Az Együtt-tel való szakítást követően Karácsony Gergely a Fidesszel irányítaná Budapest XIV. kerületét.

Meglepő fordulat: Zugló baloldali polgármestere, Karácsony Gergely fideszes alpolgármestert választott maga mellé. Eddig a szocialistákkal kormányozta a kerületet.

Rozgonyi Zoltán még Papcsák Ferenc idején töltötte be az alpolgármesteri pozíciót – és minden jel arra mutat, hogy Karácsony Gergely az MSZP őszi támogatása ellenére mégiscsak jobboldali politikustársát, Rozgonyi Zoltánt teszi meg második embernek.

„Zugló érdekében, ha úgy tetszik, közösen felelősséget vállalva együtt vezetjük ezt a kerületet” – mondta Karácsony.

A szocialisták mindezt nem nézik jó szemmel, szerintük Karácsony Gergely nem arra kapott felhatalmazást a baloldali választóktól, hogy lepaktáljon a jobboldallal. Az RTL nem kapott választ arra a kérdésre, hogy a közgyűlés feloszlatását kezdeményezik-e majd a szocialista képviselők.

A zuglói közgyűlés végül elfogadta Rozgonyi Zoltán alpolgármesterségét.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Olyan emberrel dolgozik együtt aki már vagy 20 év óta dolgozik Zuglóban és ismeri az ottani problémákat.
A Fidesz példát vehetne Karácsony Gergelyről és együtt dolgozhatna más pártokkal, meghallgatná a véleményüket.
Aki az ország érdekét nézi az a másik embert kell,hogy lássa, nem pedig ellenséget egy másik párt tagjában.
Minden pártnak a Népet kell szolgálni, a Nép érdekét szem előtt tartva a Nép életminőségének javításáért, nem a hatalomért harcolni,és nem a legszegényebb rétegtől pénz elvonásáért kell hatalmi harcot vívni..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amaramaistanna
Ez egy szószegő. Eredetileg egy alpolgármester az Együttből, egy pedig az MSZP-ből lett volna. Az Együttel inkább szakítottak és saját pártjukból jelöltek alpolgármestert,Szabó Rebecát,aki a mezőgazdasággal foglalkozott eddig. Nyilván Zuglóban hatalmas termőföldek vannak,mert arra gondolni se akarok,hogy csak a munkanélküliség volt az ok. Most pedig inkább a Fideszt választották. Egyforintos kérdés! Minek léptek ki az LMP-ből,ha ugyanazt csinálják?
bencemacska
Nyilván nem akar egy Esztergomot. Nagyon sok híve van még mindig Papcsáknak.
Miért hirdeti még mindig a Zuglói Lapok, mint Zugló országgyűlési képviselőjét?!
Szél ellen nem lehet...

Mi volt amikor az MSZP-s és az SZDSZ-s jelölt elindult egymással szemben? Győzött a Fideszes, mi meg szívtunk!
amaramaistanna
@bencemacska: Ember,most kezdődik a balhé,mert az Együtt,MSZP többségben van a PM -Fidesz újsütetű szövetséggel szemben. Ritka nagy genyó - finoman szólva - Karácsony Gergely. A fideszesek voltak ilyenek fiatal korukban.Mindenkit fel és kihasználni.Nem volt nehéz egymásra találniuk.
bencemacska
@amaramaistanna: ma, 07:58

Nem tudok egyetérteni veled, mert Karácsony nem akar a Fidesszel koalícióra lépni, csak a létszámuknak megfelelően figyelembe venni őket, amire rákényszerül.
Másik: emlékszel a 2012.04.12-i tüntetés szervezésére?- Akkor el tudod képzelni, hogyan akarja a markában tartani Tóth Csaba Karácsonyit!
Nem ismerem Karácsonyit közelebbről, nem is örülök neki, hogy nem itt lakó a polgármester, de egy nagyon becsületes, kulturált ember benyomását kelti.
Azt hiszem levonhatok némi következtetést, mert elég sokat háborúztam az elődeivel: Pelyvával sok nézeteltérésem volt, Kardos Zsuzsával megválasztása után egy héttel összevesztem, (Rátonyival és Weinekkel nem volt különösebb nézeteltérésem, de ott is kifogásoltam, hogy az egyik abszolút outsieder volt, a másik területen kívüli), akinek a nevét nem írom le, az meg feljelentett!
Majd Karácsonyiról is levonom a következtetést, de várjuk meg mit tud elérni, nem irigylem a helyzetét.

Nagyon nem szeretnék Tóth Csabának sem a barátja, sem az ellenfele lenni, hanem messze elkerülni!
amaramaistanna
@bencemacska: Sajnos itt bizony elvekről van szó, az idő engem fog igazolni. Zuglói rokonaim tajtákoznak a dühtől.Meg akartak Papcsáktól és körétől szabadulni,erre Papcsák haverját és volt alpolgármesterét jelöli alpolgármesternek.Ez mind emberileg,mind pedig politikailag az undorító és gusztustalan kategóriába tartozik.
moiszikf
@amaramaistanna: @bencemacska: Ezt úgy hívják, nagykoalíció. Kezdjétek el megszokni, mert a jövőben ez egyre gyakoribb lesz! Nem tudják más "demokratikus" módszerrel háttérbe szorítani a Jobbikot.
Desischado
Szerintem is undorító. Csalódtam karácsonyban.
kkalman
Fel lehet fogni a történteket úgy is, hogy kifogta az ellenzék vitorlájából a szelet. Ezzel a felállással még nyerő is lehet.
bencemacska
@Desischado: egnap, 23:52
Nincs más lehetősége.
Zuglói vagy? Ismered Tóth Csabát?
Én csak 43 éve lakom itt. Tudom milyen nehéz a helyzete!
bencemacska
@moiszikf: tegnap, 20:52

Jól is tette, hogy megpróbál nagykoalíciót kötni, mert az önkormányzatokban nem politizálni kellene, hanem dolgozni!
Egy szál jobbikos van a testületben, nem oszt, nem szoroz. (Egyébként őt ismerem legjobban a 22 tagból, csak csecsemőkora óta ismerem. )
bencemacska
@amaramaistanna: Na látod, neked csak rokonaid laknak itt, én meg saját magam 43 éve.
Az a baj, hogy én Tóth Csabát is ismerem. Bár a választások óta nem láttam, pedig a kampány időszakban (országgyűlési választáskor) naponta kétszer is beleütköztem!
human
Először én is hüledeztem azon, amit Gergő csinál, de azért van benne logika. Ha Juhász Péter útját követné, akkor könnyen Tétényi Éva sorsára jutna. Próbál szót érteni a fideszesekkel, hogy nem akadályozzák a munkáját. Érdekes módját választotta az önkormányzat korrupciós ügyeinek felderítésére. Minden szerződést nyilvánossá tesz és ezek alapján bárki tehet feljelentést.
Tehát báránylelkű Gergőnk és egy harcos Juhászunk. Meglátjuk melyik fog sikeresebben dolgozni. Juhász Péter nálam egyenlőre egy jó fokos hosszal vezet.
bencemacska
@human: ma, 01:18

Én semmi esetre sem szavaztam volna Rozgonyira, de én úgy emlékszem, hogy egyedül ő volt az, aki nem politizált az elmúlt 4 évben különösebben, hanem dolgozott, míg a főnöke politizált, reprezentált és zsebre tette a jussát!
Több baja lesz Tóth Csabával, mint Rozgonyival! (lásd: Török Zsolt gyors elhelyezése, stb)
Nem szabad Esztergom sorsára jutni!
moiszikf
@bencemacska: Én speciel nem is engedném a pártokat és a pártszíneket a helyhatósági választások közelébe. Mindenki induljon függetlenként.
Desischado
@bencemacska: Nem vagyok Zuglói, és nem ismerem ezt a személyt. Tényleg nincs más lehetőség?
bencemacska
@Desischado: Én már korábban abbahagytam a részvételemet magán okokból, de figyelek!
Mielőtt az LMP szakadt, volt egy képviselője a testületben: Várnai László. (Ő képviselte azt, amit Juhász most az ötkerben.) Várnai maradt az LMP-ben nem ment át a PM-be Karácsonyiékkal. Utána az LMP-ből viszont kirúgták.
A 2014-es választáskor Karácsonyi kérte, hogy csatlakozzon függetlenként hozzá, de ő -szerintem nagyképűségből - önállóan indult a polgármesterségért Karácsonyival szemben. Minden körzetben indítottak jelöltet, de csak egyedül jutott be, így utólag már hiába csatlakozott volna a Karácsonyi stábhoz, kevés, nincs vele sem többség. Ő most független független. (Most az alpolgármester választásnál is tartózkodott. Ha nem önállóskodik ez az alpolgármesteri poszt az övé.)

Karácsonyi szeretne konszenzust teremteni, de az MSZP mindent akar kisebbségből!

Kb. ennyi!
bencemacska
@human: Zuglónak is meg van a maga Juhásza, Várnai László személyében. A baj csak az, hogy mikor az LMP szakadt, akkor ő maradt az L?P-ben, onnan meg kirúgták. Most "civilként" egyedül alkot egy "frakciót". (Hiába csatlakozna esetleg Karácsonyihoz, "kevesen van"!)
Persze segíteni tud, ha akar, de ő nagyon hadilábon áll az MSZP-vel. (jogosan!)
kukac50
Olyan emberrel dolgozik együtt aki már vagy 20 év óta dolgozik Zuglóban és ismeri az ottani problémákat.
A Fidesz példát vehetne Karácsony Gergelyről és együtt dolgozhatna más pártokkal, meghallgatná a véleményüket.
Aki az ország érdekét nézi az a másik embert kell,hogy lássa, nem pedig ellenséget egy másik párt tagjában.
Minden pártnak a Népet kell szolgálni, a Nép érdekét szem előtt tartva a Nép életminőségének javításáért, nem a hatalomért harcolni,és nem a legszegényebb rétegtől pénz elvonásáért kell hatalmi harcot vívni..
amaramaistanna
@kukac50: Végigrabolták Zuglót Papcsákkal.Nem gondolnám,hogy követendő példa..
amaramaistanna
Szerintem Bauer Tamás világította meg pontosan ,hogy miért elfogadhatatlan Karácsony tette: "...Csakhogy Karácsony másféle hatalomgyakorlásra vonatkozó érvelésének van egy gyenge pontja. A Fidesz nem egyszerűen „egy másik párt”, a korábbi politikai vetélytárs. A Fidesz az a párt, amely szétverte Magyarországban az alkotmányos jogállamot. Az a párt, amely következetesen szembehelyezkedik az európai humanista normákkal. Papcsák, a korábbi polgármester az Országgyűlésben is aktív részese, egyik frontembere volt az Orbán-rendszer építésének. Ez vele a fő baj, nem a luxusvécé. Karácsony azt kérte fel alpolgármesternek, aki megválasztását követően azonnal nyilatkozatot tett, hogy büszke arra, amit Zuglóban Papcsák vezetésével csináltak. Vajon nem veszíti el hitelességét az, aki az orbáni önkényuralommal szemben lép fel az országgyűlési választáson, a Papcsák-féle helyi önkényuralommal szemben az önkormányzatin, majd egyezséget köt Orbán és Papcsák embereivel? ..."
kata53
Megint valaki akiben csalódtam! Gergő! Ezt nem kellett volna!
bencemacska
@kata53:ma, 17:50

Karácsony mindjárt az ATV-ben!
amaramaistanna
@bencemacska: A véleményem rosszabb lett. Karácsony és a pártja - PM - egyszerhasználatossá vált.
kukac50
@amaramaistanna: Ha Ő is sáros akkor remélem büntetést kap,de mindegyik pártnak a Nép érdekében együtt kellene dolgozni,nem hatalmi harcot vívni egymással.
amaramaistanna
@kukac50: Ajánlom figyelmedbe. A Jobbikot és a Fideszt minden együttműködésből ki kell zárni! Itt egy pontosan megfogalmazott vélemény,kérlek gondold át! "...Szerintem Bauer Tamás világította meg pontosan ,hogy miért elfogadhatatlan Karácsony tette: "...Csakhogy Karácsony másféle hatalomgyakorlásra vonatkozó érvelésének van egy gyenge pontja. A Fidesz nem egyszerűen „egy másik párt”, a korábbi politikai vetélytárs. A Fidesz az a párt, amely szétverte Magyarországban az alkotmányos jogállamot. Az a párt, amely következetesen szembehelyezkedik az európai humanista normákkal. Papcsák, a korábbi polgármester az Országgyűlésben is aktív részese, egyik frontembere volt az Orbán-rendszer építésének. Ez vele a fő baj, nem a luxusvécé. Karácsony azt kérte fel alpolgármesternek, aki megválasztását követően azonnal nyilatkozatot tett, hogy büszke arra, amit Zuglóban Papcsák vezetésével csináltak. Vajon nem veszíti el hitelességét az, aki az orbáni önkényuralommal szemben lép fel az országgyűlési választáson, a Papcsák-féle helyi önkényuralommal szemben az önkormányzatin, majd egyezséget köt Orbán és Papcsák embereivel? ..."
amaramaistanna
Karácsony figyelmébe ajánlom:

"PETRI GYÖRGY : ÉPÍTKEZÉS

Zuhog az ész

a gazdátlan tényrakásokra."
kukac50
@amaramaistanna: Lehet,hogy igazad van.
Az se rossz ha a hatalmi harc helyett összefognak a Nép érdekében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.