De vajon mit szól ehhez Orbán Viktor felesége? És Merkel férje? Ön se hagyja ki 2015 eddigi legnagyobb tanulságát!

Tegnap nemcsak Angela Merkel német kancellár arcán látszódott a meglepettség, hanem Kálmán Olgáén is. Ugyanis az Egyenes Beszéd rendkívüli adásában Görög Ibolya protokollszakértő Orbán vitatott kézcsókjával kapcsolatban azt mondta:

Úgy szoktam mondani, hogy a rácuppantás már a petting jele, a föléhajlás meg a tiszteletnek a jele.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@zsizsike: A politikai protokollban nem. Itt úgy találkoznak, mint államfők. Itt nincs kézcsók, meg zsebretett kéz. ( matatás)
Ha az operában találkoznak, ott lehet a kézcsók de akkor is cuppi nélkül. Úri ember nem cuppog, csak éppen odaérinti a száját.:))
De hát hol van itt az úriember?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Szerintem is kezet kellett volna fogjon úgy férfiasanm, jól megrázza és megkérdezze na hogy ityeg a fityeg...mert Merkelmamam már tényleg nem igazán néz ki nőnek.
Csizmás Kond
@Horizont: Hát ez az látod, Orbán Merkelt nőnek nézte és ugyanúgy Merkel Orbánt férfínak...csak vannak ilyen külső viking megfigyelői szakértőnk aki már annyira beleélte magát (vagy kihalt belőle) a nemtelenség mai divathóbortjába, hogy nem számít ki minek született akkor is olyan nemű amilyen munkát végez...pl egy férfí titkárnak kezitcsókolomot kell köszönni..
Csizmás Kond
@Horizont: Nem de nekem nem is kötelező...
Toby
Hajrá ! Emléxünk, amikor egy vén szenilis marha rácuppantott orbánc mocskos mancsára ? Talán "langyos" volt az öreg ?
Csizmás Kond
@Horizont: Persze...te nem ?...vagy már te is a nemtelenek csapatát sokasítod ?
zsizsike
Szerintem Merkel nő, mert Angela a neve, s ahogy Orbán is világosan látja. Kijár neki a kézcsók.
KERKA
@zsizsike: A politikai protokollban nem. Itt úgy találkoznak, mint államfők. Itt nincs kézcsók, meg zsebretett kéz. ( matatás)
Ha az operában találkoznak, ott lehet a kézcsók de akkor is cuppi nélkül. Úri ember nem cuppog, csak éppen odaérinti a száját.:))
De hát hol van itt az úriember?
zsizsike
@KERKA: Biztos igazad van, de ők már nagyon régi ismerősök, sőt talán még barátok is. Egy kis lezserség belefér. :)
nemkati
@zsizsike: Nem biztos, hogy "kijár" - azaz biztos, hogy nem jár ki! Nem ismerem a dilomáciai protokollt, de mivel nem most, már évek óta nem egy protokoll szakértő elmondta, hogy diplomatának, állami tisztviselőnek (hazai vagy külföldi, mindegy), aki nő, nem illik kezet csókoni. Különösen nem, ha az illető országában a kézcsók nemhogy megkívánt, hanem kifejezetten nem ajánlott.
"Ezt még másfél éve mondta lapunknak az első Orbán-kormány protokollfőnöke, miután a kormányfő Indiában Sonia Gandhinak próbált kezet csókolni. Görög Ibolya értetlenül állt az eset előtt, amit egy sóhajjal és egy „ne is mondja” kifakadással kommentált, mivel „a diplomáciában nincsen kézcsók!”. Ez nem csak Indiában számít udvariatlanságnak, a protokoll szabályai szerint sehol nem szabad így köszönteni a hölgyeket - mondta." - Hír24

Már egy másik hírnél, ami nem éppen erről szólt, elmondtam keresztapának, hogy a felvételeken, a videón, jól látszik, hogy Merkel kéznyújtással, kézfogásra számítással közeledett 0rbánhoz, amikor kiszállt az autójából. 0rbán két kézzel villámgyorsan (és tényleg elképesztően villámgyorsan) megragadta Merkel felé nyújtott kezét, és megcsókolta - = összenyálazta. Hogy egy férfi érez-e tiszteletet úgy általában a női nem iránt, az nem abban nyilvánul meg, hogy erőszakkal kezet akar neki csókolni. Ezer és egy más módja van a női nem iránti tisztelet kifejezésének. És ez nem a kézcsók, de nem is a feleség időnkénti jól elkalapálása (Lévai Anikó erről többet tudna mesélni, de nem fog), vagy nem a feleség agyba-főbe verése egy vak komondor segítségével.

Az, hogy 0rbán diplomáciai tanácsadói mit tanácsolnak neki, az nem tudható meg soha. De hogy 0rbán bármilyen tanács ellenére azt tesz, amit a saját bunkó pallérozatlansága diktál neki, az szinte tuti. Ez az ember szánalmasan ostoba (bár végtelenül ravasz), iskolázottsága ellenére totál iskolázatlannak tűnik, egy alulról fölkapaszkodott, aki így is bugris maradt, a konkrét esetben pedig valamilyen ostoba módon nem hajlandó...
KERKA
@zsizsike: Ha államfők találkoznak, nincs helye a régi ismeretségnek, szigorúan megszabott protokoll létezik. Ha a hivatalos tárgyaláson kívül van kultúrális vagy más jellegű (sport, vallási) találkozó esetleg oldottabb a légkör.
Én nem úgy láttam, hogy Merkel asszony lezseren vette volna Orbán illiberalizmusát.
Itt komoly politikai nézet eltérés mutatkozik.
nemkati
@KERKA: A politikai nézeteltérés köztudott, Merkel látogatása ugyan nem, diplomatikussága viszont némileg elfedi ezt a különbözőséget, de az alapos elemzése Merkel finom utalásainak, ezt egyértelművé teszi.
De most a kézcsók volt kérdés, és ezt sem tekinteném jelentéktelen epizódnak.
vonotok
Gyakorolni kell ezt a csókolgatást, hiszen jön Putyin uraság és ott már jár a szájon csókolás is.
Azért szép lesz majd a Hír tv híradójában, a nyelves csók. Ez a politikai etikett.
BORZALOM !!!
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 17:49

Tudod, az úgy van, hogy OV nem egy nőt üdvözölt, hanem egy kancellárt!
Ha a kancellár férfi lett volna, és netán jelen van a felesége is, akkor neki járhat a kézcsók, ha száz éves is!
zsizsike
@nemkati: Annak az indiai madárijesztőnek tényleg hülyeség volt kezet csókolnia, de akkor még biztosan tudatlan volt protokollilag. Azon nem lehet csodálkozni, hogy az ledöbbent, arrafelé nem szokás nyalogatni a női kacsókat.
Merkel mama meg nem olyan finnyás, megbocsájtja az ő kicsi engedetlen fiacskájának. Hadd pukkadjanak a fanyalgók. :)
A protokoll amúgy is egy elavult maradi dolog, egy liberális demokráciába bele kellene, hogy férjen ilyen apróság.
zsizsike
@KERKA: Államfők, ha találkoznak, a köszöntés mikéntje mára lehet elévült dolog. Az a luxemburgi faszi sem volt valami udvarias, amikor olyan állhatatosan rángatta a főnököt a kezénél fogva. Őt ugyanolyan bunkó dologért az egekig magasztaltátok.
nemkati
@zsizsike: Az lehet, hogy ma a világban élő hatalmasságok közül nem mindegyik Adonisz vagy Afrodité szépségű, de némelyikük rendelkezik olyan hatalommal, amivel jelentősen javíthat vagy ronthat az életünkön - rajtunk, magyarokén, vagy rajtunk, emberiségén. Úgyhogy lehet valaki madárijesztő a számodra, de ugyanakkor fontos személy mindannyiunk számára. A nevében is hadd kérjek elnézést tőled, hogy nem annyira gyönyörű, mint te.

A liberális demokráciába pont nem fér bele, hogy valaki az egymás közötti írott vagy íratlan szabályokat ne tartsa be, abba inkább az fér bele, hogy a közösen elfogadott egymás iránti kapcsolattartásunk szabályait mindenki a másik iránti tiszteletből tartsa be. Az illiberális demokráciába (na mert egy ilyen biztos van, és az sajnos pont Magyarországra esett) viszont belefér a másik iránti tiszteletlenség. Az a fajta nézet, amit 0rbán gondol, hogy amit ő megtehet, azt meg is teszi.

Sajnos, hogy állandóan úgy beszél rólunk, mintha valami közünk lenne egymáshoz. Legutóbb ugye azt találta mondani, hogy "a magyar álláspont az, bzzz,brr,vdlkt, az én személyes álláspontom az, ... mi úgy gondoljuk, hogy nem minden demokrácia szükségszerűen liberális... " .
De szeretnén hátsón rúgni, amikor azt mondja, hogy "a magyar emberek .. ilyenek .. olyanok", "a magyar emberek szereik, ha ... ", "a magyar embereknek az a véleménye...". Nem. Neked, 0rbán, neked a véleményed, te gondolod, te mondod, a magyar emberek meg pont mást gondolnak és mondanak. Pont mást, lehet, hogy 10 millió különböző félét. Amit te gondolsz, úgy nagyon kevesen gondolkoznak!
zsizsike
@nemkati: Az engem is piszkosul zavar, ha a nevemben mondanak marhaságokat, de hát nincs mit tenni, ő van ott, ő képvisel. Ha én lennék a helyében, én olyanokat mondanék ami neki nagyon nem tetszene. Ez ilyen. Azt jobban el tudnám én is fogadni, ha úgy kezdené a mondatait, hogy a kormányom, a pártom, az én véleményem. De hát ő a főnök és biztosan benne van a mindenkiért érzett felelősség. :)
zsizsike
@nemkati: Azzal mire gondoltál, hogy Amit te gondolsz, úgy nagyon kevesen gondolkoznak! ?
nemkati
@zsizsike: Nem neked szólt, az utolsó bekezdésben 0rbánnal beszélgettem. Jobb híján itt. :)
Csizmás Kond
@bencemacska: Lehet ma már nem szabály de valamikor úgy tanítottak, hogy az ember amikor valamivel találkozik legyen az ember, állat, növény vagy tárgy úgy viszonyul hozzá.
Most ha emberrel találkozik legelősször a nemét állapítja meg majd az esetleges funkcióját és így sorba.
Most vegyük a mi kettőnk viszonyát. Ha én veled úgy beszélem mint egy hímnemű valakivel akkor rögtön felhánytorgatod, hogy egy nővel nem így beszélnek...szóval ez nem a te vélleményed hanem a falkáé...és ez sajnos.
bencemacska
@Csizmás Kond: Légy szíves idézd vissza mikor vádoltalak meg a velem szembeni (egyéni) udvariatlansággal!
És azt hiszem téged sem támadtalak soha, csak a nagyon magas labdák ingerelnek, azokat kíméletlenül lecsapom!
Az a mániám, hogy terjeszteni kell a tudást, nem háborúzni!
Csizmás Kond
@bencemacska: Azért azt még áruld el hogy kellett volna megszólítsa semlegesen ???...ez tényleg nagyon érdekel..
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 13:17

Nézd meg jól a videót: Merkel nem kézcsókra, hanem kézfogásra nyújtotta a kezét. Ezt a vele szemben álló férfinak látni kell! Semmi esetre sem szabad két kézzel megmarkolni a kezét kézfogás helyett! ( Ne feledd el, ha a nő nem nyújt kezet, akkor ni nincs kézfogás!!!)

A kérdésedre visszatérve: nem tudom milyen szöveget ír elő a protokoll szó szerint, de valami olyasmi: Üdvözlöm országunkban a magyar nép nevében, vagy lépviseletében v. miniszterelnökeként... Ezt a protokoll pontosan tartalmazza. De nem is kifogásolta senki a megszólítást, az üdvözlő szöveget! ( Legalábbis én nem olvastam!)
Mindenesetre, ha nagyot akart alakítani, az első két mondatot a fogadott vendég anyanyelvén mondhatta volna! (Az fel szokta dobni az eseményt!)
Csizmás Kond
@bencemacska: Megértelek, hogy ideges vagy amiért nem jött be a dorgálási elvárásod...de nem kell annyira beleélned magad az ilyen szarságokba...hacsak nem vagy féltékeny...:)
bencemacska
@izo: ma, 12:25

Valószínű, hogy nem olyan viszonyban van velük, mint OV-l, akinek nem kézcsókra, hanem kézfogásra nyújtotta a kezét!
bencemacska
@Csizmás Kond: február 4., 13:54

Már megint terelsz, mert nincs érved! Én azt hiszem becsületesen megválaszoltam a kérdéseidet. Miért lennék ideges? Attól olcsóbb lesz a kenyér?!

Mindig azt hiszem, hogy okosodni akarsz azért kérdezel! De te még vitatkozni sem akarsz, csak kötekedni!

Ugye ismered a medve - nyuszika mesét? Na te az a nyuszika vagy!!!
Csizmás Kond
@bencemacska: Nézd, ez egy fórum. Mindenki azt ír amit akar, legyen az terelés süketelés vagy akármi. Az, hogy te miként értékeled az egyes beírásokat még nem szentírás tehát ha nem akarsz ne válszolj de ne próbáld előírni, hogy mit írhatok merre terelhetek vagy akármi.
Te is azt írsz amit akarsz énis, ha tetszik jó ha nem mégjobb.
...és macska vagyok...de nem olyan elhízott részeges mind te...
bencemacska
@Csizmás Kond: Az általad sértegetett sajnos már 4 éve kimúlt (14 évesen!). s nem is szerette az alkoholt!
Ha rám gondoltál, akkor pedig - amellett, hogy pofátlan vagy - közlöm veled, ha az én fogyasztásomból akarnak az italboltosok megélni, akkor éhen halnak!
Csizmás Kond
@bencemacska: Persze hogy rád gondopltam...de csak a képen keresztül amit kiraktál...)
...és minek kell mindig rossz gondolatokkal teletűzdelni mindent ...nem olyan fekete az ördög sem mint ahogy lefestik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.