Gyakorlatilag a nyíregyházi beruházások jelentős részét egy jól behatárolható, rendkívül szűk kör tartja kézben. Hozzávetőleg hat-nyolc ember, akik irányítják a várost is. Nevek, kapcsolatok, bizonyítékok arról, hogy a közbeszerzéseket miként manipulálják, hamisítják meg az adatokat, vagy hogy a fekete foglakoztatás és a munkavédelmi törvények be nem tartása a hatóságok hathatós segítségével történik. Nyíregyháza a korrupció melegágya.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mindzsi
Azért - talán - még nincs minden veszve, mert akadnak segítőkész emberek, de azok kizárólag a közép osztályból és az egyszerűbb emberek közül valók.
Nem tudom igaz-é, de a mai állapotokat tekintve nem kételkedem benne:
a jótékony adakozók 3/4-e egyszerű - néha szintén segítségre szoruló - kispénzű ember
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mindzsi
A cikkből:
"2010-től 2014-ig közel 30 milliárd forint uniós támogatás érkezett Nyíregyházára. Ennek az összegnek – becslések szerint – közel tíz-tizenöt százaléka (350-450 millió forint) magánzsebekbe vándorolhatott – mindenféle teljesítés nélkül."
30 milliárdnak a 10-15%-a = 3,0-4,5 milliárd forint!!!
Azt nem kétlem, hogy magánzsebekbe került :)
m.macskosz
ÉRINTHETETLENEK
''Az érinthetelenek több száz, kisebb kasztot alkotnak. Általában páriákként (tamil: dobos) emlegetik őket; ez a név honosodott meg több nyelvben. Eredetileg ez a szó egy nagyon alantas kaszton kívüli kasztot jelöl.''
Régebben köpőcsészét is maguknál kellett tartaniuk, hogy köpésükkel tisztátalanná ne tegyék a földet.
''Azok az érinthetetlenek, akik a WC-ket-tisztítják, elhordják a a szervezetből kiürített anyagokat, vagy elhullott állatok nyúzásából élnek, nem viselhetik a teljes harmadik szem jelet a homlokukon, csak egy vörös pöttyöt.''
''A legalsó kasztokhoz tartozók ezeken a vidékeken kénytelenek csengőt viselni, hogy figyelmeztessék a közeledőt jelenlétükre.''
hu.wikipedia.org/wiki/Indiai_kasztrendszer
Mindzsi
Ez az egész getraság úgy működik - nem tudom, csak gondolom - hogy az emberek kezdetben racionálisan gondolkoznak és eltervezik, hogy felvesznek kölcsönt (vagy összegyüjtenek) egy házikóra.
Ez manapság kereken egy élet munkája (ha normális és rendszeres jövedelme van)
A szerencsésebbje bekerül egy bűnbandába és rájön, hogy némi kockázattal ugyan, de egy hét alatt össze lehet lopni-csalni-hazudni-sumákolni akár 5 ház árát is.
Erre 20-ból 19 igent mond. Te is igent mondanál...
Mindzsi
@m.macskosz: tudod melyik népcsoportot tartják az érinthetetlenek rokonainak...?
persze évszázadokra visszatekintve ez kideríthetetlen, mert a vándorló népek keveredtek más fajtákkal leginkább...
m.macskosz
@Mindzsi: Az ember gyarló, bizony a könnyen jött pénzt senki nem veti meg, de aki látja, hogy milyen sokaknak milyen szörnyű, kilátástalan, reménytelen lett az élete, az talán mégsem így gondolkodik. Illetve, sajnos látjuk, hogy milyen sokan észre sem veszik a nyomorgókat, sőt még beléjük is rúgnak. :(
m.macskosz
@Mindzsi: Hiába provokálsz, továbbra sem vagyok hajlandó
egy-egy népcsoportot kollektíven lenézni, megvetni.
Vannak kék szemű, szőke hajú gazemberek is szép számmal.
Mindzsi
Azért - talán - még nincs minden veszve, mert akadnak segítőkész emberek, de azok kizárólag a közép osztályból és az egyszerűbb emberek közül valók.
Nem tudom igaz-é, de a mai állapotokat tekintve nem kételkedem benne:
a jótékony adakozók 3/4-e egyszerű - néha szintén segítségre szoruló - kispénzű ember
m.macskosz
@Mindzsi: Ez bizony tökéletesen igaz.
Na, végre, hogy valamiben 100%-osan egyetértünk! :)
Mindzsi
@m.macskosz: nem provokállak, mert direkt odaírtam:
"ez kideríthetetlen, mert a vándorló népek keveredtek más fajtákkal leginkább..."
Ha egy népcsoportot kollektíven lenéznek, akkor az a MAGYAR, akik pedig hovatartozásuknak köszönhetően a legtöbb emberáldozatot adták a történelem során, az a kereszténység!
punktum...:)
Mindzsi
@m.macskosz: egy katolikus paptól hallottam egy nagyon érdekes kinyilatkoztatást a Lánchídrádióban (majd kikeresem az arhívumból, mert meg is magyarázta):
"AZ EMBERISÉG ELLENI LEGNAGYOBB TÁMADÁS A FELVILÁGOSODÁS VOLT"
Még ne cáfold meg (mindjárt próbálom előkeresni), az erkölcsiségre utalt
m.macskosz
@Mindzsi: Most nem tudom meghallgatni, majd reggel otthon, ráérsz kikeresni, kösz.
bakegya
@Mindzsi: egy örmény barátommal nemrégiben-éppen ebben a témában hasonló tartalommal beszélgethettem el-ő pl. jobban rálát a mi történelmi multunkra mint sok magyarkodó akik ma itt mint földobott kőre ugatva csaholnak...a családfám 1200-tól névre dátumra ismerhetem-de ma ,már én sem tarthatom magam tisztán magyarnak-pedig, anyai ágon még a keresztneveink elő és utónévvel, a mai napig is hagyomány szerint tartva vannak-most itt nem éppen témába vágó-de ha már a beszélgetésetek fonalába vágtam -elmondom neked-magam részéről a nacionalizmust ,mint politikai értékkovácsolásra való felhasználóit a legveszedelmesebb fegyver-kufároknak tartom a mai életterünk megrontói-virágnyelven szólva ha a szar kerül felülre azt igen nehéz eltakarítani.
Mindzsi
@bakegya: erről az jut eszembe, hogy áradásnál is mindig szar jelenik meg először a víz felszinén :)
bakegya
@Mindzsi: na látod-ezért nem fürödtem én soha sem a DUNÁBAN-nekem a Balaton a riiiiiiiiiiiiiiivéra...-legfeljebb lábat mostam a parton töltött negyven év alatt. A látványával viszont elbűvölt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.