Az utóbbi években a kormány rendre alulbecsülte az inflációt, így az 2010-2015 között a nyugdíjak vásárlóereje összesen 6,2-6,4 százalékkal bővültek - magyarán lassan egy 13. havi nyugdíjat kaptak...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Matematika az egész. Úgy lesz meg a 13. havi, mint a Fidesznek az egyharmadból a kétharmad. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
Nahát! Nem is tudtam hogy nyugdíjas vagyok...
eszegfu
@mate03: @papa.49: Valószinü, hogy nagyobbak lettek a bevásárló kosarak...nem? Szeretném látni azt az "agytrösztöt", aki ezt a fajta számitást kitalálta, illetve levezette, ugy hogy 8,33 %-kal nagyobb a nyugdijak vásárlóereje!
rosalinda57
@Horizont: Lehet, hogy 2011 óta emelték a nyugdíjakat. De aki kérte az előrehozott öregségi nyugdíjat, mert 42 és fél év szolgálati ideje volt ( nem teljesen mind munkaviszony, főállású vállalkozói, köztisztviselői, hanem főiskola és rokkant nyugdíj is volt benne, no meg gyermekápolási díj is tartósan beteg gyermek után ) , na attól a teljes rokkant nyugdíjat elvették -pedig az átmeneti rendelkezések értelmében nem vehették volna el ! - majd a rokkant ellátást "visszaadták" fele összegben, holott a szerzett jogok alapján a rokkantsági nyugdíjra is jogosult volt az illető, sőt az előrehozott öregségi nyugdíjra. De azóta nem voltak képesek megállapítani az igény alapján az öregségi nyugdíjat !!! Persze, mert az illető jó sokat fizetett járulékot maga után, megérdemli, hogy ne kapja meg a jogosultsága alapján a magasabb ellátást !!! Nyilván azóta is valaki másnak a zsebébe landol az ő pénze !!!
Nil
Találkoznék már egy olyan átlag nyugdíjassal aki azt gondolja hogy többet tud vásárolni a pénzéért.
Sok emberrel találkozom de még nem akadtam ilyenre
rosalinda57
A rokkant ellátás visszaadásakor már majdnem 2 év telt el teljes ellátatlanságban !!! -ennyi kiegészítés az egészhez. Pedig a hatósági eljárásban is adottak az ügyintézési határidők, amelyeket több évtizede be sem tartanak !!! Ők mernek pofázni, ha valaki betegsége miatt egy fellebbezést 1-2 nappal később ad fel feléjük. Szégyen és gyalázat ez a kormány, amióta működik. Nem véletlen, hogy ennyire rosszul kormányoznak, mivel az életükben ezelőtt egy napot sem dolgoztak !!- mitől legyen tapasztalatuk. De a bagolylesőjüket egyfolytában jártatják.
kukac50
Amikor a gazdák a gabonáért keveset kapnak a boltban a liszt ára nem csökken nem adnak plusz pénzt, csak papíron működik ez az infláció számítás a valóság egész más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.