Nem menti fel tisztségéből Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét Varga Mihály – a nemzetgazdasági miniszter ezt a Magyar Rádió 180 perc című műsorában jelentette ki hétfőn.

Azt mondta, hogy a NAV-elnököt valaki anélkül vádolta meg, hogy bármivel bizonyítaná a vádakat. Ebben a helyzetben akkor járna el a legrosszabbul, ha felmentené a NAV vezetőjét; "nem fogom ezt megtenni" – tette hozzá.

Szerinte a kitiltás csupán ürügy, nem erről szól az ügy, "politikai szál van". Ezért továbbra is azt várják az amerikai hatóságoktól, hogy tájékoztassák a kitiltás indokairól a kormányt.

Hozzátette, hogy Polt Péter legfőbb ügyész már kezdeményezte az amerikaiaknál a bizonyítékaik átadását, ám ez a máig nem történt meg.

"Mondja meg valaki, hogy mi a baj a NAV elnökével" – fogalmazott a politikus.

Varga Mihály az M1 Ma Reggel című műsorában azt mondta, hogy mindenkit, így Vida Ildikót is megilleti az ártatlanság vélelme. 

Nevezzék meg azt az ügyet, ami alapján a NAV elnökét kitiltották, ha megnevezik azonnal vizsgálatot indítanak – mondta Varga Mihály.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Vida Ildikó amerikai bankszámláit zárolták. A számlákra több milliárd dollár összeget utaltak a fideszes oligarchák az elmúlt néhány évben. Simicska és Nyergesék cégein keresztül végül ezen számlákon landolt az elsikkasztott nyugdíjpénztárak vagyonának jelentős része, illetve a KÖZGÉP birodalom vesztegetési pénzeinek egy része is. Az ügyben már az FBI és az Interpol is nyomoz, az amerikai számlákon kívül svájci fideszes bankszámlák zárolása is várható. Ezért utazott Orbán Viktor a közelmúltban többször is Svájcba, meglepően szerény körülmények között és csendben, időnként vasúti másodosztályon, időnként pedig Lázár János társaságában. Folyik már a svájci pénzek kiutalása serényen kínai, azeri és oroszországi számlákra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Bercifiu: olvass utána...
"Nem szívemcsücske a fidesz, de elitálendőnek tartom, hogy megvádolnak valakit, az ő törvényük alapján, s még védekezésre sincs lehetősége az illetőnek."
magyarországon meg a magyar törvények alapján tiltják ki a nemkívánatos személyeket...
és? akkor mi van?
de...
"A kitiltás csak akkor vizsgálható felül, ha a kitiltott személy vállalja, hogy aláveti magát az amerikai joghatóság vizsgálatának – véli Valki, viszont ha valóban bűnösnek találják, akkor további intézkedések is várhatóak vele szemben."
forrás..
www.hir24.hu/belfold/2014/10/21/o...
egyébként erről olvahattál már itt...miért akarod, hogy mindent mindig ismáteljebón az ember...
lap teteje...
november 10., 13:01
olvasd végig minden ott van...
de 12,40 kor meg teljesen más hozzáállással közelítetted meg a dolgot...
elfelejtettél átjelentkezni a másik nick névre?
lajospapa
@Manhattan: Amit leírtál rémes és hihetetlen. Akáclombos kis falumban csak azt látom belőle ami Tv-ből, újságból stb. ide elér. Az is sok és sokkol. Egy kérdésem azért volna. Annak idején, mikor kitört a Tocsik-botrány, azt mondtam, most vesztette el az MSZP a választást. Úgy lett. 2006 őszén a "kurva ország" miatt a kurva ország szétverte Budapestet. A szocik már akkor elvesztették a hatalmat. Ami utána volt, csak döglődés. 2010 óta történt egy és más. Alaptörvény, nyugdíjpénztár, bankadó... no meg rezsicsökkentés. Ez a kis korrupciós vád igazán semmiség. Mit lehet még velünk tenni?
tivoli
@mariaberta: ma, 16:50
Vagy mindegy?
Ha szépen szólsz, elvárhatod, hogy szépen válaszoljanak. Ha nem, ne lepődj meg semmin.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.