Hamar megtelt az Országház előtti Kossuth Lajos tér a Közfelháborodás napja tüntetőivel, de 28 másik városban és "Finnországtól Máltáig" külföldön is utcára vonultak magyarok többek között a kormányzati korrupció felszámolását és a NAV-elnök lemondását követelve.

A beszédek közben folyamatosan zúgott a "diktátor", a "mocskos Fidesz" és a kormány bűneinek emlegetésekor a "nem hagyjuk". A tömeg teljesen megtöltötte a Kossuth teret, tudósítók szerint a netadó-tüntetésekről ismert fiataloktól az idősebbekig minden korosztályból voltak résztvevők.

Mindenkit elzavart a picsába a megtelt Kossuth tér

Temetni kell a rendszert

Dabóczy Mihály a Parlament előtt azt mondta: "temetni" kell a régi rendszert, mégpedig úgy, hogy függetlenedni kell tőle. Olyan rendszert kell építeni, amely a csalókat üldözi, nem a szegényeket, olyan rendszert, amelyben "senkit nem hagyunk az út szélén" – mondta.

Nagy Emília középiskolai tanár "nemzeti konzultációt" kezdeményezett a színpadon az oktatásról, amit szerinte azonnal le kell folytatni, "itt és most".

Horváthék visszanyúlnának az olajügyekig

Horváth András, az áfacsalási-botrány kirobbantója arról beszélt, hogy egy hónapja iratrendezés zajlik a NAV-ban, ami szerinte azt jelenti, hogy nyomokat akarnak eltüntetni, mert "a NAV-nál is sejtik, hogy jöhet egy átvilágítás a közeljövőben". Horváth bejelentette, hogy Karancsi Tibor egykori rendőrrel, az olajbotrány kirobbantójával létrehoznak egy korrupcióellenes szervezetet.

Mindenkit elzavart a picsába a megtelt Kossuth tér

A színpadra szólított Karancsi ezután elmondta, hogy szeretnék az olajügyek 80 éves titkosításának feloldását elérni.

Húzzanak a picsába!

Nemes Balázs arról beszélt, hogy a választások előtt hirtelen mindig megszaporodnak az átadások és ígérgetések. Nemes minden pártot kiosztott, "az egész rendszer a velejéig korrupt". "25 év után a mi generációnknak most érkezett el a rendszerváltás" – mondta. A végére hisztérikusan ordító Nemes szerint azok, akik ide juttatták az országot, legjobb lenne, ha eltakarodnának. "Húzzanak a picsába!" Beszédét azzal zárta, hogy a tüntetésnek vége, de ő elmegy néhány barátjával sétálni.

A rendezvényen a szervezők kérésének megfelelően pártzászlókat nem lehetett látni, a tömegben ilyen transzparensek voltak olvashatók: "Nem tudunk annyi adót fizetni, amennyit loptok!", "Orbán takarodj!", "A nép a korrupció ellen, ennyit a kétharmadról".

499 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szimba
@szandokan: Ha gyurcsány, vagy más párt képviselője ordibált volna, ugyanaz lenne a reakciód. Kinek a szájából szeretnéd hallani az igazságot? Pont jó, hogy ismeretlen, civilek állnak a jogos tüntetések élére, őket csak ilyen fidesz vallásúak, mint te, tudják - tudnák - semmi érvvel támadni. Mert "ilyen kis porba fingó köcsögök " a NÉP! Hogy alkoholista?! Ismered személyesen? Szánalmas vagy.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borda
Egyre többen lesznek a tüntetéseken,mégis eljut a hangunk mindenhová! Vidéken is sokan gyűltünk össze és NEM HAGYJUK,NEM HAGYJUK! ORBÁN TAKARODJ!
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dzurinda
@szandokan: Tehát a tartalommal nincs gondod, csak az ordibálással? Végülis igazad van, jó lenne, ha a politikai elit eltűnne, és egy normálisabb országban élhetnénk az elmúlt évtizedek velejéig korrupt rendszere helyett.
Toby
Helyes ! Ezt kellett volna már tavaly is tenni! El kell kergetni ezt a pofátlan gengszter-rezsimet a p***ába, de előőte amúgy rendesen elszámoltani, elkobozni a lopott cuccost.

Oszt' jó napot!
(üdvözlettel svédből)
darwin
Nagyon nem tetszik a cím és a cikk hangvétele.Az emberek elkeseredettsége nem ezt érdemli!
Grafix69
@szandokan: remélem te is az eltakarodottak közt leszel a gazdag lenéző véleményeddel együtt.
Szimba
@szandokan: Ha gyurcsány, vagy más párt képviselője ordibált volna, ugyanaz lenne a reakciód. Kinek a szájából szeretnéd hallani az igazságot? Pont jó, hogy ismeretlen, civilek állnak a jogos tüntetések élére, őket csak ilyen fidesz vallásúak, mint te, tudják - tudnák - semmi érvvel támadni. Mert "ilyen kis porba fingó köcsögök " a NÉP! Hogy alkoholista?! Ismered személyesen? Szánalmas vagy.
hetöndöe
@szandokan: 2006 őszén autókat gyújtogattak,kukákat burogattak,szétverték a tévé székházát,rendőrökre támadtak stb...Az nem zavart?...Csak az hogy elküldték a kormányt a picsába?Azok a porbafingók vajon mennyi adór fizettek,mennyit dolgoztak?Vagy az nem érdekes,csak az,ha a felcsúti vadparasztot bántják?
Kapjál már magadhoz egy kicsit és szálj magadba legalább egy percre!
miazavalami
@szandokan: Az ilyen kis porbafingó köcsögök dolgoznak neked és a többi millásnak szinte éhbérért. Adót? Hogyne fizetne. A minimál bére után a kormány leemel a munkáltatótól egy százast. Az nem elég? neked kellene tudni a legjobban mennyi adót fizetsz egy munkásod után.
mit dolgozott? Talán közmunkán van egy évben kétszer, de nem elég neki, mert ő többet akar. Vagy azt nem lehet? Valami egymillió munkahelyről gagyarásztak 5 éve. Úgylátszik a porbafingó kis köcsögnek nem jutott. Talán még közmunka sem!
silber13
@szandokan: 19:19-re : Hé! Szíveskedj csillapodni! Mit köcsögözöl, alkoholistázol? Ha hisztis lettél, vegyél be valamit!
Borda
@szandokan: Tehát Gyurcsány nézeteit vallod ("lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek")
Ezt nem gondoltam volna. :D
Miklós Julianna
@Szimba:éS EZ MINDIG ÍGY LESZ! jÖN EGY MÁSIK KORMÁNY AKI MEG ÍGÉRI, HOGY NEM LESZ ADÓ, STB, ÉS MÉGIS LESZ!!!aKOR AZOK LESZNEK A RABLÓ,CSALÓ,KORRUPT BANDA, EZ ÍGY LESZ ADDIG...,HÁT ÖRÖKRE,MERT NEKTEK SOHA SENKI NEM LESZ JÓ!!! mERT IRIGYEK VAGYTOK.TÖBBET NEM TUDTOK MAGATOK ÉRDEKÉBEN TENNI, CSAK EZT.
silber13
@Miklós Julianna: Miért ordítasz kedves? Félsz talán?:-))))
miazavalami
@Miklós Julianna: Angyalpofám! Rád nem irígy senki! Hidd el nekem...
Grafix69
@Miklós Julianna: Lehet ,hogy nem egy intellektuális fenomén volt a felszólaló de azért az kurva furcsa ,hogy ennyi ember utálja a rendszert Szándokán meg mint valami báró úr megmondja mi a frankó.
szandokan
@Borda: @silber13: @miazavalami: @hetöndöe: @hetöndöe: @Grafix69: Egy csöpp magyarázat: Én arra a kis fiatal bőrdzsekis üvöltözőre gondoltam, amikor kétségbe vontam az adófizetési teljesítményét kb. 18 évesen, és rá értettem a köcsög jelzőt. A végén is tanúbizonyságot tett értelmi képességeiről.
szandokan
@Grafix69: Hány ember is? Tízezer a tíz millióból? Tetszettek volna elmenni szavazni, ha ennyire rossz itt.
Grafix69
@szandokan: Persze baszki ,mondjuk az adós ember is bele bele rekedt a hangjába de akkor sem lehet degradálni valakit mert éppen fiatal vagy suttyó , ha egy 8 éves mondta volna el a beszédet nyilván mindenki kussolna még te is.
szandokan
@Grafix69: Talán nem kellett volna trágárkodnia. Ebből is látszik, hogy még életében nem dolgozott. Egy 8 éves is különb lehet ennél a senkiházinál. Jól hallottam, hogy a tüntetés után megy a barátaival a kocsmába?
Grafix69
@szandokan: Jaj te most komolyan gondolod ha minden rendben lenne akkor is kimennének ott hözöngeni? Ha téged 1 ember utál már kellemetlen nem? Na képzeld el a spanodat Orbánt mikor ezt látja ahol minimum 10000 rek utálják.
szandokan
@miazavalami: Még van ideje feljebb lépni a ranglétrán, habár ahogy elhallgattam ...
miazavalami
@szandokan: Attól hogy fiatal lehet véleménye nem? A tévészékházat sem aggastyánok verték szét!
szandokan
@Grafix69: Ha az elmúlt 25 évben mindenért kimentem volna tüntetni, ami nem tetszett, elég sokat kint lettem volna, és most valószínűleg nem tartanék sehol. Én a munkát választottam inkább.
szandokan
@miazavalami: Így van, erről ékes bizonyítékot is tett a végén...
Borda
@szandokan: Te talán értelmesebb voltál 18 évesen? Tudtál szónokolni? A jelenlegi kormány butít el téged is. Ja,a нравится véletlen ment, a párom írt neked.
miazavalami
@szandokan: Ó ! Pedig ők békés tüntetők voltak nem?
szandokan
@hetöndöe: Ne félj, lesz majd gyújtogatás is előbb-utóbb. Lángokban fog állni Budapest, ha Orbán nem veszi komolyan, és nem tesz valamit.
szandokan
@miazavalami: Én a fiatalember véleményére céloztam.
szandokan
@Borda: Én soha nem szónokoltam. Tanultam és alkottam. A tüntetést meghagyom a hasonló embereknek, mint ez is.
kovacs zoltan
@hetöndöe: Bocs , de bekapcsolodnék eme parázs vitába. 2006-ban ha jól emlékszem gyurcsán bevallotta, hogy hazudtak reggel, hazudtak este, és nem csináltak semmit, erre elég jogosnak látom a felháborodást főleg hogy lemondás helyett a tömegbe lövetett, évek mulva pedig azt akarják bemagyarázni, hogy milyen fa..a gyerek mert megmondta a frankót, hát tudod ez nekem is kiverte a biztositékot. Ja és akkor valahogy senki nem mondta nyugatról, hogy ejnye-bejnye demokráciát a magyarnak, meg szólás szabadságot, meg hát ilyet nem lehet hogy hazudunk, sőt abban is biztos vagyok , hogy tized ennyit sem cikkeztek a német ujságok arról hogy a magyar miniszterelnök bevallotta hogy reggeltől estig csak hazudik és utána a tüntetőkbe lövet, pedig szerintem a német olvasók ezt is szivesen elolvasták volna.
hetöndöe
@szandokan: Ez a hatalom nem is ért a szép szóból,csupán az erőszakból,mivel ők is erőszakosak,meg is érdemlik,bár a végkifejlet egészen más lesz,mint 2006-ban volt.
lajbi38
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
hetöndöe
@kovacs zoltan: Röviden csak annyit,aki nem vallja be ,hogy hazudott és kizsigerelte a népet,az még nem jelenti azt,hogy az nem igaz.
Na ugye,hogy ugye Kovács Elvtárs!

2006-ban ráadásul nem volt túlsúlyos kormánypárti Alkotmánybíróság,nem volt túlsúlyos monetáris tanács és a sort még folytathatnám a végtelenségik egészen a cenzúráig bezárólag.
szandokan
@lajbi38: Egy újabb értelmiségi tüntető:-)) Voltál szavazni?
Borda
@szandokan: Ja és amikor Orbán Viktor a 80-as években szakállason,farmerban kezdett ordibálni? Az akkori öregek is biztos ugyanezt gondolták,csak nem ilyen megfogalmazásban,mint te.
tivoli
@szandokan: Azt tapasztaltam, hogy ki minél butább, annál nagyobb a pofája. Mert ha volna egy kis sütnivalója a múltból merített volna tapasztalatot. Akkor rájönne, hogy a mostani helyzet nyíl egyenes vonal mentén alakult olyanná, amilyen lett s ebben vastagon benne van minden eddigi kormány. Ordítozni, trágárkodni, könnyebb, mint gondolkodni.
Elzavarni mind aki eddig közel került a tűzhöz az elmúlt 25 év alatt, ha igazságosságot akarnak.
szandokan
@hetöndöe: Ez kétségtelen, a végkifejlet teljesen más lesz, mert majd szépen be lesz ez az egész fejezve. Páran most felhergeltek néhány ezer munkanélkülit, de majd elcsitulnak szépen.
szandokan
@tivoli: Nézd végig a jelenlegi pártokat, és válaszolj nekem arra, kit tartanál a Fidesz helyett alkalmasnak az ország élére?
miazavalami
@szandokan: nemcsak a fiatalember van ott. Szokásodhoz híven rögtön általánosítottál.
szandokan
@Borda: Azért a 80 - as években volt miért kiabálni, az egy mocskos rendszer volt. A rendszerváltás óta sok minden megváltozott szerencsére, már nem függünk holmi párttitkároktól, mindenki azt csinálhatja, amit szeretne, no meg persze amire képes.
Szimba
@Miklós Julianna: A kisbetűket is ismerem. Látod? "jÖN EGY MÁSIK KORMÁNY " -bár már jönne. "AKI MEG ÍGÉRI, HOGY NEM LESZ ADÓ, STB," - hol van már az a söralátét? Meg aztán:"Magyarországon mintegy 55 különféle adót és adó jellegű elvonást ismer az adó- és könyvelői szakma - Propeller 2013. december 16., 08:56 19 - volt ilyen bármikor?
"aKOR AZOK LESZNEK A RABLÓ,CSALÓ,KORRUPT BANDA, " - ekkora rabló, csaló, korrupt kormány még nem volt, mint a fidesz banda - trafik, föld, nav, stb. stb. , olvasgasd a híreket, ne csak a királyi médiákból.
"MERT NEKTEK SOHA SENKI NEM LESZ JÓ" - elég szomorú, hogy neked meg ez jó: tetszik neked a fidesz megélhetési vezetők és kiszolgálóik mérhetelen vagyonosodása a nép elszegenyedésének fényében, tetszik neked, hogy a kormány szembe megy az eu-val és a nyugattal, neked tetszik, hogy Azerbajdzsánhoz dörgölődzik például, neked tetszik, hogy a régi bérlő – a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. – által tavasz elején elvetett növényeket a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) által kiválasztott új földbérlők többször is kitárcsázták, 22 éves hagyományt megtörve gyomirtóval és műtrágyával is kezelték a területet, ami azt jelenti, hogy a nemzetközi hírű ökogazdaság által több mint két évtizedig használt termőföldek elveszítették a bio minősítésüket, stb. stb.
"IRIGYEK VAGYTOK."- irigy a fidesz kormány, aki mindent el akar venni az emberektől a maga javára, szolgasorba döntve az embereket.
"TÖBBET NEM TUDTOK MAGATOK ÉRDEKÉBEN TENNI" - de, most próbálunk. Figyeled a híreket? Vagy megint csak a királyit? Hallasz a tüntetésekről?
Grafix69
@szandokan: Ja mindenki azt csinálja amit hagynak neki de aki leszopja a fidesz érdekeltségébe tartozó faszkalapokat azok kicsit többet tudnak csinálni, igazi sötét vagy na ez az igazi párt vezénylés.
szandokan
@Grafix69: Anyu lassan 3 hónapja, hogy meghalt, szóval állíts le magad, hacsak nem akarod követni te is az amerikai mintát...Vagy a lelkedbe tiportam, mert te is ott voltál a tüntetők között? Biztosan mind jól kereső, dolgozó állampolgár lehetett.
Borda
@szandokan: Most már államtitkároktól és államtitkárhelyettesek hadaitól függünk és fügsz te is! :-)
szandokan
@Grafix69: Miért, te láttad, ahogy leszopnak egy minisztert? Te vagy a sötét, nem én. Nyugodtan kiabálhattál volna ott te is a suttyó helyett.
szandokan
@Borda: Én nem függök egyiktől sem, csak magamtól.
Grafix69
@szandokan: A munkanélküli az számomra nem megalázó kifejezés perelj be te faszkalap.
Dr. Felipe
@szandokan: Hát persze, mindenki azt csinálhat amit szeretne meg amire képes.

Csak hogy van aki vidáman megél a seggnyalásból, korrupcióból felhalmozott millióiból, a 250 trafikjából, adómentes kaszinóiból, van aki meg hiába dolgozik hogy boldoguljon valahogy, azt meg szarrá adóztatják hogy a seggnyalóknak legyen miből lopni.
Na én ezt a rendszert nevezem mocskos rendszernek, a 80 as évek már rég elmúltak, a múlt ködébe vesztek.
Jó lenne ha a jelenben élnél és szembenéznél a valósággal hogy vicctor elvtárs micsoda mocsok rendszert épített ki itt Magyarbajdzsánban.
Én őszintén remélem hogy egyszer újra Magyarországon élhetünk majd. Hajrá tüntetők!
szandokan
@Grafix69: Perelni? Van neked elég bajod saját magaddal is. Tudod, az a baj itt, hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor máris rohan tüntetni. Nem tenni akar azért, hogy jobb legyen neki, hanem rohan ordítozni a 8 általánosával, csak hogy ne ragadjak már le a munkanélküli kifejezésnél.
Szimba
@szandokan: Nem, nem tetszik, megint rosszul nyomtam - a válasz:
Mitől köcsög? Mert nem fizet adót? Talán tanul, ezért nem.
Vagy azért köcsög mert, a fidesz ellen tüntet?
Csizmás Kond
Szerintem az ilyen menjenekapicsába hülyebeszédet nem normális gondolkodó emberek mondják. Ha történetesen fognák magukat és elmennének kit állítana oda a balfasz ?
Ez a kocsamaviselkedés csak egy valakik által kiprovokált felmérés, hogy süket dumával hány balfaszt lehet az utcára csalni.
Ha változást akar valaki az ne az ilyen flaszterváltó hőbörgésbe gondolkodjon hanem olyanba aminek holnap is van értéke...mertr itt legtöbb csak a frusztlátságát duhajkodja ki, de nincs egy félmondatravaló normális ötlete.
szandokan
@Dr. Felipe: Az úgynevezett seggnyalók nagyon kis hányadát teszik ki a lakosságnak. Vajon a többi miért nem jut előbbre soha?
szandokan
@Szimba: Ez a hőbörgő tanul? A nap vicce...
spu00
@Grafix69: Az ilyen színvonal jellemzi az egész megmozdulást, mint amilyen szinten kommunikálnak egymással. Ez egy új világ eljövetelét tükrözi, de ki akar ebben maradni? Ez már a Tanács Köztársaságbot is felül múlja. Gratulálunk!!!
Szimba
@szandokan: Igen, mint mondtam talán. Ha meg nem és dolgozik, akkor fizet adót. Annyit, amennyit a törvény előír.
Dr. Felipe
@szandokan: Azt te csak gondolod hogy kevesen vannak. Fogadjunk hogy nem tudod hogy hány államtitkár állat és kurmány megbízott dolgozik a maffia kurmányban?
Nincs annyi adó ami elég lenne nekik. Ezért ötletelnek naponta hogy milyen adót tudnának még kivetni.
Szimba
@szandokan: Ha meg egyik sem, akkor munkanélküli. Tán nem a saját hibájából.
Rózsika Hatházi
@kovacs zoltan: ma 20:17. Olvasd el a teljes őszödi beszédet és utána reklamálj!
Csizmás Kond
@Szimba: Mi az, hogy munkanélküli de nem a saját hibájából ?
szandokan
@Szimba: A HÍR tv tudósítója mögötti pár artikulátlanul kiabálóval kapcsolatosan igazad lehet, belőlük még a 8 általános is csak neccesen ítélhető meg. Tudod, van annyi emberismeretem már, hogy ránézésből megmondom, ki mit csinálhat, vagy eljutott e a 8 általánosig legalább.
szandokan
@Csizmás Kond: Tudhatnád már, hogy minden munkanélküli mások miatt lett az...:-)
Grafix69
@szandokan: Részben van benne valami , az előbbiért meg elnézést, vagyis inkább bocsánat. Nem mindenki csürhe ott hidd el.
miazavalami
@Csizmás Kond: Még mindig jobb mint egy börtönviseltes gyílkos a fidesz székház előtt...
Csizmás Kond
@szandokan: Sokan még abban a tudatban élnek, hogy neki valaki köteles munkát adnia...
szandokan
@Grafix69: Nem is azt mondtam, hogy mindenki az.
Szimba
@Csizmás Kond: "menjenekapicsába hülyebeszédet nem normális gondolkodó emberek mondják"- a kitiltási botrányról hány fideszes, hányféleképpen, minden nap másképp nyilatkozott - hülyebeszédet nem normális gondolkodó, a sz@rt mindenáron védő emberek mondták.
"kit állítana oda a balfasz " - a fideszfaszok helyett szakéértői kormány?
Szimba
@Csizmás Kond: Mi az, hogy mi az? Nem hallottál még emberről, aki munkanélküli, szeretne elhelyezkedni, de nincs hol?
De igazad van, ha arra gondoltál, hogy elhagyhatja Mo.-t és valahol a nagyvilágban talál munkát, ami nem közmunka 47ezer/hó.
Csizmás Kond
@Szimba: Na látod, te is elismered, hogy fogalma sincs senkinek miről is szól a kitiltás...
...és pont ezek a szkértők ?...nahát ...:))
Dr. Felipe
Bizony igazuk van. Az egész politikai elitet el kell zavarni a "picsába". Visszavenni tőlük a harácsolással szerzett vagyont és beletenni az államadósság csökkentő alapba.
Aztán újratervezés.
Csizmás Kond
@Szimba: Egész életemben a munkából éltem de soha senki nem kinált csak úgy nekem munkahelyet soha.
Szimba
@szandokan: Nézted volna az atv-t.
A cöf vonulásainak össszetételéből emberismeretedre hivatkozva milyen volt? Eljutottak a 8 általánosig?
Csizmás Kond
@miazavalami: most még annyira sem értem...
miazavalami
@Csizmás Kond: Olvasd el mit írtál 20 42-kor.
Csizmás Kond
@miazavalami: Tudom mit írtam mert én írtam viszont azt nem tudom hogy kire utalsz azzal a börtönizével.
miazavalami
@Csizmás Kond: Mikor az alkotmány ellen tüntettek, egy bősz fideszes volt többek közt aki "honvédelemből" tartotta a székházat . Na! nem találom a cikket. Ő volt akit leültettek gyílkosságért.
JAJMÁR
Hát ezért Budapest az ország fővárosa ! Ez ám a "nyomásgyakorlás" :)
Szimba
@Csizmás Kond: "Egész életemben a munkából éltem" - valószínű az a generáció vagy, akinek nem kellett motivációs levelet írnod egy állás megpályázásához.
"soha senki nem kinált csak úgy nekem munkahelyet soha. " - most sem kínálnak neked. Tudod, kiírják az álllást, aztán pályázd meg, ügyes motivációs levéllel. De mindegy milyen jó a szakmai önéletrajzod, vagy motívációs leveled, azt veszik fel, akinek ismeretsége van.
Csizmás Kond
@miazavalami: ...ő legalább tudta mit miért tesz...
Csizmás Kond
@Szimba: Ha te volnál a góré, és meghírdetnél egy munkahelyet ahová tízen jelentkeznek de ismernél közüllük egyet akiről tudnád, hogy megfelel kit vennél fel ?
miazavalami
@Csizmás Kond: Miért ? A tüntetők szerinted nem tudják?
Csizmás Kond
@miazavalami: Szerintem nem esetleg szeretnének valamit, vagyis remélenk de nem tudják, hogy miként kell megoldani ezért az utcán kiabálnak.
Linna
Én még külön is közfelháborodtam, mert amikor nem mutatják, mi történik, a géphez ülök, és közben hallgatom az ATV-t.
Mindig van egy szemét, aki le akarja járatni az embereket, a "népet", mert (nem pontosan) a vidéki ember nem tudja, hogy mit akar a pesti "entellektüel"...!
Ez a bizonyos entellektüel jobb lenne, ha elhinné, hogy a józan paraszti ész sokkal többet ér! Csak nehogy megtapasztalja!
Felháborító!
bencemacska
@Csizmás Kond: Erre sem gondoltam, hogy valamikor egyetértek veled!
Csizmás Kond
@bencemacska: Tudom mert amikor a gép jelzi, hogy valaszolt valaki arra a beírásra lépik ...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 20:42 Ne vegyél rá mérget ! Úgy értem arra, hogy ha ezek elmennének, nem lenne senki helyettük. Ne viccöjjé má', ezeknek a többsége töltelék... egy szakértő kormány felállítására bármikor van lehetőség.
A másik: igen, egy tüntetésen vannak, akik kiabálnak, és rövid, "érthető" szavakat. Tanulmányokat és értekezéseket nehéz a tömegbe belekiabálni, nem gondolod? Nem ez dönti el, hogy ki a normális... (..és nem is a fides :) ) Mégis, ezek a bekiabálások adják a "bukéját" egy ilyen rendezvénynek.
hattorihanna
Ez így nem lesz elég sajnos.Olyan tüntetést kell szervezni ami reggel 8-kor kezdődik,
és megbénítja egész Pestet,mert erre magasról tesznek a fitymaszosak. Orbán házának közelébe is érdemes lenne,mert bár az utcát lezáratta a tek-kel,de azért elég nyomasztóan hatna rá párnapig az hogy se ki,se be.
Apropó szövegek,ez volt a kedvencem:
Orosz zsírban sül a lángos,ba...ódjál meg Lázár János! Igazi gyöngyszem! :-D
bencemacska
Nem tudom ki szervezte a tüntetést, kik állították össze a műsort, de ha zongorázni tudnám a múlt vasárnapi és a mai közötti különbséget Beethoven lennék!!!
Az összegyűlt tömeg nem ezt érdemelte! A tömeg odament valamiért, valami helyzetértékelést, jövőképet várt, és nem kapott. Ahogy ott hagyták, az meg megdöbbentő volt. Ha én megszervezek egy tüntetést, felelős vagyok az odahívottakért!!! Nem elsőnek megyek el, hanem utolsónak!!!
Ki megy el legközelebb az ő hívó szavára?!
Nekem fáj, ahogy a tüntető tömeggel elbántak, odadobva őket a rendőröknek!
szandokan
@JAJMÁR: Ha ilyet akarok hallgatni, kimegyek egy Fradi meccsre...:-)
Szimba
@Csizmás Kond: Nyílván, akit ismerek. Vagy a családját. De nem erről van szó. Arról van szó, hogy Mo.-on csak így tudsz munkahelyhez jutni. Ha ismeretséged van.
Vagy jó fiú vagy a polgmesternél és bevesz a közmunkába. Ha úgy muzsikálsz és szavazol, ahogy ő kéri, rabszolgaként.
szandokan
@hattorihanna: Tőled mit is várhatna az ember? Legközelebb lépj fel szónokként is, ott biztosan megállnád a helyed.
szandokan
@Szimba: Mert te elhiszed, hogy szavazni úgy kell, ahogy mondják. Ez a szánalom, már bocs.
bencemacska
@Csizmás Kond: Tudom, de más nem biztos, hogy tudja, és nem tudhatom, hogy közben nem írtál-e olyant, amire nem vonatkozik!!!
JAJMÁR
@szandokan: 22:07 Ez fordítva volt, a fradi drukkereket hozták a tüntetésre, 2006-ban ! Nem láttam a Bp-i tüntetést, nem tudom, hogy most konkrétan mi történt, de hát egyértelműen durvulni fog a helyzet, ha semmibe veszi a kormányzat. (és kimegy inkább egy meccsre).
Nehéz megérteni, hogy mit akarnak az emberek?
nemkati
"2014. november 17., hétfő, 20:43
Az alaptörvény díszkiadását tartották a rendőrök elé
Azt is ráírták, ez egy papírfecni. "
hvg
Szimba
@szandokan: "szavazni úgy kell, ahogy mondják" Mert te nem hiszed el. Ez a szánalom, bocs.
Szimba
Nagyon tetszik, facebook: "Az egyik tábla felirata:-Ti vagyok a 2/3, mi pedig a 73%! Ez így van, tetszik tudni?!" Kiss Marcsi.
szandokan
@JAJMÁR: Egy részük csak szimplán balhét, aztán van egy réteg, amelyik közmunkán él, és idejött a kocsmából, de azt hiszi, más kormány alatt majd másként fog élni, és még persze sok fiatal, akik lényegében semmit nem tettek le idáig az asztalra. Nehezen tudom elképzelni, hogy ott orvosok, tanárok vagy mérnökök ordítoztak.
szandokan
@Szimba: Marcsi az egy aranyos hölgy, ismerem, csak kissé naiv. Miért, te úgy szavaztál, ahogyan mondták?
JAJMÁR
@szandokan: 22:15 ...és mikor nem lesz nehéz elképzelni, hogy a többségnek elege van ebből amit az országgal csinálnak? Mi kell hozzá?
(Miért nem nézed meg közelről? )
szandokan
@JAJMÁR: Az általam felsorolt réteg akkor sem fogja ezt csinálni.
hattorihanna
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Desischado
Végre elindult valami, de persze ez a fanoknak nem tetszik! Nekik minden szép és jó, ahogy van. Az nem baj, hogy egyre többen szegényednek el, romokban van minden, és tönkremegy az ország. elég gyalázatos hozzáállás!
Szimba
@szandokan: "Mert te elhiszed, hogy szavazni úgy kell, ahogy mondják" akinek a léte függ tőle és zsarolják, elhiszem.
"Miért, te úgy szavaztál, ahogyan mondták? " ügyes!
szandokan
@hattorihanna: Látom, neked is van némi közöd Rézüsthöz, aki bosszúból elindította ezt a pletykát. Egyébként ez most hiba volt részedről, mert én is tudom, ki vagy, ilyet még egy rokontól sem tűrnék el, nemhogy egy bukott vállalkozótól, aki persze mindezt a kormánynak köszönheti.
szandokan
@Szimba: Na és láttad, hogy zsaroltak valakit? Vagy csak a levegőbe pufogtatsz, mint általában?
dzurinda
@szandokan: "Nehezen tudom elképzelni, hogy ott orvosok, tanárok vagy mérnökök ordítoztak."

Pedig pont volt kint egy mérnök ismerősöm :)
Bár arról nem tudok nyilatkozni, hogy ordítozott-e.

Egyébként megint csak egyszerűsíted a helyzetet, a tüntetésen a társadalom nagyon sok rétege képviseltette magát - ahogy minden tüntetésen - akár tetszik ez neked, akár nem. A kijelentésed, miszerint oda csak egyszerű emberek, szegények mentek, egészen egyszerűen nevetséges.
JAJMÁR
@szandokan: 22:07 Én Pécsre mentem... Mindenféle réteg képviselve volt. Fiatalok és nem annyira, jól öltözött emberek, és kevésbé, gyerekes családok és párok, mindenki. Itt nagyon fáj a művésztelepek, színterek bezárása. Április óta kb. 10 ilyen színtér zárt be, ami meg van, úgy érzik, politikai célokat szolgál. Fáj a Weöres szobor, amit az államtitkár férje készített - pályáztatás nélkül - és nem is tartják művészinek. (Erre öntöttek egy kiló lisztet) Egy helyi szobrász elmondta, hogy a tőle rendelt alkotást, amit már rég elkészített, még mindig nem fizették ki.
Pécs, a művészet, a kultúra városa, az egyetemváros. Nem tetszik az oktatási törvény... beszéltek pedagógusok, a szobrász... jó volt ott lenni. Egyébként a tömeg nem intésre tapsol, nem gondolkodnak mindenben egyformán, de arról, ami most van, igen !
hát, kb. ez a helyzet errefelé .) (Nem vagyok közmunkás, és soha nem is voltam.)
Szimba
@szandokan: Ne tettesd magad hülyének. Akik kivizsgálnák az ilyen ügyeket, fideszesek. Ezért tűnik neked, hogy a levegőbe pufogtatok.
Olvasgasd, szépen lassan:
atlatszo.hu/2014/10/14/kozmunka-csak-a-megfelelo-voksert-nyilt-szavazas-volt-borsodban/
dzurinda
@szandokan: Nem kevésbé puffogtat a levegőbe, mint te, amikor arról beszélsz, hogy a tüntetésen mindenki közmunkás, nyolc általánost végzett, stb.
hattorihanna
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dzurinda
@JAJMÁR: Hagyd, szemlátomást ő ezt valamilyen oknál fogva nem érti, hogy bizony sokféle ember kint volt a tüntetésen, szegények, gazdagok, fiatalok, idősek. Számára aki nem ért egyet hőn szeretett pártjával, az mindenki csak lecsúszott alkoholista közmunkás lehet. A világ szerencsére nem ilyen egyszerű, de elfogultságból hajlandó sok ember így gondolkozni. Szomorú, de ez van.
Hofipisti
A múlt heti összejövetel után ez a mai bizony nagyon illúzióromboló volt, különösen a vége. Alapjában véve
1. rossz volt a hangosítás. A minisztérium épülete visszhangozta vagy fél mp késéssel az elhangzottakat, tehát a tér nagy részén nehéz volt követni az elhangzottakat.
2. A szónokok - valószínű gyakorlatlanság okán - úgy kiabáltak (üvöltöttek), hogy alig maradt hangjuk befejezni a mondanivalót.
3 az utolsó hozzászóló trágár üvöltésére bizony sajnos az idősebb generáció - nagy számmal voltak ott - jelentős része csalódottan fordított hátat a térnek, s sajnos talán a célnak is, mert csalódott az "eszközben" a beszéd stílusában. Tudomásul kellene venni a fiataloknak is, hogy a trágárság nem erő, csak az eszköztelen kétes értékű fegyvere!
4. A tüntetés nem volt befejezve. Senki nem közölte, hogy pl.: de jó, hogy itt voltatok, gyertek legközelebb is! avagy: befejezésül énekeljük el ...!; Érjetek békében haza! stb.
Kár, hogy ilyenre sikerült! Ilyen"közjátékok" csak a "hatalom" malmára hajtják a vizet, mert hát emlékezzetek: az öszödi beszédből is csak azt az ötven-egynéhány másodpercet ismeri az átlagember, s ezzel lehetett meghülyíteni a népet, s majd felfordítani az országot.
Nagyon át kell gondolni, mi, s hogyan legyen a következő lépés!
szandokan
@Szimba: Ismerem, ezt az egyet pufogtatjátok itt egy páran. Arra nem gondolsz, hogy fehér ember nincs ezen a választáson? Vajon nem éri meg nekik, ha a szocik kedvéért, egy kis kenőpénzért, vagy tűzifáért cserébe ezt híresztelik?
verőce21
@szandokan: @JAJMÁR: Kár, hogy önállóan, szavazással nem tudnak véleményt nyilvánítani az emberek, csak ahogy megmondják nekik. Hát nem igaz? :)
JAJMÁR
@dzurinda: 22:35 Tudom, de ha már Te is ezt mondod, talán mégis megérti :)
dzurinda
@szandokan: Újabb puffogtatás: a szocik kedvéért, tűzifáért tüntetnek. Bravó, egyre hitelesebb, életszerűbb, amit mondasz.

Miért kell ilyennek lenned? Miért kell nyilvánvaló hülyeséget állítanod? Fel nem foghatom...
szandokan
@hattorihanna: Korrekt csapat? Na igen, olyanok is vannak itt szerencsére, de magadat, fejeden a bilivel én nem sorolnám közéjük. Ahhoz, hogy tudjam ki vagy, nekem nem kell, hogy tagja legyél az ismeretségi körömnek, a mai világban semmi nem lehetetlen, ha az ember érti a dolgát, és vannak bizonyos kapcsolatai. Szóval szállj le rólam, amíg nem késő, te vállalkozók gyöngye:-)
dzurinda
@JAJMÁR: Nem fogja. Nem a szellemi képességeivel van baj, egyszerűen elfogult. Amit én nem fogok soha felfogni, hogy ez miért jó neki.
szandokan
@dzurinda: A romák minden irányba elmozdulnak, ha az érdekeik úgy kívánják.
dzurinda
@szandokan: Romák? Ez egy újdonság nekem is. Voltak kint romák, ráadásul tömegesen? :O
Szimba
@szandokan: Ha nincs kedve sokaknak elolvasni, idézek:
"Aki nem megfelelő helyre húzta az ikszet, vagy nem mutatta be a szavazólapját, az nem kaphat sem közmunkát, sem segélyt a Borsod megyei Forrón – állítják a helyi romák. A településen a kisebbségi önkormányzat osztja a közmunkát, és a szavazóhelyiségben a választók mellett állva ellenőrizték, hogy ki hova szavazott. " -hvg
"Az Átlátszó kamerái előtt is folyt nyílt szavazás. Az évtizedes gyakorlattal szembeforduló helyiek szerint ha nem jó helyre szavaznak, vagy nem is szavaznak, netán csak bemennek a szavazófülkébe, akkor nem kapnak közmunkát."
"Abaújlakon három beadványozó is azt állítja, hogy a helyi közmunkások mellett ott állt valaki, aki ellenőrizte, hova húzzák az ikszet. Mindhárom panaszt másodfokon is elutasították." -vs.
"A borsodi Forrón teljesen leplezetlenül ellenőrzik, hogy ki kire szavaz a választásokon. Aki nem a megfelelő ember neve mellé teszi az ikszet, bukhatja a közmunkát." -abcug
Stb.
Ennyit a levegőbe pufogtatásról.
szandokan
@verőce21: Most képzeld el, amikor a családomat, velem együtt hátulról elkapta két szekus, majd kezünkbe nyomták a tollat, és megmondták, ha nem arra szavazok, akit ők mondanak, annyi nekünk. Most mit csinálhattam volna? :-)))))
hattorihanna
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@hattorihanna: A sötétített üvegen keresztül úgysem látnak:-)))
szandokan
@dzurinda: Én még a választásoknál tartok:-)
dzurinda
@szandokan: Akkor én bizony előreszaladtam :)
verőce21
Erre a sok demonstrációra nem lenne szükség, ha mindenki elment volna szavazni. Amit egyszer lusták voltak megtenni, most megteszik százszor? :)
szandokan
@Szimba: Ez mind csak pufogtatás. "A helyi romák állítják","A helyiek szerint", "A helyi közmunkások szerint". Tudod, miért nem látja három töltény közül az utolsó, hogy előtte is megy kettő? Mert vaktöltény...
verőce21
@szandokan: (22:44) Csúnya, erőszakos milicisták! :)
szandokan
@verőce21: Nagyon könnyen le lehetett volna a Fideszt szavazni demokratikus úton. Most mindjárt az jön, hogy nem volt alternatíva. Most van?
JAJMÁR
@verőce21: 22:38 Sajnos sokan nem szavaztak - úgy érezve, hogy ezzel kifejezik a véleményüket az egész politikára -, pedig én mondtam, hogy egyáltalán nem érdekli őket -. Csak az, hogy nyerjenek.

Nem mindig szeretem, ha igazam van... :(
szandokan
@verőce21: Na ja, és azért a magnum (nem a csokis) is elég ijesztő volt a kezükben:-)
Szimba
@szandokan: Fehér ember sokasága el se ment esetleg szavazni? Mert talán a szocik(?) - minden ellenzéki szoci? - nem ígért kenőpénzt, tüzifát, laptopot stb., mert nem ilyenek?
verőce21
@JAJMÁR: (22:51) Hát igazad az most sincs! :)
szandokan
@JAJMÁR: Ha mindenáron a Fidesz leváltása a cél, azt meg lehetett volna tenni akkor is.
szandokan
@Szimba: A képen, és a videón én nem látok fehér embert, de az is lehet, hogy fekete halált kapott a monitorom...
verőce21
@szandokan: (22:53) Hát még a vipera? :)
JAJMÁR
@verőce21: 22:49 Be tudom bizonyítani, hogy igazam van . (Én még akkor is, ha nincs :-D )
verőce21
@JAJMÁR: (22:58) Mert akkor az "egyes" pont lép életbe? :)
szandokan
@verőce21: Mert szerinted a magnum láttán figyeltem én azt, hogy van e vipera is? :-)
JAJMÁR
@szandokan: 22:54 Jaj, hát nem érted... de nem az a cél ! Kit érdekel, hogy ki vezeti az országot, ha az egyébként rendben van? De most nagyon nincsenek rendben a dolgaink se kívül, se belül.
verőce21
@JAJMÁR: És olyanok voltak a tüntetésen, ha valamelyiknek lemerül az okostelefonja, visszacsúszik az ősközösségbe? :)
JAJMÁR
@verőce21: Ebben az esetben mindenképpen igazam van. Sajnos :( Egyébként igen, úgy működik :) @szandokan: Úgy látom,, "hazamentek a legények", mára feladták a küzdelmet a rendőrsorfallal !
"Én is elbúcsúzom tehát, adjon Isten, jóccakát" :)
szandokan
@JAJMÁR: A szocik azt mondták, a lényeg, hogy bukjon a Fidesz, mindegy, milyen áron. Valóban, az emberek erre nem voltak akkor vevők, de most úgy tűnik, igen. Senki nem tudná jelen pillanatban az országot vezetni, ha bukna a Fidesz.
JAJMÁR
@verőce21: 23:03 Nem, a mobil fényképezőgépként szolgált most, nem kellett világítani (pedig úgy szerettem volna) .
(Vannak, akik telefonnal együtt is képesek visszacsúszni... egész mélyre)
verőce21
@JAJMÁR: (23:07) Úgy gondolod, világítani kellett volna nekik?
rugacs
@Szimba: Ha értenéd az adózás lényegét, talán csöndesebb maradtál volna:
Régebben csak 15-20 féle adó volt. De az szinte mindenkire vonatkozott. Ez után ennyit fizettél, azután annyit.
Most 55 féle adó van. De az egyes emberekre, cégekre, társaságokra most kevesebb vonatkozik (és forintosítva is kevesebbet fizetnek), mint régebben. De nyugodtan cáfolj meg, ha nem így van! Te az 55 féléből mennyit fizetsz?
Régebben segélyt fizettek a munkanélkülieknek. Most közmunka után fizetnek. Hát elismerem, otthon ülésért jobban esett a lóvé, mint a kevés kis munka után.
Nincs munka? Miért nem szónokoltál, mikor eladták az elődök a gyárakat, üzemeket, munkahelyeket a "barátainknak", a nyugatiaknak?
Amúgy nagyon hatásos a tüntetés :-) Mikor az ATV-ben az egyik szervezőt megkérdezte a riporter, hogy hogyan tovább, ha lecserélnék a rendszer vezetőit, azt felelte: NEM TUDOM!
Persze, mindenkit el kell küldeni, aztán lesz jókis anarchia! Az hosszú távon biztosan nagyon előnyös lesz mindenkinek!!!
Kamcsatka
Pánikba estek a félázsiai maffiózók, kiderült hogy a führerük nélkül szart sem érnek.
1magyar
Focistadionok kormánya láthatja a népet nem lehet leváltani.
1magyar
@Csizmás Kond: Az a pár millió munkanélküli mind lusta? Ugye?Az a kevés meg akinek munkája van és jól fizetik az meg a munka hőse?
gödörben
@Miklós Julianna: Hát igen irigy vagyok, hogy én dolgozom, más meg vígan él munka nélkül. Miről is fröcsögsz Te???
Akik a tűz közelében voltak és vannak, mindig is jobban ment nekik. Régen voltak határok, érvényesült a jut is marad is, vagy Te másképp látod??? Most csak a jut van nekik, a mardtól pedig felkopik az emberek álla. Érthetőbben, már nemtudják hol a határ, mert nekik mindent szabad szerintük.
mate03
@verőce21: Hát igen! Ezek a fiúk ,lányok,nem gyújtogattak,nem dobálták a rendőröket Molotov koktéllal,nem emeltek Viktornak bitófát! Csak elküldték a picsába, az elmúlt 25.évet!
simmering73
"Senki nem tudná jelen pillanatban az országot vezetni, ha bukna a Fidesz." Ergo maradjon a korrupt, tolvaj, népnyúzó maffiakormány. Gondolkodik így egy "látens" fideszfan. Szerintem meg aki normálisan gondolkodik az azt mondja: Jelen pillanatban így bármelyik párt tudná vezetni az országot, ha bukna a fidesz. Ezért ennek a rablóbandának takarodni kell.
Jankó123
Csak azért, hogy a sok okoskodó is megnyugodhasson, mert lecsürhézik, le munkakerülőzik a mostani tüntetésen résztvevőket.
Megnézhetik, hogy 2006-ban milyen szépen tudtak viselkedni azok a "dolgozó", "békés tüntetők"! Pl. két örömtűz gyújtás közben beszaladtak a büfébe csokiért stb.

www.youtube.com/watch?v=j27sK9xEAHw

Igaz, hogy ott még nem magnummal sétáltak a rendőrök, csak parabellummal lőttek bele a tömegbe a "baromira hiteles szemtanú" szerint. :-)))
-Azt már többször megtapasztalhattuk, hogy azon az oldalon súlyos gondok vannak a hosszútávú memóriával, nem is beszélve a fogalomzavarokról!
:-)))
világlátó
@rugacs: híreket, két hírre külön felfigyeltem. Az egyik Németh Szilárd , a másik Surján László megnyilatkozása volt. Nagy valószinüséggel állítható, a kormány és a parlamenti képviselők többsége szólt a szájukból. Úgy gondolják, Gyurcsány és a bukott baloldal szervezte és szervezi a demonstrációkat, fizetett randalírozókkal , vandálokkal megerősítve a tüntető tömeget. A másik " számukra megnyugtató " megnyilatkozás az ez évi háromszori választáson elért magas támogatottságú fidesz győzelem. Milyen buta kijelentés az hogy ...miért nem mentek el a választásokra. A válaszok következtetése, hogy tájékozatlanok, felkészületlenek, emiatt részben közönbösek, részben ösztönös szavazók voltunk. Idézek : - hogy jó legyen, hogy legyen a játszótéren zene meg tánc, meg hogy jó legyen ! Vagy úgy sincs alkalmas ellenzék, így hát a jelenlegire szavazok, végül is a rezsicsökkentés, meg a közmunka... A CÖF is kiáll mellette, ők biztosan jobban látják a helyzetet mint én itt falun. Összefoglalva, talán nem bántom meg derék, jobb sorsra érdemes népünket, de igen buták voltunk. Hagytuk a tudatunkat teljesen átmosni, hol a baloldali, hol a fidesz médiapropaganda úthengerei által. Nem tudtunk fölébe emelkedni a tömegek tudatlanságának és a propaganda erejének, hangjának. Népünk bedölt az erősen az érzelmekre játszó Orbán Viktor verbális pufogtatásának, mikor a magyar nép védelmére kelt Brüsszelben. Kettős beszédeivel operált határon kívül és belül. A magyar szívnek, léleknek kedves, beszédekkel reményt sugallt, miközben minden bajok forrásául a baloldali kormányokra irányította a harag erővonalait. Szimpatizánsai valósággal a bűvkörébe kerültek. Ez is a politikai tisztánlátás hiányára vall.
A távolmaradók nagy része , látva a törvény lejtős voltát, távoltartotta magát, mondván, ez hamis játék, nem megyek bele. Akik elmentek, állampolgári kötelességből tették, mert hát ott a jegyzék, látják ki maradt távol, még bajom lehet. Különösen falun, kisvárosban fontos szempont ez.
verőce21
@mate03: (09:04) Jól mondod/írod, ha az elmúlt huszonöt évre gondolsz, és nem csak a huszonötödikre! :)
Gondolom azért sokan nem tudták, milyen céllal, miért voltak ott a tüntetésen.
világlátó
@rugacs: Kicsit elszabtam az előbbi hozzászólást, hiányzik a tisztes köszöntés.Bocsánat ezért.Hogy rövidre zárjam , mindig hosszúra sikeredett mondanivalómat, úgy hiszi a hazai politikai vezetés és a hozzájuk közelállók, majd 2018.-ban lerhetséges a kampányolás, addig viszont " az emberek nyugalmat akarnak- mondja Surján " Nem vagyok egy látnok, nem is szeretnék károgó varjút játszani, de mégis úgy sejtem, ezek a demonstrációk, amelyek ma még kissé céltudatlanok, csak addig tart a felháborodás, amíg a rohamrendőrség türelme engedi, napról napra bátrabbak, szervezettebbek és pontos célokat megfogalmazó tömegtüntetésekké formálódhatnak. Kiválasztódnak alkalmas, karizmatikus fiatalok, mögöttük a mondanivalót megfogalmazni képes fiatalok, kialakul a rendezőgárda, akik vigyáznak arra, ne furakodhasson soraik közé provokátor, kiválasztódnak alkalmas fiatalok, akik majd összekapcsolódnak a hazai tudós társadalom érdemes személyiségeivel, mert kell a pontos, cáfolhatatlan érvrendszer, a pontos statisztika, a hazai pontos tényadatok a gazdaságról, pénzügyi politikáról, az adósságról, a költségvetés pontos adatairól, a titkosított paktumokról, a kimenekített milliárdokról.
Előbb mint utóbb szó esik az alaptörvény újra megfogalmazásáról, az alkotmánybíróságról, az ügyészségekről, a kézivezérlés tarthatatlanságáról és folytathatnám.
Szóval, olyan éveknek nézünk elébe, amelyek ezidáig még nem voltak. Azt gondolom, nem baj, ha így lesz. Anarchia ! mondják majd egyesek. Ezek a fiatalok már tudják mikor,miért volt anarchia. Bízom tanultságukban, okosságukban. Ráadásul a helyzet további tanulásra, tapasztalatszerzésre készteti őket. Abban is bízom, hogy nem kerülnek az eddig lehetetlenkedő pártok befolyása alá. Segíteni kell őket! - mondják majd minden oldalról. Miután önmagukon és az ország sorsán sem tudtak segíteni, talán nem lesz baj, ha ezt a segítséget udvariasan de határozottan visszautasítják.
Miklós Julianna
@rugacs: Azonnal 300 e fizetés lesz, ha el lesz küldve ez a kormány!!!Én sem szeretem az adókat, mindenki hülyének néz, de ha egy másik kormány lesz, ugyan úgy adók lesznek!!!Gyurcsány nem ezt csinálta???
verőce21
@szandokan: (23:03) Dehogynem tudná kormányozni más is az országot, még Bajnai is tudta!
Az IMF kezébe nyomott egy A/4-es lapot, felírva rajta, milyen intézkedéseket kell meghozni az ország további kisemmizése érdekében.
Miklós Julianna
@gödörben: @simmering73: El kéne már olvasni a Magyar Nemzetet, ott leírják hogy kik vannak ki tiltva Amerikából! Csak nehogy el ájulj azon amit írtak.1.hely Flettó,Kókai, Hagyó stb. olvas el! Én ennek hiszek, nem a sok ostoba embernek, akik bizonyítékok hilyán a baromságokat írta!!!Én azt is olvastam többek között ,hogy 2011-re 34 cég akik korrupcióval lettek gyanúsítva, fel lettek számolva,Hátha 2011-re már fel is lettek számolva, akkór 1-1,5 évig vizsgálták át az egészet, akkor 2010 előtt jöhettek létre ezek a cégek!!!És ki volt 2010 előttttttttttt???
JAJMÁR
@verőce21: 23:09 Igen, úgy gondolom, hogy világítani kellene, mert ezek ott fönn, nem látják, hogy - villával, úszómedencével, bankbetéttel, tetőkerttel együtt - mennyire mélyen vannak. Elvakítja őket a pénzéhség és a hatalom gőgje. Lenézik, lecsórózzák, semmibe veszik a népet, akik őket odatették. Világítani kellene, hogy észrevegyék, ezek őket onnan le is dönthetik, és nem is hagynak más lehetőséget
Ők a kapitány a hajón, akiket a nép választott, hogy felelősséggel , szakértelemmel biztos jövő felé vezessék. De ezek csoportokban kidobálják a rájuk bízott embereket, a még maradókat meggyőzve, hogy azért, mert azokra nincs szükség, és ámításul rámutatnak, hogy lám, a hajó jobban megy, mert azok csak akadályok. Közben pedig csak a saját mentőcsónakjukat építik, és a hajó már zátonyok között lavíroz.
A kormányrudat el fogják venni tőlük, nem nagyon hagytak más lehetőséget.
Csak abban lehet bízni, hogy a sűrű és veszélyes zátonyok közül valahogy ki lehet még lavírozni, de minél előbb, mert a hajó előbb-utóbb léket kap.
rugacs
@simmering73: Hurrá, ez jó ötlet! Jöjjön vissza az, aki már szétlopta az országot, akinek az áldatlan állapotot köszönhetjük, vagy jöjjön egy még határozottabban nacionalista, akik véres kardot viselnek!
"Bármelyik párt tudná vezetni", akik egyébként ráadásul ugyanúgy is csinálnák, tehát ha ezt elzavarnád, semmi változást nem érnél el (feltéve, ha igazad lenne)!
Maximum egy jó kis vérfürdőt okoznál.
Arra meg nagy szükség volna, ugye?
JAJMÁR
@Miklós Julianna: 10:50 Figyelj, én nem foglak sűrűn zaklatni, hiszen érezhető a teljes elvakultságod, nem lehet ezzel mit kezdeni, de ez a hozzászólásod mindent visz :-D

Te tényleg azt hiszed, hogy a kormány emberei nem harsogták volna már mindenfelől, teli szájjal, ha az általad felsoroltak lennének kitiltva? ! :-D
Nem, kedves Julianna, "kormány közeli " emberekről van szó !
(Ne csak az mno-t olvasd, mert "öl, butít, és nyomorba dönt" :)
rugacs
@világlátó: Talán így van, talán nem. 2006-ban a Fidesznek is lett volna lehetősége erőszakkal átvenni a hatalmat, de ők ragaszkodtak a szabályokhoz, ragaszkodtak ahhoz, hogy majd választáskor az emberek mögéjük álljanak. Azért van ekkora támogatottságuk, mert mindent szabályosan csináltak. Még az alkotmány módosítását és a többi dolgot, ami nem tetszik a tüntetőknek.
Azt mondjátok lopnak? Kitől, mit? Szerintem csak újra felosztás volt. Ami eddig a baloldali politikusok érdekkörébe tartozott, most Fideszes lett.
Hogy ezek a fiatalok tudják, mit akarnak? Azt, hogy ők kerüljenek a tűz mellé, hogy ők oszthassák el a pénzeket, mert akkor nekik több jutna. De tetszik vagy sem, akkor ők lennének a Fidesz helyében és ugyanígy lenne minden. Mert a pénz ezt okozza. Meg a hatalom. Kapitalizmusban élünk, mert nem tetszett a kommunista szocializmus. Nem tetszik ez, nem tetszett az. Mit szeretnének? Ősközösséget? Feudalizmust?
Ez már most halálra van ítélve. Mert az ország fele ezt akarja, a másik fele meg mást. Ezek a tüntetők (állítólag) nem kérnek a többi pártból sem. Akik még mindig jól élnek. Ezért azok is inkább a Fidesz mellé fognak állni, ne hogy ők is le legyenek söpörve.
Olyan erő meg nincs mögöttük, aki értene egy ország irányításához. Mert ezek még azt sem tudják, mi hogyan működik.
És ne hidd, hogy az anarchia jobb állapot, mint ez!
silber13
@rugacs: Meséld már el, 2006-ban miféle szabályokhoz ragaszkodott, aTv székházat ostromló, fosztofató, kocsikat gyújtogató, Belisarius által felheccelt csőcselék? Nem tartottak ők be semmit, meg akarták kaparintani a hatalmat, aminrt azt Kósa is elismerte.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyeneskifli
@Miklós Julianna: Mi van sandokanné?
Mi nem tetszik?
Inog a 2/3?
Mobil123
Micsoda kulturált megnyilvánulások vannak a fanoktól! Kész csoda hogy letudjátok írni a sok baromságot!!
egyeneskifli
@silber13: Beficcent a sportszelet s egyre jobban zavarja,ahogy a többi mutyist is.
silber13
@Miklós Julianna: 10:50-re : PNe is haragudj, de párját ritkító a hülyeséged!:-))) Egyébként " Fletto"-t elég egy t-vel írni Kókai meg nincs is, helyette Kóka van. A többir fátylat!:-))))
Manhattan
Ez a p.ba küldő hülyegyerek be lehetett drogozva. Hadonászott, üvöltözött. Hergelte a jobbikos fiatalokat. Ők bohóckodtak a parlament lépcsői előtt. Voltak vagy 100-an. Nem akartak elvonulni. Indokolatlannak tartottam a hatalmas rendőri apparátust ellenük. Mindenkire jutott kb.5 rendőr.
tivoli
@verőce21: ma, 10:36
Így volt, szó szerint!
verőce21
@JAJMÁR: (11:08) Szép hasonlataid vannak! De itt nem a hajó úszik, hanem "A karaván halad, a kutya/finánctőke/ ugat!" :)
(Nem is örülsz, hogy megmentettek, mint devizahitelest? Ki tudta volna ezt ilyen erőteljesen, csavarosan megoldani?)
KERKA
@rugacs: 11.35 ezt írod!

"Azért van ekkora támogatottságuk, mert mindent szabályosan csináltak. Még az alkotmány módosítását és a többi dolgot, ami nem tetszik a tüntetőknek.
Azt mondjátok lopnak? Kitől, mit? "

Mit értesz te szabályos cselekedeteken,? azt, hogy ellopták a 3 ezer milliárd forintot a m. ny, pénztárból? Tudod, hogy hová került ez a pénz? Elszámoltak ezzel valamikor is valakinek,? Az Alkotmányt ,amit naponta saját érdeküknek megfelelően változtattak, ez szabályos szerinted?
A megalkotott törvények, amiket visszamenőleges hatállyal alkalmaztak, a trafik mutyik, a földmutyik, az uniós pénzek lenyúlása, különböző módon a csókosokhoz való eljuttatása, az egészségügy+ oktatás tönkretétele, most a NAV botrány, az Áfa pénzeket miért nem hajtják be, illetve onnan-ahonnan kellene-azoktól akik nem fizetik be az ÁFÁ-t,
SZERINTED EZ A TŐKE ÚJRAFELOSZTÁSA???

Tovább is van, mondjam még? Mi nem tartjuk szabályosnak!
JAJMÁR
@verőce21: 12:38 Az előző, a tegnapi 23:09 beírásod sokkal jobb, - humoros is - kellett törni a fejemet, hogy tudok belőle jól kijönni :) Persze, kitaláltam :)
de ennek most ezer cáfolata van !
(Isten óvjon mindenkit attól, hogy ezek "megmentsék". Nem, nem örülök, inkább aggódom. Nem ide tartozó téma, de javaslom, hogy keress rá Knapp75 beírásaira ezzel kapcsolatban :) ))
kovacs zoltan
@hetöndöe: -"aki nem vallja be ,hogy hazudott és kizsigerelte a népet,az még nem jelenti azt,hogy az nem igaz."- Ez legalább annyira igaz mint az hogy ilyen erővel akár Te tömeggyilkos is lehetnél, attól , hogy nem vallodtad be még lehetsz ilyen erővel az apácára is ráfoghatjuk , hogy egy büdös k..va, sőt ennél semmitmondóbb érvet már csak az mszp tud amikor azt mondják :
- azért nem nyertek mert aki rájuk akart szavazni az nem jött el,
- nincs sajtószabadság, de a fideszt az ATV-n fasisztazzak, és amit csak elolvasok az mind a kormányt szidja, persze biztos velem van a baj
-azért nem nyertünk mert csaltak, először is csaltak kérdezem én???
Ez volt a legjobb érved , gratulálok!!!
Ha tulsuly van , az csak azért lehet mert a nagytöbbség szavazott a jelenlegi kormányra. Semmitmondó érvekkel vitatkozol, és még Te komunistázol??? Minősitenélek, de ezt megtetted magad!
Bercifiu
@rugacs: 2006 októberében a Fidesz által felbérelt barmok ostromolták meg a tv székházat. / kár hogy nem döntötték teljen romba, s most nem kellene a költségvetésnek finanszírozni a semmit / ha előtérbe léptek volna, nyilvánosságra kerül a puccs.
A behülyített tömeg meg rohant megválasztani a fityit, mert azt gondolták, hogy jobb lesz. Na addig amíg a pénz és a pina körül forog a világ, ez mindig így volt, s így lesz.
Az Amcsik nagy demokráciája is csak látszat.
Én a kitiltott embereket hivatalos útra küldeném az Amcsi adóhatósághoz, tanulmány útra, s ország világ előtt reklámoznám.
Na ez nem azt jelenti, hogy nem felelősek, csak egy kis fricska, de ha a fityi úgy gondolja, hogy André Fletó kottájából játszik, hát nagyot téved.
A mai helyzet Orbán Öszöde.
lajospapa
A Kossuth térnek igaza van! Mindenkit a picsába! De minimum a kétharmadot!
Csizmás Kond
@Szimba: persze hogy nyilván...a többi meg öres fecsegés.
m.macskosz
@Miklós Julianna: Szánalmas vagy. Szánlak is.
egyeneskifli
Fidesznyikek akik itt kommenteltek!
Ti a szado mazo játékokat szeretitek?
Vagy jól fizet ezekért a beszólásaitokért pártotok és királyotok?
Csak azért kérdezem,mert másra ha ennyit rá raknak amennyit ti rátok,már rég elhúzott volna erről az oldalról.
egyeneskifli
@Manhattan: Tudod,ha a kormányt küldi a pi...ba azzal nincs semmi baj.
Csak az ország nagyobb részének véleményét fejezte ki.
verőce21
@JAJMÁR: (13:11) Mindig óvtam mindenkit attól, hogy kétféle dolgot említsen, ha nézeteltérésbe kerül valakivel, mert kibúvót hagy neki! Én mégis elnéző voltam veled szemben... :)
Pedig, ha láttad volna milyen választ írtam elsőre, amit aztán töröltem, nagyra meresztenéd a szemeidet. Nem írom le újra. :)
De:
"Mi nem akarunk hatalomra kerülni, tüntetéseink nem politikai tőkeszerző akciók. " - ezt nyilatkozta a tegnapi tüntetés főszónoka. Még Orbánt sem akarják leváltani, jó így ahogy van.
Akkor Te miért voltál kint a tüntetésen? Azt hiszem, mégiscsak világítanod kellett volna, hogy tisztán láss! (Vagy legalább másokat megvilágítani... ) :)
rugacs
@KERKA: "ellopták a 3 ezer milliárd forintot a m. ny, pénztárból? Tudod, hogy hová került ez a pénz?"
Igen, képzeld tudom. Az államadósság törlesztésére fordították! Amit a fletóék felhalmoztak 8 év alatt.
"Az Alkotmányt ,amit naponta saját érdeküknek megfelelően változtattak," Naponta? Kétharmados többség esetén akár óránként is van lehetőség a változtatására. Nézd meg nyugodtan az ide vágó paragrafusokat!
A törvény nem a változtatás idejét, hanem a támogatók számát (arányát) határozza meg.
Az a problémád, hogy a saját érdeküknek megfelelően? Hát kinek az érdekében kellett volna? A fleto érdekében, vagy a jobbik érdekében? A szavazók kétharmadának felhatalmazásával tették. Tehát pl. az én érdekemben, meg a többi támogatójuk érdekében.
"trafik mutyik, a földmutyik, az uniós pénzek lenyúlása,"
Cigit eddig is árultak, a földet is birtokolta valaki. Most a cigi árusítása a Fidesz érdekeltségi körébe került, jó része pedig nem a multiknak hoz nyereséget, hanem magyar vállalkozóknak (akik főleg Fidesz közeli cégek). Mégis kit kellene támogatniuk, azokat, akik ellenük szavaztak? Ha te sok pénzhez jutsz, kit támogatsz belőle? A rokonaidat meg a barátaidat, vagy az ellenségeidet meg azokat, akiket soha a büdös életben még nem ismertél?
Az általad "földmutyinak" nevezett dolog által is Fidesz közeliek szereztek földet, nem pedig külföldiek!
Netán rendelkezel olyan infóval, hogy az eddigi kormányok nem a saját támogatóikat segítették? Mert én nem! Sőt! Pl. 100 milliós végkielégítések! Mit gondolsz, azokból ki részesült?! Meg hova tűnt el az a töméntelen pénz, amit az előző kormány felvett hitelt gyanánt? Netán az is a Fideszesek zsebébe?
"egészségügy+ oktatás tönkretétele" Mit tettek tönkre az egészségügyön? Volt már olyan az elmúlt 25 évben, hogy jól működött? Netán a Horváth Ágnes ideje alatt? Amikor öltözőszekrényeket vásároltattak a kórházakkal, stb.?? Vagy az nem tetszik, hogy fizetősség tették a felső oktatást? Én is azt tettem volna, anno amikor én tanultam, nekem...
rugacs
@KERKA: "NAV botrány, az Áfa pénzeket miért nem hajtják be, illetve onnan-ahonnan kellene-azoktól akik nem fizetik be az ÁFÁ-t,"
Szoktál te tévét is nézni? Éppen tegnap volt téma az Uniós vezetők körében, hogy Luxemburgban a Junkers külön szerződéseket kötött több száz nagy gyárral és multival, abból az apropóból, hogy azok kevesebb adót fizessenek, mint amit kellett volna! Szerinted ez micsoda, ha nem korrupció?! Itt a "Nav-os botrány"-ban szereplő 2 milliárd forintnak a több milliószorosáról van szó!! S ezek már bizonyított tények, miközben a Nav-os dologról még csak találgatások vannak.
Az, hogy ti nem tartjátok szabályosnak, az a ti dolgotok, de ti a törvényeket sem igazán ismeritek, mint az látható.
A törvényesség nem egyenlő az igazságossággal. (sajnos)
miazavalami
@silber13: Kókad a Kókai kukója... :-)
Jujj!
Miklós Julianna
@m.macskosz:Magyar Nemzet.Amerikából kitiltottak nevei:1. Gyurcsány F.Bajnai Gordon, Hagyó M.Vida Ildikó stb.olvasd már el és utána osztogasd az észt!!!
m.macskosz
@Miklós Julianna: A Magyar Nemzet nem korrekt újság,
ezért csak akkor nézek bele, ha nagyon muszáj.
De, engem nem az zavar, hogy kiket tiltott ki az USA.
Szíve joga! Ráadásul még jogalapjuk is van rá, hogy
bárkit kitiltsanak. Ha Gyurcsány, akkor Gyurcsány,
ha Vida, akkor Vida,...de Bajnai? Oda jár oktatni!
Rólad Arany János műve jut eszembe: Tetemrehívás
(Ha jó leszel, elmagyarázom, miért.)
szandokan
@egyeneskifli: Mert rágalmazol, meg trágárkodsz. Javaslom, vigyázz egy kicsit, ezt nem szereti mindenki. Egyébként meg miért nem te tűnsz el innen? Egyetlen értelmes hozzászólásod nincs, csak vagdalkozol, mint a Lázár által emlegetett emberek.
szandokan
@Horizont: Engem nem zavar, csak véleményt formáltam arról, mit gondolok róla. Tőlem mehetnek naponta is.
tivoli
@Horizont: ma, 19:16
Zavarna valakit a tüntetés? Éppen hogy nem. Annyira szánalmas volt ez az erőlködés, hogy inkább mosolyogni való.
Ha az emberek valódi meggyőződésből mennek ki az utcára, az egészen másképpen fest.
Mondom, az emberek.
Nem néhány lézengő.
szandokan
@tivoli: Ahol a fő szószóló, aki felhergelte az embereket, a végén elküldi a kormányt a pi...ba, majd bejelenti, vége a tüntetésnek, mert a "haverok" már várják a kocsmában a megérdemelt jattal...
Nil
"Egy káromkodás néha többet ér egy imánál"
Idézet Anthony de Mello-tól van.
Ha valaki nem tudja ki ő olvasson utána :-)
Remélem most segít
Szimba
@szandokan: tudod mi vaktöltény? Hát ez: 2010 Kötcse:Lánczi András -Századvég Alapítvány elnöke... "A nép jóléte a legfőbb törvény".
rugacs
@Bercifiu: Látod, pontosan erről van szó, hogy még a tényeket sem ismered:
"2006 októberében a Fidesz által felbérelt barmok ostromolták meg a tv székházat." Ha ez igaz lenne, akkor a Fidesz a tüntetők mellé állt volna! De nem ez történt, hanem az, hogy kivárták a következő választást!
Az Öszöd történetét sem ismered, ott fleto beismerte, hogy hazudtak azért, hogy megnyerjék a választásokat. Az O.V. nem hazudott, mert azt teszi, amiért megválasztottuk (többnyire).
A céljaival többnyire egyetértek, a módszerével nem mindig. Az elődeivel semmiben sem értettem egyet. Ti meg semmivel sem értetek egyet. De valahogy lenni kell, mert úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.
tivoli
@Horizont: ma, 19:29
Nem is neked mondom, hogy ne higgye néhány tuskó, hogy trágárkodással kormányt lehet dönteni. :-))
Ahhoz több kell.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:07 Köszönöm a linket. Gondolom elolvastad, és látod, hogy engem igiazol :)
tivoli
@szandokan: ma, 19:29
Órabérben dolgozott, s amikor a munkaidő lejárt..
rugacs
@Dr. Felipe: Ezen én is ötletelek. Lehetne pl. propi-trágáradó, amit azok fizetnek, akik a Propelleren trágár megjegyzéseket tesznek. Jó magasra tenném a mércét is meg az összeget is. :-))
Szép magas bevételt lehetne beszedni!!
m.macskosz
@szandokan: ma, 19:06
Szerinted mennyi jogod volt ahhoz, hogy távozásra bírd @egyeneskifli: -t?!

Már megint azt hiszed, hogy te vagy itt az atyaisten?!
Vagy te vagy a radírpók?!
Fejezd már be, kérlek!
Dr. Felipe
@rugacs: Szép magas bevételt lehetne elérni a propelleren? Akkor te még nem jártál a kurucon és a mandineren.
Rugacs testvér, ezen még ötletelj egy kicsit mert nem az igazi.
m.macskosz
@tivoli: @rugacs: @szandokan: Nektek azért akkora az arcotok,
mert--mint a jelenlegi politikai elitnek--,
nektek sincs
fingotok
róla, miért nem
mennek az emberek tüntetni!
Ki KELLETT VOLNA TENNEM A 18-as karikát,
álszentek??!!
Elárulom! Azért, mert azok akik leginkább a vesztesei ennek az orbáni rendszernek,
egyszerűen nem tudnak elmenni, mert szegények! Ahogy az rohadék sok milliót kereső
csuhás surján kinyilatkoztatta! Hogy verje meg az Isten!
(Én ezt mondhatom, mivel ateista vagyok.) :)
KERKA
@rugacs: 18.02 Látom alaposan nagyító alá tetted az elmúlt 25 évet. Mintha egy megkeseredett ember lennél, vagy talán nem jól látom?
verőce21
A multik és a bankok gazdagon szponzorálhatták a tegnap esti, CIA által szervezett tüntetéseket. A remélt kormányváltás utáni adóelengedésekért cserébe. :)
Manhattan
A tüntetés előtt a Fideszesek eliszkoltak a parlamentből.
JAJMÁR
@verőce21: 17:46 Hú, nagyon érdekel milyen választ írhattál elsőre, amit aztán mégis inkább kitöröltél, és kitaláltál egy másikat? (Mindez belefért szűk 2 percbe? :-P :))))
Egyébként kösz, hogy ilyen "kedves" vagy velem és csak azért követtél el hibát, hogy tanuljak belőle :-D
A tüntetés főszónoka mondta ám tovább is:
"Átláthatóságot és elszámoltathatóságot követelünk a hatalomtól, szócsövei vagyunk az általános elégedetlenségnek. Mellékes, ki áll fönn a színpadon, az a fontos, hogy megfogalmazza, amit az emberek elvárnak tőle, buzdítsa őket önszerveződésre."

Lehet, hogy semmi nem fog változni, csak annyi, hogy elkezdődik.

Sokszor kifogásolják a stílust, mert trágár szavakat kiabált a szónok !
Kritizálják a felháborodást? Lehet, de hát ez a tömeg kritizálja a kormány működését ! Fel van háborodva !
mate03
@verőce21: Te komolyan ilyen ,hülye vagy,vagy csak álcázod magad!?
1magyar
@JAJMÁR: Volt azért kitől tanulni, Dajcs sem kulturált megszólalásairól híres.
De ez a nép, ő meg EU képviselő.
m.macskosz
@Horizont: Ezeknek már nem kell arany, lenyúltak már szinte mindent, amit tudtak...

Imádom, amikor olyanok osztják az észt, akik maguk is rászorulnak.
hetöndöe
ma, 20:32@verőce21: Most komolyan el is hiszed a fenti ostobaságot?Mert akkor nagy a baj ott fent.:-)))
tivoli
@m.macskosz: ma, 20:19
Á, dehogy.
2006-ban is azt hitte mindenki, na, majd most megváltoztatunk. Oszt történt valami? Az MSZP ugyan úgy kitöltötte mandátumát mintha mi sem történt volna, a nép nyögött és kétségbeesett boldogsággal rohant a fidesz zászlaja alá.
Most mi van? Rázza az öklét a fidesz felé az a néhány hőbörgő, aki még koránál fogva (vagy más miatt) kapható ilyesmire. Elzavarni a kormányt és visszahívni azokat akik már lettek elzavarva? Nincs alternatíva gyerekek.
A kül- és belpolitikánkat pillanatnyilag nem is itthon vezényelik.
rugacs
@m.macskosz: Hozzászólásodból az derül ki, hogy te most lettél ilyen szegény, tehát az előző kormányok idején jól éltél!
Akkor hadd ne sajnáljalak!
Mert
Mi
Meg
Akkor
Éltünk
@rul!!!
És én is elárulom: én még egy árva petákot nem kaptam a Fidesztől sem, meg a kormánytól sem!
Igaz, nem is mentem hozzájuk koldulni!
Az elődeik viszont elvettek tőlem! Nagy különbség! Ezek nem vettek el semmit, igaz nem is adtak semmit.
Legfeljebb reményt egy jobb életre.
Manhattan
@Miklós Julianna: Várom a mno szerinti kitíltakról a linket.
hetöndöe
@kovacs zoltan: Talán nézz egy kicsit rá a Horn -kormányra anno,akik a megszerzett 2/3-dal soha nem éltek vissza,sőt nem is éltek vele.Bár sejtem,hogy ennek a felfogása magas neked,mint törpének a levelesláda.
JAJMÁR
@1magyar: 20:40
Persze, nem kitanult szónokokról van szó. Majd tanulnak, finomodnak, jobban fogják csinálni... csak annyira jól nem kell, hogy bármi hazugságot bele az emberek képébe, mosolyogva, inkább őszintén, még ha nem is tetszik mindenkinek a stílus !

Tüntetőkről van szó, nem, a tüntetőket kell kritizálni, a tüntetők a kritikus tömeg. A kormányt kritizálják ! Kritizáljuk a tömeget, hogy durván kritizálják a kormányt? Miért, most ettől már megjavult a kormány? Ugyan má!
Egyébként ebből is látszik, hogy önszerveződő tüntetésről van szó !
m.macskosz
@tivoli: El vagy te varázsolva, Jóbarát!
Az, aki 2006-ban a szerencsétlen rendőrök sípcsontját tördelte kockakővel,
az nem az, aki tegnapelőtt a Kossuth téren volt!
rugacs
@KERKA: Nem jól látod! :-)
Én itt éltem az elmúlt 25 évben is (meg előtte is), előttem történt minden. Ti is mindent láthattatok volna, ha nyitott szemmel éltek.
Csak aki elégedett, az kevésbé veszi észre, ha valami nincs rendjén.
Az előző kormányok ráncigáltak meg nyúlkáltak a zsebemben, ez most hagy békében élni. Én számítottam rá, hogy attól, hogy ezek nyertek 2010-ben, még sokáig nem lesz jó élet itt.
De ti rögtön akarjátok a jólétet. De ahhoz idő kell. Sok idő. Nektek nincs hozzá türelmetek. Ahogy a mostani fiataloknak sincs. Ők rögtön akarják a jót. Igaz, még semmit nem tettek érte. De azt látják, nyugaton jó. És azt hiszik, akkor itt is ugyanolyan jó lehetne, ha elzavarnák a kormányt. Annyi eszük már nincs, hogy kormányozni akkor is kell, és ha olyan veszi át a hatalmat, aki nem ért hozzá, azzal csak rosszabb lesz.
m.macskosz
@rugacs: Azt meg pont leszarom, hogy te mikor éltél jól vagy rosszul.
Én --szerencsére -- ritkán kerültem olyan helyzetbe, hogy elkeseredjem,
de az ilyen ...-k mint te, nem baj, ha néha érzitek a keserűt! Remélem,
te és a haverjaid nemsokára egyre jobban!
Van még egy rossz hírem a veled egyívásúak számára:
engem nem lehet megfogni komcsi és besúgó múlttal!!!
verőce21
@mate03: (20:39) Mégis mit gondolsz, ki tudná ilyen összehangoltan megszervezni a tüntetéseket Európa nagyvárosaiban is, aztán pedig itt is? - Ezek a fiatal magyar aktivisták, akik ma felvállalták, hogy nyilatkoznak a sajtónak? Csak nem ezt képzeled? :)
Miklós Julianna
@Manhattan: Olvasd el a Magyar Nemzet által leírt lehetséges kitiltottak listáját! Ugy kezdik hogy Gyurcsány F. Bajnai Gordon, Hagyó Miklós, Vida Ildikó stb. olvasd el.
hetöndöe
@Miklós Julianna: Szerinted ki nem szarja le,hogy mit ír a Magyar Nemzet?
m.macskosz
@rugacs: Ha nem haragszol, én valószínűleg idősebb és tapasztaltabb vagyok nálad,.
igaz, hogy épp emiatt nem olyan szemellenzős, mint te.
Te elvaráozsolt vagy, mert a szemellenződ a fidesz csodavilága,
én meg a realitás talaján élek, ráadásul veletek ellentétben EMBERBŐL vagyok, ezért
látom, hogy egyesek Q.rva jól élnek, mások rovására, miközben egyesek
milliárdossá, kettesek földönfutókká válnak.
A hozzászólásaidat általában átlépem, most kivételt tettem.
verőce21
@JAJMÁR: (20:37) Nem egyről beszélünk, mert én a 12:38-helyettiről írtam. :D

"...semmi nem fog változni" - úgy, ahogy írtad! De tényleg érdekelne, miért mentél ki a tüntetésre? Mert ez nem az "Orbáni totális állam lebontása"-ról szólt, ezt maguk a szervezők is elmondták. Megtévedt, megtévesztett ember vagy. Pedig végzettségednél fogva, a nemzet lámpásának szerepét kellene képviselned. :)
m.macskosz
@Miklós Julianna: Julis! Egyszer már javasoltam, hogy olvasd el a Moderálási elveket.
Nem sikerült?
nemkati
@rugacs: "Csak aki elégedett, az kevésbé veszi észre, ha valami nincs rendjén."
Te most elégedett vagy, ezért nem veszed észre, hogy valami nincs, nagyon nincs rendjén?

A fiatalok, igen, rögtön akarják a jót, és ez normális. És ha rögtön csak egy undorító világ van, akkor persze, hogy tombolnak és ordítanak és durva szavakat használnak. És elmondják, és elordítják, és kiharcoljuk, hogy ne legyen ilyen mocsok világ a hazánkban, mert minden lehetőségünk megvan rá, hogy sokkal jobb és sokkal őszintébb világban éljünk, mint amit ma ránk kényszerítenek!
verőce21
@JAJMÁR: (20:55) "...Egyébként ebből is látszik, hogy önszerveződő tüntetésről van szó!" - Kutyafüle! Most kábítasz, vagy magadat ámítod? :)
verőce21
@nemkati: (21:27) "...amit ma ránk kényszerítenek!" - abból lesz szebb jövőtök.
Először valahogy önálló gazdaságot, ipart, stb. kellene teremteni, az elmúlt 25 évben mindenéből kifosztott országból, és ezt egy-két generáció megszenvedi sajnos. És ehhez erős központi hatalom szükséges! - még ha nem tetszik is. :)
mariaberta
De buta ez az ember, nem tudja, hogy az a hely igen kicsi ennyi ----embernek, hiszen ezeknek még egy terem sem elég.
verőce21
@mariaberta: (21:39) Talán, ha valamelyik kaszálót javasolhatnád. :)
nemkati
@verőce21: Nem az erős központi hatalommal van baj. Hanem azzal, hogy ez az erős központi hatalom helyettünk dönti el - na nem azt, hogy mi jó nekünk, hanem - azt, hogy mi jó neki. Hogy nem beszéli meg a következő lépését amit tenni akar, senkivel, hanem erőszakosan ránk kényszeríti. És amit nem tudunk elviselni: az átláthatatlan működést, hogy a látszat tele van korrupcióval, haráccsal, a nép kifosztásával, és kísérletet se tesznek ezeknek a cáfolatára - nyilván azért, mert nem lehet cáfolni. Az emberek többsége tele van totális bizalmatlansággal a kormány iránt, ezt a sokasodó tüntetéseink bizonyítják. De ha már megszólítottál, áruld el lécci, a számodra mi igazolja, hogy ez a Fidesz-banda nem lopja ki a szemünket is?
verőce21
@Horizont: (21:55) Közöttük! - Nem lesz itt igazi "rendszerváltozás" addig, amíg a "Kerekasztal" tagjai közül, egy is a hatalom közelében lesz.
verőce21
@nemkati: (21:49) "...nem lopja ki a szemünket is?" - Sajnos, semmi! De volt ennél rosszabb is a megelőzőekben!
pl. Amikor az alig többségben lévő előző ballib kormány a lopást sokkal hatékonyabban csinálta. Annyira, hogy 2008-ra alkalmatlanságuk miatt, a csőd szélére került az ország, és csak a szégyenletes IMF-EU hitel mentette meg a pénzügyi összeomlástól.
Átjátszva mindent külföldi érdekeltségeknek, szolgáltatóknak, nagy adókedvezményeket biztosítva a multiknak, stb.
Devizahitelbe döntve az egész országot, amiből nehéz a kimászás...

El-Qúró Fletó mondta: "...Úgy tettünk, mintha kormányoztunk volna..."
szandokan
@m.macskosz: Már meg ne haragudj érte, de ha én volnék itt a radírpók, lehet, az utóbbi megnyilvánulásaid miatt már újra kellett volna regisztrálnod. Kicsit lassíts, még felmegy a vérnyomásod. Az a gond, hogy te csak a politikusokból vagy képes kiindulni, minden gazdag embert hozzájuk hasonlítasz, mert ugye biztosan csalt, meg lopott, kizsákmányolt, stb. Nevetséges vagy.
egyeneskifli
@Miklós Julianna: Hány éves vagy 90?
És még hiszel a mesékben?
Te olvasd a Magyar Nemmondok igazat csak amit a fidesz mond cimű szennylapot. Én meg ujságot olvasok.
nemkati
@szandokan: Az, hogy visszataszítóan kivagyi, pökhendi és másokat lenéző, semmibe vevő vagy, kvázi Lázárannyitisér2, azt eddig számtalanszor bizonyítottad. De hogy te vagy az, aki itt a moderátorral törölteted mások beírásait, azokat, amiket annyira igaznak tartasz, hogy már te se tudod elviselni - na ez egyre nyilvánvalóbbá válik. Vannak embertípusok, akiktől kifejezetten irtózom. Vedd megtiszteltetésnek, hogy közéjük tartozol. Penetráns módon mérgezed az itt beszélgető közösség közérzetét.

Na lehet menni mószerolni!
nemkati
@verőce21: Nem mondasz igazat, de ez ne zavarjon, mert én is teszek rá. A hatékony lopást a Fidesz vitte tökélyre, ami előtte volt, az csak amatőr kísérlet volt. És 2008-ban olyan gazdasági csőd érte a világot, köztük természetesen a hazánkat is, hogy azt még a te zseniális Viktorod se tudta volna elhárítani.
A szocialista kormány alatt a multiknak adott adókedvezményeknek köszönhetően volt beruházás, volt fejlődés, ami mára szánalmasra apadt. És Gyurcsány amikor csak úgy tett, mintha kormányozott volna, azalatt legalább nem rontott a helyzetünkön, nem úgy, mint ennek a kormánynak minden tagja, akik lázasan azon ügyködnek minden másodpercben, hogy maguknak minél többet harácsoljanak, akár az egész ország kárára is.
egyeneskifli
@szandokan:Voltak a Horthy féle rendőrspiclik most vannak az Orbán féle spiclik!
Mehetsz köpni.
Mi az,hogy fenyegetőzöl?
Ki vagy te itt?
F_Viktor
A cím hülyeség, a valóságtól messze van.
Délután ott voltam a szakszervezetek tüntetésén, érdekes volt.
A közfelháborodás napja elnevezés jól visszaadta a Kossuth téren összegyűltek összetételét. A társadalom rengeteg rétege jelen volt, 9-éhez képest más volt a tüntetők összetétele. Nagyon sokan jöttek el a 30-60 éves korosztályból.
A felszólalók kevés mondatával értettem egyet, azért meghallgattam őket.
Később, kb. 22 óráig kisebb csoportokkal beszélgettem.
Azzal mindenki egyetértett, hogy Orbánnak és az orbáni haszonélvezőknek vége, itt már nem netadóról, forintosításról, Paksról, mutyikról, oroszokról, EU-ról van szó, hanem Orbán takarodj!

Tanulságos, hogy bárki, bármikor tömegeket tud megmozgatni Orbán ellen.
Az látszik, hogy Orbán és a fityesz ellen ekkora felháborodás még nem volt az országban, kíváncsian várom a folytatást. Akkor sok minden eldőlhet.
nemkati
@egyeneskifli: Köszi, de az az 1 is bőven sok. :))
szandokan
@nemkati: Szegénykém, még el kell telnie pár évnek, mire logikusan tudsz majd gondolkozni. Felőlem mindenki úgy szidja a kormányt, ahogy akarja, de engem nem! Én úgy gondolom, egy vita akkor jó, ha nem a trágárkodáson van a hangsúly, meg nem a "ki tud a másiknál is csúnyábban beszélni, kritizálni" elven működik. A modik azokat törlik, ha nem vetted volna észre, akik alpári hangvételben írnak. Vajon téged miért nem töröltek még soha? Na ezért kell még nőnöd.
egyeneskifli
@szandokan: A vita akkor jó amikor az agymosott fidesznyik elkezd logikusan gondolkodni.
Na ezt tőled nem várja senki.
szandokan
@egyeneskifli: A közmunkásoknak meg a munkanélkülieknek nem is csodálom, ha tetszenek az ehhez hasonló hozzászólások. Nektek egy a lényeg, hogy alpári és trágár módon jól odamondani mondjuk egyeneskifli néven. Nektek az eszetekbe nem jutna soha, hogy nem a kormány miatt éltek szarul, hanem mert ennyire vagytok képesek.
szandokan
@egyeneskifli: Ha nem tudnék gondolkodni, akkor most az avatarom helyén egy trabant lenne...
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
F_Viktor
@szandokan: Lehet, előbb megtudod, mint gondolnád!
nemkati
@egyeneskifli: Az a helyzet, hogy régóta gyűlt bennem a feszkó, de eddig csöndben voltam. Most telt be a pohár. Valahol hallottam azt a mondást, hogy az öndícséret büdös. Nahát szandokán körül nagyon büdös van. Ami azt jelenti, hogy amikkel magasztalja magát, annak valószínűleg az ellenkezője igaz. Amit állít, azt valójában tagadja, és fordítva. De nem igazán bánom, hogy erről soha nem győződhetek meg: ő az az ember, akit soha az életben nem szeretnék személyesen még csak látni se. A fenyegetőzése nekem bizonyíték, hogy mószerol, és ez így együtt egy különösen unszimpatikus fazon benyomását kelti. Na ennyit róla, belőlem kijött ami nem fért már belém, egy jó darabig, de ha lehet örökre lemondok a vele való diskurzusról.

Azért örülök, hogy helytted is elmondtam amit te nem mondtál. :))
szandokan
@egyeneskifli: Jaj, már téged is elért a "körlevél"? Na ezért vagytok szánalmasak. Nyugi, nagyon jól tudom, ki kezdte ezt rólam terjeszteni, éppen egy olyan ember, akiben megbíztam, de mindegy. Azt is elmesélte, hogy verték át a románok a nagy eszével? Gondolom arról hallgatott. A másik pedig, hogy unom már, hogy minden szegény ember a kormányt hibáztatja, bár a te nem agy mosott felfogásod szerint biztosan minden ember a kormány miatt szegény, saját maga semmit nem tehetett ez ellen.
szandokan
@nemkati: Csak rajtad múlik, hogy meg akarsz e győződni róla, már volt, aki élt a lehetőséggel. A többség azonban valamiért gyáva.
szandokan
@F_Viktor: Rendben, várom, hogy melyik az!
rugacs
@nemkati: Te leginkább abban tévedsz, hogy ha 2008-ban nem tört volna ki világválság, nálunk akkor is kitört volna, méghozzá elsöprő méretű. De 2010-ben ez meg is történt, amikor a sutákból kiábrándult tömeg a Fideszt támogatta a választásokon.
Meg azóta is.
S amit szintén nem tudsz, hogy a 2008-as világválság azért rendített meg bennünket oly nagyon, mert addigra már a nyugat hatalmában voltunk. És a bankok még rátettek még egy lapáttal. Pedig Amerikában pont a bankrendszer féktelen és határtalan pénzéhségének következménye lett a válság kirobbanása. A bankok okozták és a bankok voltak, kik nagyobb következmények nélkül megúszták a válságot.
Persze, az tuti, hogy még az O.V. sem tudta volna kivédeni ezt, de ő valószínűleg nem tett volna rá még egy lapáttal, mint tette a fleto.
2008-ban, a válság kitörése idején az volt a legfőbb gondja, hogy a minisztereinek új autókat vegyen, meg a 100 milliós végkielégítéseket szorgalmazta.
'Majd elfelejtettem, meg a még felvehető hiteleket vágta zsebre és mentette ki az országból.
egyeneskifli
@szandokan: Unalmas már nagyon a pökhendi dumád.
Ugyan olyan a szöveg mint a bandádé.
Kaptál bőven az elrabolt magánnyugdíjamból s befizetett adómból?
Mennyi melósodnak tetted kötelezővé a bérmenetet?
szandokan
@rugacs: Szerintem teljesen mindegy, mit mondunk mi ezeknek az embereknek, ők csak abban a hitben élnek, hogy minden rossz okozója 2010, a Fidesz, azaz a sátán eljövetele. Orbán tehet minden rosszról, ami egész életükben velük történt, az sem érdekli őket, ha egész életükben szegények voltak. Vannak portálok, ahol nyugisabban lehet társalogni Fidesz pártiakkal, vajon mi miért nem oda megyünk? Mert az is unalmassá válik egyszer.
szandokan
@egyeneskifli: Na figyelj ide, te kis...Te nekem az életben nem adtál még pénzt, ahogy senki más, csak én adtam másnak, ezt jól vésd abba a borsónyi agyadba! Az én embereim nem az olyanokból kerülnek ki, mint amilyen te is vagy például, és mindenki azt csinál munkaidőn kívül, amit akar. Én elértem azt, hogy az emberek nyugati színvonalon élhessenek, és tudod az egy kulcs sem volt ellenükre, mert meg vannak fizetve. Ez eljut a nem agy mosott agyadig? Talán gyere el egyszer, és mindezt meg is nézheted.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"S amit szintén nem tudsz, hogy a 2008-as világválság azért rendített meg bennünket oly nagyon, mert addigra már a nyugat hatalmában voltunk."

Amit szintén nem tudsz, annyira sem voltunk abban az állítólagos "nyugat hatalmában" válság dolgában, mint most! Mert akkor Kecskemét még nem termelt.

Nálunk a német autógyártás miatt rendített meg jobban a válság, mint pl. a lengyeleket.
De idén ugyanennek a német autóiparnak köszönhetjük majd a közel 3 százalékos növekedést. E német gazdasági hatás nélkül -2 - 2,2 százalék buktán lenne GDP-nk!

Mert a közmunka, a külföldön dolgozók nem növelik gazdaságunkat! CSAK a német gazdaság!
egyeneskifli
@szandokan: Na figyelj ide te kis ...
Te hozzád akkor menjek amikor a szamár nyeríteni fog.
Ezt jól vésd a hangyaf...nyi agyadba.
Nem az adóforintokból tömött ugye a királyod és udvartartása 2011-ben?
A te embereid közül gondolom egy se volt a tüntetésen nehogy a főnökük kiszúrja őket a tévében, mert féltik a kenyerüket.
A nyugati színvonalat megkérdezted a betanított munkásaidtól is vagy van egy gépbeállítód akit gondolom tömsz pénzel a többiek a gépek mellett éhbérért melóznak?
A lőtéri döglött kutyát kérdezd meg,hogy érdekli e!
Engem nem.
egyeneskifli
@szandokan: Szerintem itt a társaság 2/3-át hacsak nem a 4/5-ét nem érdekli a te nyálverésed.
szandokan
@egyeneskifli: Akkor nagyon egyszerű a dolog, nem kell engem elolvasni, sem reagálni rám. Mondjuk téged lehet, hogy be sem engednének már a portán sem, szóval ne hidd, hogy most sírni fogok...22 évnyi sikeres munka után uram bocsá' kaptunk egy kis alamizsnát, jaj de fáj ez egyeseknek! Ahhoz le kellett tenni valami az asztalra, tudod? A semmire nem adnak pénzt. Egyébként meg minek menne az elégedett dolgozó tüntetni, ordibálni, saját magát lejáratni? Éhbér? Nem tudom, szerinted az átlag netto 300 ezer az annak számít pár gomb sorrendben való megnyomásáért? A szerszám készítők még ennél is többet kapnak. Az meg cseppet se zavarjon, hogy a technológia, a gépek megtervezése a sajátom. Már régen nem beszélnék róla, ha nem érdeklődnél ennyit:-))
egyeneskifli
@szandokan: Gondolom neked pár millió havonta a melósoknak éhbér.
Így kijön a netto 300 átlagbér.
F_Viktor
@egyeneskifli: Ne húzd fel magad :-))
Elhiszed, hogy egy politikai fórumra egy cégvezető azért írogasson, hogy Julien királyként riszálja magát?
Szandi csak egy megkeseredett, önző, kiállhatatlan, antikommunista rokkantnyugger...
Knapp75
@szandokan: "Vannak portálok, ahol nyugisabban lehet társalogni Fidesz pártiakkal, vajon mi miért nem oda megyünk? Mert az is unalmassá válik egyszer."

De tényleg. Miért nem?
Esetleg kiderülne, hogy még egymást is utáljátok? :)
Biztos gyorsan találnátok egy komcsit, egy zsidót vagy egyből egy hazaárulót... hehe
szandokan
@egyeneskifli: Azt gondolsz, amit akarsz. Sötétség van az agyadban, meg nagyfokú irigység. Nyugi, nem vagy ezzel egyedül.
egyeneskifli
@szandokan:A sötét az aki fényezi magát és dicsekszik és veri a nyálát.
Te csak szeretnéd,hogy én irigy legyek rád.
szandokan
@F_Viktor: Érdekes, állítólag te is egy nagy ember vagy, nem ebbe a körbe tartozol, mégis itt vagy. Vagy ezt nem tudják? Szerintem ne baszogassuk egymást, mert nem fog jóra vezetni. Én nem kötök beléd, de te se köss belém.
rugacs
@F_Viktor: Ez bizony így van! De ahhoz, hogy a németek itt beruházzanak, ahhoz nagyon olcsó munkaerő kellett!! A nagyon olcsó munkaerő pedig a nagy munkanélküliség eredménye!! A nagy munkanélküliség úgy született, hogy tönkrevágták a hazai ipart, mezőgazdaságot, kereskedelmet!
Olcsó munkaerőt ugyan találhattak volna mondjuk Kínában is, de az nagyon messze van az autógyártáshoz! Nagyon magas szállítási költség jönne rá. Az meg ugye nem szerencsés, ha a leves többe kerül, mint a hús.
Ugyan ez a helyzet Afrikával is, de ott ráadásul még a háborúk is közbeszólhatnak. A megbízhatatlan munkaerőről nem is beszélve.
Akár hiszed, akár nem, ezek nem véletlen folyamatok, hanem előre szépen ki vannak találva!
szandokan
@egyeneskifli: Te már régen az vagy. Mond, mikor hagyod már abba a társalgást? :-)
szandokan
@Knapp75: Ott is előfordultak olyanok, de hamar elillantak. Én kitartó vagyok:-)
Knapp75
@rugacs: "2008-ban, a válság kitörése idején az volt a legfőbb gondja, hogy a minisztereinek új autókat vegyen, meg a 100 milliós végkielégítéseket szorgalmazta."

Hahaha, azóta nem vettek autókat a minisztériumok?!
Egész véletlenül személyesen láttam 2010-ben az önkormányzati választások után, hogy miközben beszerzési stopot hirdettek meg Orbánék "hivatalosan", érkezik az új irodabútor az addigi titkárnő (!) irodájába. Igaz, utána már nem titkárnő volt, hanem felügyelőbizottsági tag több felügyelőbizottságban is. :)
rugacs
@F_Viktor: A közmunkának meg teljesen más a feladata. Nem állok neki elmagyarázni, mert te a büdös életben nem fogod megérteni.
Inkább javaslom, olvass utána, mit lehet olyankor tenni, ha válság van, és sok a munkanélküli. Én nem gazdag az ország. Legalábbis annyira nem, hogy a teljes munkanélküli szektort saját maga tartsa el ingyen.
Knapp75
@szandokan: Aha, kitartó... És mit kompenzálsz az autós avataroddal? Nincs nőd? Kamaszfiúk szoktak álmaik kocsijával fórumozni.
De nem bántalak, van elég bajod, ha a hírekre elsőként ugrasz, hiába játszod magad.
egyeneskifli
@szandokan: Nehogy már egy narancsködös vezényeljen nekem.
Mi közöd hozzá?
Nem kötelező válaszolni.
mekkelek
@F_Viktor: Szépen megfogalmazott karakter kép :)
rugacs
@Knapp75: Ezt most vegyem párhuzamnak? Remélem jelentetted! :-))
Knapp75
@rugacs: Pont a közmunkának van olyan hatása, mint amit te az összeesküvés elméleteddel magyarázol: lejjebb nyomja a béreket és könnyebben kizsákmányolhatóvá teszi a zembereket.
A munkabér értékmérő, a közmunkával leértékelik a dolgozni akaró embereket.

Ugye emlékszünk még, ki harcolt leginkább a minimálbér emelésért (persze az is valójában csak adóemelés) azzal az indokkal, hogy aki 8 órában dolgozik, annyit kapjon meg mindenképpen. Na ehhez képest a közmunka hogyan fizet?
szandokan
@Knapp75: Jól mondod, tényleg nincs nőm, csak feleségem, meg 5 gyerekem. Hűséges típus vagyok minden téren:-)
szandokan
@egyeneskifli: Én még narancs színű ködöt nem láttam eddig, pedig volt már részem benne...
Knapp75
@rugacs: Annyiban párhuzam, hogy ez a felfogható nagyságrend számodra. Pár tízmilliós kormányzati "luxuskiadás" feltűnik, sok száz milliós vagy milliárdos nem.

Az meg érdekes, hogy még 2008-as autó beszerzéseket emlegetsz, miközben a kormányváltás óta 160 milliárdot tapsoltak el a minisztériumok hasonló célokra, ezen belül 37 milliárdot autókra. (tudod, az internetadóból 20 milliárdot vártak,.. Csak a nagyságrend miatt írom.)
Knapp75
@szandokan: És akkor mégis mit kell bizonygatnod a kocsi képével és a sikeres a nagyszerűségedről szóló mesével?
Csak kérdezem, nekem nem probléma... ;)
F_Viktor
@rugacs: Nehéz kibogozni ki tojta a tojást, de talán ez:
"A nagy munkanélküliség úgy született, hogy tönkrevágták a hazai ipart, mezőgazdaságot, kereskedelmet!"

A hazai ipar, mezőgazdaság, kereskedelem abban a pillanatban önmagukba roskadtak, amit hitelekből megszűntek az állami támogatások!

Írod:
"Olcsó munkaerőt ugyan találhattak volna mondjuk Kínában is, de az nagyon messze van az autógyártáshoz! "

Ebben is hatalmasat tévedsz, MINDEN autógyártónak vannak gyárai Kínában!
PŐl. idén a Daimler húzza fel Kína legnagyobb autógyártó üzemét, évi 200 ezer Mercedes gyártását tervezik!
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Érdekes, állítólag te is egy nagy ember vagy, nem ebbe a körbe tartozol, mégis itt vagy."

Nem vagyok nagyvállalkozó, mint te, én csak 30 lengyelt és 8 magyart alkalmazok, mellette pedig dolgozok.
Ide pedig politizálni járok, nem pedig magammal kérkedni!
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"A közmunkának meg teljesen más a feladata. Nem állok neki elmagyarázni, mert te a büdös életben nem fogod megérteni."

A közmunka feladata a szavazatgyűjtés, ez április végén is bebizonyosodott!
szandokan
@Knapp75: Valahogy néha kijön. Fogalmam nincs, hogy miért. Az avatarom meg szerintem úgy jó, ahogy van.
szandokan
@F_Viktor: Én is így kezdtem, csak politizáltam, de a Fidesz miatt kaptam hideget-meleget, meg mindenféle csaló lettem, meg seggnyaló, talán ezért lettem olyan, amilyen. A közmunka pedig túlzás, hogy csak erről szólna, ha megnézed a sok munkanélkülit, talán többre mennek vele, ha legalább valamilyen szinten foglalkoztatják őket több pénzért. Tudom, ez sokaknak nem tetszik, de nagyon sok közmunkás másra nem volna jó.
szandokan
@F_Viktor: Na jó éjt, holnap korán kelek. Részemről befejezve a kötözködő hangvétel, mert úgy látom, tudunk értelmesen is kommunikálni. Viszlát talán holnap éjszaka:-)
rugacs
@F_Viktor: Látod pont erről beszéltem. Neked fölösleges bármit magyarázni. És még csodálkozol, hogy a kormány nem barátságos veled szemben!
Én sem lennék az.. :-))
Miklós Julianna
@Szimba: akkor baromságokat tudsz írni. Azt vesznek fel akit ismernek! Hát akkor elmondok neked egy történetet, kettőt!egy ismerősöm 8 évig dolgozott egy építő cégnél,leépítés volt 8 embert küldtek el, közben akkor született az első gyermeke ennek az illetőnek,Mit csinált napi rendszerességgel bejárt a munka ügyre, de addig is egy bontó céghez el ment dolgozni, és napi 5 ezer ft-ot keresett.A munkaügy ki közvetítette egy oviba dolgozni,karbantartónak. napi 4 órába.Nagyon örült ennek a lehetőségnek, és bízva abban hogy, jobb lesz majd, elfogadta ezt az állást. Már 4 éve ennek hogy, ott van, 8 órában dolgozik, havi 90-95 ezer a nettó jövedelme, a cég által a különböző juttatásokat is meg kapja. soha nem jár szavazni minden párttól független ez az ember! Másik:Egy hölgy, aki ezt a mai kormány nem szereti,soha nem szavazott rájuk, munka nélküli lett, elküldték a közszférából.hetente 6-7 pályázatot adott be hogy munkát keres, Az otthonától 200 km-re talált állást, és most havi 180 e nettóval,és az albérleti hozzájárulással, amit mindenki meg kap ha 90 km-nél távolabb talál munkát, boldogan él.Pedig Ő nem FIDESZES! Az iskolai végzettségének megfelelő munkát végez 53 évesen!!Ez így igaz, ahogy én le írtam!!!Aki mer, az nyer!!!És aki keres az talál munkát!
Grafix69
Olvasgatom itt ezt a mindenki elmehet a picsába fórumot , nos tényleg van benne valami. Aki szereti és elégedett a rendszerrel az azért mehet a picsába aki meg nem szereti az már rég elment a picsába. Mondjuk azért arra kíváncsi lennék a Kis bobhercegtől kérdezném ,hogy aki nem ment el és otthon maradt és utálja Orbán országát az még Nemzeti Magyar? Aztán a maláj tigris is elmondhatná nekem ,hogy mi a francokért beszél folyton a saját vagyon gyarapodásáról mikor a picsa sem kíváncsi rá. Gondolom rugacs meg Juliska kézen fogva ünnepli az illiberális szocilista kapitalizmust. Minden FIDESZ fan megvan győződve a Gyurcsány kormány vitte csődbe és ilyen lehetetlen helyzetbe az országot, vagyis a szocialisták . Szerintem az élhetetlen ,gusztustalan,harácsoló nagy Magyar Nemzetinek hazudott emberek tették ezt akár a rendszer váltás ( szabad rablás) akár az utána következő megélhetési politika. Arról nem tudom kinek mi a véleménye ,hogy a mostani Fidesz mag az MSZMP padavanjaként bújt ki a bazi nagy turul tojásból , és azóta is folyamatosan kommunistázik mindenkire aki nem az ő szekerét tólja mint régen a KISZ , teccenek emlékezni? Juliskának meg üzenem ,hogy drága szeretett fővárosunkban dolgozókat ne tessék a többi megyéhez hasonlítani a jövedelem szempontjából mert tény ,hogy Budapesten 3 x annyit keresnek mint vidéken , kicsit Pest olyan mint ország az országban. Azért Juliskám meg kéne nézni mennyi az átlag ( valós ) kereset mondjuk vidéken , mert ott bizony csak 73000 ft .
Miklós Julianna
@Grafix69: A hölgy akiről írtam Sárospatakon dolgozik, az úr akiről írtam az meg szegedi! Egy fiatal ember ide jött szegedre dolgozni és informatikusként 180 e a nettó fizetése! Ez a senki valószínű, hogy az anyját hívja Juliskának, de gondolom hogy, addig amíg a saját anyja szájba nem vágja! Csak az a baj hogy, gyerek korában nem tette meg , és most már késő!Már elkésett!!!Értelem nem adható már ennek a némbernek!!!Az intelligenciát azt nem lehet tanítani, mert az velünk születik!!!Nagy hiányok vannak ennél az embernél!
Grafix69
@Miklós Julianna: Nyilván ezekben igazad van , mindenkinek meg kell próbálni mindent és talán akkor sikerül megfelelő vagy valamilyen állást találnia . Viszont te is tudod ,hogy ha el kell mennie a családtól 200 km vagy netán csak 50 az mihez vezet. A cégek meg nem nagyon fizetnek költség térítést csak a politikusoknak. Szóval én is tudom , hogy aki kicsit is rátermett az tudna dolgozni de ne felejtsük el azért kell ismeretség is nagyon sokszor . Mondjuk nekem nem kellett de segítség az igen persze nem mindegy milyen jellegű. Nem számít ha nem vagyok hibátlan de mondjuk nem engem jellemez a Te írásod sem az biztos, Gratulálok Juliska.:)))))))))9
mate03
@verőce21: Jó a szövegértelmezésed! Valóban az elmúlt 25-év --ről ,írtam, De az utolsó egy év,volt a tetőpont! Rá kellett jönnöm hogy a Fidesz ,Orbánnal az élen,többet hazudik mint Gyurcsány!
Miklós Julianna
@Grafix69: Beteg agyú vagy!, Ha valaki meg írja az igazat akkor támadsz!Ha valaki családostul költözik, akkor 150 ezer ft/Hóig fizetik a albérletét, tehát nem kel haza utazni! Meg kéne nézni a rendelkezést és azután kéne ilyen stílusban írogatni!Uszító majom!
JAJMÁR
@verőce21: 21:25 A blogolók közül az egyik legértelmesebb embernek tartalak. Néha azonban olyanokat írsz, mint @julianna, amelyeken mosolyogni szoktam. Bocs :)
Úgy gondoltam, hogy egy kedvezményezett rétegbe tartozol, emiatt "elfogult" vagy a megnyilatkozásokban, de nyilván látod a "magyar valóságot". Aki járja az országot, - és még a külországokat is - olvas az interneten, és értelemmel is bír, annak látnia kell. Biztos voltam benne, hogy a néha rendkívül gyermeteg, ezerszer megcáfolt és megcáfolható bejegyzésekről Te magad is tudod, hogy nem állja meg a helyét.
Még most is így gondolom :)
Azért mentem el a tüntetésre, - még soha nem voltam, és "első"-nek ennél jobb nem is kell - mert nem értek egyet azzal, amerre az ország megy. Sokan nem. Az sajnálatos, hogy a jelenlegi hatalom nem tud mást elképzelni, - hiszen a saját tetteiből indul ki - csak azt, hogy a tüntetők csűrhe, vagy futballhuligánok, vagy csóró közmunkások, meg azt, hogy egy külső hatalom szervezi, és hogy ezek meg akarják őket dönteni - Ennyit értenek - az értenek túlzás - képesek felfogni.

Mi értelme lenne egy másik kormánynak, ha az a másik ugyanezt csinálná? A tettekkel van a baj, és ezt elmondták az emberek, többféle tüntetésen és más formában is, többféle stílusban. Az emberek más rendszert akarnak, köszönik, nem kérnek a hazug, korrupciós államból, és rózsaszínre festett gazdasági lufiból !
Elegük van a mutyikból, egyes ágazatok módszeres tönkretételéből. Az oktatás leépítéséből, a civilek vegzálásából. Elegük van ebből a külpolitikából...
JAJMÁR
@JAJMÁR: folytatás... a magam részéről én nem akarom ezt a fajta "központosított", gyevi bírós hatalmat fölöttem. Ezt egy "nemzet lámpása", hogy állítsa példának a gyerek elé? Egyébként nem vagyok nemzet lámpása, csak annyira, mint minden gondolkodó felnőtt ember, aki felelős a felnövekvő nemzedékért.
Pár kérdés: - Ha a kormány munkahelyeket teremt, miért zár be üzleteket, miért lehetetlenít el kisvállalkozásokat pl. az új adó bevezetésével? Miért vett el földeket birkák alól, tett tönkre életeket? Munkahelyek mennek tönkre !
Pl. az energiaszolgáltatók - jól fizető munkahelyek, de magyar kézben közmunkások gyűjtőhelye lesz, mint minden állami vállalat. Csak az állami vezető keres jól !
Mi Magyarország érdeke? Egyszer a Világlátó megkérdezte, akartam írni, de akkor nem értem rá, aztán már nem találtam, hol olvastam tőle.
Ez lenne a mi érdekünk? Össze kellene veszni nekünk az USA-val, az Eu-val, az összes Eu tagországával, mindenkivel? Majd a Putyin megvéd? Hát, igen, ő megvédi a sajátjait is mennyire.
Magyarország jövője minden téren rossz irányba halad. Újratervezés szükséges :)
Grafix69
@Miklós Julianna: Látod látod én majom vagyok , de tudhatnád ,hogy amit írogatsz azok akkora baromságok ,hogy még a negró cukor is világít a szádba. Mellesleg én családostul költöztem el és képzeld semmilyen támogatást nem tudtam igénybe venni nem csak most de régebben sem . A feleségem és én is dolgoztunk és táppénzen nem voltam talán 20 éve. Gyakran reggel 5 től este 21 óráig is dolgoztam és mégsem harácsoltam semmit össze pedig nem vagyok sem alkoholista sem léhonda stb. A mesébe kapnak támogatást meg a politikusok akik albérletben laknak aztán sokszor nem is kényszerülnének erre. Szerintem reklámozd meg ,hogy aki a munkája miatt kénytelen elköltözni az 150 ezer forintot is igénybe vehet , szerintem kezd Ócsán , mert szegények ezt nem is tudják. Az írásod is téged minősít . Tudod lehet ,hogy én egy majom vagyok viszont ne feledd nekem nincs frakkom és frakkban a majom csak majom marad.
1magyar
A magyar nép megutálta a fideszt a pazarlásai miatt,magas fizetéseik, egyéb harácsolásaik miatt, mert közben meg a népet nyúzta.Ezt mindenki észre vehette a bőrén. Nincs olyan társadalmi réteg akitől a fidesz kormány el ne vett volna kivéve a saját vezetőket, haverokat.
Hiába tesz egy-két nemzeti érdekű dolgot eltörpül mellette.
verőce21
@JAJMÁR: (10:52) Még szerencse, hogy az "Újratervezés szükséges :)" -t mosolygósra vetted, mert Te sem hiszel benne.
Vannak észrevételeim, de lehet, hogy pár napig most nem válaszolok. Üdv.
Szimba
@Miklós Julianna: november 17., 19:55 írásodat baromság terén lehetetlen überelni.
Grafix69
Segítsen már valaki Júlia nem kar a földön járni:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kovacs zoltan
Egyeneskifli. A vagdalkózó, alpári stilusod nagyon felháboritó vagy, az az ember tipus aki ha egyszer valakinek elhitte, hogy a tej fekete akkor azért ölni képes , azt sem értem miért reagál rád valaki , nagy hibát követ el mert ilyen emberekkel nem lehet vitatkozni. Van egy ilyen rokonom érvelni nem igazán tud, csak agressziv hangvételt megütni, gyakori a -"de hidd el nekem" szófordulat, a -"de én akkor is tudom" stb.
Az ilyen emberrel nem lehet vitatkozni!!! Legyetek higgadtabbak és ne reagáljatok rá, mert az ilyennel semmi mást nem lehet tenni. És most belekezdhetsz a jelzőkbe egyenes kifli, élvezd ki !!!, én is tudnék rá jelzőt de már igy is sok karaktert pazaroltam rád, viszont szivesen vitatkozom bárkivel , aki érvelés nem jelzőkkel nyomatékosit
kovacs zoltan
Ami a sok részigazság mellett nagyon fontos tény és ne legyetek idealisták ennyire, NINCS jó vagy ROSSZ, mert ha ezen kezdünk vitatkozni nem lehet megoldás!!! Van ROSSZ, és ROSSZABB. A kormányokat mindig érdekcsoportok juttatják hatalomra (amerikában ez leginkább igy van), ez mindenutt igy van, lehet idealizálni de akkor ne népszavát olvassatok hanem lafonten-t. És ha azt nézzuk hogy hány konfliktust vállalt fel a multikkal a bankokkal, az unioval a jelenlegi kormány , akkor számomra eggyértelmü a válasz ki a kevésbé rossz!
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Vártalak már ide fidesznyik a faceről.
Miért jöttél ide?
Ott is úgy utálnak ahogy itt fognak 1-2 komment után.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kovacs zoltan
Egyeneskifli:):):):):), nem akartam többet rád reagálni , de istentelenül szánalmas vagy és csak bizonyitod folyamatosan mennyire. Szerinted kit érdekel itt hogy szeretik-e ez nem az ovoda, általában vitatkoznak mint már mondtam, nem akarom senkivel megkedveltetni magam, csak vitatkozunk!!! Te ezt viccesnek találod , hogy "fidesznyik", meg "fityeszes", most komolyan szerinted ez érdekel valakit??
Ha ovodas vagy elfogadom ,de ha felnőtt akkor:):):)
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Én szánalmas???
Ki nyal folyamatosan minden fórumon a fidesznek.
Magadról mit mondanál?
Talán a bértollnok troll kifejezés jó?
kovacs zoltan
egyeneskifli: -"Deutsch kiafaszmtkvezér Tomikátoktól tanultam és L.Simon végbélkúprágówcpapír Lászlótól"- És erre büszke vagy???, pedig én azt hittem a SZanyi volt a mentorod.
Yoda69
Alakul a dolog. A nepharag fogja a zsirtahot letaszitani a tronrol.
kovacs zoltan
egyeneskifli:megszegem a saját fogadalmam, de annyira :):):) Nekem nem fizetnek, de neked sem :):):):), vagy nagyon rossz helyre teszik a pénzüket.
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Nem vagyok rád kíváncsi.
Adóforintjainkból ilyen trollokat fizetnek az egészségügy haldoklik.
JAJMÁR
@kovacs zoltan:
Egész jó önismereted van:
17:38 "Az ilyen emberrel nem lehet vitatkozni!!! Legyetek higgadtabbak és ne reagáljatok rá, mert az ilyennel semmi mást nem lehet tenni"
kovacs zoltan
Horizont: Ugy gondolom ki kell állni mert az érdekcsoportok oriási befolyással birnak és ez nem megy konfliktus nélkül, de minek is magyarázok, mikor a malac trágyával jösz , kérdezel de a válasz már nem érdekel mert meg van a sajátod a malactrágya, beszélgess inkább egyenes kiflivel, de ne vitatkozzatok mert ti bztos megölnétek egymást mert egyforma a stilusotok!!!
kovacs zoltan
JAJMÁR: Teljesen igazad van ,, én sem birtam :):):)
kovacs zoltan
egyeneskifli: Persze fizetnek, azért fizetnek, hogy az ilyen okos, mesteri logikával, és fantasztikusan érvelő emberektől mint te megvédjem a fideszt :):):):):)
kovacs zoltan
egyeneskifli: ezután mi jön, ujabb vádaskodás vagy fenyegetni fogsz?
kovacs zoltan
egyeneskifli: -"Adóforintjainkból ilyen trollokat fizetnek az egészségügy haldoklik."

Ezzel zársz??? ez már fejlődés, na nem érvelésben , hanem befolyásolásban, eddig szidtál, vádaskodtál alpári módon érvek nélkül a végén pedig eljátszod az aggodó polgárt, mintha az egészségügy most lenne csak bajba 10 éve minden tökéletesen müködött, te pedig már erőt vesztve csak aggodsz utolsó erődből, egy HŐS vagy!!!
Szimba
@rugacs: Az adózás lényegét értem: hu.wikipedia.org/wiki/Ad%C3%B3
Csak az a baj, hogy sok mindent nem adónak hív a fidesz, hanem pl. termékdíjnak - jövőre bővül bizonyos vegyi (szappanok, mosó-és tisztítókészítmények, borotválkozás előtti, borotválkozó vagy borotválkozás utáni készítmények, dezodorok, fürdőhöz való készítmények, szőrtelenítők és máshol nem említett illatszerek, szépség- vagy testápoló szerek, légfrissítők, súrolókrémek és –porok, szépség- vagy testápoló készítmények, valamint hajápoló szerek ) műanyag termékekkel, valamint az irodai papírral -
pl. élelmiszerlánc-felügyeleti díjnak, melynek emelésével jövöre már 33 százalék lesz az élelmiszerek áfája az üzletek nagy részében.
Közmunka: Nehogy már bárkit meggyőzzél, hogy az erőltett közmunka a lehető legjobb a munkanélküliek számára! És az ország számára! 47000 ft-ért, csak a munkanélküli statisztika kozmetikázásáért, nem beszélve arról, hogy idény jellgű.
Szónoklás: Írtam már valahol, hogy bár Antallnak még szobra is van, de az ő ideje alatt adták el a legtöbb gyárat, üzemet amiből az akkori csókosoknak - nem mszp, nem kommunista - volt haszna és gazdagodtak meg belőle. Ebben egyetértünk, bár visszakérdezek: Miért nem szónokoltál, mikor ez történt?
kovacs zoltan
Szimba: Biztos vannak árnyoldalai is a közmunkának , mintahogy semmi nem fehér vagy fekete, én azért örülök, hogy sok olyan ember is le van kötve akik egyébként az utcán a szotyolát köpködve várnák, hogy elmenj hazulról, vagy az idős szüleid kifosztásán törnék a fejüket, mert munka sok esetben van csak keveset fizet és nehéz (vagyis S.ar), és én is csináltam ilyet és arra törekedtem, hogy legyen jobb de csináltam!
Meghát sok olyan is van aki dolgozna de csak középvezetői bérezésért, persze olvasni sem tud.
Grafix69
@kovacs zoltan: Te nem Sandokán vagy véletlenül mert ez a középvezető nekem bROMI ISMERŐS biztos valami fideszes hittérítő vagy lehet ha nem írok azonnal kifejted itt ,hogy mennyit dolgoztál és most egy felső vezető vagy valami csodálatos Amerikai Magyar szabadalom tulajdonosa és az emberek nálad faszán megvannak fizetve. Nem lepődnék meg ezen sem::::::::::::))))))))))))))9
kovacs zoltan
Nem vagyok felsővezető és szandokán sem. A mgam utját járom csak azt mondtam hogy nem csak a kormányra kell várni hogy megoldjon mindent és mást hibáztatni, csak az, hogy csinálni kell ami van és törekedni a jobbra! De miért is magyarázkodom megint mikor te is ezzel a gunyoros vádaskodással jösz-"fideszes hittéritő"-
Ennyire tellik csak?
Szimba
@kovacs zoltan: A közmunkás státusz „lefelé húzó spirál”, ami megnehezíti az egyéb álláskeresést, már csak azért is, mert a közmunkák többsége képzettséget nem igénylő fizikai munka, ami semmilyen módon nem növeli a foglalkoztatási esélyeket. www.atv.hu/belfold/20140921-jobbagysors-a-kozmunka-bebetonozza-a-nyomort
lajospapa
Ki kellene bővíteni a közmunkát. Próbából egy hónapra mindenkire kiterjedően, kötelezően. 18-tól 62 éves korig. Teljes lenne a foglalkoztatás, a kapott jövedelem meg keresletet generálna. A világ meg csodájára járna Unortodoxiának.
Szimba
@kovacs zoltan: "hogy nem csak a kormányra kell várni hogy megoldjon mindent" - miért ki a felelős pl. a munkanélküliségért? Kinek kell szerinted egy nép jólétéről gondoskodnia? Tán csak nem a kormányának? "csinálni kell ami van és törekedni a jobbra" - na erre épít a fidesz és orbán, mint te megalkuvó, meghunyászkodó jó magyar embere orbánnak. Csinálni ami van? Mi van? Törekedni a jobbra? Közmunkásként, éhezőként, hajléktalanként, akiket a fidesz tett ilyenné, hogy tud törekedni a jobbra? Közmunkásnak a gyereke is közmunkás lesz.
A gimnáziumok férőhelyének csökkentését javasoló és azt pártoló fideszes gyereke gimnáziumot végzett , végez. Ne legyél jól képzett, még tán átlátsz a fidesz szitán.
szandokan
@kovacs zoltan: Mielőtt valakinek írnál, nyomjál rá a válasz gombra, mert enélkül nem biztos, hogy értesül arról, hogy reagáltál neki.
szandokan
@Grafix69: Téves. Szandokan csak egy van itt. Kovács Zoltán valaki más, érdekes, hogy a nagy eszeddel ezt nem látod.
szandokan
@egyeneskifli: Te csak ne akard nekem megmondani, melyik portálon kommenteljek, főleg ne egy demokráciában. Habár ha most itt diktatúra lenne, akkor te lennél az, aki nem írhatnál.
Grafix69
@szandokan: Rendben elhiszem igazából csak viccből írtam .
JAJMÁR
@kovacs zoltan: 18:23 Nem csodálom, hogy még saját magaddal se bírsz:)
tivoli
@Ludas Matyi: Mintha nem lett volna egyetlen uniós zászló sem. És igen, ilyen egy kulturált megmozdulás.
szandokan
@Horizont: @Grafix69: Nekem is lehetnek rajongóim, miért olyan elképzelhetetlen ez? :-))
Grafix69
@szandokan: Oké értem én és tényleg lehet ,semmi kifogásom ellened , de ha valami a szívemen az a számon , és ha eltúlzom vagy alpári lennék tudok elnézést kérni , hirtelen haragú vagyok bizonyos dolgokba de ha azt érzem igazságtalan vagyok akkor simán elismerem ezt , te is tudod most már rólam gondolom.
szandokan
@Grafix69: Semmi gond. Én is esem túlzásokba olykor. Most kíváncsian figyelem, mi igaz ebből a kiskereskedelmi törvényből.
kovacs zoltan
@Szimba: az mszp idején sem volt jobb mint most, erről elfeledkeztek , és elvárnátok hogy a fidesz rip-rop megoldjon minden problémát. Sosem állitottam, hogy a jelenlegi kormány a jó, csak azt, hogy a jobb. Nem vagyok idealista nem hiszek abban, hogy lenne a világon egy politikus, vagy politikai csopotosulás, ahol ne érvényesülnének önérdekek, személyes ambiciok, vagy támgatói csoportok érdekérvényesitése. Aki ebben hisz azzal nincs min vitatkoznom.
A fidesz a rosszak közül a kevésbé rosz alternativa szerintem, de ti ugy csináltok mintha előttük minden flottul ment volna , és amióta ők vannak nem müködik semmi, szerintem nincs igy. Olyakot irtok le itt az uniorol , amerikárol, mint ha ők lennének magyarország megmentői, elárulom a történelem sem erről szól, és a jelen sem. Senki nem baráti gesztusból van kapcsolatban magyarországgal, csupán érdekből, haszonból, és ha ti ezt nem fogjátok fel nagyon naivak vagytok.
A munkanélküliséggel kapcsolatban, nem tudom neked milyen tapasztalatod van , de kérdezz meg vállalkozókat vállalatokat, hogy ennek ellenére sok esetben nehéz munkaerőt találni, ez van.
egyeneskifli
@Horizont: A fidesz összetartások és a közös agy mosások eredménye.
A hasonlóságuk nem a véletlen műve.
Pl, én azért nem érvelek egyik narancshuszárnak sem,mert ha igazságot olvasnak könnyedén átsiklanak felette s mosóporozott agyuk be van állva arra amit mond a vezérkaruk,nekik azt kell darálni.
kovacs zoltan
@JAJMÁR: Hogy te mennyire szellemes vagy, most biztos büszke vagy magadra:):):):):)
kovacs zoltan
@egyeneskifli: Nem érvelsz te senkinek, csak gunyoros jelzőket használsz, agyonismétled a szar szóvicceiteket, lehurrogod a másikat. Neked nincsenek érveid, csak ennyit tudsz, ennyire telik tőled!
JAJMÁR
@kovacs zoltan: 17:44 Köszi Ent Eróka :) Igen, eléggé büszke vagy magamra :)
kovacs zoltan
Ha megy az olvasás, akkor kikövetkeztethetted, hogy csak annyit mondtam, hogy az mszp-nél jobb alternativa, ti viszont ugy csináltok mitha most ébredtetek volna csipkerózsika álmotokból, és -"hoppá ez nem montecarlo"-, -" a fidesz elcseszett mindent"-, mert itt ugye eddig minden tökéletesen müködött.
De már megadtad a kérdésedre a választ, tehát nem tőlem vártad. Ti igy vitatkoztok, és engem elvtársazol:):):)
kovacs zoltan
Velük rúgja össze a port a kormány: mit művelnek nálunk az amerikaiak és a norvégok?
A privátbankár.hu megjelent cikk amiben leirja milyen sok norvég és amerikai cég van M.O.-on, aztán egy filmszövegMit adtak nekünk a rómaiak?
(Részlet a Brian élete c. filmből)

Reg: Elvették mindenünket a nyomorultak, kiszipolyoztak minket. És nem csak minket, apáinkat is. És apáink apáit is.
Loretta: És apáink apáinak apáit is.
Reg: Igen.
Loretta: És apáink apáinak apáinak az apáit is. És...
Reg: Jól van, Stan, ne lovalld bele magad. És mit adtak nekünk mindezért cserébe?
Xerxes: Vízvezetéket.
Reg: Mit?
Xerxes: Vízvezetéket.
Reg: Ó, igen, igen. Azt ők adták, igen. Ez igaz.
3. katona: És a csatornázást.
Loretta: Ó, igen, a csatornázást. Ne feledd, hogy milyen volt a város előtte!
Reg: Jól van, elfogadom a vízvezetéket meg a csatornát. Ezt a két dolgot ők csinálták.
Matthias: És az utakat.
Reg: Persze, nyilvánvalóan az utakat. Ez nem is vita tárgya, ugyebár. De eltekintve az utaktól, a vízvezetéktől, a csatornáktól...
Katona: Öntözés.
Xerxes: Gyógyászat.
2. katona: Oktatás.
Reg: Jó, jó, elég volt. Elég.
1. katona: És a bor.
Francis: Igen, igen, az tényleg nagyon hiányozna, Reg, ha a rómaiak elmennének. A bor.
Katona: Népfürdők.
Loretta: És, hogy jó a közbiztonság az utcákon este is, Reg.
Francis: Nagyon jól tudják, hogy kell rendet tartani. Lássuk be, csak ők képesek rá egy ilyen helyen, mint ez.
Reg: Jól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezetékhálózattól... mit tettek a rómaiak értünk?
Xerxes: Békét hoztak...
Reg: Ó, békét... Demagóg!

Az lenne a kérdésem ez sem hazaárulás vagy, önirónia mert én nem érzem magam semmivel rosszabnak , vagy muveletlenebnek egy norvégtól, főleg nem egy amerikaitól, de itt igen csak azt sugallja a cikk ha amerika meg norvégia nem lenne akkor a magyar ember még a nyers hust rágná. Mi van itt. Őszintén kérem ha félreértelmeztem a cikket segitsetek!!!
kovacs zoltan
@Horizont: Akkor meg kérlek segits értelmezni egy cikket amit az elv-társaid irtak! SZivesen mögé állsz-e?
kovacs zoltan
@Horizont: Azt szerettem volna tudni, hogy-hogy lehet még másképp értékelni ezt a cikket, de nem tőled , mert ugy látom neked mindegy, hogy a fejedre s..rnak, csak JÓ SEGGBŐL jöjjön!!! Elnézést kérek minden jóérzésütől a stilusom miatt???
kovacs zoltan
@Horizont: Engem zavar , de téged ezek szerint nem! Ezt épp most mondtad, hogy nem érdekel a cikkben a Brian élete , pedig szerintem ezzel pont leszartak minden magyart.
kovacs zoltan
Megkérem a kedves forumozókat, hogy pártszimpátiától függetlenül értelmezzék a cikket!!!
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kovacs zoltan
@egyeneskifli: Tőled nem is vártam mást:):)
És ennél többre nem is vagy képes!!!
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Szerinted kit érdekel Szanyi?
Nem vagyok MSzP-s.
Szegénykém már megint kapufát lőttél?
Na próbáld ezt meg újra.
kovacs zoltan
@egyeneskifli: Áruld már el most hogy jön ide a szanyi, bedrogoztad magad???
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Narancsködös figyu én pont leszarom az összes trollkodásod s a többieket is erre buzdítom.
Csak megunod s elhúzol innen a kedven médiáid valamelyik honlapjára s remélem Julcsát,Szandit,s a többi fidesznyiket is kézen fogod és viszed magaddal.
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Hány éves vagy,hogy a szenilitás tünetei mutatkoznak rajtad?
Olvasd már el mire válaszoltam!

" kovacs zoltan
egyeneskifli: -"Deutsch kiafaszmtkvezér Tomikátoktól tanultam és L.Simon végbélkúprágówcpapír Lászlótól"- És erre büszke vagy???, pedig én azt hittem a SZanyi volt a mentorod.
Tetszik1 Válasz erre Jelentem tegnap, 18:11"
kovacs zoltan
@egyeneskifli: miért terelsz??? A belinkelt cikkről volt most szó!!!
privatbankar.hu/kkv/akikkel-osszerugja-a-port-a-kormany-mit-koszonhetunk-az-amerikaiaknak-es-a-norvegoknak-274959
EZT KÉREM ÉRTELMEZNI A KEDVES FORUMOZÓKAT, vagy csak engem sért?
szandokan
@egyeneskifli: Állítsd magad takarékra, mert meggörbül hamarosan az az egyenes kifli! Mit képzelsz te magadról, hogy elküldesz mindenkit a fenébe, aki nem a te trágár baromságaidat kedveli? Komolyan mondom, szeretném látni azt, hogy vajon mit csináltál eddig az életed során, hogy így hőbörögsz. Szerintem menjél majd tüntetni, ha megint lesz, és lépj fel szónoknak is, annyi eszed neked is lehet gondolom, mint aki elküldte a kormányt a picsába.
Knapp75
@kovacs zoltan: Mit kell ezen értelmezni? Világos magyar mondatokkal megírt, számokkal alátámasztott cikk.
Mindenki olyan következtetést von le belőle, amilyet szeretne. Nem feltétlenül helyeset persze. ;)
Te megsértődtél rajta?! Hát igen, a rezsicsökkentésről szívesebben olvas az ember.
kovacs zoltan
@Knapp75: akkor számodra ennyi a cikk mondanivalója, nem sért?
Mert szerintem ennek a cikknek semmi köze sem a baloldalhoz sem a jobbhoz, sem pártálláshoz, ez minden magyar embert sért!!
Knapp75
@kovacs zoltan: Ha téged az igazság sért, az nekem nem kellemetlen...
Mondhatni a magánügyed, hogy megsértődsz rajta.
Ha a cikk állításait tudod vitatni, akkor tedd azt, ha nem megy, akkor marad a durcizás vagy annak az elismerése, hogy igazak a leírtak.
kovacs zoltan
@Knapp75: direkt csinálod vagy ennyire nem érted, a brian élete párhuzam zavar!!!
szandokan
@kovacs zoltan: Szerinted mit kellene szólnom hozzá annak fényében, hogy mi is egy amerikai-magyar vegyesvállalat vagyunk, ami valahogy úgy jött létre, hogy én voltam az ész, az amerikai meg a tőke. Szükség van a külföldi tőkére, mert hiába egy korszakalkotó ötlet, ha a pénzforrás hiányzik. A nyugati tőkésnek pedig van ahhoz érzéke, hogy mibe érdemes milliárdokat fektetni.
kovacs zoltan
@szandokan: Azt hogy el megy a k..va anyjába a cikk irója, szerintem a magyar van annyira okos, ügyes mint az amerikai, és ha az amerikai emberekben is ennyi lojalitás és tisztelet lenne a saját népe iránt mint a cikk irójának akkor a seggben sem lennének.Annak ehhez semmi köze, hogy a céged amerikai tőkéből fejlődött.
Knapp75
@kovacs zoltan: Népeket nem kell tisztelni, nincs is miért. Vannak ügyes, okos magyarok és vannak nem ügyes, nem ügyes magyarok. Ugyanígy az amcsiknál is nagy a szórás.
Ha meg azokat a dolgokat képes vagy magadra venni és a magadénak tartani, amire tényleg büszkén azt mondhatjuk, hogy EZ MAGYAR, akkor vedd a nyakadba a vétkeinket és a silányságunkat is. :)
De az egész csak általánosításhoz vezet, ami a gondolkodás halála.
egyeneskifli
@szandokan: Neked mi közöd hozzá,hogy én mit csináltam???
Jaaa vagy csak az az igaz ember aki nyal veled együtt s veri a nyálát dicsekedve,hogy nézzétek fényes a segg s megfizettek érte?
A becsületes bérből és fizetésből élő ember az olyan snassz?
szandokan
@egyeneskifli: Nem, számomra a becsületesen dolgozó ember sokat ér, meg is vannak fizetve, de az ilyen hozzád hasonló trágárkodókkal nem tudok azonosulni.
szandokan
@kovacs zoltan: Ez természetes, a magyar emberek nagyon okosak, és ha ezt a tőke is meglátja, akkor minden sínen van. Ahhoz, hogy munkahelyek teremtődjenek, kell a tőke, meg a zsenialitás, csak ezt a 8 általánost végzett emberek soha nem fogják megérteni. Szerintük a munkahelyek teremtése csettintésre és varázsszóra kellene, hogy kialakuljanak.
szandokan
@Horizont: Nem emlékszem, hogy bármikor is eltűnt volna egy hozzászólásod is, pedig ha valaki itt szereti a káromkodást, gyalázkodást, szitkozódást, az te vagy. Én ezzel úgy vagyok, hogy amíg nem engem érint, nem zavar.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tivoli
@szandokan: Már elnézést a kérdésért: Te miért állsz szóba minden klónnal?
Nem tudom elképzelni, hogy az alkalmazottaid között megtűrnéd az ilyen IQ bajnokokat, mint amilyenek itt egymás szavába vágva osszák a nem létező észt.
Zsuga
Ennyi hozzászólást időhiány miatt sajnos nem tudok végig olvasni, enélkül írnám meg saját véleményemet a tüntetésről. Nagyon jó érzés végre látni, hogy nem csak itthon, hanem a Föld minden táján megmozdultak a magyarok, akik egyes baromarcú hazaáruló véleménye ellenére még csak véletlenül sem a hazát árulók.
Sajnos nem minden szónok beszéde nyerte el igazán tetszésemet, amivel úgy láttam, nem is voltam egyedül. Sokaknak nem tetszett az elmúlt 25 évezés. Ezek az emberek többségükben Orbánék ellen tüntettek és többnyire nem a Jobbik vagy egy még meg sem alakult párt mellett. Hiába kérték, hogy ne legyenek ellenzéki pártfeliratok, ezeknek az embereknek nagy része szimpatizál valamelyik ellenzékivel, akár tetszik, akár nem. Egyébként is kár lenne összemosni az előző kormány bűneit a mostaniéval, mert a jelenlegi jócskán túllépte már mindegyikét, kb. a 60-as évekig visszamenőleg. Ahhoz, hogy egy kormányt elzavarjanak a p...ba, jelölt is kellene, aki a helyére lép, és pártfüggetlenként még tudtommal eddig senki nem jelezte ebbéli szándékát. Ha pedig jól meggondoljuk, egy teljesen új, friss párt alakulása sem jelent garanciát a tökéletes kormányzásra, különösen ha az csak jó dumájú, (egyelőre) vagyontalan tagsággal indul. Pontosak az ilyenek miatt szívunk most is! Azt kellene végre már megérteni az ellenzéki pártoknak és kormányt leváltani akaróknak, hogy ha nem fognak össze egy meghatározott cél és személy mellett a rezsim váltás érdekében, akkor kevés az esély kirúgni ezeket.
kovacs zoltan
@Knapp75: szivesen elmagyaráznám neked, mi az hogy lojalitás, és miért fontos lojálisnak lenni a nemzetedhez (mint az amerikaiak nagyon jó példa erre), de látom hogy feleslegesen pazarolnám a karaktereket, aki ilyet ir az nem magyar!!!
Az ilyenek miatt nincs összetartás erős nemzet min te
Szimba
@kovacs zoltan: "A munkanélküliséggel kapcsolatban, nem tudom neked milyen tapasztalatod van , de kérdezz meg vállalkozókat vállalatokat, hogy ennek ellenére sok esetben nehéz munkaerőt találni, ez van. " - tapasztalatom: legtöbb esetben ott állnak a tömegek a kapukban, munkért.
A többi rizsádat hagyjuk, fidesz vallás az fidesz vallás. Csak hisz és nem érti, nem látja, mert nem akarja.
kovacs zoltan
@Szimba: Igazad van szimba, ebbe nem kellett volna bele mennem , mert lehet nagyobb igazságod van benne, mint nekem, viszont az mszp alatt sem volt több munka, tehát nem hiszem hogy a fideszt kellene hibáztatni , érte, viszont abban is biztos vagyok , hogy nagyon sok mindenért lehet!!! Amivel nem értek eggyet az az, hogy (és nincs itt senkinek üldözési mániája) ekkora külföldi médiatámogatottság mellett, szervezett tüntetésekkel mentek neki a kormánynak és emügé sokan odaálnak. Ugyanis a külföld leszarja, hogy te boldolgulsz vagy nem az orbán diktátor e vagy sem amig nekik megfelelő döntéseket hoznak, ezt nyugodtan elhiheted. Rendbe van a tüntetéssorozat, de amikor gyurcsány reggeltől estig bevallottan hazudott akkor ez miért nem igy történt, amikor levették a 13 havit, miért nem volt ez, amikor bokros csomag volt miért nem igy cselekedtetek??? Megmondom? Azért , mert akkor a nyugat pont leszarta az ő érdekei nem sérültek nem cikkezett a külföldi média , dörmögtetek otthon az orrotok alatt, és el volt intézve.
Igy van ez a szomszédban is megdöntötték a kormányt mert korrupt, és jogos volt, és igaz, de a helyébe került kormány legalább annyira korrupt, de ez már nem zavarja a nyugatot, nincs is egy árva tüntetés sem, pedig olyan mértékben rossz irányba változott minden hogy ha a majdannak aktualitása volt akkor most minimum polgárháborunak kellene . Az árak a kétszeresére nőttek (tulzás nélkül), a pénz vásárlóértéke pedig termékcsoporttól függően 50-110 százalék között csökkent. Az emberek még sem tüntetnek, szerinted mindenki elégedett???
Hogy hány ország belső feszültségeinek szitásában van benne amerika (inkább amerikai érdekcsoportok), csak nézd rendszeresen a hireket, és ha van eszed akkor leesik.
Sok ellenzéki politikus személye ambicióból meg is lovagolja ezt, és kapva kap az alkalmon, olyak akikak a zavarosban halászást anyatejjel szivták, és ha ilyenkor valaki azt mondja rájuk, hogy hazaárulók, akkor teljesen jogosnak tartom.
Mégegyszer...
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyeneskifli
A helyes címzés így szól,@szandokan: @kovacs zoltan: és a többi fidesznyik!
Nektek az nem tetszik,hogy nem tudjátok eladni a panírozott szart nekünk rántott húsnak.
Ugyanis gondolkodunk és érezzük a szarszagot ami dumátokból árad.
egyeneskifli
@Szimba:
Szimba!
Nyilvánosan is bocsánatot kérek tőled,hogy fidesznyiknek tituláltalak.:
kovacs zoltan
@egyeneskifli: A 80 százalékát a megszólalásaidnak a szidás, érvek nélküli rágalmazás trágárság, gunyoros jelzők teszik ki.
Most lesüllyedek a szintedre, hogy te is megértsd:
- pont leszarja mindenki a szaros agressziv, "leszarok mindenkit" bejegyzéseidet, nyugodtan mehetsz tüntetni és bebaszva artikulálatnalul önkivületi álapotban orditan, a sorosfélék tapsikolnak örömükbe , mert az ilyen barmoknak mint te még fizetni sem kell!!!
egyeneskifli
Pont leszarom a te véleményedet úgy ahogy elvtársad szandi véleményét is.
Milyen érzés?
kovacs zoltan
Erről beszélek:):) nem hazudtolod meg magad:):)
Szimba
@kovacs zoltan: ", viszont az mszp alatt sem volt több munka" - támaszd alá adatokkal.
"ekkora külföldi médiatámogatottság mellett, szervezett tüntetésekkel mentek neki a kormánynak és emügé sokan odaálnak"
mondjad már,
melyik külföldi média támogatta
pl. az internetadó elleni tüntetést?
melyik külföldi média támogatta
pl. A Liga Szakszervezetek szervezésében mintegy 500-an tüntettek a munkavállalói jogokat érintő érdemi társadalmi párbeszédért pénteken Budapesten a Kossuth tér szomszédságában, az Alkotmány utcában. - tüntetését
melyik külföldi média támogatta:
a Közfelháborodás napját.
És mondd meg, ki támogatja a CÖF vonulásait.
"amikor gyurcsány reggeltől estig bevallottan hazudott" Haggyá már, a te fidesz kormányod, reggeltől reggelig ezt teszi. Ha nem veszed észre, nagy a baj nálad.
Hogy Gyurcsány mit vett el? Annak sokszorosát most ez a korrupt, az emberek ellen, saját zsebére dolgozó kormány.
Célja:
az emberek elszegényítése, tudatlanságba döntése. Az emberek függőségbe taszítása. És nem az emberek jóléte, csak a sajátja.
Grafix69
@kovacs zoltan: Mi a tököm ? Valami illem óra van , meg jaj meg cizelláltan , ja... pont úgy lopják meg az embereket szépen meg a lojalitás , meg csak finoman. Lesz itt nemsokára olyan baromi nagy finomkodás,hogy még az is elmenekül aki csak kicsit fideszes. Ilyen okostojás Kovács Zoltán , magyarázd már el miért húznak el Magyarországról az emberek, talán ilyen Schmitt Pál dolgok végett is . Meg a Mészáros malacos Lőrincz barát meg a Szargyártó is egyszerre akar két segget megülni. Meg a sok ájtatos manó KDNP Kurvára Degenerált Nemzeti Pávatáncosok gyülekezete , ja meg vasárnap ne dolgozzunk mert az Ú r is megmondta ,hogy a 7. napon pihenj meg , ja meg azt is mondta NE LOPJ. A sok semmirekellő , aztán jöhettek a Gyurcsányal mert az is gané meg a sok liberális aki turkál a szarkupacban. Na nem kell itt annyira finomkodni , lesz sokkal nagyobb harag is addig feszítik a húrt még elszakad. A Nagy Nemzeti palást mögé bujtatott dologtalan bőr nyúzó politikusok elmehet mind a ,na oda mehet.
kovacs zoltan
@Szimba: Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) , Die Welt, Süddeutsche Zeitung. Rövid a bécsi Die Presse is. Le Monde, BBC, NEW YORK TIMES, ARD német hirtelevizió, Liberation, stb, stb,stb És még komolyan megkérdezed???
Ha a sokszorosát veszi el Orbán akkor már legalább azt tudjuk mennyit vett el gyurcsány legalább is te tudod, és ez nem is zavart akkor, vagy akkor is fel voltál háborodva, nem hiszem!!
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Ti leszarjátok a baloldaliak és a nem Orbán imádók véleményét.
Én s most csak magam nevében beszélek minden fidesznyik véleményét leszarom. Pont úgy ahogy királyod s udvartartása és a szavazói teszik az ellenzéki véleményekkel.
Grafix69
@kovacs zoltan: Na Gyurcsány , má vártam a kérdés ki lopott többet? Na 3000 milliárd az elég sok nem ? És eközben úgy csináltak mint Gyurcsány , semmit. Az adó jóváírást pl tőlem is elvették , 120000 ft ot aztán átvitt értelembe oda adták a Lőrincz barátnak meg ilyen Schmitt ( még a neve is gyanús 4 mással hangzó egymás után) Pali bácsiknak meg olyanoknak akik 500000 kerestek havonta ?
egyeneskifli
@Grafix69: 4 és fél évbe ezek vannak uralmon s még mindig Gyurcsányoznak.
Ez a fidesznyik népbetegség Gyurcsányfóbia :D
Jobban félnek tőle mint ördög a tömjénfüsttől.
Csak azt felejti el a sok fidesz szekta tag,hogy 1 negyedével éri kevesebbet a pénzünk mint 2010-ben.
Amikor átvették a hatalmat ezek akkor kiállt először Szájtáti s közölte,hogy romokban az ország a forint elkezdett esni,aztán kiállt Kósa ismételte Szájtáti szavait s a forint máig nem tért magához.
A sok devizás pedig elment rájuk szavazni.
Mi történt?
Átverték őket mint szart a palánkon.
Ahogy tették szavazóik nagyobb részével.
kovacs zoltan
@Grafix69: Igazad van ne finomkodjunk! Menjen a , .ecibe ez a sok szarrágó politikus, jééé. Legyünk gyarmat jééé. Egyetértek veled, de csak ha akkor is ilyen nagy pofád volt mikor a gyurcsányék loptak, és fas.t e csináltak. És magad mögé kellene nézni és megkérdezni a Bajnait, és gyurcsányt, ha ő nem soros bérenc akkor árulja már el hogy mi azok a szaktanácsok amelyek megérnek több tizmillát sorosnak. Meg hallgasd már meg oldalról a gyurcsány veziiired beszédeit, hogy a tartalom ott mélyen alá van rendelve a szónoklattanak, a befolyásolásnak. Igaz csak a nyugdijas nénik hallgatják akiket egy kis programmal és kedves szóval, utaztatással bárhová ellehet csábitani.
És , hogy miért nem tudnak egy picit sem jól szerepelni, ki.aszott egyszerüen azért , mert már a ki.aszott husosfazék gondolatára is tépik egymást, mint azok a kibeba.zott éhes hiénák a dög körül, pont ezért, vagy most is tul finom voltam???
Grafix69
@kovacs zoltan: Te gyarmat hát a saját országodban is lehetsz rabszolga.
JAJMÁR
@kovacs zoltan: 19:11 Annyi hasznod mindenképpen van, és a javadra írandó, hogy előtérben tartod ezt a témát a tüntetésről és remélem, hogy követi majd a többi !

"Mindenkit elzavart a picsába a megtelt Kossuth tér" ! Mindenkit !
miazavalami
@kovacs zoltan: A nemi életed otthon éld ki!
silber13
@kovacs zoltan: Rossz hírem van számodra! A bunkóságodat sajna nem tudják orvosoni! Megmaradsz annak!
kovacs zoltan
@egyeneskifli: Szeretném mindenki nevében megköszönni, a tartalmas, mély gondolatokkal töltött ffffantasztikus megnyilvánulásaidat, melyek épitőek és ezt a silány forumot megtöltik tartalommal.
Egyszerüen mély alázat neked, külön kiemelve szókincsed, a leszarom, a szar fantasztikus, és sosem elég alkalmazását!!!
Gratula:):):):): És bocsáss meg másoknak a finomkodó stilusáért, hogy szr, és leszatom nélkül is tudnak kommunikálni, tudom, SZENTSÉGTÖRÉS:)):)):):)
egyeneskifli
@miazavalami: Szia!Lehet,hogy ez valami perverzió nála.Ne bántsd,ha már itt nem tudja ki élni magát akkor hova menjen ahonnan még nem utálták ki?
miazavalami
@egyeneskifli: Ja? Erre látod nem gondoltam. De fogalmazhatna kicsit lájkosabban is.:-)
egyeneskifli
@kovacs zoltan: Hogy is írtad nekem???
"Ne terelj!"
Te mi a szarért terelsz?
miazavalami
@kovacs zoltan: Nabaccameg! Már budizás is itt jön rád?
kovacs zoltan
@silber13: És ugye én vagyok a bunkó!? a szemellenzőt vedd le!!!
miazavalami
@egyeneskifli: Az lehet, de vannak itten hölgyek is. :-)
kovacs zoltan
@egyeneskifli: mire nem válaszoltam? pótolom, csak jelezd!
miazavalami
@kovacs zoltan: Hahó! Nekem nem válaszoltál! He?
egyeneskifli
@miazavalami: Csak felhúztuk egy kicsit a fidesznyiket vagyis megkapartuk a kultúrmázt.S lám előugrott L.Simon végbélkúprágó László tanitványa.
kovacs zoltan
@miazavalami: @egyeneskifli: @silber13: @Grafix69: Legalább látok egy kis összfogást , igaz még inkább csak ilyen ösztönös, de mindenki nyugodjon le a .icsába az evolució megoldja, szóval csak türelem, türelem, türelem:):):):):):):):):):):)
Grafix69
@kovacs zoltan: Nagy pofám volt mert ezekre a fasisztákra szavaztam a FIDESZRE.
miazavalami
@kovacs zoltan: Hozzám szóltál? He?
Drága , kötözd fel jó magasra a gatyamadzagodat, mer' itten vannak ám más jobb oldal abajgók is rajtad kívűl. De ők értelmesen, szép okos szavakkal, nem nemi életet élve, illetve székletelve, nyögve mondják a magukét. Te ahhoz a kolomániához tartozol akik lejáratik orbániszánia vezírít... Tehát ne tedd ved itten magadat mer' a fogalmazványod büdös az erőltetett nyögésektől.
Drága ! Ha eztet az aranyos szabályot betartod akár még emberke is lehetnél.
Szép estét.
kovacs zoltan
@miazavalami: -"Nabaccameg! Már budizás is itt jön rád?"- Erre a kérdésedre kellett volna válaszolnom, vagy a nemi életem érdekel. Bocsi, de ez diszkrét info. De megnyugtatlakha megerőltetem magam le tudok süllyedni a szintedre, hogy te is megértsd!!!
miazavalami
@kovacs zoltan: Csoda mutyi , kutya füli! Nicsak nicsak ki kopog?
Osztán mit mesélnél te nekem amit én nem tudok?
kovacs zoltan
@miazavalami: egy reagálás volt az elvtársad irományára ezért sikerült ilyen szépre. Az elvtársaid Drágázd és olvass vissza, mit miért tettem.
Szimba
@kovacs zoltan: Még mindig: viszont az mszp alatt sem volt több munka" - támaszd alá adatokkal.
Az általad felsorolt médiák utólag reagáltak a tüntetésekre, nem , ők robbantották ki a tüntetéseket. Ne legyél már ennyire agymosott fideszes.
"sokszorosát veszi el Orbán akkor már legalább azt tudjuk mennyit vett el gyurcsány " - és ebből tudjuk, mennyit az orbán -belefuttottál saját hülyeségedbe.
miazavalami
@kovacs zoltan: Oh! Elnézést a szíves szavakért, úgy látszik te a farbarúgást tolerálod. De hát igaz a mondás kinek a papné kinek a pap. Vagy fordítva?
idefigyuzz árva lélek. Olvasgattam ízes soraidat, az egyik hsz-ban bactál, a másikban sz@rtál. Na erre reagáltam én.
egyeneskifli
@miazavalami: Most az következik,hogy világosítsd fel? :D
Tudod méhecskék? stb. :D
miazavalami
@egyeneskifli: :-) A méhecskék csak döngicsélnek, Micimacit kergetőznek, aranyos kis jószágocskák, ugyan kinek jutna eszükbe róluk a nemi élet?
Főleg ilyen nyögve nyelős szörnyikének...:-)
Na minnyá jön a modi!
egyeneskifli
@miazavalami: Ja és azt is mond el neki légy szíves,hogy a fiuk a lányokkal foglalkoznak!
egyeneskifli
@miazavalami: Azt nem tudom.Név alapján arra következtetek.Csak a természetesség kedvéért mondtam.
miazavalami
@egyeneskifli: Ha a név alapján következtetünk igen nagy csalódás érhet bennünket.
De úgy látom lelépet. Vajon mi baja van velem?
egyeneskifli
@miazavalami: Nem tudom.Pedig te nagyon finom voltál.Egyetlen sértő szavad nem volt.
miazavalami
@egyeneskifli: Lehet angyali lelkének még ez is sok volt.
Lehet álruhás királyleányka aki várja a lovagot fehér lovon. :-) Én + nem az vagyok...
egyeneskifli
@miazavalami: Pedig nagyon szájjal tőrt be ide néhány napja.Azt hitte,ahogy a többi fidesznyik,hogy ő lesz itt a (na majd én megmondom ennek a bandának),hogy miért jó a viktatúra.
Aztán be kellett látnia ahogy minden más fórumon tette,hogy tévedett.
miazavalami
@egyeneskifli: Hamar lefulladt a mondókája. Monnyuk nem is sok lehet neki. Sajnálom az ilyen embert, mert eleve azt feltételezte hogy én "bántani" , megalázni akarom. Pedig dehogy. De sajna magából indult ki. Úgy kell neki! :-)
Grafix69
@egyeneskifli: Én bírtam amiket írogatott mert minden sorában volt fogás , szóval szórakoztató volt.:)))
egyeneskifli
@miazavalami: Gyakrabban kellene jönnöd.
Megnézted a Köd filmet?
egyeneskifli
@Grafix69: Csak az a baj,hogy a mosóporos agyaknak hiába érvelsz.
Simán átsiklik felette.
Ez annyira jellemző a szektájukra.
miazavalami
@egyeneskifli: Most nem tudok filmezni, nem is érek rá, ráadásul bedöglött a fejhallgatóm.
szandokan
@egyeneskifli: Mert rád mi a jellemző? Képtelen vagy egy hozzászólást trágárkodás és sértegetés nélkül leírni, csak mert valószínűleg leragadtál a 8 általánosnál, és nálad sokkal műveltebb emberek sokkal jobban élnek. Nyugodj meg, ez így lenne bármelyik nyugati országban is. Nekem semmi bajom azokkal az emberekkel, akik nem értenek egyet a Fidesz politikájával, és a legtöbbel abszolút értelmesen el is tudok beszélgetni, példának itt van éppen Miazavalami. Veled képtelenség lenne egyetlen értelmes szót is váltani, mert a fejedbe berögzült, hogy aki gazdag, meg Fideszes, az csakis egy szemét lehet. Most ha történetesen én a Fidesz ellen lennék, akkor elismernéd mondjuk az eddigi munkámat, ha mondjuk látnád? Vagy neked mindegy, csak gazdag meg Fideszes ne legyen? Kicsit térj vissza a normális kerékvágásba, persze ha megy.
szandokan
@miazavalami: Én maximum úgy tudom nézni a horrorfilmeket, ha lehalkítom a tévét, és becsukom a szemem:-)) Változnak az idők, régen én is szerettem őket, de volt elég horror a családban az ikreim születésénél, azóta nem szeretem valahogy őket.
szandokan
@tivoli: Valahogy nehezen tudom szó nélkül hagyni az ilyen senkiházi egyéneket. Idejönnek, szitkozódnak, mert nem tudták befejezni az általánost sem, valahogy engem ez irritál, és nem csak magam miatt, hanem az összes tanult ember végett is.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@egyeneskifli: Látod, éppen erről beszélek. Ennyit tudsz csak mondani minden alkalommal. Veled egy értelmes beszélgetés kizárt, mert csak a gyűlölet éltet. Mindegy is, sok az ilyen ember sajnos.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@egyeneskifli: Rendben, én meg téged.Lehet, ez volt az utolsó társalgásunk...
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@egyeneskifli: Van egy nagyon jó barátom, problémás esetekkel foglalkozik, ha gondolod, szívesen szólok neki, hogy segítségre lenne szükséged:-) Mondjuk nem dolgozik olcsón, de nem is azért tanult meg szerzett 4 diplomát.
egyeneskifli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
annyitisér
@kovacs zoltan: @szandokan: @egyeneskifli: Nem volt semmi titeket itt olvasni, nem vagytok semmik. Kovács Zoltán, szerintem te kissé rosszul látod a dolgokat, mert a Fidesz kezd átláthatatlan káoszt szervezni maga körül, már azt sem tudják sokszor, mit is csinálnak. Szandokan, veled már voltak eszmecseréim, nálad értem, miért is a Fideszt pártolod, azt is tudom, hogy nem azért, mert annyira egyetértenél velük, hanem mert annak idején a szocializmust nagyon megutáltad a Kádár rendszerben, és ettől nem tudsz szabadulni. idd el, a mostaniak is arra tartanak, de nem kívánom neked, hogy megtapasztald egyszer. Egyeneskifli, te miért vagy ennyire modortalan, trágár, akivel nem lehet abszolút társalogni? Még ha igazad is van olykor, ez akkor is visszataszító viselkedés, ha tetszik neked, ha nem. Eddig is volt több párt, eddig sem szavazott egységesen mindenki, most ezért tényleg ennyire utálni kell a másik embert? Szerintem béküljetek ki, mert Orbán éppen ezt akarja elérni, hogy még az értelmes emberek is egymásnak essenek pártszimpátia végett.
szandokan
@annyitisér: Miből gondolod, hogy nem értek egyet a Fidesszel? Nem hiszem, hogy ilyet bármikor is mondtam neked. Kétségtelen, vannak dolgok, amiket én is másként csinálnék (pl. a KDNP - t elküldeném melegebb éghajlatra a legszívesebben), de alapvetően nincs velük bajom. Ha az eszeddel dolgozol, és eddig is jól kerestél, most még jobban megbecsülnek. Mi ezzel a gondod?
annyitisér
@szandokan: Az a baj, hogy állandóan magadból indulsz ki. Az rendben van, hogy te vezető vagy, nagy tudásod van, de nem lehet vezető vagy vállalkozó mindenki. A másik pedig, hogy nem fizeti meg így szinte senki a dolgozókat, mint te. Lépj ki a saját világodból néha, és meglátod, hogy az élet nem egészen úgy működik, ahogyan azt te akarod látni.
Grafix69
@szandokan: Éljen a megbonthatatlan babkonzerv. Elvtársak minek gyűlölködni mikor van kés is a világon:))))))9
szandokan
@Grafix69: Én nem akarok sem kést, sem gyűlölködést. Próbáltam értelmesen beszélni kiflivel, de mindhiába. Erőltetni meg nem akarom.
szandokan
@annyitisér: Nehezen lépek ki a saját világomból, és ha mégis, akkor sem azt látom, amit itt sokan belém akarnak verni. Nem baj, legalább nem unalmasak a társalgások:-))
miazavalami
@szandokan: Az gyermeteg dolog. Nincsen semmi élvezet benne...:-)
egyeneskifli
@annyitisér: Pont nem érdekel egyetlen fidesznyik véleménye sem.
A fidesz úgy ahogy van lejáratta a jobb oldalt.
Innentől kezdve nincs beszélni valóm a szavazóikkal sem.
Én baloldali vagyok s ahogy máig leszarják a véleményem a fidesznyikek úgy szarom le az övéket.
Ez van.
Nem tetszik?
Ne olvass.
kovacs zoltan
@miazavalami: @egyeneskifli: Ki kell ábránditsalak titeket, mert nem sértődtem, meg, sőt esélyetek sincs, megsérteni, engem, mert a sértést csak normális emberektől fogadom el, a fogyatékosok esetében elfogadom egyszerüen , hogy vannak ilyen emberek is min ti, bár bevallom azért néha szórakoztat is , tudjátok erre mondják azt, hogy nagy az isten állatkertje , sokak szerint pedig alacsony a kerités, és Ti ennek ékes példái vagytok.:):):)
Egyeneskifli, te pedig ehellyett a név hellyett válaszd a LESZAROM-ot, arról mindemki felismerne.
Miazavalami, hidd el nem szoktam ajtóstól rontani senkire, sem elsőre , sem másodikra, de aki igy indit felém mint te, az ne csodálkozzon. Te is egy buta okoskodó nulla vagy ami nem vitatkozni jön a fórumra, hanem feszültséget levezetni, bár én is nagy hibát követek el amikor irok az ilyeneknek mint te is, meg leszaromnak, mert azt hiszem észreveszitek magatokat és ha nem tudtok értelmesen, épitő jelleggel társalogni akkor nem irtok baromságokat, de az idealizmusom butaság, és a veletek valóbeszélgetés hasztalan, mert ti nem szocialisták vagytok, nem is más politikán vagytok, egyszerüen Bunkók vagytok, és csodálkoztok, hogy szar az élet, nyugodjatok meg ez számotokra sehol nem lenne másképp!
kovacs zoltan
@annyitisér: Nézd biztos vagyok benne, hogy sok esetben fél uton az igazság, még egyszer sem kardoskodtam a fidesz tökéletessége mellett!!! Amit viszont az egészről gondolok:
- a szocik egy fikarcnyit sem voltak jobbak, sőt rosszabbak voltak
- ha nem értesz eggyet nincs baj a tüntetéssel , csak azzal van baj, hogy ezt nyugati érdekcsoportok érdeksérelme miatt tegyétek , mint legutóbb ukrajnában, ahol emiatt több ezren meghaltak, a helyzet 3 szor rosszabb mint előtte, de azóta már senki nem tüntet , vajon miért.
- Nem védem a fideszt, és nem s tudnék politikusokat igaz szivvel védeni, viszont most a külföldi, és belföldi fizetett média , igaztalan, féligazságokkal és csusztatásokkal teli vádakkal minden áron meg akar dönteni egy legálisan megválasztott kormányt, egy demokratikus országban.Hogy csak egy példát mondjak a legutóbbi magyar sajtó cikkekről amikor azt sugallták, hogy Ádert csehországban tojással dobálták meg, a ploitikai hovatartozása miatt és a jelenlegi kormány miatt, amiből az volt igaz, ha megnézed az ott készült felvételeket, hogy az eseményen ott volt , tojással is dobáltak, csak nem miatta, és nem őt.
Amit viszont látok, az-az, hogy a kormány az union belul is felvállalja a konfliktusokat, és ebben sokkal kevesebb az önérdek, mint a közérdek. Ugyan is a baloldal , mindenért támad, ha a fidesz kiáll a pálinkafőzésért, akkor is , ha a harcot elveszitikaz unioval szemben akkor is ők a hiások. Ha a bankokkal pereskedik akkor a szegény bankokat védik, mert ha tönkre mennek stb. stb., de ha minden csatát nem sikerült a bankokkal szemben megnyerni megint ők a hibásak, a baloldalnak semmi felelőssége, ugye ők nem kormányoztak 8 évet. Ha valaki most rosszabbul jár mint aki végtörlesztett, nem az a jó, hogy jobban járunk mert , ha a kormány nem tesz semmit a helyzet sokkal rosszabb lenne hanem az, hogy valakik jobban jártak. És sorolhatnám!!!
SZIVESEN fogadom konstruktiv válaszodat, és szivesen érvelek álláspntod mellett, vagy ellen, amennyiben nem...
miazavalami
@kovacs zoltan: Már miért lenne az én életem szar?
m.macskosz
@Horizont: Én is épp azon filóztam, hogy volt-e már ilyen sok hsz. bármelyik cikkhez.
kovacs zoltan
@miazavalami: mert az első hozzászólásoddal támadtál, és nem vitáztál, ami azt jelenti hogy csak a saját igazad fogadod el, és aki csak a saját igazát fogadja el az a legtöbb esetben másokat hibáztat , ezért mivel áttruházza a felelősséget azzal, hogy csak más lehet a hibás, ezzel a megoldás lehetőségét is átadja másnak, mivel ha más a hibás, akkor azt csak más tudja megoldani, mert ő tehet róla, ezért nem jut előbbre.
Az agresszivitásod pedig arra enged következtetni, hogy számodra szar az élet!
Nem baj , ha nem érted, a elutóbbi megnyilvánulásaid alapján szerintem senki nem várja el tőled!
m.macskosz
@kovacs zoltan: :(
Bár a gondolatmeneted és a stílusod csapnivaló, de hidd el,
@miazavalami: tökéletesen tisztában van vele, mit akartál makogni.
Az, hogy nem sikerült, istenkém! Majd gyakorolsz! Pont, vessző, kis betű,
tőmondat, bővített mondat...
kovacs zoltan
@m.macskosz: Segitsétek is egymást, mert szükségetek is van , és lessz rá!
Grafix69
@kovacs zoltan: Na a lessz az már nem is jó:))) Lesz olyan ,hogy Magyarbajdzsán.
miazavalami
@kovacs zoltan: Az első hozzászólásomat nem is neked írtam.
Bár nem rád tartozik de azért elmondom. Boldog vagyok a magam kis világában. A gyerekeim a saját szakmájukban sikeresek, az életem szép kerek. Nem vagyok elvált, nem vagyok szegény, nem vagyok megkeseredett.
Ezzel együtt észreveszem a szomszéd néni küzdelmét, hogy jöjjön ki a kis nyugdíjából, a 3 gyerekes munkanélküli családok értelmetlen harcát a rezsivel, és az élettel.
Mellesleg nagyon rossz a jellem felismerő képességed, ha ezt a zagyvaságot hoztad össze rólam!
miazavalami
@m.macskosz: Gratula! :-) Valami díj nem jár érte?
kovacs zoltan
@miazavalami: ok, gratulálok . Akkor ezek szerint nálatok ez a szint . Igy szoktad, ha valaki nem szimpi, akkor megmondod neki , hogy otthon élje ki a nemi életét, értem én. Had kérdezzem meg, Ti valóvilágon szocializálódtok??? De egyébként nálad minden rendben, remélem mindenki olvassa és nem fog kételkedni benne, :):):)
kovacs zoltan
@m.macskosz: Még szerencse, hogy neked van stilusod, ahogy visszaolvasom a kommentjeidet, szintén tartalmas, épitő kritikákkal tüzdelt, mélyen szántó gondolatokban gazdag:):):)
miazavalami
@kovacs zoltan: Drága! Ha óhajtod elcseverészek veled irodalmi stílusban de szelngben is.
Ha akarod cseveghetünk könyvekről, filmekről, bármiről, de a valóvilágot ne kérdezd, mert azt nem szoktam nézni.
Olvastad a Katedrálist? Vagy a Kunyhót? Ha igen akkor tudod miért kérdezem, ha nem kár beszélni róla.
kovacs zoltan
@miazavalami: Ne vagyok a drágád, és nem is leszek. Otthon drágázz! Ilyeneket olvasol? Nagyon müvelt vagy, de ezt le sem kell irnod, mert szerintem mindenkinek feltünt!:):):)
miazavalami
@kovacs zoltan: Tehát nem tudod.
Akkor elmondom. Ne ítélj meg senkit, mert nagyot koppanhatsz. Itt van más jobb oldali nem kevés, de egyedül te vagy az aki velem se tud értelmesen szót érteni. Azt hiszem ez téged jellemez.
kovacs zoltan
@miazavalami: Ez jellemző rátok, egyszer sem szóltál még hozzám , és azzal inditottál, hogy-"rendbe van a nemi életed otthon?"-, és én vagyok aki nem tud szót érteni!!! Fordulj orvoshoz!
miazavalami
@kovacs zoltan: Nem teszem, mert nem vagyok beteg. A nemi életedre azért kérdeztem rá.mert minden második szavad a b@szás volt.
A felét nem értetted annak amit mondtam. Sajnálom.
kovacs zoltan
@miazavalami: Magadat sajnáld, de leginkább a környezetedet! :):):) Egy vicc vagy komolyan, de egyre idegesitőbb vicc, kerülendő, időrabló vicc!!:):)
miazavalami
@kovacs zoltan: Nekem a nemi életem rendben van. :-)
Mit sajnáljak magamon?
szandokan
@Horizont: @m.macskosz: Ebből a sok hozzászólásból elég sok szólt arról, hogy hülye fidesznyikek, meg leszarom a véleményed. Azért ezek nem túl kreatívak, vagy én látom rosszul? :-)@miazavalami:
miazavalami
@szandokan: Olvasd már el kovács zoli haverod irmányait! Majd akkor papolj nekem! Na!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.