Éjfél után 1 perccel Makón, éjfél után 5 perccel Budapesten is megszületett 2015 első babája. Az ország idei első újszülöttje a makói kórházban született Rácz Péter Rikárdó lett.

Ők 2015 első babái

A Csongrád megyei kórház az MTI-vel azt közölte: Rácz Péter Rikárdó 3370 grammal, 49,5 centiméterrel, a család harmadik gyermekeként jött világra. Kovács Krisztián, a szülést levezető orvos elmondta, hogy a 23 éves édesanya, Szilvia, császármetszéssel szült. A kisfiú és édesanyja egyaránt jól vannak – tette hozzá.

Ők 2015 első babái

Az első fővárosi baba a Szent István kórházban született. A kórház tájékoztatása szerint Papp Bence Gábor 3120 grammal és 54 centiméterrel, császármetszéssel jött a világra. A kisfiú a család második gyermeke.

A Parázsfuvolácska című DVD-t kapta zenei útravalóul az első fővárosi újszülött, akit a Magyar Állami Operaház nevében Ókovács Szilveszter főigazgató köszöntött csütörtök délelőtt a Szent István kórházban.

Ókovács Szilveszter az MTI-nek elmondta: az operaház idén harmadik alkalommal készült zenei kiadvánnyal az újszülöttek számára. Az Útravaló című válogatássorozat minden évben más programmal, de népszerű és a gyermekek alapműveltségében meghatározó szerepet játszó zeneművekből csemegéz. 2013-ban a legnépszerűbb magyar operákból és szimfonikus zenekari művekből, tavaly pedig az Opera együttesének, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának rádióközvetítéseiből válogattak az albumok zenei anyagához.

Az Útravaló 2015 immár egy DVD, amely a tavasszal nagy sikerrel színre vitt "kisgyermekoperácska", Mozart Varázsfuvolájának magyar ötletre épülő gyermekváltozata, a Parázsfuvolácska Erkel Színházbeli előadását tartalmazza. A cirkuszi elemekben is bővelkedő felvétel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hozzájárulásával készült el idén is 100 ezer példányban.

Ókovács Szilveszter elmondta, hogy a lemez borítójában ez alkalommal is van egy hely, ahová beragasztható a gyermek fényképe. Kitért továbbá arra is, hogy az idei kiadványhoz a Parázsfuvolácska ajánlójaként Kovács Ákos zenész, dalszerző írt személyes sorokat, aki annak idején gyermekeivel együtt nézte meg az előadást.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a főigazgató hangsúlyozta: "a Magyar Állami Operaház kiemelt feladatának tekinti a jövő nemzedékének kulturális nevelését és azt is, hogy a megszülető új magyar állampolgárocskákat az adószám és más technikailag fontos azonosítók mellett más is várja, amely egyből hazánk kultúrájához köti őket". Az idei Útravaló DVD-t a dalszínház idén is minden magyar újszülötthöz eljuttatja Magyarországon és a határokon túl egyaránt, "idén külön figyelve arra, hogy a külhoni magyar állampolgárok gyermekei akár visszamenőleg is hozzájussanak a kiadványhoz" – tette hozzá Ókovács Szilveszter.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cacus
@freemanpetya: El vagy Te vagy varázsolva öreg, nem kicsit, nagyon! A nem létező agyadra ment a sok rettegés, meg nácizás, de kár rád pocsékolni az időt is. Azt mondom ragadj velük össze pajtás, és vegyél magadhoz vagy 10 kis purdét, és mutasd meg nekik az irántuk érzett szeretetedet...
freemanpetya
Ez a sablonos válasz (költözz oda hozzájuk, vegyél magadhoz 10 purdét) annyira jellemző rátok a megélhetési alapon rettegő, rubel kergető, szélsőjobbosokra. Érvek nálatok nincsenek csak a rasszista, primitív fröcsögés. Rettegj hát szabadon ( látod, a demokratikusan és szabadon gondolkodók között ezt is megteheted) és várd a 30 rubelt. Jó éjt!
cacus
@freemanpetya: Jól van tezsvír... Szamurájkardos jó éjszakát kívánok, uzsorások és színesfém tolvajok, valamint időseket ki rabló rajok őrizzék álmodat...
freemanpetya
Na, csak előbújt a masírozó, fogatlan kéményseprő belőled... te kis Lajka.
cacus
@freemanpetya: Alukáljál kis betegem :)))
freemanpetya
Pumpás, tangás szép álmokat neked is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.