Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonnali lemondását követeli az MSZP. Az ellenzéki párt értékelése szerint a Fidesz ahelyett, hogy megoldotta volna a devizahitelesek problémáját, egy újabbal tetézte azt.

Erről Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke beszélt hétfőn az MTI-nek arra reagálva, hogy Kovács Zoltán kormányszóvivő közölte: gyakorlatilag minden érintett devizahitelre kötelező lesz a forintosítás.

Az ellenzéki politikus szerint Varga Mihály azért alkalmatlan feladatára és azért kell távoznia, mert rövid idő alatt kétszer hazudott. Először akkor, amikor azt állította, hogy nem tudott Vida Ildikónak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének "korrupciós érintettségéről" – mondta.

Burány Sándor közölte, másodszor akkor hazudott a miniszter az országnak, amikor azt nyilatkozta, hogy a devizahitelek forintosítása nem lesz kötelező.

A szocialista képviselő úgy fogalmazott, ami a devizahitelesek ügyében zajlik az több a soknál, betelt a pohár. Értékelése szerint a devizahitelek aktuális árfolyamon való forintosítása azonnal és durván megemeli családok havi törlesztőrészletét. Burány Sándor közölte, a Fidesz ahelyett hogy megoldotta volna problémát, egy újabbal tetézte azt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát azért eltakarodhatna mind aki a parlamentben hizlalja a valagát és legtöbbje már hosszú évek óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.