Hamar megtelt az Országház előtti Kossuth Lajos tér a Közfelháborodás napja tüntetőivel, de 28 másik városban és "Finnországtól Máltáig" külföldön is utcára vonultak magyarok többek között a kormányzati korrupció felszámolását és a NAV-elnök lemondását követelve.

A beszédek közben folyamatosan zúgott a "diktátor", a "mocskos Fidesz" és a kormány bűneinek emlegetésekor a "nem hagyjuk". A tömeg teljesen megtöltötte a Kossuth teret, tudósítók szerint a netadó-tüntetésekről ismert fiataloktól az idősebbekig minden korosztályból voltak résztvevők.

Mindenkit elzavart a picsába a megtelt Kossuth tér

Temetni kell a rendszert

Dabóczy Mihály a Parlament előtt azt mondta: "temetni" kell a régi rendszert, mégpedig úgy, hogy függetlenedni kell tőle. Olyan rendszert kell építeni, amely a csalókat üldözi, nem a szegényeket, olyan rendszert, amelyben "senkit nem hagyunk az út szélén" – mondta.

Nagy Emília középiskolai tanár "nemzeti konzultációt" kezdeményezett a színpadon az oktatásról, amit szerinte azonnal le kell folytatni, "itt és most".

Horváthék visszanyúlnának az olajügyekig

Horváth András, az áfacsalási-botrány kirobbantója arról beszélt, hogy egy hónapja iratrendezés zajlik a NAV-ban, ami szerinte azt jelenti, hogy nyomokat akarnak eltüntetni, mert "a NAV-nál is sejtik, hogy jöhet egy átvilágítás a közeljövőben". Horváth bejelentette, hogy Karancsi Tibor egykori rendőrrel, az olajbotrány kirobbantójával létrehoznak egy korrupcióellenes szervezetet.

Mindenkit elzavart a picsába a megtelt Kossuth tér

A színpadra szólított Karancsi ezután elmondta, hogy szeretnék az olajügyek 80 éves titkosításának feloldását elérni.

Húzzanak a picsába!

Nemes Balázs arról beszélt, hogy a választások előtt hirtelen mindig megszaporodnak az átadások és ígérgetések. Nemes minden pártot kiosztott, "az egész rendszer a velejéig korrupt". "25 év után a mi generációnknak most érkezett el a rendszerváltás" – mondta. A végére hisztérikusan ordító Nemes szerint azok, akik ide juttatták az országot, legjobb lenne, ha eltakarodnának. "Húzzanak a picsába!" Beszédét azzal zárta, hogy a tüntetésnek vége, de ő elmegy néhány barátjával sétálni.

A rendezvényen a szervezők kérésének megfelelően pártzászlókat nem lehetett látni, a tömegben ilyen transzparensek voltak olvashatók: "Nem tudunk annyi adót fizetni, amennyit loptok!", "Orbán takarodj!", "A nép a korrupció ellen, ennyit a kétharmadról".

499 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szimba
@szandokan: Ha gyurcsány, vagy más párt képviselője ordibált volna, ugyanaz lenne a reakciód. Kinek a szájából szeretnéd hallani az igazságot? Pont jó, hogy ismeretlen, civilek állnak a jogos tüntetések élére, őket csak ilyen fidesz vallásúak, mint te, tudják - tudnák - semmi érvvel támadni. Mert "ilyen kis porba fingó köcsögök " a NÉP! Hogy alkoholista?! Ismered személyesen? Szánalmas vagy.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kovacs zoltan
@miazavalami: Magadat sajnáld, de leginkább a környezetedet! :):):) Egy vicc vagy komolyan, de egyre idegesitőbb vicc, kerülendő, időrabló vicc!!:):)
miazavalami
@kovacs zoltan: Nekem a nemi életem rendben van. :-)
Mit sajnáljak magamon?
szandokan
@Horizont: @m.macskosz: Ebből a sok hozzászólásból elég sok szólt arról, hogy hülye fidesznyikek, meg leszarom a véleményed. Azért ezek nem túl kreatívak, vagy én látom rosszul? :-)@miazavalami:
miazavalami
@szandokan: Olvasd már el kovács zoli haverod irmányait! Majd akkor papolj nekem! Na!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.