Tízmillió forint felszívódott a vörösiszap-katasztrófa rászorulóinak gyűjtött pénzből – írta a Népszava. A pénzt a 2010-ben történt kolontári vörösiszapömlés után iskolás gyermekek gyűjtötték "százforintonként".

A lap szerdai számában az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megjelölt források adataira hivatkozva azt írták: a százforintos gyűjtőakció során akkor 73 millió forint gyűlt össze.

A vörösiszap által elöntött házakban 212 gyermek lakott, az érintett három településen rajtuk kívül további 1387 gyermek él. Azok gyermekek, akiknek az otthonába betört az iszap, 230 000 forint támogatásban részesültek. A többi devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi gyermek (akiknek otthonát nem öntötte el az iszap) személyenként 10 ezer forint támogatásban részesült – idézte a források alapján a lap.

A cikk összesítése szerint így összesen 62 millió 630 ezer forint adományt osztottak szét, szemben az összegyűjtött 73 millióval.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Ettől sokkal több tűnt el! Még vannak olyanok akik semmit nem kaptak!
Orbán bandája jó üzleti fogásnak tartotta,hogy csak egy helyről vehettek bútort a károsultak. Élősködnek a a károsultak kárárra!
joopapa
Akik ezt a pénzt eltüntették legyen részük hasonlóban mint akik ezt a tragédiát elszenvedték!!!
Fradigege
10 millió. Rengeteg. Sokkal több, mint 1000 milliárd. Biztos a károsultak mutyiztak. Hazárdíroztak. Korrupt károsultak! Vegyük el a házaikat. Lenyúlták. A NAV-nál meg ezt a szerencsétlen luvnyát égetik. monnyn le Devecser
nyanya001
Csak nézek döbbenten magam elé, hogy ezek mi mindenre képesek !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.