök szerintük "Ukrajna-ellenes" kijelentései és a Déli Áramlat gázvezeték építése ellen.

Vjacseszlav Rudenko, a megmozdulás egyik szervezője az MTI-nek elmondta: nemtetszésüknek kívánnak ily módon hangot adni amiatt, hogy a magyar miniszterelnök és kormánya folytatni kívánja az Ukrajnát elkerülő, orosz földgázt szállító vezeték megépítését. Tiltakoznak továbbá Orbán Viktor azon kijelentése ellen, miszerint Magyarország energiaellátásának biztonsága szempontjából Ukrajna "potenciális veszélyforrás" lenne – tette hozzá.

Ukrán nacionalisták tüntettek Orbán kijelentései ellen

"Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet, hogy azokban az országokban, amelyeknek vezetése támogatja Oroszország politikáját, hamarosan orosz katonák, orosz zsoldosok jelenhetnek meg. Legyen intő példa Ukrajna esete: az országból elmenekült Viktor Janukovics volt elnök Moszkva-barát politikájának következményeit most az ukrán nép szenvedi meg" – fűzte hozzá.

A demonstráció résztvevői emlékeztették Magyarországot az 1956-os forradalomra. "A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek" – fogalmaztak petíciójukban, rámutatva arra, hogy most Ukrajna küzd függetlenségéért és területi egységéért Oroszországgal szemben.

A tüntetők a "Dicsőség Ukrajnának!" szokásos jelmondat mellett "Dicsőség a magyar népnek!" felkiáltással fejezték ki tiszteletüket Magyarország iránt.

A demonstráció békésen, provokációk és rendbontások nélkül zajlott le. Szuromi Antal konzul átvette a tüntetők petícióját, ígéretet téve arra, hogy a külképviselet eljuttatja a magyar kormányhoz.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A kormány részéről valaki odament, s elmagyarázta nekik, hogy Orbán "európai kérdésekben Németországot követi"?
De ne Szíjjártó mondja el nekik, mert félő ő hiteltelen azután, hogy 5 nappal ezelőtt még egy volt kommunista diktátor sírját koszorúzta meg.

"A magyarok emlékezetében mindenki másénál jobban él 1956, amikor orosz harckocsik szabták meg nekik, hogyan éljenek"

Ez már feledésbe merült jobbereink részéről, még komcsizáskor sem jut ilyen eszükbe.
joopapa
Na még egy ország ahol utálják a vitykát és rabló bandáját!! "A tüntetők a "Dicsőség Ukrajnának!" szokásos jelmondat mellett "Dicsőség a magyar népnek!" felkiáltással fejezték ki tiszteletüket Magyarország iránt". Ez egy szép gesztus volt a tüntetőktől, nem azonosítják a fityeszt az országgal!
Csizmás Kond
"Szeretnénk figyelmeztetni a magyar népet..."
Azt miért nem kiabálta el, hogy miért lopták a gázat ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.